41 Cadeaus die een jongen van 3 jaar eindeloos speelplezier geven

cadeau jongen 3 jaar
Gepubliceerd op 01-07-2022 door Martin Verlaan (laatst gewijzigd op 19-04-2024)
Het beste cadeau voor een jongen van 3 jaar is iets wat zijn fantasie en nieuwsgierigheid prikkelt. Denk bijvoorbeeld aan blokken, lego, spelletjes, verkleedkleding, kleurboeken, muziekinstrumenten, voertuigen, speelgoedgereedschap en speelfiguren. Omdat het aanbod overweldigend kan zijn is hier een interessante selectie van leuk en leerzaam speelgoed waarvan 3-jarige peuters nooit genoeg krijgen.

Deze cadeaugids bevat affiliatelinks. Ik kan een kleine commissie verdienen als je een aankoop doet via deze links. Dit heeft echter geen invloed op mijn objectiviteit bij het selecteren van cadeau ideeën.

Lego Duplo truck & graafmachine

Lego Duplo truck & graafmachine

Peuterjongetjes zullen volop genieten van deze bouwset. Ze kunnen er allerlei bouwplaatsavonturen mee bedenken.

Met de graafmachine kunnen ze graven en rotsblokken in de kiepauto laden. Dat moet echter wel voorzichtig gebeuren want als het rotsblok valt splijt deze zo doormidden.

Lego Duplo helpt bij de ontwikkeling van de fijne motoriek, verbeeldingskracht en creativiteit. Daarbij is het duurzaam speelgoed dat geschikt is voor kleine handjes en eindeloos veel speelmogelijkheden biedt omdat het kan worden uitgebreid met andere Lego Duplo sets.

Interactief dashboard

Interactief dashboard

Hier is een cadeau-idee waar elke jongen van 3 jaar opgewonden van wordt: het Vroom & Zoom dashboard van Melissa & Doug!

Het houten dashboard heeft o.a. een stuur met een claxon, een contactslot, ventilatieopeningen, knoppen om de richtingaanwijzers, alarmlichten en koplampen te bedienen, een GPS scherm en een autoradio die echt muziek afspeelt.

De vele licht- en geluidseffecten en bewegende onderdelen zullen voor onophoudelijk speelplezier zorgen terwijl het ongemerkt vaardigheden als hand-oogcoördinatie, fantasierijk spelen en het verband tussen oorzaak en gevolg aanleert.

Didicar

Didicar

Het lijkt op een loopauto, maar het is meer dan dat. Op een Didicar kunnen peuters namelijk zelfstandig rijden zonder hun voeten te gebruiken.

Het voertuig wordt mechanisch in beweging gezet door het stuur heen en weer te bewegen (batterijen zijn dus niet nodig).

Deze stevige kinderauto kan een gewicht tot 120 kilo dragen, dus papa en mama kunnen als de kleine op bed ligt ook stiekem een rondje door de kamer rijden.

Zie ook deze lijst met elektrische kinderauto's en kindermotoren voor eindeloos buitenspeelplezier.

Autotransporter

Autotransporter

Driejarige jongens lijken een aangeboren fascinatie voor vrachtwagens te hebben. De imposante omvang, het ronkende geluid van de motor en de vaak mooie styling maken veel indruk.

Een speelgoedtruck staat dan ook vaak bovenaan hun verlanglijst. Eén die ze ontzettend cool zullen vinden is deze oplegger.

Niet alleen vanwege het mooie uiterlijk, maar ook omdat ze er 6 autootjes bij krijgen die ze met de transportwagen kunnen vervoeren.

De speelgoedvrachtauto heeft ook een uitklapbaar handvat zodat deze makkelijk met autootjes en al naar een andere speelplek kan worden meegenomen.

Werkbank

Werkbank

De dag van je koter zal niet meer stuk kunnen als hij dit houten speelgoed cadeau krijgt. Deze complete werkbank set zal hem grenzeloos klusplezier bezorgen.

Met de bouwonderdelen en het gereedschap kan hij van alles repareren en in elkaar zetten. Dit bevordert niet alleen zijn fantasie en creativiteit, maar ook zijn motorische en sociale vaardigheden. Hij kan samen met een broertje of vriendje klussen, of zelfstandig zijn eigen ideeën uitwerken.

Bovendien zal hij op latere leeftijd dankbaar gebruik maken van de elementaire klusvaardigheden die hij heeft aangeleerd.

En omdat alles van hout is, is het bestand tegen ruw spel en zal het jaren meegaan.

Speelkeuken

Speelkeuken

Iets waarmee ze papa en mama kunnen nadoen is altijd een succes. Het bevordert hun sociale vaardigheden en helpt ze bij het ontwikkelen van hun eigen identiteit.

Deze moderne speelkeuken kan ik dan ook van harte aanbevelen als cadeau voor een jongen van 3 jaar.

Dit houten speelgoed is extra interessant omdat het is voorzien van licht en geluid. Als bijvoorbeeld een pan op de elektrische kookplaat staat hoor je deze borrelen.

Naast een pannenset wordt ook ander keukengerei meegeleverd, waaronder een ovenwant, borden, kooklepels en een peper-en-zoutstel.

Keukenprinsjes zullen volop experimenteren met de accessoires, draaiknoppen, deurtjes en geluiden en helemaal op gaan in hun rollenspel.

Magnetische bouwstenen

Magnetische bouwstenen

Tellen, sorteren, kleuren en vormen onderscheiden zijn slechts enkele van de verschillende educatieve voordelen die dit veelzijdige STEM-speelgoed te bieden heeft.

De draaibare bouwstenen zijn gemaakt van schuimrubber en kunnen door het magneetsysteem eenvoudig op elkaar worden geklikt.

Een kasteel, robot of raket: met deze Blockaroo set kunnen ze het bouwen. De enige limiet is hun verbeelding.

Door met de zachte, kleurrijke blokken te spelen zal het ruimtelijk inzicht toenemen en de sensorische en fijnmotorische ontwikkeling vooruit gaan.

Tekentablet

Tekentablet

Ontplooi zijn creativiteit en verbeeldingskracht door een tekentablet voor zijn derde verjaardag te geven.

Op het kleurenscherm kan worden getekend en geschreven. Het is dus ook perfect om zijn eerste woordjes en simpele rekensommetjes te oefenen.

In plaats van steeds een nieuw vel papier te pakken, kan het lcd-scherm met een druk op de knop worden leeggemaakt en steeds opnieuw worden gebruikt.

IJs speelset

IJs speelset

Misschien zou hij liever een echt ijsje krijgen, maar dit houten speelgoed is ook niet verkeerd. Je dreumes zal de hele dag fantasievol en enthousiast bezig zijn met het maken en uitdelen van ijsjes.

Met de ijsschep kunnen bolletjes ijs op de hoorntjes worden gezet, wat overigens goed is voor de fijne motoriek van je kleine ijsverkoper.

Er is keuze uit 4 smaken: chocolade, vanille, pistache en aardbeien. Door een magneetje blijven de ijsbolletjes op het hoorntje zitten.

10 Driewielige step

Driewielige step

Omdat het voor een driejarig jongetje nog best moeilijk is om in balans te blijven is een stevige step met 3 wielen aan te raden.

Deze stoere Highwaykick 3 step garandeert stabiliteit met twee lichtgevende wielen aan de voorzijde en een safety-pad waardoor de step niet voorover kan kantelen. Het heeft een rem op het achterwiel en een antislip platform zodat de voeten niet wegglijden.

Het uitschuifbare stuur zullen veel ouders een pre vinden omdat ze de step hierdoor niet hoeven te vervangen als hun zoon ouder wordt.

Een ander voordeel is dat deze Highwaykick 3 step kan worden ingeklapt waardoor het weinig opbergruimte inneemt en makkelijk onderweg kan worden meegenomen.

11 PAW Patrol dino reddingsset

PAW Patrol dino reddingsset

Beleef prehistorische avonturen met deze gemotoriseerde Dino Patroller. Met Chase achter het stuur zal elke reddingsmissie slagen.

De vrachtwagen kan met een druk op de knop in beweging worden gezet en rijdt moeiteloos over elk terrein.

Vang de in nood verkerende dinosaurus met het net en plaats hem achterin het voertuig om hem naar een veilig heenkomen te brengen.

Gebruik je verbeeldingskracht of breidt de set uit met meer PAW Patrol Dino Resque speelgoed om steeds opnieuw spannende reddingsacties uit te voeren.

12 Pikachu knuffel

Pikachu knuffel

Een nieuw vriendje zal altijd met veel vreugde ontvangen worden. En helemaal als het een bekende van televisie blijkt te zijn! Deze schattige Pokémonknuffel is daarom een perfect cadeau voor een 3e verjaardag of voor in de zak van Sinterklaas.

Pikachu is superzacht en reuze knuffelbaar. Het kind zal zich veilig en geliefd voelen en zijn maatje overal mee naar toe nemen. Het zal ook zijn fantasie aanwakkeren omdat het aanzet tot het naspelen van spannende avonturen uit zijn favoriete animatieserie.

13 Electro spel

Electro spel

Electro is een visueel leersysteem dat erg aantrekkelijk is voor de allerkleinsten.

Ze moeten de juiste afbeelding bij een vraag opzoeken en deze met de magische pen aanraken om te zien of ze het goed hebben gedaan. Zo ja, dan zal er een lampje branden en een deuntje klinken.

Het spel is in verschillende thema's verkrijgbaar, zoals voertuigen, dinosaurussen, diersoorten, vormen en kleuren.

Het is ook makkelijk mee te nemen dus ideaal om verveling in de auto tegen te gaan.

14 Gepersonaliseerd kinderboek

Gepersonaliseerd kinderboek

Een voorleesboek, prentenboek of zoekboek waarin je kind zelf de hoofdrol speelt is natuurlijk een enorme verrassing en extra leuk om voor te lezen en samen in te bladeren!

Bij yoursurpise.nl hebben ze allerlei kinderidolen om uit te kiezen, zoals Donald Duck, Nijntje Woezel en Pip, Bumba en Dikkie Dik. Personaliseer het boek met de naam en foto van je kleine boef en geniet van zijn enthousiasme als hij zichzelf op de kaft ziet.

15 Dinosaurus rugzak

Dinosaurus rugzak

Dit is een monsterlijk cadeau idee voor een peuter die een fascinatie voor dinosauriërs heeft.

Met deze baby T-Rex op zijn rug zal hij niet onopgemerkt over straat gaan. De scherpe tanden zijn al indrukwekkend, maar als de rits wordt geopend wordt zijn enorme bek pas echt goed zichtbaar. Stoere jongetjes zullen zich er niet door laten afschrikken en hun spulletjes maar al te graag in deze coole rugzak vervoeren.

16 Draaibare graafmachine

Draaibare graafmachine

Zie hier het ideale speeltoestel voor in de achtertuin, in de zandbak of op het strand!

Het is duurzaam en veilig dankzij de stevige metalen onderdelen en de brede voet die wegzakken in zacht zand voorkomt.

Jonge kinderen zullen er dol op zijn en zich uren vermaken met het opgraven en verplaatsen van zand.

De graafmachine moet wel eerst door een volwassene in elkaar worden gezet, maar dat is in 10 minuutjes gepiept.

17 Torenspel

Torenspel

Deze Jenga variant is niet alleen spannend om te spelen, maar als 3-jarige kun je er ook nog wat van opsteken.

Zoals tellen en het herkennen/benoemen van kleuren en dieren. En natuurlijk hoe zwaartekracht en evenwicht werkt. Plus dat geduld en concentratie vereist is. Een kleine onzorgvuldigheid kan de toren immers laten instorten.

Het stapelen of wegnemen van blokken is bovendien goed voor de ontwikkeling van de verfijnde motoriek en hand-oogcoördinatie.

Het stapelspel kan alleen of met het hele gezin worden gespeeld. Het is echter wel aan te raden om soepel om te gaan met de spelregels zodat het leuk en boeiend voor de kleinste deelnemertjes blijft.

18 Boerderijdieren

Boerderijdieren

Het is jammer dat veel speelgoed voor 3-jarige kinderen zo duur is, terwijl ze er snel op uitgekeken raken.

Dat is niet het geval met deze Schleich speelfiguurtjes waarmee ze fantasievol mee kunnen spelen.

Ze zijn stevig en blijven in tegenstelling tot andere merken goed staan. Door de vele details en mooie kleuren zien ze er realistisch uit waardoor ze meteen de aandacht trekken. En ze zijn precies groot genoeg om door kleine handjes vastgepakt te worden.

19 Indoor zandbak

Indoor zandbak

Als ze niet buiten met zand kunnen spelen omdat het regent, zet dan thuis deze uitvouwbare zandbak neer en vul het met het inbegrepen kinetisch zand.

Dezet korrelige substantie is niet giftig en dus veilig voor kleine kinderen. Het heeft dezelfde textuur en vloeibaarheid van gewoon zand, maar heeft als voordeel dat het aan elkaar plakt waardoor het makkelijk op te ruimen is. Bovendien gaat het lang mee omdat het niet kan uitdrogen.

Deze set wordt geleverd met dinosaurusfiguren, vormpjes en gereedschappen voor urenlange zandpret.

20 Berenhonger spel

Berenhonger spel

Berenhonger leert de eerste vaardigheiden aan die nodig zijn bij het spelen van spelletjes, zoals kleurherkenning, behendigheid en sociale interactie.

Dit eenvoudige spel kan alleen of met meerdere spelers worden gespeeld. Het doel is om de honger van de babybeer te stillen.

Door de dobbelsteen te gooien wordt bepaald welk hapje het berenjong krijgt. Deze moet met de lepel in de bek worden gestopt. Als dit echter nog te lastig is mogen de lepel en de dobbelsteen ook achterwege gelaten worden.

21 Afwasbare verf

Afwasbare verf

Kliederen met verf is een leuke activiteit voor kleine kinderen en goed voor de ontwikkeling van hun fantasie, creativiteit en fijne motoriek.

Helaas is morsen daarbij onvermijdelijk en daar is niet elke ouder even blij mee. Daarom is deze set uitwasbare plakkaatverf een uitkomst.

Hiermee kunnen peuters allerlei kleurrijke meesterwerken schilderen zonder dat papa of mama in paniek hoeft te raken als er een verfvlek op kleding, de huid of de vloer komt. Met wat water en zeep is die namelijk zo verdwenen.

22 Complete treinbaan

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Complete treinbaan

Met dit grote cadeau zal de droom van menig jongetje worden vervuld. Deze epische houten treinset met tafel bevat o.a. rails, een treintje, voertuigen, huisjes, poppetjes, boompjes, een station, een brug, een tunnel en nog veel meer onderdelen om een mooie treinbaan te bouwen.

Treinliefhebbertjes raken er niet mee uitgespeeld, maar als hun ouders vinden dat het tijd is om op te ruimen is dit snel gepiept dankzij de bijhorende opbergbakken.

23 Superheldenkostuums

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Superheldenkostuums

Verkleedkleding is ideaal vermaak voor carnaval, verjaardagsfeestjes, logeer- en verkleedpartijtjes en natuurlijk om saaie, regenachtige dagen te redden.

Het fantasiespel zal geen grenzen kennen als deze capes en oogmaskers van Batman, Superman, Spiderman en Captain America worden aangetrokken.

Op deze leeftijd vinden jongetjes het waanzinnig leuk om in de huid van hun favoriete superhelden te kruipen. Met hun verbeeldingskracht zullen ze door de lucht vliegen en langs gebouwen klimmen.

Om de capes aan te trekken zijn echter geen superkrachten nodig. Die kunnen eenvoudig over het hoofd worden getrokken en worden gesloten met het klittenband.

24 Springkoe

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Springkoe

Op deze skippy koe kan je kleine cowboy zowel binnen als buitenshuis rondhuppen. Het zal voor veel speelvermaak zorgen en de spierontwikkeling en de balans bevorderen.

De springkoe kan eenvoudig worden opgeblazen met het bijgeleverde pompje. Het maximale draaggewicht is 40 kilo, dus je jongen kan er ook op zitten als hij ouder en zwaarder wordt.

Als de zwartgevlekte "skippybal" niet gebruikt wordt is het ook een leuke decoratie in de kinderkamer!

25 Baby Shark handpop

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Baby Shark handpop

Heeft je mannetje de videoclip van "Baby Shark" gezien en zingt hij het liedje de hele dag door? Dan zal hij deze interactieve handpop heel leuk vinden.

Hiermee kan hij het liedje afspelen terwijl hij met zijn handje de haaienbek op en neer beweegt. Zo lijkt het alsof het babyhaaitje echt zingt en het leuke is dat het tempo van het liedje wordt aangepast aan de snelheid van de mondbewegingen.

26 Picknicktafel met zandbak

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Picknicktafel met zandbak

Dankzij deze houten picknicktafel kan er met zand worden gespeeld zonder dat er zandkorrels in de schoenen of broek terecht komen.

En mama, papa, broertjes, zusjes of vriendjes kunnen aanschuiven om gezellig mee te spelen.

Door de zandbak af te dekken met het centrale paneel kan er aan de picknicktafel worden gegeten, gedronken of geknutseld.

27 Little genius starterskit

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Little genius starterskit

Dit interactieve, Nederlandstalige spelsysteem van Osmo Play combineert speelgoed en technologie om leren leuk te maken en cognitieve vaardigheden te verbeteren.

Het is een perfecte manier om peuters voor te bereiden op de basisschool. Met behulp van een iPad en fysieke spelstukken ontwikkelen ze spelenderwijs belangrijke vaardigheden als creativiteit, hand-oogcoördinatie, luisteren, concentratie, schrijven, tekenen en problemen oplossen.

In de doos zitten 4 spellen, maar er zijn nog vele andere leuke, uitdagende spelletjes beschikbaar om de kit mee uit te breiden.

28 Wiebeltol

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Wiebeltol

Dit buitenspeelgoed is ideaal om de motoriek, beweging, coördinatie en het evenwicht te ontwikkelen.

Kleintjes vinden het heerlijk om heen-en-weer wiegen en ronddraaien in een schommeltol. Het speeltuig kan individueel worden gebruikt of door een volwassene worden rondgedraaid. Door de spitse vorm kan de tol ver kantelen wat ze een sensationeel gevoel geeft.

Natuurlijk is het wel zo ontworpen dat het veilig is. De rand geeft houvast, voorkomt omvallen en beschermt de vingers.

Het is ook geschikt speelgoed voor jongens met autisme of een andere beperking.

29 Drumstel

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Drumstel

Voor kereltjes die muzikaal zijn of gewoon graag herrie maken is een drumstel het ultieme verjaardagscadeau of sinterklaascadeau.

Met deze realistisch ogende drumset van Little Tikes zullen ze zich een superster voelen en kunnen ze hun muzikale talenten ontwikkelen.

Met de inbegrepen houten drumsticks kan naar hartenlust worden gedrumd. De drumpads en de bekkens hebben elk hun specifieke geluid. Gelukkig voor de ouders kan het getrommel worden gedempt met de volumeknop.

Het drumstel heeft 4 speelopties: met de band spelen, vrij spelen, solo jammen, of een willekeurig nummer spelen via Bluetooth.

De verpakking is ook te gebruiken als draagkoffer.

30 Skelter

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Skelter

Je zult je kindje nog maar weinig binnen zien als je deze gave, stevige skelter voor hem koopt.

Het ontwerp van de trapauto is ergonomisch afgestemd op peuters en kleuters. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken dat deze kan omkiepen in een scherpe bocht.

Kleine beentjes kunnen makkelijk bij de pedalen en is er weinig kracht voor nodig om deze in beweging te brengen.

De rubberen banden kunnen niet lek raken en rijden met gemak door modder, plassen of over een oneffen stoep.

Het zadel en stuur zijn verstelbaar zodat de skelter meegroeit met het kind.

31 Speeltent

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Speeltent

Deze laaggeprijsde speeltent is een fantastisch cadeau voor 3-jarige jongens dat talloze speelmogelijkheden biedt.

Als ze erin spelen zullen ze zich inbeelden dat ze in een echt kasteel zijn. Ze kunnen zich als ridder verkleden, verstoppertje spelen, hun knuffels er in opbergen of relaxed een prentenboekje lezen. Het is ook een leuk speelattribuut voor in de tuin.

Als ze uitgespeeld zijn, kan het speelkasteel eenvoudig worden opgevouwen en opgeborgen.

32 Racebaan

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Racebaan

Bouw zonder hulp van een volwassene meterslange racebanen met Go! Go! Flexile Track.

De baandelen kunnen eenvoudig aan elkaar vast worden geklikt en in verschillende vormen worden gebogen om het circuit van bochten en viaducten te voorzien.

Alle onderdelen die je op het plaatje ziet zijn inbegrepen, dus ook de benzinepomp, palmbomen, tunnels, lantaarns en auto's. Batterijen ( 4 x AA ) om de auto's laten rijden zijn exclusief.

33 Programmeerbare krokodil

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Programmeerbare krokodil

Met dit STEM speelgoed van Clementoni ontdekken peuters en kleuters hoe ze een robot kunnen besturen door deze te programmeren.

Door de eerste stappen in de wereld van coderen te zetten wordt creatief en logisch denken gestimuleerd. Ook geeft het inzicht in oorzaak en gevolg en bevordert het de ruimtelijke oriëntatie.

Het programmeren van Coco de krokodil is doodeenvoudig. Hij reageert op kaartjes die op zijn rug worden geplaatst. Deze visuele commando's laten hem bijvoorbeeld in een gekozen volgorde naar voor, achter, links of rechts lopen. Ook kan een instructie worden gegeven om Coco te laten slapen, zwemmen of bang te worden.

Verder maakt Coco gekke geluiden en kan hij worden gevoerd met magnetisch voedsel. Veel interessante mogelijkheden dus om nieuwsgierige jongetjes uren zoet te houden.

34 Tweezijdig tekenbord

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Tweezijdig tekenbord

Op dit omkeerbare bord kunnen kleine kunstenaars hun artistieke talenten de vrije loop laten.

De ene zijde is een whiteboard waarop met stift getekend kan worden en waarop magnetische letters kunnen worden geplakt.

De andere zijde is een schoolbord. Krijt is inbegrepen evenals magnetische letters en cijfers.

35 Basketbalset

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Basketbalset

Dankzij deze basketbalstandaard kun je zelfs een dunk maken als je pas 3 jaar oud bent. En omdat het uitschuifbaar is kan er ook op latere leeftijd mee worden gescoord. De voet kan worden verzwaard met zand voor extra stabiliteit. De meegeleverde basketbal is geschikt voor kleine kinderhandjes en zacht om blessures te voorkomen.

Door al op vroege leeftijd te beginnen met basketbal krijgen kinderen snel de basisvaardigheden van deze sport onder de knie en leren ze om samen te werken en om te gaan met tegenspelers.

36 Safari vloerpuzzel

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Safari vloerpuzzel

Daag het probleemoplossend vermogen van je kind uit en help zijn oog-handcoördinatie en fijne motoriek te verbeteren met deze leuke vloerpuzzel.

De puzzelstukken zijn groot en dus makkelijk hanteerbaar. Het zal in het begin best moeite kosten om ze in elkaar te passen, maar de leuke safaridieren die er op staan stimuleren om niet op te geven. En je kunt natuurlijk altijd een handje meehelpen.

Voor dino fans is deze dinosaurus vloerpuzzel ook een leuke optie.

37 Insecten onderzoekset

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Insecten onderzoekset

Een microscoop is nog te ingewikkeld op deze leeftijd, maar met dit buitenspeelgoed kan je driejarige zoon, kleinzoon, broertje of neefje al die interessante beestjes in de tuin of het bos toch van dichtbij bekijken.

Met de pincet of het netje kan een worm, lieveheersbeestje, vlinder, spin of ander insect worden gevangen en in de kijkdoos worden gezet.

Dankzij het vergrootglas in het deksel kunnen de diertjes goed worden bestudeerd en geobserveerd.

38 Trampoline

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Trampoline

Springen op een trampoline is voor peuters een effectieve manier om energie kwijt te raken. Het stimuleert hun coördinatievermogen en leert ze om in balans te blijven.

Het springdoek van deze minitrampoline is extra strak zodat je kleine jongen ondanks zijn lage gewicht toch het springeffect goed voelt.

Uiteraard is goed nagedacht over de veiligheid. De springmat heeft een rubberen beschermrand en bevindt zich laag van de grond. De trampoline kan niet verschuiven dankzij de antislipvoetjes. Ook heeft het met schuim bedekte beugels waaraan je kleintje zich vast kan houden.

39 Constructiespeelgoed

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Constructiespeelgoed

Met deze uitgebreide bouwset kunnen kids zich helemaal uitleven. De vele blokken, wielen, moeren, bouten en gereedschap bieden eindeloos veel mogelijkheden om steeds nieuwe creaties te maken.

Bouwspeelgoed is sowieso altijd een goed cadeau voor 3-jarigen. Vervelen is er niet meer bij en hun nieuwsgierigheid, creativiteit en verbeeldingskracht wordt er door gestimuleerd. Daarnaast bevordert het de fijne motoriek, hand-oogcoördinatie en probleemoplossend vermogen.

40 Radiografische brandweerauto

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Radiografische brandweerauto

Veel jongetjes dromen ervan om later brandweerman te worden. Een brandweerauto is dan ook een geweldig cadeau idee en helemaal als deze radiografisch is zodat ze zelf controle hebben over het voertuig.

De brandweerauto beschikt over grote banden die over elk terrein kunnen rijden, of dat nu binnen of buiten is.

De hoogwerker kan worden uitgeschoven om hulp te bieden op grote hoogte. En natuurlijk zitten er werkende zwaailichten en een loeiende sirene op.

Er kan zelfs echt geblust worden met water. Driejarigen zullen er geen genoeg van krijgen en bovendien spelenderwijs leren dat vuur gevaarlijk is.

41 Haaiendeken

Dit product is niet meer leverbaar

Haaiendeken

Als je driejarige kind in deze grappige haaiendeken kruipt, lijkt het net alsof hij met huid en haar verslonden wordt. Het kan worden gebruikt als slaapzak of om op de bank te chillen.

De deken is gevoerd met heerlijk zachte fleecestof waardoor deze (ondanks het angstaanjagende design) comfortabel aanvoelt.

Vergeet niet om een foto van zijn verbaasde gezicht te maken als hij zijn verjaardagscadeau uitpakt.

Deel dit cadeaulijstje

Facebook X PinterestWhatsApp E-Mail