60 Betaalbare cadeaus voor 6 jarige jongens die eindeloos speelplezier geven

cadeau jongen 6 jaar
Gepubliceerd op 13-10-2022 door Martin Verlaan (laatst gewijzigd op 20-04-2024)
Zoek je een leuk, betaalbaar cadeau voor een jongen van 6 jaar? Hier is een inspirerende lijst met amusant speelgoed dat is afgestemd op de interesses, energiebehoefte, fantasie en ontwikkeling van zesjarigen. Van spelletjes, knutselsets en experimenteerdozen tot bouwsets, muziekinstrumenten en uitdagend buitenspeelgoed. Welk cadeau je ook kiest, het zal enthousiast in ontvangst worden genomen!

Deze cadeaugids bevat affiliatelinks. Ik kan een kleine commissie verdienen als je een aankoop doet via deze links. Dit heeft echter geen invloed op mijn objectiviteit bij het selecteren van cadeau ideeën.

Dinosaurus lunchbox

Dinosaurus lunchbox

Op hun zesde zijn veel jongens er bezeten van, dus dit zal zeker niet het laatste dinosaurus cadeau-idee zijn dat je in deze lijst aantreft.

Met deze griezelige broodtrommel zal elke kleine Jurassic fan veel indruk maken tijdens de overblijf op school.

Behalve boterhammen en drinkpakjes kunnen ook stiften, legoblokjes of andere kleine speeltjes in de dinosaurusbek worden bewaard.

De Dinosaur Case kan worden afgesloten met een band die ook als draagriem dient.

Piraten duikspeelgoed

Piraten duikspeelgoed

In deze leeftijdsfase zitten ze meestal al op zwemles. Naast watertrappelen, schoolslag en de borstcrawl zijn duiken en onder water zwemmen ook belangrijke vaardigheden die ze moeten leren.

Voor kinderen die dat nog spannend vinden is hier perfect speelgoed dat ze (onder toezicht van een volwassene) over hun duikangst heen kan helpen. En mochten ze nog niet klaar zijn voor een duik in het zwembad, dan kunnen ze er eerst mee in bad spelen.

Het duikspeelgoed is daarnaast een leuk cadeau voor zwemmertjes die wel al genoeg zelfvertrouwen hebben. Of geef het als beloning voor het behalen van een zwemdiploma.

De duikspeeltjes hebben verschillende groottes en vormen, waaronder haaien, muntstukken, piratenschepen en edelstenen. Na het zwemmen kunnen ze in de schatkist worden opgeborgen zodat ze niet kwijtraken.

Radiografische stuntauto

Radiografische stuntauto

Jongetjes die graag met auto's spelen zullen dolblij zijn als ze deze stuntauto voor hun verjaardag, Sinterklaas of de kerst krijgen.

Hij kan met de controller of met het polsbandje worden bestuurd. Bij laatstgenoemde methode reageert de wagen op handbewegingen.

Obstakels zoals drempels, stoepranden, heuvels en moeilijk begaanbare ondergronden worden door stevige rubberen banden moeiteloos getrotseerd.

Deze groene snelheidsduivel kan ook ondersteboven rijden en vette 360° spins maken! De ingebouwde lichteffecten maken rijden in het donker tot een ware sensatie!

De batterijen moeten na ongeveer een half uur worden opgeladen, maar dat betekent niet dat het crossen onderbroken hoeft te worden. Er wordt namelijk een extra accu meegeleverd die in de tussentijd kan worden gebruikt. Deze superwendbare en onverwoestbare RC-auto zal dan ook voor non-stop raceplezier zorgen.

Smartwatch

Smartwatch

Zes jaar is een goede leeftijd om te leren klokkijken. En hoe kunnen kinderen dit beter oefenen dan met een coole smartwatch om hun pols?

Goede kindersmartwatches focussen op veiligheid, plezier en avontuur. Van alle merken die ik heb bekeken, steekt Xplora op deze gebieden boven de rest uit.

Deze kinderhorloges kosten wel iets duurder, maar je krijgt er dan ook meer voor terug. Ze motiveren kinderen om te leren, ontdekken en actief en gezond bezig te zijn. Ook zien ze er aantrekkelijk uit en kunnen tegen een stootje.

Een groot voordeel voor ouders zijn de verschillende tracking- en veiligheidsfuncties die voor gemoedsrust zorgen als hun kind buitenspeelt. De smartwatches hebben ook een SOS-knop zodat hun kind direct kan bellen bij nood.

De Xplora X5 Play is mijn persoonlijke favoriet, maar ik wil je niet beïnvloeden, dus neem zelf een kijkje bij bol.com en ga na welk model het geschiktst is voor het kind voor wie je het koopt.

Walkietalkie

Walkietalkie

Smartwatches zijn een goede manier om in contact te blijven, maar een walkietalkie is misschien een nog beter cadeau voor een jongen van 6 jaar. Hiermee wordt buitenspelen een stuk avontuurlijker en het is ook nog eens voordelig in aanschaf.

Deze Talk-It-set heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en bevat drie exemplaren, dus er is er ook nog één beschikbaar om op afstand te praten met een vriendje of broertje of ander familielid.

Je kind zal er grenzeloos speelplezier mee beleven en een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid ervaren.

Verkeerskleed

Verkeerskleed

Geef hem een warme ondergrond om op te spelen met deze Little Village mat. Hierop kan hij met zijn speelgoedauto's rijden en spelenderwijs meer leren over verkeersregels.

De onderkant heeft een antisliplaat zodat het speelkleed niet weg kan glijden. Het tapijt is makkelijk op te bergen door het op te rollen.

Jurassic dino racers

Jurassic dino racers

Auto's en dino's zijn voor 6-jarigen een supertoffe combinatie, dus deze Dino Racers set zal voor bijna elk jongetje van deze leeftijd een goede keuze zijn.

De zes speelgoedauto’s hebben een ouderwets pull-back mechanisme. Dit betekent dat ze vanzelf gaan rijden nadat ze eerst achteruit zijn getrokken.

De wielen hebben antislipbanden die de ondergrond beschermen tegen krassen.

Zwevende voetbal

Zwevende voetbal

Dankzij dit nieuwe concept kunnen jonge voetbalfanaten voortaan altijd en overal voetballen, ook als het slecht weer is. Bovendien zullen veel ouders de platte "bal" een uitkomst vinden omdat hun kind hiermee zorgeloos binnenshuis kan voetballen.

De hoverdisc is ontwikkeld om over elk type vloer te glijden, zelfs tapijt. Terwijl de schijf over de vloer zoeft, zorgt de dikke schuimlaag ervoor dat er niets kan beschadigen.

Deze coole gadget verlicht zichzelf in coole kleuren als er tegenaan wordt getrapt, dus kinderen zullen zich er ook goed mee vermaken in het donker.

Kijkboek: Atlas van de aarde

Kijkboek: Atlas van de aarde

Stap aan boord van een raket en maak samen met de Kleine Astronauten een betoverende reis om de wereld.

Tijdens het ruimteavontuur zie je hoe adembenemend mooi de aarde is. De foto's zijn door André Kuipers gemaakt tijdens zijn verblijf in het ISS-ruimtestation en worden aangevuld met illustraties van Paco Vink.

Ook staat het boek vol interessante informatie met als doel kinderen bewust te maken van de kwetsbaarheid van de unieke planeet waarop we wonen. Overigens zullen ook volwassenen er iets van opsteken.

Een aanrader dus voor iedereen die geïnteresseerd is in ruimtevaart en hart heeft voor de natuur.

10 Nintendo Switch Lite

Nintendo Switch Lite

De Nintendo Switch Lite is de compacte (en goedkopere) versie van de originele Nintendo Switch.

Je kunt deze console niet aansluiten op de televisie, dus je kind moet het doen met een kleiner scherm. Maar elk nadeel heeft een voordeel, en dat is in dit geval dat het wel een lekkere lichte gameconsole is die ook ideaal is om onderweg te gebruiken.

Voor sommigen spellen die geen Handheld Mode ondersteunen, is een extra draadloze controller vereist. Maar verder kunnen alle Nintendo Switch games op de Lite gespeeld worden, inclusief toppers als Mario Kart, The Legend of Zelda, Fifa, Animal Crossing en Fortnite. Het aanbod is enorm en de graphics en geluidseffecten van de meeste games zijn spectaculair.

De Nintendo Switch Lite heeft ook handige opties voor ouderlijk toezicht, om toegang tot bepaalde content en functies te beperken. Zo weet je zeker dat je kind niet teveel tijd doorbrengt met gamen en veilig online speelt.

11 Skateboard

Skateboard

Ik heb weinig verstand van skateboards, maar deze vrolijk gekleurde cruiser van de firma Nijdam is het aanbevelen waard vanwege de vele positieve beoordelingen.

Lees deze review maar eens:

skateboard cadeauWat ik wel weet is dat een skateboard effectief speelgoed is om buitenspelen te stimuleren. Hierdoor krijgt je kleine ontvanger voldoende beweging en kan het vriendschap met buurtkinderen sluiten.

Een cadeau idee dat daarom het overwegen waard is en gezien de scherpe prijs ook nog fijn is voor je eigen portemonnee!

12 DOC Robot

DOC Robot

Deze sympathieke elektronische vriend heeft altijd zin om te spelen en om zijn kennis te delen, zoals het herkennen en benoemen van kleuren, dieren, cijfers en letters.

Hij helpt jonge kinderen bij het ontwikkelen van belangrijke cognitieve vaardigheden zoals logisch denken, problemen oplossen en ruimtelijke oriëntatie. Door met DOC te spelen maken ze bovendien kennis met de beginselen van het programmeren.

13 Magische dino stiften

Magische dino stiften

Houdt hij van tekenen en dinosaurussen? Dan zijn deze dubbelzijdige stiften een toepasselijk cadeau voor hem.

Ze zijn bedrukt met dinosaurus prints en perfect om te tekenen, kleuren en schrijven.

In het etui zit ook een speciale witte stift waarmee over de inkt van de andere stiften kan worden gegaan om diens kleuren te veranderen.

14 Wie is het? - raadspel

Wie is het? - raadspel

Bij dit uitdagende spel voor jong en oud moet geraden worden wie de ander is. Het wordt gespeeld met twee personen.

Eerst pakt ieder een kaart zonder dat de ander kan zien welk personage er op staat.

Door elkaar om de beurt een vraag te stellen waarop alleen ja of nee geantwoord mag worden, moet in zo weinig mogelijk beurten geraden worden welk persoon de tegenstander op zijn kaartje heeft staan. Voorbeelden van vragen zijn: "Heb je bruin haar?", of: "Ben je een man?", of: "Draag je oorbellen?".

Bij elk goed antwoord vallen één of meer personages af waardoor het uiteindelijk duidelijk wordt wie de ander is.

15 Lego Star Wars

Lego Star Wars

Wat mij betreft, behoort Lego tot het beste speelgoed voor 6-jarige jongens! Ik heb me vroeger in elk geval prima met de bouwsteentjes vermaakt, ook al was er toen nog niet zo’n keuzemogelijkheid als tegenwoordig.

Neem nu deze gave Resistance A-Wing Starfighter! Hiermee zul je een jonge star wars fan een groot plezier doen. Hij kan het ruimteschip bouwen en tentoonstellen in zijn kamer of er epische ruimtegevechten mee naspelen.

16 Kook- klieder- en knutselboek

Kook- klieder- en knutselboek

Dankzij de briljante ideeën in dit doeboek hoeft geen kind zich meer te vervelen. Het staat vol leuke binnenactiviteiten die makkelijk uitvoerbaar zijn.

Er is voor ieder kind wat wils, van knutselprojectjes tot kookrecepten. Dus een saaie binnenzit dag vliegt zo voorbij.

De beknopte instructies en aantrekkelijke illustraties zorgen ervoor dat kinderen direct met de activiteiten of recepten aan de slag willen.

17 Slijm pakket

Slijm pakket

Toen ik klein was maakte ik smurfensnot van shampoo en water, maar daar is de huidige generatie niet meer mee tevreden te stellen. Zij eisen een echte slijm-ervaring en hoe kunnen ze die beter krijgen dan met deze uitgebreide DIY-kit?

Alles zit erin om allerlei soorten slijm te maken: van glitters en schuimballen tot stuiterslijm en glow-in-the-dark poeder.

Hiermee kunnen ze lekker creatief aan de slag en verschillende kleuren en texturen uitproberen.

De kleverige, rekbare, felgekleurde brouwsels zijn heel sensorisch en bevredigend dus je kind zal er niet mee uitgespeeld raken.

18 Tactical vest

Tactical vest

Als hij in het bezit is van een NERF N-Strike Elite is dit stoere vest een must-have.

Het wordt geleverd met veiligheidsbril om de ogen te beschermen tijdens nerf gevechten. Het gezichtsmasker houdt vijanden op veilige afstand.

Met de pijltjesarmband en het magazijn kan snel worden herladen. En met de extra pijltjes is er genoeg munitie om tegenstanders uit te schakelen.

19 Raket lanceerder

Raket lanceerder

Hoe simpeler het speelgoed, des te leuker ze het meestal vinden. Dus de Stomp Rocket zal ongetwijfeld een blij gezicht opleveren en kan meteen worden uitgeprobeerd. Er zijn geen batterijen voor nodig want de raketten worden aangedreven door eigen kracht.

Plaats een raket op het lanceerplatform, draai het in de gewenste richting en stamp of spring op de stomper. Door de luchtdruk zal de raket tot wel 20 meter de lucht in schieten!

De raketten zijn gemaakt van zacht schuim en zullen dus niet beschadigen als ze landen.

20 KidiZoom camera

KidiZoom camera

De VTech Kidizoom is niet zomaar een speelgoedcamera, maar een echt digitaal fototoestel die stevig en eenvoudig te bedienen is, plus aantrekkelijke functies heeft.

Zo is er aan de achterzijde een camera ingebouwd om selfies te maken en is het mogelijk om toffe effecten aan foto's en video's toe te voegen. De VTech Kidizoom beschikt ook over een flitser, timer en een speaker. De verschillende stemvervormers en verslavende spelletjes zorgen voor extra speelplezier.

De camera heeft een kleurenscherm en een resolutie van vijf megapixels, wat de beeldkwaliteit van de foto’s ten goede komt. Alle opnames kunnen op een micro-SD kaart (exclusief) worden opgeslagen zodat deze niet verloren kunnen gaan als de batterijen leeg zijn.

Concluderend is deze lichte kindercamera een prima keuze als je je (klein)zoon, broertje of neefje een eerste eigen camera wilt geven.

21 3D-pen

3D-pen

Dit vermakelijke knutselspeelgoed is een geweldig hulpmiddel om de concentratie, creativiteit en het ruimtelijk denken te verbeteren en kan ook gebruikt worden om scheuren of gaten in speelgoed te repareren.

Uit de pen komt geen inkt, maar plastic! Voor kinderen van 6 jaar vergt het wel wat oefening, maar zodra ze doorhebben hoe het werkt, kunnen ze er allerlei driedimensionale objecten mee maken.

Het vloeibare filament dat uit de 3d-pen komt, droogt snel en koelt direct af zodat het veilig is voor kinderen.

22 XXL kleurplaat

XXL kleurplaat

Kleuren is een perfecte activiteit om een regenachtige middag door te komen en om de fijne motoriek en de creativiteit te stimuleren.

Aan zo'n grote kleurposter heeft een kind heel wat werk, maar des te trotser zal hij zijn als alles is ingekleurd. Dus hang het kleurwerk op in de kinderkamer zodat iedereen het kan bewonderen.

23 Knikkerbaan

Knikkerbaan

Heeft hij een knikkerbaan bovenaan zijn verlanglijst staan of is hij fan van het SBS6-programma Marble Mania? Dan zal hij hier onbeperkt plezier van hebben.

In de doos zitten 133 onderdelen om spectaculaire knikkerbanen mee te maken. Hierdoor is het bouwen steeds opnieuw een plezierige uitdaging die de creativiteit, motoriek en het logisch denken bevordert. Plus: het biedt een mooie kans om spelenderwijs iets leren over de fysica van beweging en zwaartekracht.

Bij deze kleurrijke set horen ook dertig plastic kogels zodat de eerste knikkerrace niet lang op zich zal laten wachten.

24 Playmobil City Action speelset

Playmobil City Action speelset

Een 6-jarig kind met een fascinatie voor de brandweer of politie zal enthousiast reageren als er een Playmobil City Action set onder het weggescheurde cadeaupapier tevoorschijn komt. Met dit jongensspeelgoed kan hij zijn favoriete hulpdiensten nabootsen en spannende avonturen verzinnen.

Er zijn verschillende voertuigen, gebouwen en accessoires om uit te kiezen, dus je vindt altijd wel iets leuks tegen dat binnen je budget past. Misschien hou je zelfs nog wat geld over om een brandweerpak of politieuniform te kopen om zijn fantasiespel extra realistisch te maken.

25 Pictionary spel

Pictionary spel

Beleef urenlang amusement met deze klassieker onder de raadspellen!

Pictionary bevat viltstiften, uitwisbare tekenborden, opdrachtkaarten en een speelbord.

Het is de bedoeling dat om de beurt een speler een kaart pakt waarop een voorwerp, dier, persoon of actie staat. De medespelers moeten aan de hand van getekende aanwijzingen raden wat het is. Tekentalent speelt hierbij geen rol, want hoe onduidelijker de tekening des groter de uitdaging.

26 Lego trein

Lego trein

Wordt het niet eens tijd om zijn houten treintje te upgraden met een elektrische trein? Deze Legotrein zal hij te gek vinden en de 677 onderdelen zullen voor heel wat uurtjes bouwplezier zorgen.

De driedelige passagierstrein heeft twee wagons met afneembare daken. Samen met de vele accessoires (poppetjes, perron, sein) zal het rollenspel en de fantasie van je kleine jongen worden gestimuleerd.

Helaas bevat de doos weinig rails, dus voor een lange treinbaan is een uitbreidingsset nodig.

27 Boksbal

Boksbal

Heb je een hyperactief kind? Dan kan boksen heel effectief zijn om zijn overtollige energie kwijt te raken. Bovendien verbetert het spelenderwijs de conditie, reflexen en hand-oogcoördinatie.

Het is niet aan te raden om een bokszak voor 6-jarigen te kopen vanwege het zware gewicht. Beter begin je met een lichte boksbal zoals deze waarbij je ook nog eens het voordeel hebt dat je hem niet aan het plafond hoeft te monteren. Met de beugels hang je hem simpelweg aan een deur en door de bovenplaat te verschuiven kan je kind er goed bij.

Om deze junior boksbal extra uitdagend te maken zijn er geluidseffecten en een timer aan toegevoegd. Op het display zijn het aantal stoten en de tijd zijn af te lezen.

Uiteraard zijn bokshandschoenen inbegrepen zodat je kind zich niet kan bezeren.

28 Truck met legervoertuigen

Truck met legervoertuigen

Persoonlijk vind ik legerspeelgoed niet zo'n geschikt speelgoed voor jongens van 6 jaar, maar toch is het erg populair. Waarschijnlijk omdat ze op deze leeftijd erg van actie houden en militair geweld voor hun niet meer dan een spelletje is.

Deze 15-in-1-set speelset zal dan ook voor uren vermaak zorgen en inspiratie zijn voor spannende verhalen.

De legervoertuigen zijn een perfecte uitbreiding op ander legerspeelgoed en de grote vrachtauto waarin alle voertuigen passen is ook fantastisch speelmateriaal. De legertruck heeft bovendien een handvat zodat deze overal mee naar toegenomen kan worden.

29 DJ set

DJ set

Heel veel jongetjes dromen er van om later een beroemde diskjockey te worden. Met het Kidi DJ Mix mengpaneel van Vtech kunnen ze hun Dj-carrière een flitsende start geven.

De mixtafel beschikt over een geïntegreerde speaker, launchpad, crossfader, draaischijf om te scratchen, pitch control, lcd-scherm en een roterende discolamp.

Daarnaast heeft de dj-set ingebouwde liedjes en de mogelijkheid om via bluetooth muziek vanaf een laptop of smartphone af te spelen.

Tel daar de vele toegevoegde geluidseffecten en muziekinstrumenten bij op en je begrijpt dat er oneindig veel combinaties mogelijk zijn.

Als klap op de vuurpijl is het ook mogelijk om (re)mixen op te nemen en terug te luisteren.

Dit muzikale speelgoed werd in 2021 tot speelgoed van het jaar uitgeroepen in de leeftijdscategorie 6 tot 7 jaar, dus dat zegt al genoeg!

30 Discolamp

Discolamp

Met een verscheidenheid aan kleuren, patronen en effecten maak je met deze discolamp van elk kinderfeestje een spektakel. Of zet hem in de kinderkamer om een betoverende sfeer te creëren.

De discolamp reageert op geluid en pulseert op de maat van de muziek. Hij kan worden bediend met de afstandsbediening waarmee ook verschillende voorgeprogrammeerde lichtshows geactiveerd kunnen worden.

31 Fiets uitlaatpijp

Fiets uitlaatpijp

De TurboSpoke is een gaaf gadget die een crossfiets of normale kinderfiets in een motorfiets transformeert! Nu ja, de snelheid gaat er niet op vooruit, maar deze stoere uitlaat produceert wel realistische motorgeluiden (het volume van het geluid is afhankelijk van de rijsnelheid).

De TurboSpoke is eenvoudig te bevestigen op de achtervork en zal niet lostrillen dankzij het stevige klemsysteem. Het wordt geleverd met drie geluidskaarten en een cool stickervel om de uitlaat te versieren.

32 Mega bellenblaas

Mega bellenblaas

Dit is bellenblazen next level. Sterker nog: blazen is niet eens meer nodig.

Houdt de stokjes bij elkaar en doordrenk het touw in het speciale zeepsop. Haal het er weer uit en spreidt de stokken om een zeepbel te maken. Maak de bubbel groter door langzaam achteruit te lopen en laat hem de lucht in zweven door de stokjes weer naar elkaar toe te brengen.

Grote kans overigens dat andere kinderen dit spannende buitenspeelgoed ook willen uitproberen.

33 Dinosaurus schilderset

Dinosaurus schilderset

Bevredig zijn dinosaurus obsessie met deze uitgebreide verfset. Eerst kan hij zijn favoriete dieren een mooi kleurtje geven om ze vervolgens tot leven brengen met de bijgeleverde speelmat en accessoires.

Deze fantasie prikkelende knutselset is dan ook perfect om zijn artistieke vaardigheden te bevorderen en iets te leren over de oertijd.

34 Transformers speelfiguren

Transformers speelfiguren

Als de zesjarige van de Transformers series of films houdt, is dit een aanrader. De robots kunnen worden omgevormd tot één of meer andere figuren, zoals een voertuig, wapen of zelfs een ghetto blaster.

Door deze verscheidenheid aan vormen is dit interessant en uitdagend speelgoed om te verzamelen en om elke dag opnieuw mee te spelen.

35 Yeti in mijn spaghetti familiespel

Yeti in mijn spaghetti familiespel

Leuke spelletjes doen het altijd goed als verjaardagscadeau, kerstcadeau of sinterklaascadeau. Zo ook Yeti in mijn spaghetti!

Bij dit behendigheidsspel wordt het geduld van het hele gezin op de proef gesteld. Daarnaast helpt het ook de focus, hand-oogcoördinatie en de fijne motoriek van kinderen te verbeteren.

De spelregels zijn simpel en hebben veel weg van Mikado en Jenga. Om de beurt moet een sliert spaghetti worden weggehaald, zonder dat de Yeti (die bovenop de spaghetti ligt) niet in de kom valt. Een goede concentratie is dus vereist om dit knotsgekke spel te kunnen winnen.

36 Handgestuurde drone

Handgestuurde drone

Het bijzondere aan deze mini drone is dat er geen afstandsbediening bij zit. Hij reageert namelijk op handbewegingen.

Er kan zowel buiten als binnenshuis mee worden gevlogen. Ingebouwde infrarood sensoren zorgen ervoor dat de drone nergens tegenaan vliegt.

Wel is het jammer dat de accu al na 5 minuten opnieuw opgeladen moet worden, maar dat weegt niet op tegen de hoge amusementswaarde.

Het is een hit onder kinderen, dus hiermee zul je zeker punten scoren op zijn zesde verjaardag.

37 Timmerset

Timmerset

Jong geleerd oud gedaan, dus leer hem nu alvast de beginselen van het klussen.

De SES timmerset bestaat uit een hamer, spijkers, houtlijm, voorgezaagde plankjes in verschillende vormen en een veiligheidshandje om te voorkomen dat je kleine houtbewerker op zijn vingers slaat.

Hij kan de voorbeelden nabouwen of zijn eigen creativiteit de vrije loop laten. Door zelf constructies in elkaar te timmeren wordt de motoriek, het inzicht en het zelfvertrouwen versterkt.

Een kind dat graag met zijn handen bezig is en het leuk vindt om dingen te bouwen, zal met dit cadeautje dan ook vele uren knutselplezier beleven.

38 Dartbord

Dartbord

Een dartbord is ook een leuk cadeau-idee voor een zesjarige en een goed middel om de concentratie en hand-oogcoördinatie te verbeteren.

In het begin zal het mikken waarschijnlijk nog niet zo goed lukken, dus blijf uit de buurt van het dartbord of nog beter: koop dit magnetische dartbord voor veilig speelplezier.

De meegeleverde dartpijltjes hebben in plaats van een scherpe punt een krachtige magneet. Hierdoor blijven ze goed aan het bord vastkleven en als er misgegooid wordt kunnen ze de muur of deur niet beschadigen.

39 Mario Kart flipperkast

Mario Kart flipperkast

Flipperen is heel verslavend en de reflexen en hand-oogcoördinatie worden er spelenderwijs mee getraind.

Dit tafelmodel met Mario Kart thema doet met de coole licht- en geluidseffecten, bumpers, vier flippers en een digitaal scorebord niet onder voor een groot formaat flipperkast.

Dus of hij nu alleen of met zijn vriendjes speelt, spelplezier is gegarandeerd.

40 Dinosaurus nachtlamp

Dinosaurus nachtlamp

Deze prehistorische vriend naast het bed geeft 's nachts een veilig gevoel, vooral als hij gek op dino's is.

De T-Rex is met een laser in het plexiglas gegraveerd en geeft een optische 3D illusie wanneer het in het donker wordt verlicht.

De dinosaurus kan in zeven verschillende kleuren worden weergegeven en werkt zowel op batterijen als USB.

Is hij geen dino fan, maar wel bang in het donker? Bekijk dan ook deze bijzondere nachtlampjes voor kinderen om spoken en monsters op afstand te houden.

41 Pokémon 3D puzzel

Pokémon 3D puzzel

Feliciteer hem met zijn 6e verjaardag met deze toffe puzzel van zijn favoriete animatieserie.

De puzzel bestaat uit 72 gebogen puzzelstukjes waarmee een driedimensionale afbeelding van Pokémon kan worden gebouwd. De plastic stukjes zijn stevig en blijven zonder lijm vastzitten.

Als de puzzel af is kan deze op het voetstuk worden gezet. Leuk als decoratie in de kinderkamer.

Houdt hij niet van puzzelen, maar wel van knuffels? Dan zou je hem ook kunnen verrassen met één van deze leuke Pokémon knuffels.

42 Goocheldoos met hoed en knuffelkonijn

Goocheldoos met hoed en knuffelkonijn

De meeste goocheldozen zijn voor kleine kinderen nog te moeilijk, maar deze niet.

Ten eerste omdat de trucjes eenvoudig zijn en ten tweede omdat ze ook makkelijk te leren zijn doordat ze in online video's worden uitgelegd.

Van het in elkaar steken van ringen en verdwijntrucs tot het raden van een getrokken kaart en het toveren van een konijn uit een hoed. Bereid je dus maar alvast voor op een spectaculaire goochelshow.

43 Fietswiel verlichting

Fietswiel verlichting

Spoke Light is een goedkoop en cool gadget die voor een betere zichtbaarheid in het donker zorgt. Ook als het regent want het apparaatje is waterbestendig.

Het is eenvoudig tussen de wielspaken vast te klemmen. Zodra je kind begint te fietsen gaat de verlichting aan en verschijnen er steeds andere patronen in het fietswiel.

44 Trampoline

Trampoline

Als een tuin aanwezig is, kan dit een perfect cadeau voor een 6-jarige jongen met veel energie zijn.

Met een diameter van 1,40 meter vereist deze trampoline niet veel ruimte en dat het is omringt door een veiligheidsnet is een geruststellende gedachte voor de ouders.

45 Superhelden kostuum

Superhelden kostuum

Welk jongetje droomt er niet van om dezelfde superkrachten te hebben als Batman, Superman, Spiderman of Captain America? Met een kostuum kan je kleine man in de huid van zijn favoriete superheld kruipen en zich inbeelden dat hij kan vliegen en hoge gebouwen kan beklimmen.

Het is perfect vermaak voor een regenachtige dag of tijdens een kinderfeestje.

46 Kinetisch zand

Kinetisch zand

Met dit binnenspeelzand en het bijhorende speelgoed zal je kind uren zoet zijn. Ben je bang dat het zand veel troep veroorzaakt? Wees gerust: dit magische zand heeft een plakkerige structuur en zit in een koffer waardoor het in mum van tijd is opgeruimd.

Misschien moet je inderdaad na afloop wat zandkorrels opvegen, maar dat is het je vast waard als je bedenkt hoeveel rust je ervoor terugkrijgt.

47 Doolhof kubus

Doolhof kubus

Als hij geen geduld heeft kun je deze cadeautip beter overslaan want dat is wel nodig bij dit spel. Evenals concentratie trouwens.

Als hij echter wel van een uitdaging houdt zal hij dit driedimensionale labyrint onweerstaanbaar vinden.

Het balletje moet naar de finish worden gerold door de kubus voorzichtig in verschillende posities te bewegen. Dit moet foutloos gebeuren, anders moet van voren af aan begonnen worden.

Geen eenvoudige opgave dus, maar des te groter zal de euforie zijn als het gelukt is.

48 Harry Potter schaakspel

Harry Potter schaakspel

Zes jaar is een goede leeftijd om met schaken te beginnen. De cognitieve vaardigheden zijn op deze leeftijd zo ontwikkeld dat kinderen het spel snel oppikken.

En wat is er leuker dan te leren schaken met een miniatuurversie van de Wizard Chess set uit de eerste Harry Potter film!

De grote schaakstukken zijn makkelijk vast te pakken en voor kinderen veel leuker om mee te schaken dan traditionele stukken!

Dus als hij een Harry Potter fan is en interesse in schaken toont, zal dit een schot in de roos zijn.

49 Microscoop

Microscoop

Geef hem een nieuwe hobby! Deze kindermicroscoop wordt geleverd in een stevige koffer zodat je jonge onderzoeker op elke gewenste plek de microkosmos kan observeren.

Met de led verlichting en een maximale vergroting van 640 keer worden de kleinste details duidelijk zichtbaar.

De bijhorende accessoires maken deze microscoopset helemaal compleet.

50 Mickey Mouse mok

Mickey Mouse mok

Wie wordt er niet happy van Mickeys blije gezicht? De prijs maakt je misschien minder vrolijk, maar het gaat hier wel om een officieel gelicenseerd Disney product.

De 3D beker is gemaakt van keramiek en daardoor niet geschikt voor in de vaatwasser.

Deze grappige mok heeft een inhoud van 400 ml, en is een perfect presentje voor dorstige Mickey Mouse fans.

51 Pogo stick

Pogo stick

Speelt je kind ook zo weinig buiten? Zonde, want zo krijgt hij te weinig beweging en bovendien is buitenspelen heel belangrijk voor de ontwikkeling.

Misschien kun je hem met dit verjaardagscadeau van de bank af te krijgen. Elk kind vindt het immers leuk om rond te huppen.

Een positieve bijkomstigheid is dat dit buitenspeelgoed het evenwichtsgevoel bevordert. Ook helpt het bij het kwijtraken van overtollige energie want met de veerkracht van de Pogo stick kunnen grote sprongen worden gemaakt.

De voetsteunen en handgrepen zijn inklapbaar waardoor de springstok makkelijk is op te bergen of te vervoeren.

52 Coole step

Coole step

Je kunt buitenspelen natuurlijk ook stimuleren met een coole step. Je 6-jarige zoon, kleinzoon, neefje of buurjongen zal er weg van zijn.

Niet alleen het stoere design zal hem aanspreken, maar ook de soepele manier van rijden.

Perfect voor ritjes naar school of door de straat en dankzij het lichte materiaal en de wendbaarheid kan hij er ook stunts mee doen (denk hierbij aan goede bescherming).

Het heeft een verstelbaar stuur en kan een gewicht tot 100 kilo dragen.

53 Little Davinci tekeninglijst

Little Davinci tekeninglijst

Stimuleer de creativiteit van je kleine kunstenaar met deze A4-formaat lijst. Hiermee kan hij zijn mooiste tekeningen inlijsten.

Als een nieuw gemaakt kunstwerk een eerder ingelijste tekening overtreft, hoeft die niet verwisseld te worden. De Little Davinci lijst heeft namelijk ruimte voor vijftig vellen.

Zo ontstaat een heel archief van zijn meesterwerken en zijn rondslingerende tekeningen verleden tijd.

Natuurlijk kunnen er ook andere blikvangers in deze stijlvolle lijst worden gestopt, zoals foto's of zwemdiploma's.

54 Fantasy Forts

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Fantasy Forts

Als hij meer wil dan een simplistische hut van twee stoelen en een deken is Fantasy Forts een ontzettend leuk cadeau-idee. Hiermee wordt het maken van een cool speelhuis een koud kunstje.

De stevige kartonnen platen zijn eenvoudig met klittenband aan elkaar te verbinden en bieden een verscheidenheid aan creaties en speelmogelijkheden.

55 Mercedes-Benz skelter

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Mercedes-Benz skelter

Als een 6-jarig jongetje beweert dat hij zelf een Mercedes-Benz heeft bestuurd klinkt dat uiteraard ongeloofwaardig. Toch kan hij de waarheid spreken als hij in het bezit is van deze prachtige skelter.

Dankzij het ergonomische design is het een comfortabele trapauto die kleine chauffeurs in beweging houdt en voor eindeloos buitenspeelplezier zorgt. Met als positieve bijkomstigheid dat ze er coördinatievermogen en kracht mee op kunnen bouwen.

De Mercedes-Benz skelter is geschikt voor kinderen met een lengte tussen de 95 en 120 cm en heeft een draagvermogen tot 30 kg. Het stalen frame maakt de skelter stevig. De wielen hebben rubberen banden en het achterwiel is uitgerust met een handrem. Het Mercedes-logo op de voorzijde maakt deze luxe trapauto compleet!

56 Paw Patrol knuffel

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Paw Patrol knuffel

Het maakt niet wie zijn favoriete Paw Patrol Pup is, want met deze set krijgt hij ze allemaal: Chase, Marshall, Skye, Rocky en Rubble.

Ze zijn klaar om fantasierijke avonturen te beleven met hun nieuwe eigenaar. Maar ook innige knuffelmomenten gaan deze heldhaftige pups niet uit de weg.

De knuffelhondjes zijn gemaakt van pluche en zien er met hun uniform net zo uit als in de serie.

57 Waterkanon met statief

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Waterkanon met statief

Verdedig het gazon met een waterkanon! Deze joekel kan maar liefst 12 meter ver spuiten en raakt dankzij de tuinslangaansluiting nooit leeg.

Het statief is verstelbaar en door de handvaten van het waterkanon naar links of rechts te bewegen draait de supersoaker in elke gewenste positie.

Dus laat de hete zomer maar snel beginnen, want met dit waterkanon win je elk watergevecht.

58 Wetenschapslab

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Wetenschapslab

De aanbevolen leeftijd is acht jaar, maar onder toeziend oog van een volwassene kan een zesjarig kind ook veilig met deze science kit aan de slag.

De doos bevat een pipet, veiligheidsbril, reageerbuisjes, petrischaaltje, PH-meter, trechter en nog veel meer laboratoriumspullen.

Minpuntje is dat niet alle benodigdheden erin zitten. Voor de twaalf experimenten zijn ook maismeel, citroensap, azijn, wortels, houtlijm en andere huishoudelijke gebruiksvoorwerpen nodig. Als die echter in huis zijn is deze experimentendoos een geweldige manier om de wondere wereld van natuurkunde te ontdekken.

59 Eitjes van wandelende tak

Dit product is niet meer leverbaar

Eitjes van wandelende tak

Het is weer eens wat anders dan een hamster! Oké, deze als tak vermomde insecten zijn minder aaibaar, maar als het je lukt om ze van een echte tak te onderscheiden zijn ze wel heel fascinerend om naar te kijken.

Bovendien kosten ze bijna niets in onderhoud. Een plastic bak, aquarium of grote glazen pot, gevuld met takken van een braamstruik of klimop volstaat.

In de handleiding van het kweeksetje wordt precies uitgelegd hoe de eitjes uitgebroed moeten worden en welke verzorging wandelende takken nodig hebben.

Het bijzondere is dat het pakketje is samengesteld door twee kinderen die ook paraat staan om vragen per e-mail te beantwoorden.

En nu maar afwachten wanneer het eerste eitje uitkomt, spannend!

60 LEGO City wegplaten

Dit product is niet meer leverbaar

LEGO City wegplaten

Deze bouwdoos met wegplaten is een geweldig cadeau voor 6-jarige jongens die dol op Lego zijn.

Behalve dat ze er een wegennetwerk mee kunnen aanleggen, leren ze ook iets verkeersveiligheid dankzij de inbegrepen verkeersborden, stoplichten, wegmarkeringen, verkeersdrempels, zebrapaden en lantaarnpalen.

Het is ook uit te breiden met andere wegplaten sets.

Deel dit cadeaulijstje

Facebook X PinterestWhatsApp E-Mail