57 Leuke cadeaus voor meiden van 10 jaar die voor een glimlach zorgen

leuke cadeaus voor meiden van 10 jaar
Gepubliceerd op 22-03-2023 door Martin Verlaan (laatst gewijzigd op 24-04-2024)
Waar moet je beginnen als er zoveel leuke cadeaus voor meiden van 10 jaar zijn te vinden? Deze selectie van populaire cadeaus helpt je op weg en sluit perfect aan bij de interesses en ontwikkeling van deze leeftijdsgroep. Van knutselen, lezen en spelletjes tot mode, buitenspeelgoed en accessoires voor de tienerkamer. Houdt je pinpas maar paraat, want de kans is groot dat je hier zult slagen.

Deze cadeaugids bevat affiliatelinks. Ik kan een kleine commissie verdienen als je een aankoop doet via deze links. Dit heeft echter geen invloed op mijn objectiviteit bij het selecteren van cadeau ideeën.

Grappige boekenlegger

Grappige boekenlegger

Nu ze zelfstandig boeken kunnen lezen komt een boekenlegger goed van pas om te onthouden waar ze gebleven waren.

Deze kunststof boekenlegger in de vorm van een kat maakt het markeren van bladzijdes extra leuk omdat het beest zijn pootjes vast lijkt te klampen aan de rand van de pagina. Of het nu om een leesboek, strip of tijdschrift gaat, de boekenlegger van Balvi zal stevig op zijn plaats blijven zitten.

Een aanrader voor jonge boekenwurmen en dankzij het grappige design ook een goede stimulans voor kinderen die weinig lezen.

Lichtgordijn

Lichtgordijn

Wil je extra sfeer toevoegen aan haar slaapkamer? Hang deze schitterende lichtslingers in de gordijnen of boven haar bed voor een sprookjesachtig effect.

De ledlampjes kunnen constant branden of met de afstandsbediening in één van de acht knipperstanden worden gezet.

LEGO Friends paardenkamp

LEGO Friends paardenkamp

Zoek je een passend geschenk voor de verjaardag van een paardenliefhebster? Met deze legoset zul je zeker een grote glimlach op haar gezicht toveren.

De doos bevat maar liefst 1112 onderdelen waarmee een echt paardenkamp kan worden gebouwd, compleet met camper, trailer, stallen, paardenschool, kampvuur, paarden, poppetjes en een heleboel leuke accessoires. Goed voor urenlang bouw- en speelplezier!

Smartphone

Smartphone

Of een telefoon een geschikt cadeau is voor een meisje van 10 jaar is een dilemma van veel ouders. Enerzijds worden ze gek van het gezeur van hun dochter omdat blijkbaar iedereen in haar klas al één heeft, anderzijds willen ze niet dat hun kind alleen nog maar met haar mobieltje bezig is en zijn ze bang voor de gevaren die het internet met zich meebrengt.

Dus als je een broer of zus, oom of tante, neef of nicht, oma of opa bent, overleg dan eerst met de ouders voordat je een telefoon cadeau geeft. Breng ze ervan op de hoogte dat er kindvriendelijke prepaid abonnementen bestaan en dat ze ouderlijk toezicht kunnen instellen om het gebruik van de telefoon te beperken en te controleren.

Bij toestemming kun je het beste op zoek gaan naar een smartphone die niet té groot is voor kinderhanden en een stevige kunststof behuizing heeft. Je hoeft ook geen honderden euro's uit te geven aangezien de meeste goedkopere modellen prima voldoen aan de wensen van een kind.

Haarkrijt kammen

Haarkrijt kammen

Ze zijn nog een beetje te jong voor haarverf, maar meisjes die toch graag hun haar willen kleuren kunnen dit veilig doen met deze haarkrijt kammen. Het haarkrijt is namelijk uitwasbaar en bevat geen schadelijke chemicaliën.

Met de kammen kunnen alle kleuren van de regenboog eenvoudig en zonder geknoei worden aangebracht en gemengd. Ze zijn navulbaar zodat ze herbruikt kunnen worden en telkens een andere look kan worden gecreëerd.

De haarkrijtkammen bieden tienjarigen eindeloze mogelijkheden om hun creativiteit te uiten en eigen stijl te laten zien en zijn perfect om de show te stelen op school of tijdens leuke gelegenheden zoals logeerpartijtjes, Carnaval en Halloween.

Lolly boeket

Lolly boeket

Wat voor boeket zou je nichtje, zusje, dochter of kleindochter liever krijgen: van bloemen of van lolly's? Ik gok het laatste!

Het Chupa Chups lolly boeket bevat de smaken citroen, aardbei, appel, watermeloen en kers. Er zit ook een wenskaart bij waarvan je het design kunt aanpassen met een tekst en/of foto.

Als je het mij vraagt een superleuke verrassing voor een verjaardag en ook heel geschikt als beloning voor een zwemdiploma of een goed rapport. Oké, het Chupa Chups lolly boeket is niet zo goed voor het gebit, maar ach, voor een speciale gelegenheid mag dat best een keer!

Hartvormig wandrek

Hartvormig wandrek

Dit metalen wandrekje is op zich al een leuke decoratie voor een kinderkamer, maar door hem te versieren met tekeningen, kaarten, foto's, lampjes, een plant of andere accessoires kan er een echt persoonlijke touch aan worden geven.

Houten knijpertjes en bevestigingsmateriaal worden meegeleverd om alles mooi op te hangen.

Vloggercam

Vloggercam

Droomt ze ervan om net zo beroemd te worden als Enzo Knol, Meisje Djamila of de Zoete Zusjes? Geef dan de VTech KidiZoom vloggercam voor haar tiende verjaardag cadeau, zodat ze haar vloggerscarrière kan starten.

Het statief zorgt voor stabiele opnames, maar de echte fun zit in het bijgeleverde greenscreen waarmee geanimeerde achtergronden en coole effecten aan video's kunnen worden toegevoegd.

De vloggercam beschikt over vele bewerkingsmogelijkheden om mee te experimenteren en ook heeft het een speciale lens om selfies mee te maken.

De veelzijdigheid van de camera daagt je kleine vlogger uit om creatief bezig te zijn. Het zal dan ook waarschijnlijk niet lang duren voordat ze haar eerste vlogs online heeft staan.

Flower lipstick

Flower lipstick

Denk je ook niet dat ze deze lippenstift met goudvlokken en een echt bloemetje erin helemaal te gek vindt?

Een unieke eigenschap ervan is dat de kleur zich aanpast aan de temperatuur en pH-waarde van de lippen. Dit zorgt ervoor dat de natuurlijke lipkleur wordt geaccentueerd en de tienjarige er niet te opgetut uitziet.

De balsem bevat ook volufiline, een natuurlijk ingrediënt dat de bloedvaten in de lippen tijdelijk verwijdt om deze voller te maken. De goudschilfers maken het af door de lippen een subtiele glans te geven.

De Flower lipstick is er in zes varianten: moonlight, emerald, honey, peach, rose en witch. Elk heeft een ander bloemetje en geurtje, maar ze zijn allemaal even verzorgend en bijzonder.

10 Tekendoos

Tekendoos

Ik was als kind dol op tekenen en altijd onwijs blij als ik potloden of stiften voor mijn verjaardag kreeg. Dus als de kleine dame voor wie je iets leuks zoekt ook graag artistiek bezig is kan ik deze uitgebreide tekenset van harte aanbevelen.

Met behulp van de potloden, stiften, waskrijt en waterverf kan ze de mooiste kunstwerkjes maken en eindeloos plezier beleven. De 258-delige set bevat ook penselen, gummen en puntenslijpers, dus alles wat ze nodig heeft zit erin.

11 Escape boek

Escape boek

Bezint eer je begint met het lezen van dit uitdagende boek. De pagina's staan namelijk niet in chronologische volgorde, dus je raakt je al snel de draad kwijt.

Alleen door puzzels en raadsels op te lossen kun je erachter te komen waar je verder moet lezen. Dat is soms best een opgave, maar gelukkig bevat het Escapeboek ook aanwijzingen die je verder kunnen helpen. En als je er echt niet uitkomt, kun je eventueel ook gebruik maken van de bijlage met oplossingen.

12 Uno kaartspel

Uno kaartspel

Een kaartspelletje dat op basis van honderden reviews 4,8 van 5 sterren krijgt moet wel leuk zijn toch?

De spelregels van Uno zijn eenvoudig en lijken erg op een ander kaartspel: Pesten. Bij Uno zijn de kaarten echter alleen voorzien van kleuren en cijfers. Het spel bevat ook pestkaarten die te herkennen zijn aan symbolen. Zo zijn er bijvoorbeeld pestkaarten die de richting van het spel veranderden, waarmee spelers hun kaarten moeten ruilen of een eigen regel aan het spel mogen toevoegen.

Doel is om als eerste je kaarten kwijt te raken door om de beurt aansluitende kaarten op de stapel te leggen en medespelers tegen te werken met pestkaarten. Bij de laatste kaart moet "UNO" geroepen worden, wie dat vergeet moet twee kaarten van de stapel pakken.

Wist je trouwens dat er ook allerlei Uno varianten bestaan, zoals Uno Flip, Uno Harry Potter, Uno Extreme en Uno Star Wars? Of je nu de originele of een speciale versie kiest, het spel zal zeker voor veel plezier en hilariteit zorgen.

13 Donut bath bombs

Donut bath bombs

Bruisballen zijn tegenwoordig in allerlei vormen te koop en een origineel cadeau voor jong en oud. Deze donuts zijn perfect voor een tienjarige en hoewel ze er niet in kan bijten zullen ze haar badritueel zeker opfleuren.

Ze smelten zodra ze in aanraking komen met water waardoor er heerlijke geuren vrijkomen. Bovendien krijgt het badwater een mooi kleurtje en een heilzame werking door de huidverzorgende ingrediënten. Hierdoor zal de jongedame in kwestie een echt wellness moment ervaren, wat natuurlijk heerlijk is na een drukke schooldag of sportles.

14 Led make-upspiegel

Led make-upspiegel

Deze uitklapbare spiegel is draaibaar en heeft dimbare ledverlichting, plus een vergrotende zijspiegel zodat make-up perfect kan worden aangebracht.

Dus als de jongedame geïnteresseerd is in make-up en je het geen bezwaar vindt dat ze hier nu al mee experimenteert, leg deze elegante spiegel dan nu in je winkelwagen van bol.com.

15 Emotieknuffel

Emotieknuffel

Dit knuffeltje is leuk speelgoed voor 10 jarige meiden die moeite hebben met emotieregulatie. Door de pluche octopus binnenstebuiten te keren kunnen ze boosheid of blijdschap beter uitdrukken, zodat volwassen hun emoties beter te begrijpen.

Natuurlijk is het ook gewoon een schattig vriendje om mee te knuffelen en te spelen.

16 Light box

Light box

Sommige prepubers zullen zich te groot voelen voor bovengenoemde cadeausuggestie. Er zijn echter ook andere leuke cadeaus voor meiden van 10 jaar waarmee ze hun gevoelens kunnen uiten. Zoals bijvoorbeeld een dagboek, muziekinstrument óf...deze ultracoole lichtbox!

17 Trampoline

Trampoline

Het springdoek van deze trampoline heeft een diameter van 3 meter en een maximale belasting van 150 kg. Er kunnen dus meerdere kinderen tegelijk op springen. Je moet echter wel over een grote tuin beschikken om deze grote trampoline neer te kunnen zetten (er zijn ook kleinere maten beschikbaar met een kleiner draaggewicht).

Tienjarigen kunnen er al hun overtollige energie mee kwijt, terwijl de stalen constructie, de beschermrand en het net hun veiligheid waarborgt.

18 Inline skates

Inline skates

Skeelers zijn ideaal speelgoed om televisie- of gameverslaafde kids weer naar buiten te krijgen Ze kunnen er in de buurt mee rijden of ermee naar school gaan. Hierdoor worden ze fit, verbeteren ze hun coördinatie en profiteren ze van de gezonde buitenlucht.

Het mooie van deze blitse skeelers is dat ze verstelbaar zijn, zodat ze meegroeien met de kindervoeten. Ze zijn makkelijk aan te trekken met klittenband en een snelsluiting. De schoenen geven de voeten naast bewegingsvrijheid ook extra steun zodat er comfortabel gereden kan worden. De medium harde wielen draaien soepel en zijn duurzaam.

19 Draadloze koptelefoon met ingebouwde microfoon

Draadloze koptelefoon met ingebouwde microfoon

Word je soms helemaal gek van het drukke geluid van de games die je dochter speelt of de tv-series en YouTube-filmpjes die ze kijkt? Koop dan deze coole koptelefoon als cadeau voor haar tiende verjaardag om de irritante geluiden in huis te verminderen.

De JBL JR310BT hoofdtelefoon zit comfortabel en klinkt uitstekend. Het is draadloos zodat het overal in huis gebruikt kan worden en het beste van alles is de geluidsbegrenzing die het volume limiteert om gehoorbeschadiging te voorkomen.

20 Diamond painting sleutelhangers

Diamond painting sleutelhangers

Je eigen sleutelhangers maken met diamond painting is een leuke en ontspannende bezigheid voor tijdens een regenachtige dag. Er zijn allerlei leuke designs om uit te kiezen: hartjes, beertjes, dolfijnen, ijsjes, poesjes, smileys en nog veel meer.

Om het makkelijk te maken zijn de sjablonen en steentjes genummerd zodat het duidelijk is welke kleuren gebruikt moeten worden.

21 Nintendo Switch console

Nintendo Switch console

XBox, PlayStation, Nintendo Switch... Er zijn heel wat gameconsoles waar je uit kan kiezen, maar als je het mij vraagt, is de Switch de beste optie voor deze leeftijd.

Het is een draagbare spelcomputer met afneembare controllers en een makkelijk te gebruiken touchscreen. De Nintendo Switch kan bovendien op een televisie worden aangesloten.

Er zijn enorm veel leuke videogames voor deze populaire console beschikbaar die alleen of met anderen gespeeld kunnen worden, ook online. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om naar YouTube-video's en streamingdiensten te kijken en naar muziek te luisteren.

Kinderen zullen zich dan ook geen moment vervelen met de Nintendo Switch, of ze nu thuis of onderweg zijn.

22 Take 5 kaartspel

Take 5 kaartspel

Jonge kinderen houden nog niet zo van ingewikkelde spelletjes. Hoe eenvoudiger de spelregels, des te beter. Daarom is "Take 5!" een aanrader omdat ze het in mum van tijd onder de knie hebben en het hen stimuleert om strategisch te denken.

Het spel bestaat uit 10 ronden en kan worden gespeeld met 2 tot 10 personen (waarbij de onvoorspelbaarheid toeneemt met het aantal deelnemers).

Iedereen begint met 10 kaarten en er liggen 4 open kaarten op tafel. Om de beurt moeten kaarten op volgorde worden aangelegd, maar bij de zesde kaart levert dit 5 strafpunten op. Degene die het meeste geluk heeft (of de beste tactiek) zal de minste strafpunten krijgen en mag zich tot winnaar uitroepen.

23 Lama bloempot

Lama bloempot

Plantjes laat groeien zonder aarde? Dat is no problama met deze geinige bloempot! Dankzij het hydro systeem hoef je alleen maar water te geven.

Je krijgt er een zakje chiazaadjes bij zodat de lama spoedig een mooi vachtje heeft.

24 Waveboard

Waveboard

Dit is geweldig buitenspeelgoed voor meiden van 10 jaar en het is weer eens iets anders dan een gewoon skateboard.

Op een waveboard komen ze niet vooruit door te steppen, maar door met hun heupen te bewegen. Hierdoor verbeteren ze spelenderwijs hun gevoel voor evenwicht en coördinatie. En als ze genoeg oefenen, kunnen ze ook leren om bochten te maken en coole tricks uit te voeren.

25 Tablet

Tablet

Zoek je iets waar je tienerdochter veel plezier aan kan beleven en ook nog iets van kan leren? Weleens gedacht aan een tablet? Het is een goedkoop alternatief voor een laptop en er zijn veel leuke en educatieve apps en spellen voor beschikbaar. Ook kan je kind video's bekijken en interactieve verhalen lezen.

Dit gaat uiteraard niet zonder internet, maar met behulp van een goede parental control app heeft ze alleen toegang tot content die voor haar leeftijd geschikt is.

26 Sunset lamp

Sunset lamp

Creëer een prachtige sfeerverlichting in haar slaapkamer met een zonsondergang projector. Zo wordt haar privéruimte nog cooler om in zich in terug te trekken en daarbij zal de warme gloed helpen om tot rust te komen na schooltijd.

De sunset lamp is 360 graden draaibaar en is in hoogte verstelbaar zodat het licht op elke gewenste plek kan worden geprojecteerd.

27 Slush puppy beker

Slush puppy beker

Kinderen smullen van dit zoete ijsdrankje en met deze slush puppy maker kunnen ze het makkelijk zelf maken. Heerlijk verfrissend in de zomer en ook een superleuke activiteit voor een kinderfeestje.

De beker moet eerst voorgekoeld worden in de vriezer, waarna het gevuld kan worden met siroop of frisdrank. Door in de beker te knijpen (vergeet niet om deze eerst af te sluiten met de deksel) krijgt de drank de structuur van een slush.

De Slush puppy beker is bestelbaar in vier kleurvarianten en wordt inclusief deksel en lepelrietje geleverd.

28 Rugzak met naam

Rugzak met naam

Met verschillende opbergvakken aan de binnen- en buitenkant, een waterafstotende coating en twee extra handvatten is dit een praktische en comfortabele tas voor tienermeiden waarmee ze hun schoolbenodigdheden, sportkleding, laptop en andere spulletjes veilig kunnen vervoeren.

De rugzak is verkrijgbaar in vier kleuren en is personaliseerbaar met een foto of tekst. Dat kan de naam van je 10-jarige ontvangster zijn, maar ook een telefoonnummer of adres voor het geval dat de tas zoekraakt. Handig!

29 Gel-A-Peel

Gel-A-Peel

Gel-A-Peel knutselpakketten zijn bij uitstek geschikt voor meisjes die graag creatief en artistiek bezig zijn.

Zij zullen zich kostelijk vermaken met de geltubes, ontwerpsjablonenen en 3D-mallen waarmee ze telefoonhoesjes, sieraden, sleutelhangers en potlooddopjes mee kunnen maken.

Heeft geeft ze de mogelijkheid om te experimenteren met kleuren en vormen, en hun eigen stijl creëren. De moeite waard om te checken als je op zoek bent naar een origineel meiden cadeau.

30 Scrunchies

Scrunchies

Voor meisjes met lange haren is dit voordeelpakket met 60 scrunchies een echte aanrader. Hiermee kunnen ze hun haar makkelijk en comfortabel in een staart of een knot dragen. Of ze kunnen de scrunchies om hun pols of enkelband doen als hippe accessoire.

De haarelastiekjes zijn gemaakt van velvetstof waardoor ze zacht aanvoelen en steeds opnieuw kunnen worden gebruikt. En met een grote verscheidenheid aan kleuren heeft je ontvangster voor elke outfit een passende scrunchie.

31 SkippyDance

SkippyDance

Elastieken is helemaal terug van weggeweest met dit superleuke speelgoed voor meisjes van 10 jaar en ouder.

SkippyDance heeft aan dit ouderwetse spel een moderne, creatieve twist gegeven door het te combineren met dansen en vloggen. Kinderen kunnen zelf coole dansmoves bedenken of inspiratie opdoen door het bekijken van de videotutorials op de website van SkippyDance. Vervolgens kunnen ze hun dansjes met vriendinnen delen op social media.

Dus als je je (klein)dochter van dansen houdt en je haar wilt aanmoedigen om lekker buiten te spelen en actief te zijn, is deze goedkope cadeautip zeker het proberen waard.

32 Harry Potter 3D puzzel

Harry Potter 3D puzzel

Voeg een vleugje magie toe aan de kamer van je Harry Potter fan met een prachtige replica van het Zweinstein kasteel.

De driedimensionale puzzel van Ravensburger bestaat uit 540 gebogen, platte en vouwbare stukjes die zonder lijm in elkaar gezet kunnen worden. Een duidelijke gebruiksaanwijzing is inbegrepen, dus voor de meeste kinderen zal het niet al te moeilijk zijn om dit iconische bouwwerk te maken.

33 Naamhanger

Naamhanger

Hier kun je bijna niet mee de mist in gaan op een tiende verjaardag. Ten eerste omdat het een heel persoonlijk cadeautje is en ten tweede omdat de jarige jet zich een beetje volwassen zal voelen als ze deze goudkleurige naamhanger draagt.

Vul haar naam of initialen in en bestel er een bijpassende ketting om je geschenk compleet maken. Je ontvangster zal er zeker blij mee zijn en het met trots dragen.

34 Magnetische kubus

Magnetische kubus

Maak kennis met de nieuwste rage onder kinderen: de 3D Magnetic Cube! Dankzij de geïntegreerde magneten kan deze psychedelisch ogende kubus in allerlei vormen worden gedraaid. Dit vergt wat oefening, maar daarna kunnen kinderen hun creativiteit de vrije loop laten en allerlei figuren maken, zoals bijvoorbeeld een raket of een voetbal.

Deze magnetische kubussen zijn in verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar en kunnen ook worden gecombineerd waardoor de creatieve mogelijkheden flink toenemen.

Door er mee te spelen wordt het ruimtelijk inzicht bevorderd, evenals de cognitieve vaardigheden. Daarnaast is het ook uitstekend anti-stress speelgoed dat kinderen kan helpen om zich te ontspannen en te focussen.

35 Game over mok

Game over mok

Als je een keer geen standaardcadeautje wil kopen zou je deze controller mok kunnen overwegen. Het is een toepasselijke beker voor een meisje dat van gamen houdt, en dat ze "game over" ziet zodra ze haar (choco)melk, soep of thee op heeft, is natuurlijk een extra leuke gimmick.

Deze unieke mok is gemaakt van keramiek en mag daarom niet in de vaatwasser worden gereinigd.

36 Lightpad

Lightpad

Een lightpad is een prima verjaardagscadeau voor meisjes die graag creatief bezig zijn Ze kunnen het gebruiken als tekenbord, foto's mee overtrekken, lettering oefenen, diamond paintings mee maken en nog veel meer. Het verlichte oppervlak maakt alles beter zichtbaar zodat jonge kunstenaressen hun creaties gemakkelijker kunnen maken.

De meeste lightpads hebben ook een dimmerknop om de helderheid aan te passen. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en de prijs is over het algmeen zeer schappelijk. Daarbij is het een origineel geschenk dat vanwege zijn praktische nut dankbaar zal worden ontvangen.

37 Fiets

Fiets

Nu ze 10 jaar wordt, zal haar klas waarschijnlijk binnenkort deelnemen aan het fietsexamen. Kinderen die geen goede fiets hebben mogen niet meedoen, dus het is belangrijk om na te gaan of de fiets van je kind niet te klein is of mankementen heeft.

Als dat het geval is, is het misschien tijd voor een nieuwe fiets. Het is immers van groot belang dat je kind veilig en comfortabel aan het verkeer kan deelnemen.

Voor een meisje van 10 jaar is een fiets met wielmaat 24 inch meestal perfect. Voor kinderen die bovengemiddeld lang zijn is een 26 inch meisjesfiets een betere optie.

Maak eventueel gebruik van de handige keuzehulp van bol.com en beantwoordt 5 simpele vragen om een overzicht te krijgen van geschikte fietsen voor je kind.

38 What do you meme familiespel

What do you meme familiespel

Wie de grootste lolbroek van het gezin is zal snel duidelijk worden met deze Nederlandse editie van What do you meme? Mocht je onder een steen hebben geleefd: een meme is een grappige afbeelding, video of tekst dat viraal gaat op social media.

Bij dit razendpopulaire gezelschapsspel zijn (kindvriendelijke) memes op tekst en fotokaarten gedrukt die de deelnemers om de beurt moeten combineren en beoordelen op humor. Degene die de leukste combinatie heeft gemaakt krijgt een punt. De winnaar is de speler die als eerste 20 punten scoort.

39 Codeerschijf

Codeerschijf

Origineel uitdeelcadeautje voor een 10e verjaardag of een ander kinderfeest. De draaischijf maakt het mogelijk om zelf een geheimschrift te maken door letters te vervangen door cijfers of andere letters (en andersom).

Met behulp van een zelfgekozen codeersleutel is de draaischijf eenvoudig te gebruiken en kunnen geheime boodschappen ook snel worden ontcijferd. Op die manier kunnen kinderen in geheimtaal met elkaar communiceren zonder dat hun ouders of andere volwassenen er iets van begrijpen.

40 Strijkkralen

Strijkkralen

Knutselen met strijkkralen is heel ontspannend en meiden die er geduld voor hebben kunnen er uren mee bezig zijn. Het gepriegel met de minikraaltjes stimuleert bovendien de creativiteit en de ontwikkeling van de kleine motoriek.

Deze SES BEEDZ set met meer dan duizend kralen en glimmende steentjes is een tof cadeau-idee voor meisjes die het leuk vinden om zelf sieraden te maken. Ook zijn de strijkkralensets met parfum en glitterstickers leuke cadeaus voor 10-jarige meiden. Of wat dacht je van strijkkralen sleutelhangers? Er is genoeg te kiezen voor een leuke knutselmiddag!

41 Geniale drinkfles

Geniale drinkfles

Veel tieners geven de voorkeur aan zoete drankjes zoals cola en energiedrank, maar we weten allemaal dat die niet gezond zijn. Air up drinkflessen zijn daarom een uitkomst omdat kinderen hiermee kraanwater kunnen drinken, terwijl ze de smaak van frisdrank ervaren.

Dit komt door speciale pods die over het mondstuk geschoven kunnen worden die een geurprikkel afgeven. Hierdoor activeren de hersenen de smaakpapillen waardoor het water een fruitige smaak krijgt.

De geurpods zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en ook de waterfles bevat geen schadelijke stoffen. Hij heeft een fraai design waar tienjarigen graag mee pronken en dankzij het lichte gewicht kan de fles makkelijk naar school of de sportclub worden meegenomen.

42 GraviTrax knikkerbaan

GraviTrax knikkerbaan

Klaar voor een spectaculaire knikkerrace? Met deze GraviTrax® starterset kunnen 10-jarigen ultracoole knikkerbanen bouwen. Ze kunnen het boekje met bouwschema's gebruiken of hun eigen creativiteit op de 122 onderdelen los laten.

Er zijn ook verschillende GraviTrax uitbreidingssets verkrijgbaar om de knikkerbaan te verlengen. Ze bevatten uitdagende onderdelen zoals wissels, kruisingen, bochten, vrije val, schotten, lanceerders, loopings en luchtbuizen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

43 Stoepkrijt

Stoepkrijt

Leuke cadeaus voor meiden van 10 jaar hoeven heus niet duur te zijn. Stoepkrijt koop je bijvoorbeeld al voor minder dan 5 euro en ze kunnen er uren creatief mee bezig zijn.

Van straattekeningen en rekensommen op de muur oefenen tot het krijten van hinkelbaan en het spelen van kruisje en nulletje; met stoepkrijt kunnen ze heerlijk buitenspelen!

44 Sieradenhouder

Sieradenhouder

Trakteer je 10-jarige meid op een mooie sieradenhouder van Kikkerland en rondslingerende armbandjes, ringen, kettingen en oorbellen zullen tot het verleden behoren. Het is een leuk cadeau voor haar omdat het haar kamer opfleurt en ze haar lievelingssieraden kan tentoonstellen.

Er zijn drie ontwerpen om uit te kiezen: kat, ballerina en vogel. Er zijn koperen en metalen versies van, maar de metalen zijn magnetisch waardoor armbandjes, ringen, kettingen en oorbellen beter blijven hangen. De houders van Kikkerland hebben ook een schaaltje waarin sieraden kunnen worden gelegd.

45 Smartwatch

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Smartwatch

Met een smartwatch draagt de 10-jarige in feite een kleine smartphone om de pols. En dat heeft ook zo zijn voordelen voor de ouders omdat ze via GPS kunnen zien waar hun dochter is en met haar kunnen communiceren via berichten, spraak of videobellen.

Overigens beschikken niet alle kindersmartwatches over GPS en vaak tracken ze ook onnauwkeurig. Daar hoef je je bij dit One2track Connect Up horloge geen zorgen over te makenomdat het gebruik maakt van een intelligent positioneringssysteem(I-GPS) dat zeer accuraat is.

Naast andere handige functies, zoals ouderlijk toezicht, een sos-knop, een stappenteller, een camera, alarmen, veilige zones instellen en school-stiltetijden, wordt deze smartwatch kant-en-klaar geleverd met een prepaidsimkaart. Hierop staat al een startsaldo, dus de gelukkige ontvangster kan haar nieuwe smartwatch meteen uitproberen.

Liever een ander kleurtje? De One2track Connect UP smartwatch is ook verkrijgbaar in het groen, zwart, blauw en oranje.

46 Zeemeerminnenstaart

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Zeemeerminnenstaart

Topidee voor een meisje dat van zwemmen houdt. Met de zeemeerminnenstaart kan ze zich razendsnel door het water bewegen waardoor het nog leuker wordt om naar het zwembad te gaan.

De zeemeerminnenstaart heeft een realistische schubbenprint en is gemaakt van stevige badpakkenstof. De bijgeleverde monovin, die onder de staart gedragen wordt, heeft twee vakjes voor de voeten zodat die er niet uit kunnen schieten.

47 Zitzakhoes

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Zitzakhoes

Begint haar kamer langzamerhand te veranderen in een dierentuin met knuffelbeesten? Dan is deze zitzakhoes de perfecte oplossing om orde in de chaos te scheppen.

Vul de hoes gewoon met knuffels en de kamer zal er een stuk opgeruimder uitzien. Bovendien heeft je kleine knuffelverzamelaar nu een comfortabele zitplek om te relaxen.

Uiteraard kan de zitzak ook met ander zacht materiaal worden gevuld, zoals kussens of dekens.

48 Hoverboard

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Hoverboard

Voor geen goud stap ik op zo'n ding, maar ik ben dan ook geen tien meer. Op die leeftijd zijn kinderen gelukkig een stuk behendiger met deze moderne technologie en ik zie ze hier dan ook regelmatig moeiteloos op een hoverboard door de straat zoeven.

Eén van hun vertelde me dat het wel oefening vergt om er op te kunnen rijden. Een hoverboard wordt namelijk bestuurd door het verschuiven van het lichaamsgewicht. Door je bovenlichaam naar voren of achteren te buigen, kun je de snelheid regelen.

Eigenlijk uitstekend speelgoed dus om het evenwicht en motorische vaardigheden te verbeteren. Daarbij vergroot wordt het zelfvertrouwen vergroot als ze dit onder de knie hebben.

En dan heb ik het nog niet gehad over de sociale aspecten, want een hoverboard trekt zeker de aandacht van andere kinderen (zeker als je (klein)kind op dit coole exemplaar met muziek en verlichting rondrijdt). Dus waar wacht je nog op? Trek je knip en laat haar de sensatie van zweven ervaren met haar eigen hoverboard!

49 Leuke nageldroger

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Leuke nageldroger

Meisjes van 10 jaar die al met nagellak experimenteren hebben meestal nog niet het geduld om hun nagels te laten drogen.

Met dit schattige aapje zal dit echter geen probleem meer zijn. Die blaast namelijk liefdevol op hun nagels om ze droog te maken! Ze hoeven alleen maar een vinger op het ronde plateau te leggen om het aapje zijn werk te laten doen en binnen een paar minuten zijn al hun nagels droog.

Het nageldroger-aapje werkt op 2 AAA 1.5 volt batterijen. Deze zijn exclusief, dus misschien een goed idee om er meteen een paar bij te bestellen.

50 Het grote kinderkookboek

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Het grote kinderkookboek

Wist je dat moeilijke eters hun bordje eerder leeg hebben als ze hun maaltijd zelf mogen bereiden? Het grote kinderkookboek kan ze enthousiasmeren om zelf in de keuken aan de slag te gaan en gerechten te maken die ze graag eten, dan wel nieuwe gerechten uit te proberen.

Van zakjes en pakjes moet de auteur niets hebben. Je kunt er dus van op aan dat je jonge chef gezond leert koken, iets waar ze haar hele leven profijt van kan hebben. Stap voor stap en in heldere (en veelal komische) bewoordingen wordt uitgelegd wat ze nodig heeft en wat ze moet doen. De grappige plaatjes zorgen voor de vrolijke noot en extra motivatie.

Natuurlijk is het grote kinderkookboek niet alleen een bron van inspiratie voor moeilijke eters, maar ook voor kinderen die al interesse in koken hebben. Door nu alvast de basisprincipes van het koken te leren, is de kans groot dat ze ook gezond en lekker zullen eten als ze volwassen zijn.

51 Jellyfish lamp met ingebouwde speaker

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Jellyfish lamp met ingebouwde speaker

Kwallen hebben een slechte naam omdat ze venijnig kunnen steken, maar het zijn schitterende dieren om te zien. De kwallen die in deze gave lamp rondzwemmen zijn echter niet gevaarlijk omdat ze nep zijn, maar hun schoonheid is even mooi als echte kwallen.

De lamp verandert geleidelijk van kleur wat voor een magisch effect zorgt. En met de speaker kun je rustgevende oceaangeluiden afspelen om het schouwspel nog realistischer te maken. De luidspreker werkt overigens met bluetooth, dus je kunt er ook gewoon muziek mee streamen.

52 3D pen

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

3D pen

Wat moderne technologie allemaal met creativiteit doen. We gaven vorig jaar onze dochter een 3D pen voor haar 10e verjaardag en dat was een groot succes.

Haar gamehobby heeft plaats gemaakt voor het creëren van kunstwerken. De filamentvullingen zijn haast niet aan te slepen, zoveel figuurtjes heeft ze er al mee gemaakt: armbandjes, monsters, bloemen, diertjes, noem maar op.

Misschien is het ook een leuk cadeau-idee voor jouw nichtje, kleinkind, dochter of zusje. Ik raad je aan om dan voor dit starterspakket te gaan omdat hier ook filamenten en stencils bij zitten zodat ze er direct mee aan de slag kan. Je zult zien dat het een enorme stimulans is voor haar creativiteit.

53 Cluedo misdaadspel

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Cluedo misdaadspel

Het doel van dit spannende bordspel is het oplossen van een villamoord. De deelnemers moeten in de rol van een rechercheur kruipen en aanwijzingen verzamelen om de dader aan te kunnen wijzen.

Dat is echter niet zo eenvoudig, want er zijn meerdere verdachten die de moord gepleegd kunnen hebben en ook liggen er meerdere wapens in het huis. De winnaar is degene die als eerste de crime scène, het gebruikte wapen en de moordenaar ontdekt.

Cluedo is geschikt voor het hele gezin en is voor minderjarigen een leuke manier om hun vaardigheden op het gebied van probleemoplossing en samenwerking te ontwikkelen.

54 Sierkussen

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Sierkussen

Het statement "My home, my rules" op dit sierkussen zal elke tiener aanspreken. In deze leeftijdsfase hebben ze vaak moeitje om de regels van hun ouders op te volgen en willen daarom graag de baas blijven over hun eigen kamer.

Het kussentje is een leuk cadeau voor meiden die een bankje in hun kamer hebben staan en van de kleur roze houden. Eventueel is het ook een coole decoratie voor op bed.

55 Modelstudio tekenboek

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Modelstudio tekenboek

De modellen in dit tekenboek hebben niets om het lijf en kunnen dus wel wat hippe kleding gebruiken. Kruip in de huid van een modeontwerpster en maak de mooiste outfits met behulp van kleurpotloden, stiften, verf, glitters en/of textiel.

De 48 pagina's hebben een scheurrand zodat de tekeningen netjes uit het blok kunnen worden gehaald en een ereplekje kunnen krijgen aan de muur.

56 Karaoke microfoon

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Karaoke microfoon

Door deze coole microfoon via bluetooth aan een smartphone of laptop te koppelen kan je dochter, zusje, nichtje of vriendinnetje haar favoriete liedjes meezingen.

De oplaadbare microfoon heeft een geïntegreerde speaker die verbazingwekkend goed klinkt. Interessant zijn de speciale functies op het bedieningspaneel, zoals echo, opname, remix en stemvervorming. Het is zelfs mogelijk om vocalen in muziek weg te filteren voor een echt karaoke-effect. En wie 2 exemplaren van deze karaoke microfoon bezit, kan ze aan elkaar koppelen voor het zingen van een duet (gegarandeerd een succes op kinderfeestjes).

Deze professionele microfoon is dan ook een geweldig cadeau voor een meisje van 10 jaar dat van zingen houdt.

57 Boek met pranks

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Boek met pranks

In mijn tijd deden we aan belletje trekken en lijmden we een lege portemonnee aan de stoep vast. Maar kinderen van nu zien op YouTube en TikTok de meest bizarre pranks voorbijkomen die ze na willen doen. Omdat die soms kwetsend of gevaarlijk kunnen zijn, raad ik dit boek.

Het staat vol originele ideeën voor het uithalen van veilige en leuke pranks. Van soesjes met mayonaise en een doorgeslikte goudvis tot een afgebroken vinger en neppoep; de hilarische grappen in "101 Geweldige Pranks" zullen een hoop plezier opleveren!

De auteur geeft bovendien tips voor het zelf bedenken van toffe pranks, dus je tiener kan ook haar eigen creativiteit gebruiken om haar familie, leraren en vriendinnen in de maling te nemen.

Deel dit cadeaulijstje

Facebook X PinterestWhatsApp E-Mail