31 Cadeaus voor een 4-jarig meisje die tot de verbeelding spreken

cadeau voor 4 jarig meisje
Gepubliceerd op 12-04-2020 door Martin Verlaan (laatst gewijzigd op 23-04-2024)
Meisjes van 4 jaar zijn nieuwsgierig, leergierig, ondeugend en hebben veel fantasie. Ze gaan op deze leeftijd voor het eerst naar school, ontwikkelen sociale vaardigheden en worden ook al wat zelfstandiger. Het is belangrijk om bij het bedenken van een cadeau hier rekening mee te houden en het juiste speelgoed te kiezen. Mijn onderstaande cadeautips voor 4-jarige meisjes zullen je daar bij helpen.

Deze cadeaugids bevat affiliatelinks. Ik kan een kleine commissie verdienen als je een aankoop doet via deze links. Dit heeft echter geen invloed op mijn objectiviteit bij het selecteren van cadeau ideeën.

Cubby de beer

Cubby de beer

Dit schattige interactieve beertje is genomineerd voor speelgoed van het jaar. En terecht, want je hebt aan hem beregezellig gezelschap.

Hij vindt het fijn om gedragen te worden en te knuffelen. Maar hij houdt ook van dansen en spelletjes spelen.

Vooral kiekeboe spelen vind hij te gek. Maar van spelen krijg je dorst dus geef wel op tijd zijn flesje.

Of stil zijn honger door hem te laten eten van een honingraat, Cubby houdt ook wel van een goed gesprek.

Als je met hem praat brabbelt hij vrolijk terug. Zijn hoofd, ogen, neus, mond, armen en oren kunnen bewegen waardoor een kleuter al snel zal vergeten dat deze knuffelbeer niet echt is.

Zij zal Cubby beschouwen als haar beste vriendje.

Washimals

Washimals

Een superleuk cadeautje voor een vierjarig meisje is deze Washimals set. In de doos zitten schattige huisdiertjes die zij zelf mag inkleuren.

De dieren kunnen daarna onder de douche worden schoongewassen waarna ze opnieuw op een andere manier versierd kunnen worden.

Het maakt niet uit hoe: stippen, strepen, sterren, een egale kleur, het mag allemaal.

Een foutje is niet erg: even schoonspoelen in bad en weer opnieuw proberen. Stiften, bad met (echt werkende) douche en borsteltje zijn inbegrepen.

Speelgoed ijs set

Speelgoed ijs set

Met de 21 houten onderdelen die in deze set zitten kan jouw kind haar eigen ijskraam beginnen en voor het hele gezin ijsjes maken.

In de doos zitten: hoorntjes, bolletjes ijs, waterijs, chocolade-ijs, een dienblad met 3 macarons, schoteltjes, lepels en een ijsschep.

Genoeg onderdelen om eindeloos mee te combineren en steeds nieuwe ijsjes te maken.

Magische tekenmat

Magische tekenmat

Tekenen is een heerlijke bezigheid voor kleuters waarbij ze hun fantasie helemaal kunnen laten gaan.

Maar helaas geeft het soms wel geknoei en is in een onbewaakt moment je bank of vloer onder gekliederd.

Met deze magische tekenmat zal dat niet meer gebeuren. De 4 stiften zijn namelijk op waterbasis.

Na enkele minuten vervaagt de "inkt" vanzelf waarna er een nieuwe kleurrijke tekening kan worden gemaakt.

Bij deze tekenmat zijn maar liefst 29 accessoires inbegrepen voor urenlange tekenpret, waaronder: tekenfiguren, stempels, kleurboek, stencils en meer.

Boek: De sproeipoeper

Boek: De sproeipoeper

Dit kinderboek staat vol met grappige versjes die zijn geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder.

Samen hebben zij al honderden kinderboeken en kinderliedjes gemaakt en ook hun medewerking verleend aan Sesamstraat.

De rijmpjes in "De sproeipoeper" gaan over smerige dieren, zoals het stinkdier of het Nijlpaard (die met zijn staart ronddraait als hij moet poepen).

Verhaaltjes die over poep en pies gaan vinden kinderen altijd erg leuk, dus reken maar dat dit je met dit boekje een geslaagd cadeautje in handen hebt.

En dat voor een zeer klein bedrag.

Pomsie

Pomsie

Je kleine meisje zal helemaal in de wolken zijn als ze deze Lulu Puppy voor haar verjaardag krijgt.

Het schattige diertje heeft een superzacht vachtje en een staart die ze om je arm heen kan buigen.

Wedden dat je kind haar Pomsie overal mee naar toe zal willen nemen? Zodra ze dit knuffelbeestje voor de eerste keer in haar handen heeft, zal ze er direct goed voor willen zorgen.

Pomsies zijn interactieve wezentjes, dus ze geven zelf aan wanneer ze willen eten, het koud hebben of willen slapen.

Dat doen ze door te communiceren met hun ogen. Als een Pomsie tevreden is maakt hij een spinnend geluid of laat hij een vrolijk melodietje klinken.

Electro basisschool groep 1 en 2

Electro basisschool groep 1 en 2

Als je kind 4 jaar wordt mag zij naar de basisschool. Met dit leerzame elektrospel kan ze zich spelenderwijs voorbereiden op groep 1.

In de doos zitten vellen met vragen over letters, kleuren, tijd, vormen, silhouetten, cijfers, structuren en nog veel meer.

Je kind geeft antwoord op elke vraag door de juiste afbeeldingen te verbinden. Hiervoor gebruik je de draad waarin aan elk uiteinde een metalen pennetje zit.

Als het antwoord goed is gaat het groene lampje branden. Gebeurt dat niet, dan probeer je gewoon een ander plaatje, net zolang tot je het juiste antwoord hebt gevonden.

Kid K'nex bouwset

Kid K'nex bouwset

Kid K'nex is mijn favoriete cadeautip. Met dit vrolijk gekleurde constructiespeelgoed zijn kleine kinderen uren zoet.

Met de 116 onderdelen kunnen ze van alles maken. Om een handje te helpen zijn er 60 leuke bouwideeën toegevoegd waarmee kinderen zelf verschillende dieren, voertuigen, bloemen en andere fantasiefiguren kunnen bouwen.

De Kid K'nex onderdelen zijn groot waardoor ze makkelijk vast te pakken zijn. Ze zijn simpel te verbinden door ze in elkaar te klikken.

Kidizoom smartwatch

Kidizoom smartwatch

Je dochtertje geef je uiteraard nog geen smartphone voor haar vierde verjaardag. Maar zou het niet fijn zijn als je precies weet waar ze is als ze buiten speelt? Met dit slimme horloge, met ingebouwde Gps-tracker, is dat mogelijk.

Het is het beste alternatief voor een smartphone. Je kunt je dochter er zelfs mee opbellen.

Behalve klokkijken en bellen kan jouw kind met dit slimme horloge ook foto's maken, leren rekenen en leuke spelletjes spelen.

10 Baby Born pop

Baby Born pop

Deze realistisch uitziende Baby Born Pop kan veel zonder dat daar batterijen voor nodig zijn: eten, drinken, poepen, plassen, duimen, huilen, slapen en meer.

Doordat het lijfje zacht is en de armen en benen soepel kunnen bewegen is een Baby Born pop makkelijk te hanteren voor een kind van 4 jaar.

Aan- en uitkleden kost ook weinig moeite. De pop stimuleert de fantasie en inlevingsvermogen, en leert het kind omgaan met verantwoordelijkheid.

11 Kapla plankjes

Kapla plankjes

Dit houten constructiespeelgoed prikkelt de fantasie van jouw kleuter.

In de doos zitten 100 grenen plankjes met 8 verschillende kleuren. De Kapla plankjes kunnen worden opgestapeld en blijven in balans dankzij de zwaartekracht.

Je kind hoeft dus niet te kliederen met lijm. Het is voor een 4-jarige niet moeilijk om hier een mooie toren mee te bouwen.

Maar ook complexe creaties zijn mogelijk, al moet je daar misschien even een handje bij helpen.

12 Barbie villa

Barbie villa

Barbie zal een fijne vakantie tegemoet gaan in dit luxe droomhuis met acht kamers.

De villa is van alle gemakken voorzien. Het is ingericht met mooi meubilair en er is zelfs een zwembad met glijbaan aanwezig.

De verdiepingen zijn bereikbaar met een lift. Kortom: een fantastisch poppenhuis waar meisjes hun creativiteit en de fantasie op los kunnen laten.

13 Levende vlindertuin kit

Levende vlindertuin kit

Een leerzaam en origineel cadeau is de Live Butterfly Garden kit. Hiermee kun je het hele proces van rups tot vlinder volgen.

De rupsen moet je wel zelf eerst zoeken in je eigen tuin of in een park of bos. Kun je geen rupsen vinden? Dan kun je ook de meegeleverde coupon gebruiken waarmee je voor een klein bedrag rupsen kunt bestellen.

In de doos zit alles wat je nodig hebt: een handleiding, een container van gaas waarin de rupsen kunnen opgroeien en verpoppen, en een pipet waarmee je eten kunt geven.

Nadat de rupsen tot vlinders zijn getransformeerd laat je ze na een paar dagen weer vrij, zodat ze zich weer kunnen voortplanten.

De leefomgeving van gaas kun je vervolgens opnieuw gebruiken voor andere rupsen.

14 Lolo bal

Lolo bal

In de jaren 80 was de Lolo bal een enorme rage. En nu 40 jaar later is dit speelgoed opnieuw helemaal hip.

Klem de bal tussen je voeten en springen maar! Het is in het begin even lastig om in balans te blijven, maar voor je het weet hop je er de hele straat mee door.

Leuk om samen met je vriendinnetjes een wedstrijd mee te doen. Wie kan het hoogst of het verst springen?

15 Magisch speelzand

Magisch speelzand

Jonge kinderen vinden zand zeer aantrekkelijk. Uren kunnen ze er mee spelen en hun fantasie de vrije loop laten.

Maar wat doe je als het regent? Dan haal je dit magische zand tevoorschijn. Want hiermee kan jouw kleine meid binnen spelen.

Door de speciale structuur is dit zand namelijk makkelijk op te ruimen. Het speelzand is kneedbaar, zodat je dochter er van alles mee kan maken, zoals zandtaartjes en zandkastelen bijvoorbeeld.

Met de bijhorende gereedschappen en vormpjes kan zij zich helemaal uitleven. Kinetisch zand is overigens ook erg geschikt speelgoed voor kinderen met autisme.

16 Bloempop

Bloempop

Dit is echt een geweldig leuk verjaardagscadeautje vol met verrassingen. Geef de bloempot water met het gietertje en er zal een wonder voor de ogen van het nieuwsgierige kind voltrekken.

Want in plaats van een plant groeit er een modieus poppetje uit de bloempot. Maar dit is niet de enige verrassing.

Kijk maar eens wat er nog meer in de bloempot zit...

17 Viltstiften

Viltstiften

Bij kleine kinderen zie je vaak dat de simpelste cadeautjes met de grootste vreugde worden ontvangen.

Zoals viltstiften bijvoorbeeld. Elk meisje van 4 jaar vind het leuk om te tekenen en te kleuren.

En dat gaat prima met deze Stabilo Power viltstiften. Ze hebben mooie felle kleuren en liggen fijn in de hand.

Kinderen vergeten echter nog weleens de dop terug te doen op de viltstift waardoor deze uitdroogt.

Met deze viltstiften zal dat echter niet gebeuren want ze kunnen 5 weken zonder dop.

En als er per ongeluk wat stift op kleding komt was je die er zo weer uit.

18 Piano mat XXL

Piano mat XXL

Met deze supergrote pianomat kunnen kinderen hun muzikale talenten ontdekken. Hij is zo groot (180 cm) dat er makkelijk 2 kinderen tegelijk op kunnen spelen.

De vrolijk gekleurde pianotoetsen worden aangeslagen door er op te gaan staan. Zo blijft het kind lekker in beweging.

Kies een ander instrument (piano, trompet, viool, gitaar etc.) door met een voet één van de iconen bovenaan de mat aan te raken.

Het geluid kan worden opgenomen en opnieuw afgespeeld. Als het kind moe is geworden van het dansen, heen en weer lopen en springen, kan er 1 van de 10 demoliedjes worden afgespeeld.

19 Wobbel balansbord

Wobbel balansbord

Kan jouw kleine meisje moeilijk stilzitten? Geef haar een Wobbel balansbord om haar energie kwijt te raken.

Ze zal er veel plezier aan beleven omdat ze het op allerlei manieren kan gebruiken.

Ze kan er op staan, schommelen, rollen, wiebelen en draaien. En terwijl ze er mee speelt worden haar spieren getraind en de grove motoriek verbeterd.

20 Plasmacar

Plasmacar

Deze Plasmacar heeft geen motor, maar toch kan jouw kleine dame hierin zelf rijden zonder haar benen te hoeven gebruiken.

Het geheim zit hem in het stuur. Door hieraan te draaien gaat dit stabiele wagentje vooruit.

Maar hij kan ook gewoon als loopfiets worden gebruikt. Door met dit voertuig te spelen worden de motorische vaardigheden, de balans en coördinatie van je kind verder ontwikkeld.

De Plasmacar is geschikt voor binnen en buiten. Hij is verkrijgbaar in de kleuren rood, blauw en geel.

21 Knikkerbaan

Knikkerbaan

Een uitdagend cadeau voor een 4-jarig meisje is deze 60-delige knikkerbaan. In het begin zal je dochter, kleinkind of nichtje waarschijnlijk nog eenvoudige knikkerbanen in elkaar knutselen.

Maar zodra ze eenmaal de smaak te pakken heeft, zal de knikkerbaan steeds complexer en groter worden.

De plastic delen zijn gemakkelijk in elkaar te schuiven en zorgen ervoor dat een kind zich uren met dit speelgoed kan vermaken.

22 Krijt springtouw set

Krijt springtouw set

Lekker buitenspelen en bewegen is goed voor jonge kinderen. Met dit regenboog springtouw zal een kind zich heel wat uurtjes vermaken in de buitenlucht.

Want hiermee kun je mooie gekleurde figuren maken door touwtje te springen. In deze set zit een springtouw met gemalen krijt.

Het krijtpoeder stop je in de buidel en elke keer dat je springt, verschijnt er een gekleurd patroon op de stoep.

Zo kun je zelf een mooie regenboog of andere figuren maken. Voor een kind van 4 jaar is dit misschien nog wel wat lastig, maar oefening baart kunst.

23 L.O.L. surprise fuzzy pets

L.O.L. surprise fuzzy pets

Met een L.O.L. Surprise is succes verzekerd. Een leuk en vooral spannend verjaardagscadeau voor een 4-jarig meisje.

Want wat zou er nou allemaal in die bal zitten? Het is nog een hele klus om daar achter te komen.

Steeds nadat een laag van de L.O.L. bal is afgescheurd, wacht er weer een nieuwe verrassing.

Eerst komen er verschillende accessoires tevoorschijn. Waar zouden die voor zijn? Uiteindelijk volgt de climax en zal het kind een schattig huisdiertje met magische eigenschappen vinden die ze kan verzorgen.

24 Magnetisch tekenbord

Magnetisch tekenbord

Dit magische tekenbord is ideaal om de fijne motoriek en creativiteit van kleuters te stimuleren.

Met de pen (die aan een touwtje vastzit) kunnen ze er op tekenen en stempelen. De 4 stempels hebben de vorm van een cirkel, vierkant, driehoek en ster.

Is het kunstwerk klaar? Dan kan het scherm worden schoongeveegd met het schuifje aan de onderkant.

Het tekenbord is ook heel geschikt om cijfers en letters te oefenen. Een foutje is niet erg: gewoon wissen en weer opnieuw beginnen.

Bovendien zijn er geen potloden, verf of stiften nodig zodat geklieder en rommel wordt voorkomen.

25 Hutten bouwpakket

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Hutten bouwpakket

Met dit 68-delige bouwpakket kan een kind zelf thuis haar eigen hut maken, in elke gewenste vorm.

De kartonnen platen (die eruit zien als houten planken) kunnen makkelijk met klittenband aan elkaar worden vastgemaakt.

Zo kan er steeds een ander soort speelhuis worden gebouwd en wordt de fantasie van het kind geprikkeld.

26 Lichtgevend tekenbord

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Lichtgevend tekenbord

Kinderen krijgen geen genoeg van tekenen op dit magische tekenbord. De stift is lichtgevend waardoor de tekening in het donker oplicht.

Dat is supervet natuurlijk! Je kunt zelf iets leuks tekenen of 1 van de meegeleverde afbeeldingen overtrekken.

27 2-In-1 poppenwagen

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

2-In-1 poppenwagen

Met deze poppenwagen zal je kleine meid dolgelukkig zijn. Hiermee kan ze wandelen en een echte mama zijn voor haar pop.

De pop kan niet uit de wagen vallen dankzij de gordel en veiligheidsbeugel. De zwenkwielen maken deze poppenwagen zeer wendbaar waardoor hij makkelijk te besturen is.

De duwgreep kan naar boven en beneden worden verplaatst, zodat je kind er goed bij kan.

Van de wandelwagen is met een paar simpele handelingen ook een buggy te maken. Het wagentje kan worden ingeklapt, zodat hij weinig ruimte inneemt bij het opbergen.

28 Twisty petz

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Twisty petz

Twisty Petz zijn momenteel een grote hit. Het concept is simpel, maar geniaal. Het zijn magische armbandjes die je in een handomdraai in een schattig diertje kunt veranderen door de kralen te draaien.

Leuk om aan je schooltas te hangen! Om van het diertje weer een armband te maken trek je aan de kop en de staart.

29 Dokterskliniek (met babypop)

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Dokterskliniek (met babypop)

Dit is de ultieme set om doktertje mee te spelen. En welk meisje van 4 jaar vind dat nou niet leuk! Een geweldig verjaardagscadeau waarmee veel gespeeld zal worden.

De babypop huilt. Zou ze ziek zijn of heeft ze gewoon honger? Op de behandeltafel kan ze uitgebreid worden onderzocht.

Met de tablet kun je haar hartslag horen en een diagnose stellen. Met de meegeleverde medische accessoires (pleisters, flesje, spuit, thermometer, infuus etc.) kan babypop snel weer beter worden gemaakt en zal ze niet meer huilen.

30 Puppy van FurReal Friends

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Puppy van FurReal Friends

Met dit schattige en superzachte knuffelhondje kun je spelen en knuffelen. Behalve blaffen en hijgen kan hij ook leuke kunstjes.

Zo zal hij opgewonden gaan springen als je je hand voor zijn ogen houdt of over zijn kop aait.

En als je over zijn rug aait, gaat hij netjes zitten. Een hondje om van te houden en overal mee naar toe te nemen.

31 Insecten vanger

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Insecten vanger

Veel kleine kinderen vinden het reuze interessant om insecten te bestuderen. Maar sommigen vinden het wel een beetje eng om ze vast te pakken.

Met de Bug Vac 'n' View is het vangen van spinnetjes, pissebedden, kevers en vliegjes een makkie.

Je zuigt ze gewoon op waarna je ze in het doorzichtige bakje kunt bekijken. Het bakje heeft luchtgaatjes, zodat de beestjes niet stikken.

En het vergrotende kijkvenster maakt kleine insecten extra goed zichtbaar.

Deel dit cadeaulijstje

Facebook X PinterestWhatsApp E-Mail