33 Leuke verrassingen voor een man of vrouw die 50 jaar wordt

leuke verrassing 50 jaar
Gepubliceerd op 24-07-2020 door Martin Verlaan (laatst gewijzigd op 25-03-2024)
Hoera, een belangrijke man of vrouw in jouw leven wordt binnenkort 50 jaar. Een mijlpaal die waarschijnlijk groots gevierd gaat worden. Met een leuke verrassing maak je er een onvergetelijke vijftigste verjaardag van. Om je alvast een beetje te helpen met brainstormen heb ik 33 originele, ludieke en mooie cadeau ideeën verzameld waarmee je Abraham of Sarah eens flink in het zonnetje kan zetten.

Deze cadeaugids bevat affiliatelinks. Ik kan een kleine commissie verdienen als je een aankoop doet via deze links. Dit heeft echter geen invloed op mijn objectiviteit bij het selecteren van cadeau ideeën.

Verjaardag 50 jaar man ( Abraham )

Baardverzorging set

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Baardverzorging set

Dat hij een dagje ouder wordt, betekent niet dat hij zichzelf moet gaan verwaarlozen.

Help hem zijn baard en/of snor in model te houden met deze complete baardverzorging set inclusief baardolie, baardbalsem, houten antiklit-kam en een baardborstel.

En ook voor een baardloze man van 50 jaar kan dit cadeau een goede keuze zijn. Op deze leeftijd besluiten namelijk veel mannen om een baard te laten groeien.

Combineer dit geschenk eventueel met een elektrische baardtrimmer (een goede, multifunctionele baardtrimmer vind je op nummer 8 in de top 10 van cadeaus voor mannen.

Oma striptease

Oma striptease

Wil je de 50-jarige Abraham op een ludieke manier verrassen? Bezorg hem (en jezelf) een onvergetelijke ervaring door een sexy stripper te huren van Showtime-Agency.

Zij zal verkleed als oud omaatje een hilarische act opvoeren, waarbij de 50-jarige in het middelpunt van de belangstelling staat.

Dat vind hij vast niet erg want tijdens het optreden verliest ze per ongeluk wat kleding, en dan blijkt haar lichaam er nog best jeugdig uit te zien.

Zou de jarige Job het aandurven om een dansje met oma te doen?

Whisky globe decanter deluxe set

Whisky globe decanter deluxe set

Een cool hebbeding voor een whiskyliefhebber is deze luxe decanteerkaraf die de vorm heeft van een globe.

Op de glazen bol is een wereldkaart gedrukt en in de bol een glazen schip. Het elegante, avontuurlijke ontwerp maakt het tot een echte blikvanger en de whisky zal nog lekkerder smaken als het uit deze globe decanter wordt geschonken.

Deze set is inclusief 2 whiskey glazen, zodat er meteen geproost kan worden op de komende 50 jaar.

Avontuurlijke belevenis

Avontuurlijke belevenis

Als de persoon die jij wilt verrassen wel van een beetje avontuur houdt, trakteer hem dan op een onvergetelijke ervaring.

Op belevenissen.nl kun je kiezen uit vele activiteiten. Misschien heeft het feestvarken er altijd al van gedroomd om piloot te worden of om te racen op een circuit.

Maar als hij niet zo'n waaghals is kan ook minder heftig. Wat dacht je van een rondvaart door Giethoorn of een dagje garnalen vissen op de Noordzee?

Kijk maar eens rond op de site en je zult zeker een avontuurlijk cadeau voor hem vinden.

T-shirt: Legend sinds 1972

T-shirt: Legend sinds 1972

Dit t-shirt is een leuke verrassing voor een man van 50 jaar die alles al heeft.

Hij kan het aantrekken op de grote dag en het is trendy genoeg om het ook daarna nog te dragen.

Het T-shirt is perfect om te geven aan een man die liever niet op zijn verjaardag voor gek wil lopen met een maffe Abraham outfit.

Hij zal blij verrast (en opgelucht) zijn als hij ziet dat jij dit stijlvolle shirt voor hem hebt gekocht.

Verjaardag 50 jaar vrouw ( Sarah )

Spaarpot voor een vrouw van 50 jaar

Spaarpot voor een vrouw van 50 jaar

Sommige vrouwen die 50 jaar worden vinden het prettig als ze geld voor hun verjaardag krijgen, zodat ze zelf kunnen shoppen.

Dan is het een leuk idee om bij vriendinnen of familie geld in te zamelen en dit in deze spaarpot aan te bieden.

Brilhouder

Brilhouder

Een klein, symbolisch cadeautje voor Sarah.

Een uil staat voor wijsheid, iets welke met de jaren toeneemt. Helaas wordt echter niet alles beter op deze leeftijd. Zo neemt bij veel 50-jarigen het gezichtsvermogen af.

Deze leuke mummie kan op het nachtkastje of een bureau worden gezet. Als de lees- of zonnebril niet in gebruik is kan deze op zijn neus rusten zodat deze niet kwijt kan raken.

De brillenhouder heeft aan de achterzijde een uitsparing om kleine accessoires zoals een brillendoekje of sleutels in op te bergen.

Zilveren hanger met geboortesteen

Zilveren hanger met geboortesteen

Een betere manier om je gelukswensen aan de kersverse 50-jarige over te brengen is er bijna niet.

Een geboortesteen brengt namelijk geluk en heeft helende krachten. Althans dat geloven ze in sommige landen.

Maar ook als zij een nuchter persoon is, is dit een mooi symbolisch verjaardagscadeautje voor haar.

Bij elke geboortemaand hoort een andere natuursteen. De hangers kost iets meer dan een tientje en kunnen aan een ketting of armband gehangen worden.

Het leukste is natuurlijk als je die er nog bij koopt, zodat je een compleet geschenk hebt.

T-shirt: Awesome since 1972

T-shirt: Awesome since 1972

Als moeder of oudere zus weet jij dat zij al sinds 1970 een geweldig mens is, en dat mag best iedereen weten.

Geef haar daarom dit coole, T-shirt als ze vijftig jaar wordt, of gebruik het om een Sarah pop mee aan te kleden.

Het katoenen T-shirt is verkrijgbaar in verschillende maten, dus het maakt niet uit of ze dun is of een maatje meer heeft.

10 Eternity Ring

Eternity Ring

Helaas heeft niemand het eeuwige leven. Maar om te vieren dat ze al een halve eeuw leeft en je haar nog minstens een halve eeuw erbij gunt, is het mooi als je jouw vrouw, beste vriendin of moeder op haar 50e verjaardag verwent met deze Eternity ring.

Hij is gemaakt van 18 karaat goud en is half bezet met ronde moissanite stenen. Een prachtig sieraad waar ze "eeuwig" van kan genieten.

11 Krant van de geboortedag van Sarah of Abraham

Krant van de geboortedag van Sarah of Abraham

Het maakt niet uit of het een man of vrouw is die 50 jaar wordt, een halve eeuw terug in de tijd reizen naar zijn of haar eigen geboortedag is altijd leuk.

In de originele krant van toen kan Sarah of Abraham lezen wat het belangrijkste nieuws van die dag was.

De krant wordt - samen met een echtheidscertificaat - in een mooie geschenkmap verstuurd.

Hierop kan ook de naam van de jubilaris worden gegraveerd.

Verrassingen voor 50 jarige mannen en vrouwen

12 Cadeau emmer

Cadeau emmer

Een superleuk idee voor een 50e verjaardag is om deze emmer te vullen met retro cadeautjes en/of spullen die de jarige aan belangrijke momenten uit zijn of haar leven doen herinneren.

Bijvoorbeeld: iets uit het eerste levensjaar (eerste babyschoentjes, babykleding, rammelaar, een krant van de geboortedag), favoriete dingen uit de kindertijd (snoep, knuffelbeest, stripboek), een aandenken uit de puberteit (liefdesbrief, een walkman met cassette waar gouwe ouwe hits op staan, diploma van de middelbare school), trouw- en vakantiefoto's, enzovoort.

Het kost wel wat tijd om toepasselijke spullen uit de afgelopen 5 decennia te vinden, maar het is zeker de moeite waard.

13 Oud Hollands snoep

Oud Hollands snoep

Het kan bijna niet anders dat het feestvarken in zijn of haar jeugd van salmiakpoeder, toverballen, zuurstokken, nougat, kaneelstokjes of roomboter babbelaars heeft gesnoept. Dit snoepgoed was toen helemaal hip.

Dus koop wat van die oud-Hollandse lekkernijen voor de vijftigjarige. Hij of zij zal genieten van die heerlijke smaken uit vervlogen tijden.

14 White noise apparaat

White noise apparaat

Iemand van middelbare leeftijd kan te kampen hebben met een tekort aan slaap. Dit kan komen door stress of een hectisch leven, maar het kan ook een gevolg zijn van het ouder worden, omdat de biologische klok verandert.

Vooral rond het vijftigste jaar wordt het moeilijker om in slaap te komen. Veel vijftig-plussers worden 's morgens te vroeg wakker of ze slapen onrustig waardoor ze niet voldoende uitgerust zijn.

Een White Noise apparaat is een geschenk dat hem of haar helpt om in bed te ontspannen en rustig te slapen.

Witte ruis is een monotoon geluid dat een kalmerend effect heeft op de hersenen.

Ook kan de Quindi slaaphulp rustgevende natuurgeluiden afspelen. Door je hierop te focussen zul je - net als bij witte ruis - sneller in slaap vallen en een betere nachtrust hebben.

15 Verjaardagstegeltje voor 50-jarige

Verjaardagstegeltje voor 50-jarige

Ik hoop niet dat ik dit krijg als ik 50 jaar wordt maar als je een grapje met Abraham of Sarah wilt uithalen, is dit tegeltje een leuke verrassing (of juist niet).

Op de tegel staat te lezen: "Ben ik eindelijk 50 krijg ik zo'n kut tegeltje".

De tegel wordt geleverd in cadeauverpakking en inclusief hangertje voor de sportieveling die de tegel toch aan de muur wil hangen.

16 Goudklompjes

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Goudklompjes

Dit is een schitterend cadeau-idee voor het aankomende gouden jubileum. In dit buisje zitten kleine goudklompjes uit Lapland.

Hiermee kun je op een symbolische manier laten blijken hoe kostbaar jouw band met de jarige is.

Elk goudklompje heeft een andere vorm en textuur. Omdat ze allemaal anders zijn, geeft dit goed weer hoe speciaal en uniek degene is.

17 Donatie aan goed doel

Donatie aan goed doel

Als je echt niets weet te verzinnen of de persoon in kwestie heeft aangegeven geen verjaardagscadeau te willen, dan is dit een topidee.

En ook mensen die niet zo van een uitbundig feest houden of zich inzetten voor een bepaalde liefdadigheidsorganisatie, zal het een goed gevoel geven dat iemand die het echt nodig heeft, profiteert van hun 50e verjaardag.

Er zijn veel goede doelen die je namens een persoon kunt steunen. Klik op de knop hieronder voor een handig overzicht.

18 DVD: Uw geboortejaar in beeld

DVD: Uw geboortejaar in beeld

Vroeger was alles beter zeggen ze altijd. Maar was dat echt wel zo? Dat kan de ontvanger van dit cadeau zelf bepalen na het bekijken van deze dvd.

Hierop staat beeldmateriaal van een halve eeuw terug, uit het geboortejaar van de jarige.

Hij of zij kan zappen door historisch beeldmateriaal uit het archief van het Polygoon en de NOS.

De dvd wordt geleverd in een houten box waarop de naam en het geboortejaar van de persoon in kwestie wordt gegraveerd.

19 CD met muziek uit het geboortejaar

CD met muziek uit het geboortejaar

Vijftig jaar geleden luisterde men naar muziek vanaf vinyl of cassette. Pas 15 jaar later kwam de compact disc op de markt.

Inmiddels zijn cd's ook antiek, maar de kans is groot dat de 50-jarige nog een cd-speler in huis heeft en dan is een cd met tophits uit het geboortejaar van de jarige best een leuke cadeausuggestie.

Zeker ook, omdat de houten cd-box gepersonaliseerd kan worden omdat de naam van de jarige.

20 Video-wenskaart

Video-wenskaart

Een persoonlijke verjaardagsboodschap is een originele en leuke manier om je felicitaties over te brengen.

Je kunt de video zelf opnemen maar ook samen met familie, vrienden of collega's.

Upload de video naar Vidley en kies een geschikte template om er een leuke video-wenskaart van te maken.

Dit is een mooie papieren kaart met een geïntegreerd videoscherm. Je kunt de videokaart naar wens versieren en uitbreiden met afbeeldingen en tekst.

Ik besef dat deze cadeautip wel wat tijd en moeite kost, maar je hebt dan wel een bijzonder cadeau waar je de ontvanger enorm mee zult verrassen.

21 Fles champagne

Fles champagne

Dit is een perfect geschenk voor een collega die vijftig jaar is geworden.

Koop deze verrukkelijke fles Moët & Chandon Impérial champagne en laat de bubbels rijkelijk vloeien op zijn geboortedag.

Proost met het hele team op deze belangrijke mijlpaal en maak er een feestelijke werkdag van! Leuk om te weten is dat deze kwaliteitscampagne de favoriet was van keizer Napoléon (hij werd slechts 51 jaar, alleen kwam dat niet door de drank).

22 Versiering voor een 50e verjaardag

Versiering voor een 50e verjaardag

In dit pakket zit alles wat je nodig hebt om het huis of de feestzaal sfeervol te versieren: verschillende soorten ballonnen, slingers, een schouderlint, lint rolletjes en meer leuke decoraties om de 50-jarige in het zonnetje te zetten.

23 Scratch map

Scratch map

Deze prachtige poster is een verjaardagscadeau voor iemand met een voorliefde voor reizen.

Wedden dat deze decoratieve wereldkaart enthousiast ontvangen wordt en een mooi plekje aan de muur krijgt? In de afgelopen 50 jaar heeft de jarige vast al heel wat landen in de wereld bezocht.

Deze kunnen op deze scratch map zichtbaar worden gemaakt door de goudkleurige laag weg te krassen.

Dat zal gegarandeerd mooie herinneringen oproepen.

24 Pedaaltrainer

Pedaaltrainer

Als je ouder wordt is het belangrijk dat je voldoende lichaamsbeweging krijgt. Maar niet iedereen vindt het leuk om naar de sportschool te gaan.

Bovendien kost een fitness abonnement veel geld. Deze pedaaltrainer is een goedkoop alternatief om te trainen en fit te blijven.

Of je nu thuis televisie kijkt of op kantoor achter de pc zit, met deze pedaaltainer blijf je in beweging zonder dat je van de bank of achter je bureau vandaan hoeft te komen.

25 Vijftig rode rozen

Vijftig rode rozen

Een simpele cadeautip is om iets vijftigvoudig te schenken. Als degene bijvoorbeeld van golfen houdt, geef je gewoon 50 golfballen cadeau.

Houdt de jarige van drop? Vul dan een zak met 50 dropjes. Vind je het lastig om iets te verzinnen waarvan je 50 stuks kan kopen of kun je niet aanwezig zijn op het verjaardagsfeest? Dan is een mooi boeket rode rozen ook een leuke verrassing.

Deze red Naomi rozen komen vers van de kweker en worden op water verzonden, zodat ze in goede staat aankomen bij de ontvanger.

Op het gratis kaartje kun je Abraham of Sarah feliciteren met het behalen van de 50 jarige leeftijd.

26 Boek: Bucketlist reizen

Boek: Bucketlist reizen

Als Abraham of Sarah van reizen houdt, is dit boek een aanrader. Op je vijftigste gaat de tijd toch een beetje dringen.

Dus als hij of zij nog dolgraag iets van de wereld wil zien, is dit het moment om dromen waar te maken.

Dit boek is daarbij een handig hulpmiddel, want hierin staan 25 reizen die je ooit in je leven zou moeten maken.

Het boek is geschreven door Marloes de Hooge, hoofdredacteur van Travelvalley.nl.

Zij reisde af naar bijzondere plekken op deze wereld. Als je begint te lezen en de prachtige foto's ziet, wil je eigenlijk meteen je koffers pakken en besef je dat deze reizen inderdaad op jouw bucketlist horen te staan.

Een boek dat absoluut thuishoort in de boekenkast van elke reisliefhebber!

27 Himalaya zoutlamp

Himalaya zoutlamp

Op je vijftigste ben je wel toe aan innerlijke rust. Dit unieke tafellampje met dimlicht kan helpen om lichaam en geest in balans te brengen.

Het is een spiritueel cadeautje dat zeer geschikt is voor iemand die zich verbonden voelt met de natuur.

De lamp is met de hand gemaakt van miljoenen jaren oud zoutsteen dat gedolven wordt in het Himalayagebergte.

Het zoutkristal heeft heilzame eigenschappen. Het zuivert de lucht in huis en neutraliseert schadelijke ionen die vrijkomen bij elektromagnetische straling.

De rustgevende gloed heeft een kalmerende invloed op het lichaam en geeft de woon- of slaapkamer extra sfeer.

28 Spannend detectiveboek met de jarige Job in de hoofdrol

Spannend detectiveboek met de jarige Job in de hoofdrol

Dit is een origineel cadeau voor een boekenliefhebber die 50 jaar wordt.

Wat zal hij aangenaam verrast zijn als hij ontdekt dat hij zelf een rol (de assistent van De Cock) speelt in dit spannende Baantjer verhaal! De naam van de jarige Job staat ook op de kaft gedrukt, zodat het meteen zijn aandacht trekt.

En om dit boek nog persoonlijker te maken, kan op het voorblad de cadeaudatum en een persoonlijke felicitatie worden gezet.

29 Zelfgemaakte fotopuzzel

Zelfgemaakte fotopuzzel

Als een dierbare de leeftijd van vijftig jaar bereikt en van puzzelen houdt, hoef je niet verder te scrollen en is dit het juiste verjaardagscadeau.

Ontwerp een puzzel met een zelfgekozen foto en tekst en je hebt een uniek cadeau voor de 50-jarige.

30 Vijf Ingelijste foto's van elk decennium

Vijf Ingelijste foto's van elk decennium

In deze fotolijst kun je voor elk decennium 1 foto uit het leven van de jarige stoppen.

Ga bijvoorbeeld op zoek naar een babyfoto, een foto als tiener, een foto uit de studententijd, een trouwfoto en een foto waarop hij of zij samen met een pasgeboren dochter of zoon op staat.

Lijst deze foto's in en je hebt een prachtig aandenken aan de eerste 50 jaar van zijn of haar leven.

31 Zingende postbode

Zingende postbode

Ben je op zoek naar een echt originele verrassing voor de aankomende verjaardag van Sarah of Abraham? Overweeg dan eens om Jacob Kooimans in te huren.

Hij belt verkleed als postbode bij de jarige aan. Niet om een pakketje te bezorgen, maar om een op maat gemaakt telegram over hem of haar te zingen.

Het lied kan komisch zijn maar ook heel ontroerend. Het zal hoe dan ook indruk maken en niet meer vergeten worden.

En na deze bijzondere act kan het feest natuurlijk niet meer stuk.

32 Abraham en Sarah pop

Abraham en Sarah pop

Een 50e verjaardag is niet compleet zonder een levensgrote Abraham of Sarah pop. Deze poppen zijn perfect, omdat ze compleet met masker, hoed, wandelstok en een 50-jaar-ketting worden geleverd.

Nadat je de pop zelf hebt opgevuld met kranten of stro kun je deze aankleden met kleding van het feestvarken en de bijgeleverde accessoires.

Zet de pop op een stoel in de voortuin en je hebt een leuke verrassing voor de jarige.

Iedereen die zijn of haar huis voorbij loopt weet nu welke respectabele leeftijd hij of zij heeft bereikt en kan meteen even aanbellen om de 50-jarige te feliciteren.

33 Fitbit charge

Fitbit charge

Om gewrichtsklachten te voorkomen is het belangrijk om in beweging te blijven als je ouder wordt.

De Fitbit Charge is een coole fitness-tracker die het vijftigers makkelijker maakt om fit te blijven.

Het maakt niet uit of je wandelt, fietst, hardloopt of een fitness work-out doet.

Deze gadget houdt alle essentiële informatie nauwkeurig bij. Zo is op het display af te lezen hoeveel stappen er zijn gezet, hoeveel calorieën er zijn verbrand en hoe snel het hart klopt.

Deze waterdichte smartwatch registreert zelfs slaappatronen. Een perfect verjaardagscadeau voor mannen en vrouwen die gezond wil blijven.

Deel dit cadeaulijstje

Facebook X PinterestWhatsApp E-Mail