25 Cadeautips voor een 45 jaar getrouwd stel die ze zullen doen zwijmelen

45 jaar getrouwd saffier
Gepubliceerd op 29-04-2022 door Martin Verlaan (laatst gewijzigd op 25-04-2024)
Een saffieren huwelijk is een feestelijke mijlpaal die maar weinig echtparen bereiken. Maar wat geef je aan een 45 jaar getrouwd stel? Of misschien zoek je iets voor je partner omdat jullie eigen 45e trouwdag nabij is. Ik heb de beste webshops doorzocht om je zoektocht te vergemakkelijken. Of je nu iets traditioneels of origineels zoekt, hier zul je een perfect geschenk vinden!

Deze cadeaugids bevat affiliatelinks. Ik kan een kleine commissie verdienen als je een aankoop doet via deze links. Dit heeft echter geen invloed op mijn objectiviteit bij het selecteren van cadeau ideeën.

Saffierblauwe rozen

Saffierblauwe rozen

Een boeket met vijfenveertig saffierblauwe rozen zal hun jubileumdag extra opfleuren.

De diepblauwe kleur staat symbool voor de saffieren trouwdag.

Doe er eventueel een attent felicitatiekaartje bij (zie volgende cadeautip) en je kunt niet falen.

Saffier huwelijk kunstwerk

Saffier huwelijk kunstwerk

Als je een beetje creatief bent kun je dit kunstwerkje ter inspiratie gebruiken om zelf een leuke wanddecoratie voor het feestpaar te maken.

Of bestel het lijstje gewoon kant-en-klaar. Je hoeft alleen maar hun trouwdatum en namen door te geven en je hebt een uniek handgemaakt cadeau dat vast een ereplekje in huis zal krijgen.

Saffieren bruiloft felicitatiekaart

Saffieren bruiloft felicitatiekaart

Feliciteer je geliefde met jullie 45e huwelijksverjaardag door hem of haar te verrassen met een mooi cadeau waaraan je een attent kaartje hecht. Naar wens kun je een persoonlijke tekst en/of foto toevoegen, wat vanzelfsprekend meer indruk maakt dan een standaardkaart.

Wil je je (groot)ouders feliciteren met hun ongelooflijke prestatie, maar ben je niet in staat om ze persoonlijk de hand te komen schudden? Verras ze dan per post met bijvoorbeeld deze aanpasbare wenskaart. De mooie afbeelding met saffieren edelsteentjes die het getal 45 vormen zal zeker in de smaak vallen.

Gepersonaliseerde sterrenhemelposter

Gepersonaliseerde sterrenhemelposter

Het is na zoveel jaren wel duidelijk dat het in de sterren stond beschreven dat ze voor elkaar bestemd waren.

En dat is precies wat deze elegante sterrenposter uitdrukt. De poster is in 4 maten leverbaar en komt ingelijst extra tot zijn recht.

Bucketlist boek voor koppels

Bucketlist boek voor koppels

Het is niet zo gek als de relatie in een sleur is geraakt na 45 jaar getrouwd te zijn.

Met dit boek kun je een poging doen om hun liefdesleven op te krikken. Er staan allerlei originele opdrachten in die het koppel samen mag uitvoeren.

Dat zal hilarische, maar ook romantische en bijzondere momenten opleveren die de band tussen hen nog meer zal versterken.

Bombay Sapphire gin

Bombay Sapphire gin

De blauwe fles van Bombay Sapphire gin is een leuke knipoog naar het 45-jarige huwelijk.

De karakteristieke aroma's van citrus- en jeneverbessen zijn over de hele wereld geliefd.

London Dry Gin is dan ook het ideale drankje om te proosten op de komende huwelijksjaren.

45 jaar getrouwd mokken

45 jaar getrouwd mokken

Dat ze elkaars wederhelft zijn wordt mooi gesymboliseerd door deze in elkaar passende bekers. Het hartvormige oor geeft ze een romantisch tintje.

Laat de liefdesmokken bedrukken met de namen en de trouwdatum van het liefdespaar en je hebt een bescheiden, maar uniek cadeau voor hun saffieren bruiloft.

Onvergetelijke belevenis

Onvergetelijke belevenis

Na 45 jaar samenwonen hebben ze mogelijk al alles wat hun hartje begeert. Dan is een leuk uitstapje een waardevoller saffier cadeau dan prullaria waar amper naar omgekeken wordt. Je geeft het echtpaar immers een blijvende herinnering aan hun zoveelste trouwdag.

Bij belevenissen.nl kun je genoeg inspiratie op doen voor bijzondere uitjes. Van een weekendje relaxen in een luxe wellness resort of een uitgebreide high tea, tot een avontuurlijke ballonvaart of een culinair diner in een rijdende trein.

Kies een activiteit uit waarvan je zeker weet dat ze het allebei leuk vinden en fysiek aankunnen. Of laat het stel zelf een belevenis naar keuze reserveren met de belevenis cadeaubon. Ze zullen genieten van hun uitje en nog meer van elkaar.

Kookgerei

Kookgerei

Liefde gaat door de maag! Koppels die graag samen kokkerellen weten vast raad met deze gietijzeren braadpan, waarvan de saffierkleur subtiel naar hun 45e trouwfeest verwijst.

Of misschien is hun keukengerei na vierenhalf decennia huwelijk aan vernieuwing toe?

10 Wijn uit het huwelijksjaar

Wijn uit het huwelijksjaar

Hoe langer wijn rijpt, des te beter deze wordt. Hopelijk geldt dat ook voor hun huwelijk.

Het is in elk geval een origineel idee om de jubilarissen te feliciteren met een fles wijn uit hun huwelijksjaar. Zelfs als ze niet van wijn houden is het een mooi aandenken aan hun 45 jarige huwelijk.

Historia.net is the place to be om goede oude wijnen uit Europese landen bestellen. Kies het jaar waarin het stel elkaar het jawoord gaf en je krijgt direct te zien welke wijnen uit dat jaartal beschikbaar zijn.

De vintage wijnfles die je kiest wordt verpakt in een houten kistje welke naar wens kan worden gepersonaliseerd met een afbeelding en tekst.

11 Waarom ik van je hou

Waarom ik van je hou

Eén van de geheimen van een goed huwelijk is dat geluk niet te koop is met grote of dure cadeaus. Een kleine lieve attentie waaraan aandacht is besteed wordt vaak extra gewaardeerd.

Dit invulboekje is zo'n cadeautje waarmee partners elkaar enorm kunnen verblijden. Het is bijzonder geschikt voor degenen die het lastig vinden om onder woorden te brengen waarom ze van hun geliefde houden. Terwijl de ander daar juist meestal wel behoefte aan heeft.

Het invulboekje 'Waarom ik van je hou' maakt een einde aan die frustratie. Het stelt diepgaande, grappige en emotionele vragen die over het algemeen eenvoudig zijn te beantwoorden.

Het resultaat zal een bijzondere liefdesverklaring zijn die nog vaak gelezen zal worden.

12 Horloge met saffierglas

Horloge met saffierglas

Trakteer je huwelijkspartner op een tijdloos geschenk. Met dit chique herenhorloge kan hij bijhouden hoeveel tijd jullie samen doorbrengen.

De wijzerplaat is bedekt met saffierglas, wat een subtiel eerbetoon is aan de kleur saffier van het 45-jarig jubileum.

Een doordacht cadeau dus en telkens als hij wil weten hoe laat het is wordt hij er aan herinnerd wat een geweldige vrouw hij heeft.

13 Saffieren huwelijk handdoek

Saffieren huwelijk handdoek

Na bijna een halve eeuw is hun innige band nog lang niet versleten, maar hun handdoeken zijn dat inmiddels waarschijnlijk wel.

Nu zijn nieuwe handdoeken sowieso altijd handig voor in de badkamer of om op vakantie mee te nemen, en als deze ook nog gepersonaliseerd zijn met hun namen en 2 trouwringen is dat gegarandeerd een leuke verrassing.

En als je de soulmates in kwestie extra wil verwennen op hun saffieren trouwdag, is het bovendien mogelijk om bij borduurkado.nl een cadeaumand samen te stellen met meer gepersonaliseerde cadeautjes zoals een mok, zeeppomp, huwelijks badeendjes, washandjes of een mooie waxinelichtjes houder.

14 Historische krant van trouwdag

Historische krant van trouwdag

Selecteer hun trouwdatum en bestel een originele krant van deze gedenkwaardige dag.

Het feestpaar zal het vast leuk en interessant vinden om terug te lezen wat er allemaal in de wereld speelde op de dag dat ze het elkaar het Jawoord gaven.

De krant wordt samen met een echtheidscertificaat geleverd in een luxe geschenkmap, die voor een meerprijs ook kan worden gepersonaliseerd.

15 Ingelijste stamboom

Ingelijste stamboom

Het paar is vijfenveertig jaar getrouwd. Deze bijzondere gebeurtenis verdient een uniek huwelijkscadeau.

Ik heb een unieke suggestie voor je, die ik tegenkwam op t-code.nl. Een saffierblauwe stamboom met de namen van hun kinderen en nakomelingen zullen de jubilarissen verbazen.

Onderaan de stamboom kan de datum van de eerste en de 45e trouwdag worden geplaatst.

Deze ingelijste saffier stamboom zal een constante herinnering zijn aan deze belangrijke mijlpaal in hun relatie.

16 Elektrische koelbox

Elektrische koelbox

Een koelbox is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij een 45-jarig jubileum.

Maar omdat het zo praktisch is en dit exemplaar bovendien een saffierblauwe kleur heeft, is het een passend cadeau om de tortelduifjes mee te feliciteren.

Vooral als ze er vaak op uit trekken zullen ze er dankbaar gebruik van maken. Maar ook voor in de tuin is deze elektrische koelbox ideaal. Stellen die slecht ter been zijn hoeven dan niet steeds naar de koelkast te lopen om een koel drankje te pakken.

Deze lichtgewicht koelbox heeft een ruime inhoud en kan worden aangesloten op 12 en 230 volt. Het is daarom een perfect apparaat voor op de camping, boot of in de auto.

17 Foto album of collageposter

Foto album of collageposter

Als je opa en oma of ouders 45 jaar getrouwd zijn, is een fotoboek of een collageposter met bijvoorbeeld foto's van de (klein)kinderen, vakantietrips en trouwfoto's een cadeau-idee dat zeker enthousiast ontvangen zal worden.

Het zal ze herinneren aan al het goede dat hun 45-jarige huwelijk heeft voortgebracht.

Met de online-editor van HEMA kun je eenvoudig een fotoboek of fotoposter ontwerpen. Dankzij de vele opties kun je je creativiteit er op loslaten door foto's te draaien, rond te maken of op een achtergrond te plaatsen. Het is aan jou hoeveel tijd je er insteekt, er is natuurlijk ook niets mis met een standaardlay-out.

18 Oorkonde of felicitatieboek

Oorkonde of felicitatieboek

De laatste cadeautip voor een 45 jaar getrouwd echtpaar kost je, op een A4'tje na, helemaal niets. Download een oorkonde voor het saffieren bruidspaar en pas de lay-out eventueel in Word of een andere tekstverwerker aan. Print het uit en doe de oorkonde bij het huwelijkscadeautje dat je hebt gekocht of overhandig het bij het aansnijden van de taart.

Een ander leuk idee is om een gratis online felicitatieboek aan te vragen. Hierin kunnen familie, vrienden en kennissen een persoonlijke felicitatie plaatsen. Het felicitatieboek kan later worden uitgeprint zodat het jubilerende koppel een mooi aandenken heeft aan hun 45e trouwdag.

19 Chocoladehartjes

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Chocoladehartjes

Deze gouden hartjes stellen nooit teleur, want wie houdt er nu niet van chocolade?

Dus of je nu een jubileumgeschenk voor je vader en moeder of opa en oma zoekt, met deze chocolaatjes kunnen ze hun lekkere trek altijd stillen. Uiteraard is dit zoete presentje ook perfect om je eigen sweety mee te verwennen.

20 Kofferset

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Kofferset

Gaat het stel elk jaar op vakantie of zijn ze van plan om hun huwelijksreis nog eens over te doen? Met deze 5-delige kofferset gaan ze goed voorbereid op reis.

Thuis kunnen de kleinere koffer, toilettassen en schoudertas in de grote koffer worden opgeborgen om ruimte te besparen.

21 Tweepersoons fleece deken met mouwen

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Tweepersoons fleece deken met mouwen

Dat ze van elkaar houden staat vast, maar na al die jaren samenzijn kan de romantiek flink zijn ingezakt.

Om deze nieuw leven in te blazen kun je deze comfortabele 2-persoons snuggie kopen voor het 45 jaar getrouwde koppel.

Die zorgt er voor dat ze er warmpjes bij zitten en voorkomt dat ze 3 meter van elkaar vandaan naar de televisie kijken.

22 Saffierblauwe manchetknopen

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Saffierblauwe manchetknopen

Verras je echtgenoot, opa of (schoon)vader met deze toepasselijke saffierblauwe manchetknopen zodat hij op de heugelijke dag zijn outfit een thematisch tintje kan geven.

Hij vindt ze waarschijnlijk zo mooi dat hij ze ook na het 45e huwelijksfeest nog vaak met trots zal dragen.

23 Poster met saffier hart

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Poster met saffier hart

Om te vieren dat cupido 45 jaar geleden raak geschoten heeft, is deze poster met saffieren hart een mooie verwijzing naar de liefde die het tweetal al 45 jaren voor elkaar voelt.

Deze romantische wanddecoratie is een sfeervolle eyecatcher in de slaap- of woonkamer en zal het echtpaar steeds opnieuw doen herinneren aan hun saffieren trouwdag.

24 Saffier ring

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Saffier ring

Zoek je een mooi cadeau voor haar omdat jullie bijna 45 jaar getrouwd zijn?

Herinner je je nog hoe gelukkig ze keek toen je destijds een trouwring om haar vinger schoof? Zou het daarom geen geweldig idee zijn om nog een ring aan haar hand toe te voegen om deze bijzondere mijlpaal te vieren?

Een ring met saffier is een goede keuze omdat deze blauwe edelsteen symbool staat voor een 45-jarig huwelijk. Daarom wordt het ook een saffier bruiloft genoemd.

Dit pronkstuk zal een prachtige aanvulling zijn op haar trouwring en zal ongetwijfeld veel indruk maken op je geliefde. Niet alleen vanwege de symbolische waarde, maar ook omdat het saffier wordt omringd door geslepen diamantjes.

De 18 karaat ring is verkrijgbaar in ringmaat 50 t/m 60 en wordt geleverd in een luxe geschenkdoos met certificaat.

25 Grappig tegeltje

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Grappig tegeltje

Je zult maar 45 jaar in de echt verbonden zijn en dan zo'n waardeloze spreukentegel cadeau krijgen! Dus koop dit foute cadeautje alleen als je weet dat het duo voldoende humor heeft om het te waarderen.

Bij een ruimdenkend koppel kan het echter voor veel hilariteit zorgen en zul je er de lachers mee op je hand krijgen.Zo beoordeelde iemand dit geschenk op bol.com met: "Het bruidspaar dat het ontving vonden het geweldig, vooral omdat ikzelf het K-woord nooit gebruik. Ze lieten het iedereen zien. Een succes dus in dit geval."

Handig is dat het tegeltje ook per post naar het echtpaar kan worden verzonden. Dan hoef je niet te vluchten wanneer het onverhoopt toch in slechte aarde valt.

Deel dit cadeaulijstje

Facebook X PinterestWhatsApp E-Mail