32 Beterschap cadeau ideeën die patiënten zich een beetje beter laten voelen

beterschap cadeau
Gepubliceerd op 09-09-2022 door Martin Verlaan (laatst gewijzigd op 29-03-2024)
Als je de dag van een zieke dierbare een beetje wil opvrolijken, zijn deze beterschap cadeau ideeën een effectief medicijn om hem of haar weer op de been te helpen. Want of het nu om een griepje, een blessure of een chronische aandoening; het kan nooit kwaad om een zieke te verwennen met extra aandacht en bemoediging.

Deze cadeaugids bevat affiliatelinks. Ik kan een kleine commissie verdienen als je een aankoop doet via deze links. Dit heeft echter geen invloed op mijn objectiviteit bij het selecteren van cadeau ideeën.

Snuggie

Snuggie

Zie hier de ultieme chill outfit om languit op de bank uit te zieken.

De snuggie heeft mouwen voor extra bewegingsvrijheid en is groot genoeg om het hele lijf te bedekken en warm te houden. De zachte stof voelt comfortabel aan en is in verschillende kleuren en prints leverbaar.

Iedereen zich grieperig voelt of doodziek wordt van de torenhoge energierekeningen zal gebaat zijn bij deze dikke fleecedeken.

Bosje bloemen

Bosje bloemen

Wil je je zieke vriend(in), buurvrouw, moeder, collega of andere geliefde van harte beterschap wensen? Stuur dan een bosje bloemen om zijn of haar dag een beetje op te fleuren.

Bij debloemist.nl vind je een ruim assortiment bloemboeketten die dagvers van de veiling afkomen. Je gekozen boeket wordt zo mogelijk nog dezelfde dag bij je dierbare bezorgd, zelfs op zondag.

Vergeet niet om bij je bestelling een kaartje met persoonlijke tekst toe te voegen, anders weet de ontvanger niet wie er aan hem of haar heeft gedacht.

Aroma diffuser

Aroma diffuser

Luchtbevochtigers met etherische olie zorgen er niet alleen voor dat de leefomgeving fris en aangenaam ruikt, maar ook dat de luchtkwaliteit gezond blijft.

Ze kunnen o.a. klachten als een droge hoest, verstopte neus en een droge huid verminderen. Aromatherapie kan ook helpen bij het verbeteren van de stemming. Door bijvoorbeeld lavendel- of lemongrass olie aan het water toe te voegen wordt een rustgevende geur verspreid en kan de patiënt zich makkelijker ontspannen en beter slapen.

Voor slechts enkele tientjes heb je een goede aroma diffuser, zoals dit elegante exemplaar met led verlichting, die inclusief afstandsbediening en twee flesjes etherische olie wordt geleverd.

De fluisterstille vernevelaar is instelbaar met een timer. Dankzij het grote reservoir hoeft het weinig bijgevuld te worden en als het water op is schakelt het apparaat zichzelf automatisch uit. Een aanwinst op het nachtkastje dus, ook als degene zich weer beter voelt!

Warmwaterkruik

Warmwaterkruik

Deze langwerpige warmwaterkruik is een beterschap geschenk dat keer op keer kan worden gebruikt, bijvoorbeeld om spierpijn of buikpijn te verlichten of om koude voeten op te warmen.

Het is voorzien van noppen waardoor de warmte optimaal wordt verspreid. Door de fleecehoes zijn deze niet voelbaar en voelt de warmwaterkruik zacht aan.

Naast de verwarmende functie kan de XXL-kruik ook worden gebruikt om af te koelen door deze met koud water te vullen.

Oorthermometer

Oorthermometer

Als je bij de gedachte van een thermometer in je billen spontaan begint te rillen is hier een humanere manier om je lichaamstemperatuur te meten.

Deze oorthermometer van Braun geeft binnen enkele tellen de exacte temperatuur aan die dankzij de kleurcodering makkelijk is af te lezen.

Bovendien onthoudt de Braun IRT 6520 ThermoScan 7 ook eerdere temperatuurmetingen en heeft het een leeftijd precisie functie die de juiste temperatuurmeting bepaald voor elk gezinslid.

Een onmisbaar apparaatje voor als je wilt weten of je koorts hebt en daarom een uitstekende cadeautip voor jezelf of Get Well Soon Gift voor een ander.

Boek: Beterschap

Boek: Beterschap

Bekroond schrijver en dichter Toon Tellegen zal menig lezer weten te raken met zijn ontroerende dierenverhalen over gezondheid en ziekte.

Eigenlijk is het jeugdliteratuur, maar volwassen die wel wat troost en steun kunnen gebruiken zullen dit prachtige boekje net zo goed in één adem uitlezen.

Appeltaart

Appeltaart

Wie knapt er niet op van deze heerlijke traktatie? Oké, je moet geen appeltaart aan iemand geven die zich erg beroerd voelt, maar als degene het goed kan verdragen zal hij of zij er zeker van genieten.

Dit smakelijke beterschap cadeau past door de brievenbus en wordt optioneel met kaartje verzonden.

Beterschapskaart

Beterschapskaart

Je kunt ze kopen in allerlei soorten en maten of je kunt zelf een beterschapskaart maken, en daar hoef je niet eens heel creatief voor te zijn.

Ga naar YourSurprise en kies een template waaraan je een naam, beterschapswens en eventueel een foto toevoegt. Vervolgens laat je de zelfontworpen kaart naar het (zieken)huis van de pechvogel in kwestie opsturen.

Het is een kleine moeite en het zal je ontvanger goed doen dat je aan hem of haar denkt.

Wenspillen

Wenspillen

Als je origineler voor de dag wil komen kun je ook een beterschapspil versturen. Deze set bevat 100 gelatinecapsules met grappige gezichtsuitdrukkingen.

In elke capsule zit een gekleurd papiertje waarop je een beterschapswens kunt schrijven.

Je bemoedigende woorden kunnen net het medicijn zijn dat iemand nodig heeft om uit een sombere gemoedstoestand te komen.

10 Tissuebox houder

Tissuebox houder

Bij een flinke verkoudheid gaan er heel wat papieren zakdoekjes doorheen. Helaas zijn deze vaak lastig uit de tissuedoos te trekken waardoor of de hele doos omhoogkomt of de halve inhoud meekomt.

Een tissuebox houder maakt een einde aan deze frustratie. Je kunt voor een rechthoekig model gaan, maar dat is voor een beterschapscadeautje wel een beetje saai.

Veel leuker zijn de aparte designs van het Japanse merk Rotary Hero. Neem het hier afgebeelde Moai beeld bijvoorbeeld of schenk een tissuebox houder in de vorm van een schedel, boomstam, Sphinx, farao, hond, poes of boeddha. Het staat decoratief en het is een reuze origineel cadeau voor iemand die snipverkouden is.

11 Opkikkertje

Opkikkertje

Wie ga jij opbeuren met dit originele beterschap cadeau?

De pot is gevuld met Haribo snoepkikkertjes. Deze zachte, zoete schuimsnoepjes zijn verleidelijk lekker en bieden troost op moeilijke momenten.

De snoeppot is 14 cm hoog en heeft een inhoud van 725 ml. Op het etiket staat: "Een opkikkertje voor jou!".

12 Pathé Thuis filmpakket

Pathé Thuis filmpakket

Wie houdt er niet van een goede film? Tijdens ziekteverlof is film kijken een goede manier om even te ontsnappen aan de realiteit en de dag makkelijker door te komen.

Een filmpakket zal dan ook met dankbaarheid worden ontvangen, zeker als degene niet geabonneerd is op een streamingdienst.

De filmpakketten van Pathé bestaan uit een voucher waarmee een bioscoopfilm naar keuze vanuit huis kan worden bekeken en verschillende lekkernijen om tijdens de film van te snoepen. Optioneel wordt een wenskaart met persoonlijke boodschap gratis toegevoegd.

13 Mandala kleurboek

Mandala kleurboek

Een kleurboek voor volwassenen is ook een goede afleiding voor iemand die ziek is.

Inkleuren vereist concentratie en is een goede manier om gedachten te verzetten en tot rust te komen.

Dit kleurboek met mandala's zou een goede keuze zijn. Tekenares Masja van den Berg heeft de traditionele mandala's ingeruild voor een prachtige droomwereld vol bloemen, dieren en andere patronen.

De tekeningen zijn enkelzijdig op dik papier gedrukt en hebben een scheurrand. Door ze in te kleuren worden het ware kunstwerkjes die perfect zijn om een saaie ziekenhuismuur mee op te fleuren.

14 Knuffelbeer

Knuffelbeer

Iemand die ziek is kan wel een knuffel gebruiken toch? Wens degene daarom beterschap met een zachte teddybeer.

Met deze pluizige vriend zal hij of zij zich minder eenzaam voelen en met een lief kaartje erbij waarschijnlijk ook een stukje beter.

15 Acupressuur mat met kussen

Acupressuur mat met kussen

De duizenden drukpunten in deze mat stimuleren de doorbloeding in het lichaam en heffen blokkades op in de energiebanen.

Klachten als hoofdpijn, spierpijn, gewrichtspijn, rugpijn en menstruatiepijn zullen hierdoor verminderen of zelfs volledig verdwijnen.

Daarbij kan deze met kokosvezels gevulde spijkermat ook ontspannend zijn bij stress en verkwikkend bij vermoeidheid.

Het is natuurlijk wel even wennen om op een spijkermat te liggen, maar wie doorzet en de acupressuur massage rustig opbouwt, zal de positieve impact ervan snel ervaren.

16 E-reader

E-reader

Een goed boek helpt de tijd te verdrijven en zorgen en kwaaltjes even te doen vergeten.

Nog beter dan een papieren boek is een e-reader omdat het licht van gewicht is en er een hele bibliotheek aan boeken op past.

Bovendien hebben e-readers lettervergroting wat een uitkomst is voor mensen met slechte ogen. En ze beschikken ze over schermverlichting om in het donker te lezen. Met een Kobo e-reader kunnen bovendien luisterboeken worden afgespeeld.

Kortom, e-readers zijn de ideale afleiding voor bedlegerige patiënten en daarom één van de betere beterschap cadeaus.

17 Mega Milkareep

Mega Milkareep

Dit beterschapscadeau zal ongetwijfeld een grote verrassing zijn die niet snel vergeten wordt.

Behalve dat het erg lekker is worden aan chocolade ook enkele gezondheidsvoordelen toegeschreven. Zo zou het helpen tegen hoesten en de stemming positief beïnvloeden.

Dat laatste zal zeker het geval zijn als je deze enorme Milka reep meebrengt, want wie wordt nu niet vrolijk van bijna één kilo Zwitserse chocolade? De wikkel verbergt negen chocoladerepen in verschillende smaken dus dat wordt genieten!

18 Lichtplantje

Lichtplantje

De Clusia Rose is een luchtzuiverend waterplantje die klein blijft en weinig verzorging nodig heeft.

Het wordt met vaas en houten plateau geleverd. De draadloze standaard heeft een schakelaar om het licht aan of uit te zetten.

Vooral 's avonds geeft het verlichte plantje een gezellige sfeer in huis. Bovendien geeft een lief gebaar als dit steun en kracht. Het kan net het lichtpuntje aan de horizon zijn dat je zieke vriend(in), collega of familielid nodig heeft.

19 Smiley pantoffels

Smiley pantoffels

Als je ontvanger zich niet zo goed voelt, hoeft hij of zij alleen maar naar beneden te kijken om zich weer een beetje happy te voelen.

Deze grappige smiley pantoffels hebben een wollen voering waardoor ze warm en comfortabel aanvoelen.

20 Bouwpakket

Bouwpakket

De verveling slaat snel toe bij iemand die in het ziekenhuis ligt of ziek thuis zit, dus iets om de tijd te doden is altijd welkom. Bijvoorbeeld een stapel tijdschriften of puzzelboekjes of schenk deze Starry Night puzzel aan iemand die van knutselen houdt.

Met het bouwpakket kan zonder gebruik van lijm een prachtig houten muziekdoosje met een ronddraaiend planetarium in elkaar worden gezet.

Het mechaniek wordt geactiveerd met een opwindsleutel en speelt de melodie van Memories uit de musical Cats af.

21 Beschermengeltje

Beschermengeltje

Deze beschermengeltjes worden gemaakt van natuursteen met geneeskrachtige eigenschappen.

Kies uit Agaat, Bergkristal, Aquamarijn, Rozenkwarts, Turquoise of een andere edelsteen die volgens jou bij de persoon in kwestie past.

Ook wanneer hij of zij niet in beschermengelen gelooft, kan dit een mooi symbolisch cadeautje zijn omdat je ermee laat zien dat je hem of haar nooit in de steek laat.

22 Verzorgingsproducten

Verzorgingsproducten

Dit verzorgingspakket bevat handcrème, een gezichtsmasker, douchegel, scrubzout en roomspray.

De helende ingrediënten zoals bamboe en aloë vera hydrateren en herstellen niet alleen de huid, maar hebben ook een kalmerende werking op het lichaam.

Alle producten hebben een etiket waarop "beterschap" staat, zodat dit een perfect cadeau is voor een vrouw die met haar gezondheid kwakkelt.

23 Fruitmand

Fruitmand

Iemand die ziek is kan wel wat extra vitamientjes gebruiken, dus een goed gevulde fruitmand zal zeker gewaardeerd worden.

Omdat het niet al te persoonlijk is kan dit het ook een veilige keuze zijn voor iemand die je minder goed kent (bijvoorbeeld een collega waar je weinig contact mee hebt of een ver familielid).

Je kunt deze gezonde traktatie zelf samenstellen door wat vers fruit in een mand te doen, eventueel aangevuld met een fles wijn, een reep chocolade of een puzzelboekje.

Of bestel een fruitmand online en laat het bezorgen. Maak dan wel gebruik van de optie om een kaartje met persoonlijke tekst toe te voegen zodat degene weet wie de afzender is.

24 Flessenpost

Flessenpost

Het is altijd fijn om post van een dierbaar persoon te ontvangen als je niet lekker in je vel zit.

Het feit dat iemand met je meeleeft, geeft niet alleen een goed gevoel, maar zorgt er ook voor dat je je niet alleen voelt.

Dit bijzondere brievenbuscadeautje is daarom perfect voor als je iemand een hart onder de riem wilt steken en je hoeft het niet eens in de zee te gooien om het bij de geadresseerde aan te laten spoelen.

25 Boeket lolly's

Boeket lolly's

De meeste mensen die op ziekenbezoek gaan nemen een bosje bloemen mee. Niets mis mee, maar als de patiënt een zoetekauw is zou je ook dit originele alternatief kunnen overwegen.

Net als bij een bloemetje kun je er een kaartje bij doen. Die kun je zelf ontwerpen met de editor van YourSurprise waardoor je beterschapswens extra persoonlijk wordt.

Deze verrassing is dan wel niet zo goed voor het gebit, maar wel een troostend beterschap cadeau dat de dag van je geliefde, familielid of vriend(in) een beetje zoeter zal maken.

26 Raam vogelhuisje

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Raam vogelhuisje

Tijdens ziekte lijkt de dag eeuwig te duren. Een film of boek kan dan een goede afleiding zijn, maar wat te doen als deze uit is?

Als het bed of de bank van de patiënt nabij een raam staat kan dit transparante voederhuisje voor wat extra vermaak zorgen. Met de zuignappen kan het eenvoudig op de buitenzijde van het raam worden geplakt en kan hij of zij genieten van de vogels die op het voer afkomen.

27 Get well soon mok

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Get well soon mok

Voor bijna elke speciale gelegenheid hebben de meiden van Blond Amsterdam een vrolijke mok ontworpen. Zo ook deze Get Well Soon beker die je kunt geven aan iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken.

De beker herinnert de zieke bij elke slok aan jouw betrokkenheid en is ook een leuk cadeautje om te combineren met snoep of thee.

28 Beterschapsthee

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Beterschapsthee

De inhoud van dit weerstandverhogende theepakket bestaat uit 25 gram kruidenthee, 25 gram zwarte thee en 25 gram vruchtenthee (samen goed voor ±38 kopjes thee).

Het is een perfect cadeau voor een theeleut die wel een energieboost kan gebruiken, alleen gaat het om losse thee dus een leuk thee-ei erbij maakt extra blij.

29 Bedtafel

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Bedtafel

Dit ergonomische bedtafeltje is voorzien van bekerhouder en een standaard om een tablet, iPad of boek tegenaan te leggen. Ook heeft het een lade waarin bijvoorbeeld een mobieltje, pennen, papieren zakdoekjes of andere kleine accessoires kunnen worden bewaard.

Het tafelblad is in hoogte verstelbaar en glad afgewerkt zodat het makkelijk met een doekje kan worden gereinigd.

Het is een praktisch cadeau-idee voor iemand die ziek op bed ligt. Hiermee heeft de patiënt eten, drinken en medicijnen binnen handbereik en een stevige ondergrond om te schrijven, lezen of computeren.

30 Ananasplant

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Ananasplant

Deze fruitplant werkt luchtzuiverend en bevat veel vitamine C en bromelaïne (een pijnverlichtend, ontstekingsremmend enzym).

Naast deze gezondheidsvoordelen is het een mooie sierplant waaraan mini-ananassen groeien. Als deze rijpen verspreiden ze een heerlijk zoete geur.

Deze tropische kamerplant heeft weinig verzorging nodig en is ideaal voor iemand die door ziekte niet in staat is om het iedere dag water te geven.

31 Beterschap ballon

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Beterschap ballon

Een collega die graag flauwe grappen uithaalt kan bloedirritant zijn, maar ook voor een extra goede sfeer op de werkvloer zorgen. Dus als de lolbroek van het team door ziekte uitvalt, zal de werkdag zonder zijn of haar humor niet meer hetzelfde zijn.

Verstuur deze leuke ballon naar je zieke collega om hem of haar op te vrolijken en te laten weten dat zijn of haar grappen en grollen worden gemist.

Let op: de folieballon dien je zelf met helium te vullen.

32 Slaapmasker met speakers

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Slaapmasker met speakers

Uitrusten is belangrijk voor het herstel en daar hoort ook een goede nachtrust bij. Met een slaapmasker is het makkelijker om in slaap te vallen omdat de ogen niet worden gehinderd door lichtinval.

In dit oogmasker van SleepiezZ® zijn bovendien minuscule speakertjes ingebouwd zodat er ook nog naar ontspannende muziek of white noise geluisterd kan worden.

In tegenstelling tot een koptelefoon of oordopjes voelt dit een stuk comfortabeler aan, vooral in zijligging. En het geluid is onhoorbaar voor anderen.

Een aanrader voor slechte slapers en mensen die bij hoofdpijn geen licht kunnen verdragen. De lovende reviews op bol.com spreken voor zich.

Deel dit cadeaulijstje

Facebook X PinterestWhatsApp E-Mail