35 Bedank cadeautjes om je oprechte waardering te uiten

bedank cadeautjes
Gepubliceerd op 05-10-2022 door Martin Verlaan (laatst gewijzigd op 24-04-2024)
Als woorden tekort schieten zijn bedank cadeautjes ideaal om je dankbaarheid uit te drukken. Dus als je een collega, vriend(in), zorgmedewerker, docent of iemand anders die een blijk van waardering verdient in het zonnetje wil zetten, scrol dan door onderstaande attente bedankjes. Of je nu iets groots of kleins uitkiest, je ontvanger zal dankbaar zijn dat je laat weten dat je het oprecht meent.

Deze cadeaugids bevat affiliatelinks. Ik kan een kleine commissie verdienen als je een aankoop doet via deze links. Dit heeft echter geen invloed op mijn objectiviteit bij het selecteren van cadeau ideeën.

Dank je wel boek

Dank je wel boek

Stap in een fantasierijke wereld waarin grote en kleine dieren op verschillende manieren hun dank naar elkaar uitspreken voor bewezen diensten.

De verhalen zijn afwisselend grappig, ontroerend en teder. Een aanrader als je iemand op een warme manier wilt danken.

Het cadeauboekje telt 64 pagina's en is geschreven door meesterverteller Toon Tellegen.

Helium ballon

Helium ballon

Zeg het met een grappige ballon! Hij schiet als een duveltje uit de geschenkdoos, maar zal gelukkig niet wegvliegen dankzij een gewicht dat aan het touwtje is bevestigd.

De ballon blijft ±7 dagen zweven en is een originele manier om iemand aan de deur te verrassen.

Fles cognac

Fles cognac

Joseph Guy cognac is heerlijk vol van smaak omdat het tweeënhalf jaar heeft gerijpt in eikenhouten vaten.

De fles wordt verpakt in een met foto en/of tekst bedrukte kist.

Mondharmonica met naam

Mondharmonica met naam

Muziekinstrumenten zijn perfecte bedank cadeautjes voor muziekliefhebbers, maar helaas nogal prijzig. Maar niet als je voor deze mondharmonica kiest.

Het voordeel van dit blaasinstrument is dat het bespelen ervan vrij snel is aan te leren. Maar het mooiste is dat je een tekst in het roestvrijstalen metaal kunt laten graveren om je dankgebaar een persoonlijke touch te geven.

La Chouffe bier

La Chouffe bier

Een speciale vriend(in) verdient een speciaal biertje.

La Chouffe is Belgisch blondbier met 8 procent alcohol en een lichte, fruitige hopsmaak.

Over het originele La Chouffe etiket wordt een gepersonaliseerd etiket geplakt waarop staat: [naam] jij bent goud waard!

Vroeger was alles beter cadeaupakket

Vroeger was alles beter cadeaupakket

Laat je held zijn of haar jeugd herbeleven met dit smaakvolle cadeau.

Van Zeeuwse Boerinnenstroop tot een Oudhollandse snoepmix: de lekkernijen in deze geschenkdoos zijn om je vingers bij af te likken en geven een nostalgische smaakbeleving.

Ster benoemen

Ster benoemen

Hoe kun je je oneindige dankbaarheid beter aan een dierbare te tonen dan met een bedankt cadeau dat voor altijd meegaat? Door een ster naar hem of haar te vernoemen geef je echt iets speciaals en het kost je slechts enkele minuten van je tijd.

Ga naar de website van het Online Star Register en kies een sterrenconstellatie waarin je een ster wilt registreren. Daar zijn er veel van, maar het leukste is om het sterrenbeeld van je ontvanger te kiezen.

De registratie wordt bevestigd met een certificaat waarop o.a. de coördinaten van de ster en de door jou opgegeven naam staan.

Deze wordt samen met een persoonlijke brief en een draaibare sterrenkaart verzonden in een stijlvol bedankt thema verpakt. Hierin zit ook een OSR-code om de benoemde ster met de gratis OSR Star Finder app in beeld te brengen.

Gepersonaliseerd telefoonhoesje

Gepersonaliseerd telefoonhoesje

Bij YourSurprise maak je in een handomdraai een uniek hoesje voor een iPhone of Samsung, compleet met foto en/of tekst.

Kijk, zo maak je echt indruk en geef je iets wat dagelijks gebruikt wordt. Veel leuker toch dan iemand bedanken met een simpel sms'je of appje?

Thanks a latte lepel

Thanks a latte lepel

Als je redder in nood van koffie houdt, is deze lepel een leuk bedankcadeautje dat dagelijks gebruikt zal worden.

Niet alleen om suiker en melk door de koffie te roeren, maar bijvoorbeeld ook als maatschepje of om te genieten van een ijsdessert.

De opdruk "Thanks a latte" wordt met de hand in het zilverwerk geslagen waardoor elk exemplaar uniek is.

10 Pot vol waardering

Pot vol waardering

De pot vol waardering is precies wat je nodig hebt als je het lastig vind om je dankbaarheid zelf in woorden uit te drukken.

Het bevat 52 kaartjes met mooie liefdevolle teksten en een standaard waarop elke week een nieuwe spreuk kan worden gezet. Zo krijgt je ontvanger een jaar lang de waardering die het verdient.

11 Gepersonaliseerde bedankkaart

Gepersonaliseerde bedankkaart

Heeft een vriend geholpen met behangen? Heeft je buurman de plantjes water gegeven toen je op vakantie was? Kwam je vriendin je steunen toen je een moeilijke tijd doormaakte?

Uit je waardering dan met een bedankkaartje. Dat wordt altijd op prijs gesteld en helemaal als je de moeite neemt om er zelf één te maken. Dat doe je eenvoudig online met de templates van YourSurprise. Voeg een foto, naam en/of bedankbericht toe en je creatie zal in de beste kwaliteit bij je ontvanger worden bezorgd.

12 Grappige bloempot met vetplantje

Grappige bloempot met vetplantje

Als degene van planten houdt, kun je hem of haar verblijden met dit leuke cadeau-idee.

De brildragende bloempot is een stijlvolle toevoeging aan elk interieur en wordt inclusief cactus geleverd. Deze stekelige vetplant heeft amper verzorging nodig, dus groene vingers zijn geen must.

13 Geurkaars

Geurkaars

Bedank je vriendin, buurman, collega of een ander speciaal persoon die altijd voor je klaarstaat met een mooie geurkaars in glazen pot.

Tijdens het branden verspreidt deze een subtiele vanillegeur en met ongeveer tachtig branduren kan je ontvanger kan er extra lang van genieten.

Het is ook een leuk cadeau idee voor moederdag.

14 Edelsteen onderzetters

Edelsteen onderzetters

Maar weinig mensen hebben zulke chique onderzetters op tafel staan, dus het is absoluut een origineel bedankt cadeau.

Ze worden per twee geleverd en hebben rubberen dopjes aan de onderkant om krassen te voorkomen.

De onderzetters zijn gemaakt van Agaat en hebben mooie kleurrijke patronen. Die zijn op natuurlijke wijze onder hoge druk gevormd waardoor ze stuk voor stuk uniek zijn.

15 Boeket droogbloemen

Boeket droogbloemen

Bloemen zijn gewaardeerde bedank cadeautjes. Alleen is het jammer dat verse bloemen snel verwelken.

Droogbloemen daarentegen zijn duurzaam en hebben geen verzorging nodig. Deze veldbloemen zullen prachtig staan in een vaas (zonder water, anders worden ze slap) en omdat ze gedroogd zijn zal je ontvanger er jarenlang van kunnen genieten.

16 Bedankje voor collega

Bedankje voor collega

Voor de duidelijkheid: je moet deze glazen geschenkpot zelf vullen met snoep (koop een flinke voorraad want de pot heeft een inhoud van 2 liter).

In het glas is o.a. "Bedankt fijne collega" gegraveerd. Oftewel een perfect aandenken voor een vertrekkende collega.

Als de pot is leeg gesnoept kan deze ook worden gevuld met koekjes, suiker, pasta of andere levensmiddelen.

17 Merci chocolade

Merci chocolade

Waarschijnlijk is Merci chocolade één van de populairste manieren om dank je wel te zeggen en sowieso één van de lekkerste, dus hiermee zit je altijd goed.

Zeker als je bestelt via yoursurprise.nl want daar kun je een kaart met foto, naam en tekst toevoegen. Hierdoor word je chocoladecadeau extra speciaal.

Bovendien kun je kiezen voor een inhoud van 250 gram voor een bescheiden bedankje tot 675 gram voor een grote chocoladeliefhebber. Welke je ook kiest, je ontvanger zal ervan genieten.

18 Infinity ketting

Infinity ketting

Deze minimalistische damesketting (die ook in zilver leverbaar is) past bij elke outfit.

De hanger is versierd met strass-steentjes en heeft de vorm van een liggende acht. Dit is het symbool voor oneindigheid zodat het een betekenisvol presentje is voor iemand die je eeuwig dankbaar bent.

Door het mooie design en de gedachte die erachter zit zal dit sieraad met plezier worden gedragen.

19 Bijzondere belevenis

Bijzondere belevenis

Vind je een bloemetje of een flesje wijn te afgezaagd of heeft degene die je dankbaar bent alles al? Dan is het een leuk idee om hem of haar met een onvergetelijke belevenis te verrassen!

Ballonvaren, overnachten in een kasteeltoren, een vliegtuig besturen, wijnproeven, een cursus driften, een dagje Parijs, een workshop duiken, een rondvaart inclusief High Tea...het zijn zomaar enkele van de unieke activiteiten die je bij belevenissen.nl kunt boeken.

Voorkom teleurstelling door iets uit te zoeken wat écht bij je ontvanger past of geef bij twijfel een belevenis-waardebon cadeau zodat hij of zij een vrije keus heeft.

20 Super dad sokken

Super dad sokken

Leuk om te geven voor Vaderdag of gewoon zomaar om je vader te bedanken dat hij altijd voor jou klaarstaat.

Ze zitten comfortabel en zijn zeer rekbaar zodat ze om elke voet passen.

Voor super mama's zijn deze roze sokken een leuke verrassing.

21 Zeep roosjes

Zeep roosjes

De beste bedankcadeautjes voor vrouwen zijn zowel mooi als praktisch, zoals deze rozenzeepjes bijvoorbeeld.

Ze worden per achttien stuks verpakt, maar kunnen veel vaker dan dat worden gebruikt omdat de blaadjes kunnen worden losgehaald. Eén rozenblaadje is voldoende om de handen te wassen of pluk er een paar om het badwater een zalige rozengeur te geven.

22 Eetbare bloemen kweekset

Eetbare bloemen kweekset

Dit is een origineel bedankje voor iemand van bloemen én koken houdt. Het bevat een grondtablet, kweekzak, zadenmix en Nederlandstalige instructies.

De zaadjes kunnen zowel binnenshuis als in de tuin worden geplant. Binnen enkele maanden groeien ze uit tot prachtige bloemen die ook nog eens heerlijk smaken en ideaal zijn voor een kleurrijke garnering van salades, desserts en andere gerechten.

23 Pennen met tekst

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Pennen met tekst

Op de zwarte pen staat: "You rock" en op de witte: "Blij met jou". Beiden zijn gevuld met blauwe inkt.

Het is een kleinigheidje dat iedereen kan gebruiken en met dit notitieboekje een perfecte combi.

24 Olijfolie en azijn set

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Olijfolie en azijn set

De olijfolie komt uit Spanje en de azijn uit Griekenland. De flesjes hebben elk een inhoud van 250 ml en zijn voorzien van een elegant leren label. Ook hebben ze een handige schenktuit zodat morsen of overmatige dosering wordt voorkomen. Het stel rust op een mooie houten presenteerplank.

Beide ingrediënten zijn onmisbaar in elke keuken, dus deze cadeautip is niet alleen voor culinaire hobbykoks.

25 Helpende handen handcrème

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Helpende handen handcrème

Een leuk aardigheidje om een vrijwilliger, zorgmedewerker, klusser of iemand anders die je een handje geholpen heeft te bedanken.

Met deze naar bamboe geurende handcrème kan degene zijn of haar helpende handen de verzorging kan geven die ze verdienen.

26 Boeket teddyberen

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Boeket teddyberen

Als je een bloemetje te cliché vindt om een vrouw te bedanken, spreekt dit schattige boeket met beertjes je vast aan.

Het wordt afgeleverd in een mooie gestrikte geschenkbox en is ook heel geschikt als romantisch valentijnscadeautje.

Verderop lees je meer alternatieven voor het traditionele bosje bloemen.

27 Bruisballen

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Bruisballen

Zeg "bedankt voor alles" met deze giftset, gevuld met zes op sneeuwbal lijkende Bath Bombs.

Door ze in badwater of een voetenbadje te leggen zullen ze bruisend oplossen en gaan schuimen.

Het aroma dat zich met het water mengt doet (met een beetje fantasie) denken aan een met sneeuw bedekt landschap.

Niet bepaald een warme gedachte, maar wel een rustgevende spa beleving.

28 Flesopener

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Flesopener

Een ontdopper voor een echte topper!

Hiermee wip je eenvoudig blikjes en flesjes bier of frisdrank open.

De flesopener is leverbaar in zeven kleuren en heeft een handige ring om aan een sleutelbos te hangen.

29 Beard Buddy

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Beard Buddy

Verwen een baarddragende man die veel reist met de Beard Buddy. Met deze verzorgingsset kan hij altijd en overal zijn baard en snor tot in de puntjes verzorgen.

Het cadeaublik bevat drie onmisbare baardverzorgingsproducten, namelijk baardolie, een schaartje en een metalen kam in de vorm van een snor.

30 Sieradenschaaltje

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Sieradenschaaltje

Wil je een vrouw bedanken? Als ze een poezenliefhebster is zul je zeker punten scoren met dit schattige sieradenschaaltje (waarvan overigens ook een hondenvariant verkrijgbaar is).

Dankzij dit dankgeschenk hoeft ze nooit meer te zoeken naar ringen, oorbellen, armbanden en kettingen. Die kan ze voortaan in het sieradenschaaltje leggen of om de kop of staart van de goudkleurige poes hangen.

31 Magische mok

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Magische mok

Heb je iemand in je familie of vriendenkring die je overal mee helpt en altijd een luisterend oor biedt? Dan is deze morph mok een origineel bedank cadeautje die zijn of haar thee- en koffiepauzes nog leuker maakt.

Zodra er warme drank in wordt geschonken zal er "Jij bent goud waard!" op het aardewerk verschijnen.

Vertel degene die je bedankt er wel even bij dat de beker niet in de vaatwasser, maar mag wel in de magnetron mag.

32 Tekstbordje

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Tekstbordje

Betuig je erkentelijkheid met dit kleine gebaar. Op het hart staat een sentimenteel dankwoord, die steeds wanneer het gelezen wordt voor een glimlach zal zorgen.

Het houten bordje is voorzien van twee gaten zodat het makkelijk aan een wand kan worden bevestigd.

33 Kanjers stroopwafels

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Kanjers stroopwafels

Zacht, taai, een beetje knapperig en heerlijk zoet. Stroopwafels zijn om van te smullen en een perfecte traktatie voor de kanjers in je leven.

In het blik zitten er tien en het etiket kun je met de ontwerptool naar wens aanpassen zodat het echt een persoonlijk cadeautje wordt.

34 Bedankje voor kraamverzorgster

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Bedankje voor kraamverzorgster

Een kraamverzorgende ontzorgt kersverse ouders door te helpen in de huishouding en geeft nuttige adviezen over de verzorging van hun baby.

Kraamhulp wordt vaak erg gewaardeerd, zeker als de kraamverzorgster ook nog eens erg vriendelijk is.

Een attent aardigheidje bij het afscheid is dan wel op zijn plaats. Deze drinkfles met haar naam erop kan de kraamtopper in kwestie dagelijks gebruiken en is een beter idee dan chocolade en wijn die ze waarschijnlijk al vaak genoeg krijgt.

35 Bedankt taart

Dit product is niet meer leverbaar

Bedankt taart

Welk geweldig team zet jij in het zonnetje met een verrukkelijke slagroomtaart?

Er kunnen zes tot acht punten uit worden gesneden, dus deze taart is erg geschikt om bijvoorbeeld zorgpersoneel, collega's, een bedrijf of liefdadigheidsinstelling te bedanken.

Deel dit cadeaulijstje

Facebook X PinterestWhatsApp E-Mail