26 Cadeau ideeën voor een student die in het buitenland gaat studeren

cadeau voor iemand die in het buitenland gaat studeren
Gepubliceerd op 03-06-2020 door Martin Verlaan (laatst gewijzigd op 25-04-2024)
Steeds vaker gaan studenten de grens over om een opleiding of stage te volgen. Misschien ken jij ook iemand die in het buitenland gaat studeren en ben je op zoek naar een geschikt en betaalbaar afscheidscadeau. Mijn advies: koop iets nuttigs, zoals reis- of studiebenodigdheden. Ook leuk is een aandenken of een doos gevuld met typisch Hollandse producten. Laat je inspireren door onderstaande tips.

Deze cadeaugids bevat affiliatelinks. Ik kan een kleine commissie verdienen als je een aankoop doet via deze links. Dit heeft echter geen invloed op mijn objectiviteit bij het selecteren van cadeau ideeën.

Vriendenboek

Vriendenboek

Als je zoon, dochter, vriend of vriendin op het punt staat om een buitenlandse stage of opleiding te gaan volgen, dan is een vriendenboek een heel persoonlijk uitzwaai cadeautje.

Dit vriendenboek is speciaal ontworpen voor volwassenen. Dus vraag aan familie en vrienden of ze een bladzijde uit het vriendenboek willen invullen, zodat de reislustige student straks iets leuks te lezen heeft in het vliegtuig.

Scanmarker

Scanmarker

Of je nou in Nederland, Spanje, Engeland, Duitsland of Amerika studeert, deze draadloze, digitale marker komt altijd van pas.

Hiermee kun je gedrukte woorden en zinnen inscannen, zodat je deze niet in MS Word of Libre Office Writer hoeft over te typen.

Daarna kun je de tekst naar wens bewerken. Maar dat is nog niet alles: de Scanmarker Air kan ook teksten vertalen en voorlezen.

Je klasgenoten zullen jaloers zijn als ze zien hoe snel jij hiermee een samenvatting van een studieboek in elkaar flanst!

Hervulbare reisflesjes

Hervulbare reisflesjes

In het buitenland kan het lastig zijn om compacte toiletartikelen te vinden. Geef de vertrekkende student daarom deze hervulbare reisflesjes mee, zodat zijn of haar broodnodige shampoo niet door de douane in beslag wordt genomen.

De TravelMore reisflesjes passen makkelijk in de handbagage en zijn veel handiger dan wegwerp reiszakjes, die ook nog eens slecht zijn voor het milieu.

Behalve shampoo, kunnen de siliconen flesjes natuurlijk ook worden gevuld met andere vloeistoffen zoals make-up remover, zonnebrandcrème of bodylotion.

Of vul ze met medicijnen, vitaminepillen, sieraden of make-up.

Sprekend fotoboek

Sprekend fotoboek

Een origineel afscheidscadeau voor iemand die over de grens gaat studeren is een fotoboek met leuke foto's jullie samen en van alle geliefde personen die hij of zij gaat missen.

Extra leuk aan dit fotoboek is dat je bij elke pagina iets kan inspreken. Dat kan iets grappigs zijn maar ook een persoonlijke boodschap.

Hierdoor ontstaat een geweldig visueel en auditief aandenken aan het thuisfront.

Riem met verborgen rits

Riem met verborgen rits

Wees zakkenrollers te slim af en bewaar je geld veilig in deze riem. Aan de achterkant zit een zakje met ritssluiting.

Zo kun je veilig door drukke steden lopen zonder angst te hebben dat je wordt beroofd.

Deurstopper met alarm

Deurstopper met alarm

Een deurstopper is handig om te voorkomen dat de deur dichtklapt tijdens het luchten van de hotelkamer of appartement.

Maar deze deurstopper kan meer. Het heeft een ingebouwd alarm dat ongenodigde gasten buiten de deur houdt.

Zodra de deur tegen de deurstopper aankomt, zal het alarm afgaan waardoor inbrekers het hazenpad kiezen.

Smart writing set

Smart writing set

Deze A4 smartpad is een geweldige uitvinding waarmee studenten hun creatieve ingevingen en noties die ze op papier hebben gezet, direct digitaal kunnen delen met hun studiegenoten.

De speciale app vertaalt alles wat met pen op papier wordt geschreven of getekend naar dynamische digitale bestanden.

Universele wereldstekker met USB poorten

Universele wereldstekker met USB poorten

Een handig cadeau voor iemand die in het buitenland gaat studeren is deze stekker die overal ter wereld gebruikt kan worden (met uitzondering van Zuid-Afrika en India).

Je kunt ook een reisadapter kopen die voor een specifiek land geschikt is, maar in sommige landen verschilt het voltage zelfs per regio.

En dan kun je maar beter goed voorbereid zijn met deze universele wereldstekker.

Daarbij kan degene voor wie je dit koopt, de adapter ook meenemen als hij of zij tijdens vrije dagen een ander land wil bezoeken.

Camera met WiFi

Camera met WiFi

Elke student die Nederland verlaat heeft een goede camera nodig. Want in tegenstelling tot herinneringen, vervagen foto's niet.

En hoe gaaf is het om haarscherpe reisfoto's met familie en vrienden te delen op Facebook of Instagram? Met deze Olympus camera gaat dat heel makkelijk dankzij de ingebouwde wifi functie.

10 Reiskussen

Reiskussen

Omdat studenten in het buitenland meestal weinig te besteden hebben, kiezen ze er vaak voor om niet rechtstreeks te reizen.

Daardoor zitten ze vaak lang in het openbaar vervoer. Door lang in eenzelfde houding te moeten zitten ontstaat spanning in het bovenlichaam.

Dan is het wel zo prettig om dit comfortabele reiskussen om bij je te hebben. Het traagschuim geeft hals, schouders en hoofd de juiste ondersteuning waardoor nekklachten en hoofdpijn verminderen.

Ook is dit reiskussen ideaal om een dutje te doen tijdens een lange, vermoeiende trip.

11 Reisgids

Reisgids

Verhuizen naar een ander land voor een stage of studie kan overweldigend zijn. Het klimaat, de cultuur, de mensen en wetten zijn anders dan in Nederland.

En dat kan best even wennen zijn. Bovendien vinden veel studenten het lastig om een goede balans te vinden tussen hun studie, reizen en het opbouwen van sociale contacten.

Een reisgids is daarom een goed cadeau idee, waarmee iemand zijn nieuwe omgeving snel eigen kan maken en zich geen vreemdeling meer zal voelen.

12 Leeslampje met clip

Leeslampje met clip

Dit is een perfect geschenk voor iemand die graag leest.

Als je met medestudenten een kamer deelt en 's avonds ter ontspanning een boek wilt lezen of het tentamen voor de volgende dag nog eens door wilt nemen, zal dit leeslampje niet storend zijn voor kamergenoten die willen slapen of tv aan het kijken zijn.

De Gecko Clipper leeslamp kan aan een boek of e-reader worden vastgeklemd en op de pagina worden gericht.

Het LED licht wordt egaal verdeeld over de gehele pagina, zonder storende schaduw.

13 Reisdagboek

Reisdagboek

Een leuk uitzwaai cadeau voor iemand die over de grens gaat studeren is een reisdagboek.

Hierin kunnen alle avonturen worden bijgehouden en het is een mooie herinnering voor later.

En zelfs als de student van plan is om zijn of haar belevenissen op een blog of social media te delen, komt een reisdagboek goed van pas om notities te maken wanneer er geen computer beschikbaar is.

Een reisverslag schrijven helpt bovendien goed tegen verveling. Er zijn diversen reisdagboeken te koop, maar deze springt er uit.

Ten eerste vanwege zijn compacte formaat, waardoor hij makkelijk in een rugzak of reistas past.

Maar ook, omdat de kaft stevig is en een magnetische sluiting heeft. Bovendien heeft het voldoende pagina's om alle opgedane ervaringen op te schrijven.

En superhandig zijn het adresboekje, de reistips, kaarten, tabellen (tijdzones, munteenheden, talen) en belangrijke adressen en telefoonnummers.

14 Studentenplanner

Studentenplanner

Studeren aan een internationale universiteit is een uitdaging waar veel bij komt kijken.

Daarom is een overzichtelijke studentenplanner geen overbodige luxe. Hierin kan de student al zijn plannen en doelen noteren.

Afspraken en het lesrooster kunnen in de weekplanningen worden gezet en de maandelijks terugkerende mindmaps helpen om geplande doelen te behalen.

15 Zwitsers zakmes

Zwitsers zakmes

Een zakmes is altijd handig om bij je te hebben. Niet alleen tijdens het reizen, maar ook voor dagelijks gebruik.

Bijvoorbeeld om een appeltje te schillen, tijdens een survivaltocht, of als je aan het vissen bent.

Je hebt dan wel een zakmes nodig van goede kwaliteit en dan is dit veelzijdige Zwitserse zakmes met levenslange garantie een uitstekende keuze.

Hij past makkelijk in de broekzak en heeft 15 tools: vlijmscherpe mesjes, kurkentrekker, blik- en flesopener, schroevendraaiers, draadstripper, priem, sleutelring, pincet, tandenstoker, schaar en zaag.

16 Draadloze oordopjes

Draadloze oordopjes

Goede oordopjes zijn onmisbaar voor op reis en ook belangrijk voor studiesessies op de late avond.

De draadloze oordopjes van JBL zijn perfect voor dagelijks gebruik, of je nu gewoon muziek wilt luisteren, een opname van een college wilt terughoren of handsfree wilt bellen.

17 Vacuüm opbergzakken

Vacuüm opbergzakken

Een nuttig cadeautje is dit setje met handige, waterdichte vacuümzakken. Hiermee wordt kleding plat opgeborgen, zodat er in de koffer of reistas meer ruimte is voor extra kleding of andere spullen.

Je hebt er geen pomp voor nodig. Je perst de lucht er gewoon uit door de zak te sluiten en op te rollen.

De vacuümzakken zijn ook ideaal als er op het verblijfadres weinig opbergruimte beschikbaar is.

18 Multifunctionele tas (schoudertas, handtas, backpack)

Multifunctionele tas (schoudertas, handtas, backpack)

Deze tas is superhandig voor een student die tijdelijk naar het buitenland verhuist om een studie te volgen.

Hij kan als reistas of bagagetas worden gebruikt en op de plaats van bestemming als schooltas.

Hij kan als een normale tas worden gedragen, maar ook om de schouder of op de rug worden gedaan.

Hij is voorzien van verschillende vakken om (school)spullen en/of een laptop in op te bergen.

Het cijferslot beschermt waardevolle spullen tegen diefstal.

19 Herbruikbare drinkfles

Herbruikbare drinkfles

Waarom zou je betalen voor water als je het gratis uit de kraan kan tappen? Door een herbruikbare drinkfles cadeau te geven wordt de karige portemonnee van de student en het milieu bespaard.

Deze Dopper drinkfles gaat nooit kapot want hij is gemaakt van roestvrij-staal. Hij kan worden meegenomen tijdens het reizen maar ook op school of op de stageplek worden gebruikt.

Luie studenten hoeven niet bang te zijn dat ze steeds naar de kraan moeten lopen om de fles bij te vullen, want er gaat maar liefst 800 ml in.

De dop van de fles kan er worden afgehaald en als beker worden gebruikt. De fles koelt de inhoud niet maar in de wijde opening kunnen wel ijsblokjes worden gestopt, zodat de drank langer koud blijft.

20 Reis slaapmasker

Reis slaapmasker

Studenten hebben meestal niet veel geld te besteden en kiezen daarom vaak voor een vlieg- of treinreis tijdens de daluren.

Nadeel is dan wel dat je in het vliegtuig of in de trein zal moeten slapen. Met dit verstelbare oogmasker zal dat best lukken.

Het verduistert optimaal, zodat je ook overdag een dutje kunt doen tijdens een vermoeiende reis.

Het slaapmasker kan ook gebruikt worden om makkelijker en beter te slapen in het hotel of appartement, vooral in landen waar het 's avonds laat donker wordt of 's morgens al vroeg licht is.

21 Hollandse lekkernijen

Hollandse lekkernijen

Van studeren krijg je lekkere trek. Ik kan mij voorstellen dat als je al een tijdje in het buitenland verblijft, je dan erg gaat verlangen naar de typisch Nederlandse lekkernijen die ze daar niet hebben.

Laat dus iemand die over de grens een opleiding gaat volgen niet met lege handen vertrekken.

Geef hem of haar een feestelijke geschenkdoos die gevuld is met Oud Hollandse snoepjes, koekjes, hartigheden en drankjes om je vingers bij af te likken.

22 Smartphone cameralenzen

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Smartphone cameralenzen

Deze uitgebreide lenzen kit is een geweldig geschenk voor studenten die graag reisfoto's maken met hun smartphone.

De set bestaat uit verschillende lenzen, zodat je altijd een perfecte foto kunt maken.

Ze zijn met de bijgeleverde clip eenvoudig op bijna alle mobiele telefoons te bevestigen.

23 Hamamdoek

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Hamamdoek

Hamamdoeken zijn ideaal om mee te nemen op reis, omdat ze bijna niets wegen, weinig ruimte innemen en multifunctioneel zijn.

Je kunt de katoenen doeken bijvoorbeeld gebruiken als handdoek of strandlaken. Handig voor op het strand, bij het zwembad, in de sauna of gewoon in thuis in de badkamer.

Een Hamamdoek absorbeert makkelijk vocht en droogt daardoor veel sneller dan een gewone (hand)doek.

Met de franjes aan de uiteinden zien deze doeken er ook nog eens stijlvol uit.

24 Paspoorthouder met skim blocker

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Paspoorthouder met skim blocker

Deze stevige paspoorthouder voorkomt dat het paspoort, ID-kaart, bankpasjes en andere reisdocumenten beschadigen of kwijtraken tijdens het reizen.

In de extra vakjes kan veilig (een RFID blocker beschermt de passen tegen skimming) een bankpas, creditcard, rijbewijs, ID-kaart of andere belangrijke pasjes worden bewaard.

Daarnaast is er ruimte voor een (buitenlandse) simkaart, vlieg- of treintickets, briefgeld en pasfoto's.

Kortom, een mooie en fijne reisetui om cadeau te geven en te krijgen.

25 Insecten vanger

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Insecten vanger

Naar welk land je ook gaat, insecten zijn er altijd en overal. Met deze mileuvriendelijke, effectieve insectenlamp hebben ze echter geen schijn van kans.

Zet hem in de (slaap)kamer maak korte metten met muggen, vliegen, motten en andere hinderlijke insecten.

Ze zullen afkomen op het ultraviolette licht en worden vervolgens door het apparaat genadeloos opgezogen.

Daarna voorkomt het ingebouwde netje dat ze er weer uitvliegen, en zullen de insecten door uitdroging sterven.

26 Boek: College life - Leven als student in Amerika

Dit product is niet meer leverbaar

Boek: College life - Leven als student in Amerika

Het boek "College life: leven als student in Amerika" is niet alleen een aanrader voor iedereen die in de Verenigde Staten wil gaan studeren, maar ook voor degenen die naar een ander land vertrekken.

Op een grappige en nuchtere manier deelt Betto Van Waarden zijn ervaringen met het hoger onderwijs in Amerika, de studentencultuur en de Amerikaanse samenleving in het algemeen.

De lezer krijgt hierdoor een duidelijk beeld van hoe het is om in een ander land te studeren en welke kansen dit met zich meebrengt.

Deel dit cadeaulijstje

Facebook X PinterestWhatsApp E-Mail