65 Moederdag cadeautjes ideeën die origineel en speciaal zijn

moederdag cadeautjes ideeen
Gepubliceerd op 02-01-2023 door Martin Verlaan (laatst gewijzigd op 24-04-2024)
Zondag 14 mei komt eraan, dus hoog tijd om nu alvast moederdag cadeautjes ideeën te bedenken waarmee je je moeder blij kunt maken (je wilt immers niet dat je bestelling door de drukte te laat wordt bezorgd). Om het je makkelijk te maken, heb ik de beste cadeautips voor moeder dag verzameld: van originele kleinheidjes en bijzondere ervaringen tot luxe en klassieke moederdagcadeaus. Hier komen ze:

Deze cadeaugids bevat affiliatelinks. Ik kan een kleine commissie verdienen als je een aankoop doet via deze links. Dit heeft echter geen invloed op mijn objectiviteit bij het selecteren van cadeau ideeën.

Autobiografisch boek

Autobiografisch boek

Astoldby geeft je een prachtige kans om de vrouw die je op de wereld heeft gezet nog beter te leren kennen. Het is een uniek concept waarbij ze haar levensverhaal in boekvorm met haar (klein)kinderen en familie kan delen.

Astoldby stuurt elk week een nieuwe vraag die uitnodigt tot het schrijven van een verhaal, welke in een persoonlijk dashboard kan worden ingetypt. Na een jaar worden de herinneringen, anekdotes en foto's gebundeld in een mooi boek dat onbeperkt bijbesteld kan worden.

Goed om te weten: Astoldby heeft een proefperiode van 14 dagen zodat je ma eerst kan uitproberen of het iets voor haar is.

Supermam sokken

Supermam sokken

Moeders die altijd voor hun kinderen klaarstaan en ervoor zorgen dat ze alles krijgen wat ze nodig hebben, zijn echte superhelden. Zij verdienen op zijn minst deze Super Mom sokken als dank voor hun onvoorwaardelijke liefde en toewijding.

De sokken zijn elastisch zodat ze comfortabel zitten en voor bijna elke voetmaat geschikt zijn. Je kunt ze ook in het roze bestellen.

Spa cadeaupakket

Spa cadeaupakket

Haar badervaring zal ontspannend en verzachtend zijn met deze verzorgingsproducten.

Er zijn twee varianten: lavendel of vanilla en shea butter. Deze ingrediënten staan bekend om hun aangename geur en hun voedende en verzachtende eigenschappen. Precies wat een mama nodig heeft na een lange dag!

En omdat alles al mooi verpakt zit in een badkuip met een strik kun je het meteen geven zonder het te moeten inpakken.

Douche met bluetooth speaker

Douche met bluetooth speaker

Douchen wordt een feestje met deze "I am singing in the rain" douchekop.

De heerlijke, ontspannende waterstralen simuleren een regenbui, terwijl de geïntegreerde speaker voor muziek tijdens het douchen zorgt.

De douchekop heeft ook een ingebouwde microfoon die het mogelijk maakt om telefoongesprekken te voeren zonder de badkamer te hoeven verlaten (de muziek schakelt tijdens het bellen uit).

Als je moeder graag onder de douche zingt, is deze douchekop een buitengewoon en origineel cadeau voor haar.

Moederdag uitje

Moederdag uitje

Geef dit jaar eens geen fysiek geschenk, maar verras haar met een dagje uit. Neem haar mee uit eten, bezoek samen een museum of musical, plan een picknick in het park of verzin iets anders dat ze leuk vindt.

Als je echt iets bijzonders wilt doen, kun je haar ook een cadeaubon van Belevenissen.nl geven. Daarmee kan ze zelf een leuk uitstapje kiezen op een datum die haar uitkomt.

Het aanbod is divers: van boottochten, spa arrangementen en workshops tot luxe overnachtingen, escape rooms en ballonvaarten. Er is voor ieder wat wils, dus als je qualitytime met haar wilt doorbrengen zou ik je aanraden om voor dit idee te gaan.

Shiatsu massagekussen

Shiatsu massagekussen

Help haar spierspanning te verlichten met dit massagekussen. Het geeft een diepe en ontspannende massage, desgewenst gecombineerd met warmte.

Het Shiatsu massagekussen kan om de nek worden gedaan, maar ook gebruikt worden om de spieren in andere lichaamsdelen los te maken. De intensiteit kan op de persoonlijke behoefte worden afgestemd.

Veiligheid is gegarandeerd doordat het apparaat zichzelf uitschakelt wanneer het te warm wordt of als er 15 minuten voorbij zijn (dit om overstimulatie van de spieren te voorkomen).

Een uitstekende cadeautip voor moeders die last van spierpijn hebben.

Flip vase

Flip vase

Wil je met iets origineels voor de dag komen? Dan is dit aparte vaasje een tof idee.

Het kartonnen omslagboekje heeft een ringband met verschillende tekeningen van vazen zodat je mam het er steeds anders uit kan laten zien. Aan de binnenzijde zit een echt vaasje verborgen waarin een bloem kan worden geplaatst.

De Flip Vase wordt in verschillende thema's aangeboden, waaronder huisdieren, humor en museum. Welke je ook bestelt, het zal een vrolijke twist geven aan het interieur.

Moederdag T-shirt

Moederdag T-shirt

Ze heeft jou je levenlang vertroeteld en nu is het jouw beurt om haar te verwennen met een supergaaf T-shirt dat je speciaal voor deze gelegenheid hebt ontworpen.

Daar hoef je geen grafisch ontwerper voor te zijn, want met de online-editor van YourSurprise is het een koud kunstje om iets leuks te maken. Je hoeft alleen maar een template te kiezen, een tekst toe te voegen en een foto te uploaden.

Een leuk idee is om een foto van je moeder te transformeren in een cartoonachtige afbeelding. Op internet zijn er gratis tooltjes te vinden waarmee je dit kan doen en je kunt online ook veel teksten en spreuken vinden die je kunt gebruiken. Afijn, doe wat je leuk vindt dan komt het helemaal goed en kun je mama straks verrassen met een persoonlijk T-shirt!

Pen met gravering

Pen met gravering

Een speciale moeder verdient een speciale pen. Hij is in verschillende kleuren verkrijgbaar en heeft een gravure die elke mama zal aanspreken.

Het bovenste gedeelte is gevuld met siersteentjes. Een leuk moederdagcadeautje dat weinig kost, maar veel betekent.

10 Grappig tekstbord

Grappig tekstbord

Een humoristisch tekstbord is het perfecte cadeau voor moeders die alles al hebben.

Het zal niet alleen hun lachspieren prikkelen, maar zorgt er ook voor dat hun kroost niet met lege handen aan hoeft te komen.

Daarbovenop is het een leuk bord om in huis neer te zetten en een leuk aandenken aan Moederdag.

11 Bedtafeltje

Bedtafeltje

Natuurlijk verwen je haar op deze speciale dag met een ontbijtje op bed. En om het haar makkelijk te maken serveer je die op deze houten bedtafel. Dan kan ze genieten van al het lekkers dat je voor haar hebt klaargemaakt, zonder op te hoeven letten dat er iets omvalt.

Om je verrassing compleet te maken kun je nog een mooie bloem, een kaartje met een persoonlijke boodschap of een presentje op het dienblad leggen. Dat zal een prachtig begin van HAAR dag zijn!

12 Damestas met USB-poort

Damestas met USB-poort

Deze hippe handtas is een ideaal cadeau voor vrouwen met een kantoorbaan. Het biedt veel ruimte voor documenten en spulletjes, welke ordelijk in vakken kunnen worden opgeborgen. Ook zijn er aparte vakken gereserveerd voor een telefoon, laptop en tablet.

Dankzij de geïntegreerde USB-oplaadpoort is het bovendien mogelijk om onderweg een telefoon op te laden, mits de binnenkabel is verbonden met een powerbank.

De waterdichte damestas heeft verstelbare handvatten en een afneembare schouderriem.

De mooie clutch is inbegrepen en kan worden gebruikt om geld, bankpasjes, sleutels en dergelijke in te vervoeren.

13 Exploderende confettibox

Exploderende confettibox

Woon je niet bij meer je ouders en wil je deze feestdag niet ongemerkt voorbij laten gaan? Het leukste is als je even langsgaat om een fijne Moederdag te wensen, maar dat niet gaat, is een moederdagkaart of een andere kleine attentie per post een goed alternatief.

Deze confettikubus bijvoorbeeld zal gegarandeerd voor een glimlach op gezicht van je mama zorgen. Als de envelop wordt geopend vliegt deze eruit en dat is toch nét even leuker dan een standaardkaartje.

Bovendien kun je voor een kleine meerprijs een chocoladereep of heliumballon erbij doen om haar een nog feestelijker gevoel te geven.

14 Kristallen schaaltje

Kristallen schaaltje

Bewaar er kleine spulletjes in, gebruik het als asbak of zet het in de woon- of slaapkamer voor de sier. Want een mooie decoratie is dit schaaltje zeker, vooral met een plantje of kaars erin. En het is een natuurproduct, dus elk exemplaar is uniek.

Het kommetje is gemaakt van rozenkwarts, een edelsteen die geassocieerd wordt met liefde en harmonie. Eigenschappen die de meeste moeders ook nastreven voor hun gezin. Dus als je die van jou wilt bedanken voor alles wat ze voor je heeft gedaan, is dit misschien de juiste cadeausuggestie.

15 Luxe sieradendoos met slot

Luxe sieradendoos met slot

In deze met fluweel beklede sieradendoos passen heel veel oorbellen, ringen, kettingen en armbanden. Met verschillende vakken, houders en haakjes kunnen sieraden, haarclips en horloges overzichtelijk worden opgeborgen.

Bovendien is er een spiegel aan de binnenkant van de deksel en een handvat aan de buitenkant voor gemakkelijk transport. En als bonus wordt er ook een handig reisdoosje meegeleverd.

16 Fotopuzzel

Fotopuzzel

Een ander leuk Moederdag idee is het maken van een persoonlijke fotopuzzel. Dit kun je doen bij YourSuprise, mijn favoriete website als het om gepersonaliseerde cadeaus gaat.

Kies het gewenste aantal puzzelstukjes, selecteer een mooi design, upload een foto waar je samen met je moeder op staat en plaats je bestelling.

Je zelfontworpen puzzel wordt in de mooiste kleuren en met een glanzende coatinglaag binnen enkele dagen thuisbezorgd.

17 Hartvormige paraplu

Hartvormige paraplu

Aan een origineel moederdag cadeau als dit had je vast nog niet gedacht...

Telkens als het regent herinnert de hartvormige paraplu je moeder, stiefmoeder, schoonmoeder, grootmoeder, pleegmoeder, adoptiemoeder of bonusmoeder eraan dat je van haar houdt. Maar ook als de zon schijnt, want de stof is behalve waterafstotend ook Uv-bestendig.

Je kunt deze grote, stevige paraplu en parasol in één in verschillende kleuren kopen, maar rood symboliseert natuurlijk het beste je liefde voor degene die je heeft grootgebracht.

18 Mascara

Mascara

Clinique High Impact Mascara accentueert de ogen door de wimpers een lange, volumineuze uitstraling te geven.

Het is makkelijk aan te brengen met het borsteltje dat de haartjes perfect scheidt. En je mams kan het elke dag gebruiken, zonder last te hebben van klonters, vlekken of geïrriteerde ogen.

19 Kaasplank

Kaasplank

Verwent ze haar gezin graag met hartige hapjes? Dan is deze serveerplank een prachtige optie die ook goed van pas zal komen bij verjaardagen en feestjes.

Hij is gemaakt van bamboe en heeft vier gleuven om kleine hapjes in te leggen. De plank wordt geleverd met twee keramische kommetjes die bijvoorbeeld met nootjes, fruit, olijven of plakjes worst kunnen worden gevuld. De lade met verschillende kaasmessen maakt het geheel compleet.

20 Afslankboek

Afslankboek

Ook al vindt je haar misschien te dik, als ze goed in haar vel zit moet je dit boek gewoon niet geven. Dat gezegd hebbende kan het wel een geslaagd cadeau zijn als je je moeder al meerdere keren met diëten hebt zien worstelen, zonder dat het resultaat opleverde.

"Afvallen met gezond en vooral lekker eten" is voortgekomen uit het succes van Project Gezond, een online afslankprogramma. In het boek staan naast makkelijk te maken recepten en weekmenu's, ook praktische tips om een gezonder eetpatroon aan te leren én vol te houden. Hierbij worden alledaagse ingrediënten aanbevolen die geen of weinig suiker bevatten.

Als je haar wilt helpen om verantwoord af te vallen, is dit zeker een aanrader.

21 Foto explosie box

Foto explosie box

Als de deksel van de geschenkdoos wordt verwijderd zal de doos uiteenvallen en meerdere lagen met foto's onthullen.

Behalve foto's kun je ook kaarten of briefjes toevoegen met een lieve boodschap of herinneringen die je samen hebt gehad.

En alsof dat nog niet genoeg is, kun je ook nog een cadeautje in het middelste vak leggen. Bijvoorbeeld een sieraad, parfum, kaars, bloemen of een zelfgemaakt kunstwerkje.

Er gaat wel wat tijd in dit cadeau idee zitten, maar dat is deze superleuke verrassing je vast wel waard.

22 Elektrische kurkentrekker

Elektrische kurkentrekker

Handige gadget voor vrouwen die moeite hebben met het openen van wijnflessen!

De automatische kurkentrekker is een echte krachtpatser en klaart dit lastige klusje binnen luttele seconden.

Daarbij is het ook een mooi decoratief item voor op tafel, dus absoluut een leuk hebbeding voor wijnliefhebbers.

Let op: batterijen niet inbegrepen.

23 Luchtige badjas

Luchtige badjas

Verwen je mams met een trendy badjas van WeWo fashion!

Behalve stijlvol zijn deze korte badjassen met capuchon ook heel comfortabel én praktisch door de vochtabsorberende stof en de ritssluiting die voorkomt dat de badjas kan openvallen.

Heerlijk om aan te trekken na het douchen of een bad, maar ook om thuis in te relaxen, of op de veranda tijdens een zomerse avond.

Ze zijn te koop in zes vrolijke kleuren en alle kledingmaten, dus als je haar dochter bent kun je ook nog een passend exemplaar voor jezelf uitzoeken.

24 Bloempot met tekst en/of foto

Bloempot met tekst en/of foto

Maak het geven van een plant een beetje specialer door deze in een gepersonaliseerde bloempot te doen.

Met de creator van SmartPhoto maak je eenvoudig een mooi ontwerp met een eigen foto en/of tekst. Als dit cadeautje door mama's kleine meid of jongen wordt gegeven is het ook een leuk idee om een foto van een door hem of haar gemaakte tekening op de bloempot te laten drukken.

25 Grappig theefilter

Grappig theefilter

Vervang haar saaie thee-ei door dit grappige theemannetje of één van de andere leuke exemplaren die je op bol.com kunt vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een duikboot, hand, roos, nijlpaard, luiaard of goudvis?

Dit goedkope presentje vindt ze vast leuk en je kunt er eventueel ook nog een lief briefje in verstoppen om het nog persoonlijker te maken.

26 Gepersonaliseerde kaars in glas

Gepersonaliseerde kaars in glas

Kaarsen zijn geweldige moederdagcadeaus. Ze zijn sfeervol en staan symbool voor liefde en warmte. Je kunt ze overal kopen in verschillende vormen, kleuren en maten, maar als je op de tweede zondag in mei echt iets speciaals wilt geven is een gepersonaliseerde kaars een leuk idee.

Bij YourSuprise kun je zelf een moederdagkaars met een foto en/of tekst ontwerpen. En het is niet moeilijk, want er zijn verschillende templates om uit te kiezen. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten; vanaf €13,95 maak je je mama al blij!

27 Absorberende hoofdhanddoek

Absorberende hoofdhanddoek

De microvezels in deze haarhanddoek hebben een hoog absorptievermogen waardoor nat haar snel opdroogt. Hierdoor is het minder vaak nodig om het haar te föhnen waardoor het gezonder blijft.

Omdat de handdoek de vorm van een tulband heeft, blijft deze goed zitten en blijven de haren bedekt. Natte kleding door druipende haren wordt zo voorkomen en het geeft bewegingsvrijheid om iets te doen terwijl het haar droogt.

De hoofdhanddoek is geschikt voor elk type haar en is geschikt voor de wasmachine en wasdroger.

28 Slimme mok

Slimme mok

Omdat leven van de meeste mama's nogal hectisch is, kan een speciale mok die hun koffie of thee tussen hun drukke taken door warm houdt, een welkome verrassing zijn.

Het geheim zit in het schoteltje van de mok; dit is namelijk een oplaadbare warmhoudplaat waarvan de temperatuur via een app naar wens kan worden ingesteld. De app houdt ook bij hoeveel er dagelijks gedronken wordt, al vind ik dit persoonlijk een beetje nutteloos.

Ember mokken kun je kopen bij Coolblue in verschillende kleuren en designs. De voorraad is echter beperkt, dus wees er snel bij!

29 Spinnenvanger

Spinnenvanger

Met acht poten kunnen spinnen er razendsnel vandoor gaan als je ze probeert te vangen. En om die nuttige beestjes dood te meppen is ook zielig, om nog maar niet te spreken van de vieze vlekken die achterblijven.

Een betere manier om spinnen buiten de deur te zetten is deze spinnenvanger. Het heeft een lange steel zodat spinnen op "veilige afstand" gevangen kunnen worden. Door de borstel over de spin te zetten en op de knop te drukken wordt het diertje tussen de bostelharen ingeklemd zodat die niet kan ontsnappen. Daarna kan deze levend en wel buiten worden gezet waar hij een nieuw web kan gaan maken.

Een origineel cadeau-idee voor moeders met een spinnenfobie. Reken maar dat ze er dankbaar gebruik van zullen maken.

30 Parfum

Parfum

Ik ken haar niet, dus ik ga hier geen specifieke geur noemen. Hopelijk ken jij haar persoonlijke voorkeuren wel en anders kun je ook even in haar cosmetica rondneuzen om te zien welke parfums ze gebruikt. Of vraag haar gewoon welke geur ze lekker vindt!

Kom je er toch niet uit, dan raad ik aan om een parfum van een bekend merk te kopen of bezoek een parfumerie om advies in te winnen.

31 Robotstofzuiger

Robotstofzuiger

Iets kopen dat haar huishoudelijke taken vergemakkelijkt is één van de beste Moederdag cadeautips die ik je kan geven.

Dat kan van alles zijn, zoals een keukenmachine, vaatwasser, wasdroger, of...een robotstofzuiger! Laatstgenoemde maakt alle vloeren in huis grondig schoon zonder dat je moeder zich hoeft in te spannen (sommige robotstofzuigers kunnen zelfs dweilen). Hierdoor krijgt ze meer tijd voor andere taken of om te ontspannen.

Als je niet precies weet waar je op moet letten bij de aanschaf, lees dan eerst dit advies zodat je de juiste keuze kunt maken.

32 Hetelucht friteuse

Hetelucht friteuse

Met deze Philips Airfryer kunnen in een handomdraai allerlei lekkere snacks en gerechten worden gemaakt, zoals patat en kip, maar ook groenten en cake.

De mogelijkheden zijn eindeloos en het grote voordeel van dit keukenapparaat is dat er weinig tot geen olie gebruikt hoeft te worden. Een stuk gezonder dus dan bakken met een frituurpan, maar ook energiezuiniger dan een oven. En dat zonder in te leveren op smaak en knapperigheid!

Dankzij het digitale touchscreen is het een makkelijk te bedienen apparaat, die met een compact formaat ook ideaal is voor kleinere keukens.

Als je een (schoon)moeder hebt die gezond eten belangrijk vindt, dan is deze Philips Airfryer een uitstekende keuze die zeker gewaardeerd zal worden.

33 Make-upspiegel

Make-upspiegel

Toppertje voor elke dame die graag goed verzorgd voor de dag komt. Met twee extra vergrootspiegels en dimbare ledverlichting is er geen betere manier om make-up precieus aan te brengen.

De draaibare Make-upspiegel laat geen detail onopgemerkt en omdat het draadloos is, kan hij op elke plek worden neergezet. De zijspiegels kunnen worden ingeklapt zodat het ook een ideale spiegel is om mee te nemen op reis.

34 Sieraden cadeauset

Sieraden cadeauset

In deze geschenkdoos van BiDen zit een horloge, ring, ketting, oorbellen en een armband.

Alle sieraden zijn goudkleurig en versierd met zirkonia steentjes. Ze kunnen apart of gecombineerd worden gedragen en stralen stijl en elegantie uit.

Perfect om je modebewuste mams op zondag 14 mei mee te verrassen en haar te laten zien hoeveel je om haar geeft!

35 Ingelijste foto

Ingelijste foto

Als je de liefste mama van de wereld hebt, is dit één van de beste moederdag cadeautjes ideeën.

Zoek een mooie foto uit waar je samen met haar op staat of laat een groepsfoto van alle kinderen maken bij een fotograaf. Upload deze naar de gift-editor van YourSurprise en voeg eventueel nog een tekst toe. Kies het formaat en de gewenste houtsoort van de lijst en je hebt een sentimenteel geschenk wat met trots aan de muur zal worden gehangen.

36 Pijnbesparend ontharingsapparaat

Pijnbesparend ontharingsapparaat

Veel vrouwen hebben een hekel aan het ontharingsritueel omdat het veel gedoe en pijnlijk is. Behalve dan degenen die het ontharingsapparaat van GoSmooth gebruiken, want die weten al dat het gezegde "wie mooi wil zijn moet pijn lijden" niet meer van toepassing is. Zij hoeven niet meer naar de schoonheidssalon of een kliniek te gaan om hun huid pijnloos glad te krijgen. Het apparaat is namelijk eenvoudig thuis te gebruiken en wordt met alle benodigde accessoires geleverd.

Het werkt met Intense Pulsed Light technologie. Deze methode is veilig te gebruiken op alle lichaamdelen en zeer effectief. Lichtflitsen vernietigen de haarzakjes waardoor de haargroei vermindert en na enkele maanden definitief stopt. Waxen, harsen of epileren hoeft dus niet meer en om die reden wordt IPL steeds populairder. Want wie wil nu geen pijnloze, veilige en tijdbesparende oplossing om een mooie gladde huid te krijgen?

37 Wijsheidstegeltje

Wijsheidstegeltje

Degenen die met liefde, aandacht, steun en respect zijn opgevoed zullen meer eigenwaarde, zelfvertrouwen en respect voor anderen hebben.

Deze kwaliteiten hebben ze niet van een vreemde geleerd, maar heeft hun moeder ze als kind bijgebracht. Je zou dus kunnen zeggen dat je de beste moeders herkent aan de positieve karaktereigenschappen van hun kinderen.

Een wijsheid die zeker een "delfts blauw" tegeltje waard is en voor een glimlach op het gezicht van je speciale moeder zal zorgen.

En als je jezelf niet zo lief vindt, kun je ook één van de vele andere leuke spreukentegels met moederthema kiezen.

38 Invulboek: mam, vertel eens...

Invulboek: mam, vertel eens...

Een paar cadeautips terug zag je ook al een invulboekje, maar de vragen hierin gaan specifiek over je moeder.

Want hoe goed ken je haar eigenlijk? Weet je wat haar herinneringen, dromen en wensen zijn? Heeft ze je weleens verteld over haar kindertijd, de mannen in haar leven en de plekken waar ze geweest is?

Een goede manier om achter dit soort informatie te komen is door dit leuke cadeautje voor Moederdag te kopen. Je laat haar de vragen in het boek invullen waarna jij haar "biografie" kunt lezen.

Het zal ongetwijfeld mooie gesprekken opleveren en je krijgt een nog beter beeld van degene die je heeft gebaard en opgevoed.

39 Waterfles met fruitfilter

Waterfles met fruitfilter

Voldoende water drinken is belangrijk, maar helaas vindt niet iedereen de neutrale smaak even lekker.

Voor hen is deze waterfles een uitkomst. Door fruit toe te voegen wordt het water op een gezonde manier op smaak gebracht en wordt het aantrekkelijker om te drinken.

In de fles zit een uitneembaar filter dat met bijvoorbeeld aardbeien, komkommer, munt of citroen kan worden gevuld.

Het filter voorkomt dat er stukjes fruit in het water terecht komen. Er kunnen ook ijsblokjes aan worden toegevoegd om de drank lang koel te houden en de smaak te intensiveren.

De drinkfles is gemaakt van BPA-vrij materiaal zodat er geen schadelijke stoffen in het water terecht komen.

40 Espressomachine

Espressomachine

Dit cadeau voor haar is een behoorlijke investering, maar het het mooie van Moederdag is dat het samen met je familie kunt bekostigen.

Naast espresso kan er met een simpele druk op het touch display ook cappuccino en gewone koffie mee worden gezet op basis van persoonlijke instellingen.

Het AquaClean-filter zorgt ervoor dat de waterzuiverheid en de koffiesmaak optimaal blijft en ontkalken pas na 5000 kopjes koffie nodig is.

Naast het gebruikersgemak is het mooie design van de Philips LatteGo ook een pluspunt.

Al met al zal deze volautomatische espressomachine een echte aanwinst zijn voor elke kritische koffiedrinker.

41 Stijltang

Stijltang

Moeders met droog, dun of pluizend haar zullen hier heel blij mee zijn. De Shine Therapy Pro stijltang is speciaal ontworpen voor dit soort haar en maakt het glad, glanzend en gezonder.

Dit komt mede doordat er voedende arganolie vrijkomt als de stijltang door het haar gaat én de ionentechnologie die het haar helpt te herstellen.

De warmte is instelbaar en wordt gelijkmatig verdeeld zodat geen schade aan het haar wordt toegebracht.

Meer dan 600 vrouwen die deze stijltang bij "de winkel van ons allemaal" kochten uiten hun tevredenheid met vijf sterren, dus dat zegt al genoeg!

42 Moederdag taart

Moederdag taart

Verras de vrouw die je op de wereld heeft gezet met een heerlijke, smeuïge taart.

Taartenwinkel.nl heeft verschillende taarten om Moederdag te vieren, zoals een chocolate dripcake, slagroomtaart of deze goddelijke red velvet cake. Geef het een persoonlijk tintje door er een foto aan toe te voegen. Ook een aanrader is de prachtige hartvormige marsepeintaart met de tekst: "voor mama".

Affijn, keuze genoeg dus bij deze bakkerij, dus je zult zeker een moederdagtaart vinden die in de smaak zal vallen bij je mama. En het beste koopargument is dat het hele gezin er van mee kan genieten!

43 Rozenbeer

Rozenbeer

Naast dat het een is, voldoet een rozenbeer ook prima als cadeautje voor Moederdag.

Je hebt ze in alle soorten en maten, maar deze vind ik extra mooi vanwege het witte hart in het midden.

De rode roosjes zijn gemaakt van synthetisch materiaal. Ergens jammer, want er gaat niets boven echte rozen, maar aan de andere kant zullen ze daardoor nooit vergaan.

Dus als je denkt dat dit niet te kitsch voor haar is kan je moederlief er jarenlang van genieten.

44 Kobo e-reader

Kobo e-reader

Als ze een boekenwurm is zou je haar leesgenot kunnen verhogen met een Kobo E-reader.

Misschien leest ze al e-books op een tablet, maar die is daar eigenlijk niet voor bedoeld en kan ook storend zijn door inkomende e-mails en social media alerts.

Het scherm van een Kobo E-reader leest prettiger en de batterijduur is ook veel langer.

Met opslagruimte voor honderdduizenden pagina's is de zoekfunctie ideaal om snel boeken, hoofdstukken en passages te vinden.

Kobo e-readers zijn compact zodat deze ook buitenshuis gebruikt kunnen worden, zonder last te hebben van schittering door de zon.

Lettertypen, lettergroottes, regelafstand en marges zijn aanpasbaar zodat lezen extra comfortabel wordt.

Sommige Kobo e-readers kunnen ook luisterboeken afspelen. Ideaal tijdens sporten, reizen of huishoudelijke bezigheden.

45 Boeket droogbloemen

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Boeket droogbloemen

Het is weer eens wat anders dan verse bloemen en omdat gedroogde bloemen niet verwelken heeft je mama er jaren plezier van.

Het boeketje wordt als brievenbuspakket verzonden, wat handig is als je niet in de gelegenheid bent om het persoonlijk te overhandigen.

46 Bloempot met aroma diffuser

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Bloempot met aroma diffuser

Er zijn veel verschillende aroma diffusers waar je uit kunt kiezen, maar één met een bloempot had je waarschijnlijk niet eerder gezien.

Dit originele ontwerp is een echte blikvanger in elk interieur. Bovendien zorgt het ervoor dat het altijd aangenaam ruikt in huis en dat de luchtvochtigheid optimaal is.

De aroma diffuser heeft ook verlichting die in verschillende kleuren kan worden afgewisseld of op één kleur kan worden ingesteld.

Een plantje is niet inbegrepen, wel worden zes etherische oliën meegeleverd.

47 Hoya Kerrii plant

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Hoya Kerrii plant

Een plantje met slechts 1 blad is best bijzonder te noemen, en dan heeft die ook nog de vorm van een hart. Dat maakt de Hoya Kerrii tot een zeer geschikt moederdagcadeautje.

De hartjesplant heeft weinig aandacht nodig; een plekje in (niet direct) zonlicht en wat water als de aarde droog is moet voldoende zijn om er minstens een jaar van te genieten.

48 Schattig beeldje

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Schattig beeldje

De moeder die haar dochter in haar armen sluit, symboliseert de onvoorwaardelijke liefde die een moeder voor haar kind heeft.

Als je een innige band met je moeder hebt, kan dit beeldje een mooie manier zijn om haar te laten zien hoeveel je van haar houdt.

49 Zeep rozen

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Zeep rozen

Ze zijn net echt, maar bedoeld voor in bad. De cadeaumand is gevuld met ongeveer twintig zeep rozen.

Als ze de bloemblaadjes in het water worden opgelost komt er een zalige geur vrij.

De zeeproosjes zijn ook een prachtige decoratie voor in de badkamer.

50 Dubbelwandig theeglas met hartvorm

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Dubbelwandig theeglas met hartvorm

De dubbele wand van dit theeglas heeft een isolerende werking. Daardoor blijft de inhoud lang op temperatuur en wordt de buitenkant niet te heet.

Het binnenglas heeft de vorm van een hart, wat heel toepasselijk is voor mamadag. Uiteraard kan het glas ook als koffiekop of dessertkom worden gebruikt.

51 Makeup organizer

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Makeup organizer

Al die beautyspulletjes die ze op haar kaptafel heeft liggen nemen veel ruimte in beslag en erg overzichtelijk is het ook niet.

Til haar makeuporganisatie daarom naar een hoger niveau met deze draaibare transparante toren. Het is stijlvol en alle cosmetica past erin, terwijl een stuk minder ruimte in beslag neemt.

52 Zen garden

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Zen garden

Het moederschap is een grote verantwoordelijkheid en brengt veel zorgen met zich mee. Geef haar daarom wat ontspanning met dit rustgevende Zentuintje.

Het zwarte, houten blad heeft twee uitsparingen die samen het Yin Yang symbool vormen. Het zand, Boeddhabeeldje, waxinelichtje en harkje horen ook bij deze set.

53 Moederdag mok

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Moederdag mok

Hopelijk heb je al wat inspiratie gekregen van de voorgaande tips. En scrol anders rustig verder, want er volgen nog vele andere leuke Moederdag cadeautjes ideeën.

Zoals deze mok bijvoorbeeld. Dat is een heuse besteller in de weken voor 14 mei. Logisch, want hier kun je elke mama blij meemaken.

Niet alleen op de buitenkant, maar ook op de binnenzijde is een mooie boodschap gedrukt. Welke dat is, kun je zien als je op de knop hieronder klikt of tikt.

54 Magnetronsloffen

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Magnetronsloffen

De sloffen die je hier ziet kunnen worden voorverwarmd in de magnetron waardoor ze extra comfortabel aanvoelen. De speciale voering houdt de warmte lang vast en dat is wel zo fijn tijdens de koude winterdagen.

Door de warmte wordt ook de bloedcirculatie gestimuleerd, wat ook een gunstig effect heeft bij symptomen van reuma en artritis. Dus als je mams daar last van heeft of vaak klaagt over koude voeten, zul je vast en zeker een goede beurt maken met deze magnetronsloffen.

55 Draadloos oplaadstation met antibacterieel UV-licht

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Draadloos oplaadstation met antibacterieel UV-licht

Haar eerste indruk is misschien dat het een mooie vaas is, dus voor ze hem volgiet met water moet je er even bij vertellen dat het een draadloos oplaadstation voor haar telefoon is.

Tijdens het opladen wordt haar smartphone met Uv-licht ontsmet en dat is geen overbodige luxe, aangezien die ongemerkt vol met bacteriën en ziektekiemen kan zitten.

Het elegante oplaadstation is geschikt voor smartphones met een Qi-ontvanger en laadt de batterij binnen drie uur op. Het desinfectieproces duurt ongeveer 20 minuten.

56 Dynamische zandkunst lamp

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Dynamische zandkunst lamp

Deze unieke zandlamp is een echte blikvanger. Het ronde glas is gevuld met gekleurd zand, wat naar beneden valt als het glas wordt omgedraaid. Hierdoor ontstaat langzaam een schilderachtig landschap, wat heel rustgevend is om naar te kijken.

Het warme witte licht geeft het zand een mooie gloed. De lichtintensiteit is instelbaar zodat de lamp gebruikt kan worden als sfeerverlichting of om te lezen, schrijven, puzzelen etc.

57 Snijplank met schalen

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Snijplank met schalen

Haal eens de snijplank uit de keukenkast en kijk of er veel snijgroeven in zitten. Zo ja, dan zitten die waarschijnlijk vol bacteriën en kan de snijplank beter vervangen worden door een nieuwe. Komt mooi uit, want dan hoef je niet meer na te denken over een cadeau voor moederdag.

Let wel op dat je een snijplank van goede kwaliteit geeft, zoals bijvoorbeeld deze van bamboe.

Die is slijtvast en heeft drie uitneembare roestvrijstalen schalen. Reuze handig om snijafval in op te vangen, te paneren of marineren, of om gesneden voedsel in te bewaren.

Een aanwinst voor de keuken, dus weg met die oude, vieze snijplank!

58 Slaapmasker

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Slaapmasker

Studies hebben aangetoond dat het runnen van een gezin meer energie kost dan buitenshuis werken. En dan zijn er ook nog moeders die een parttime baan hebben, respect!

Dus als je mama dit slaapmasker omdoet en op de bank neerploft om een dutje te doen, gun haar dan de rust die ze verdient.

59 Tas voor de liefste mama

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Tas voor de liefste mama

Je hebt de allerliefste mama en dat mag iedereen weten toch? Deze roze tas is gemaakt van polyester en is bedrukt met de tekst *liefste mama*.

Met een ritssluiting en een inhoud van 20 liter is hij geschikt om te winkelen, naar de sportschool of het strand te gaan.

Er is ook een zwarte uitvoering verkrijgbaar.

60 Douchestomers

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Douchestomers

Shower steamers zijn tabletten met geurolie. Ze smelten zodra er stoom in de douchecabine vrijkomt en verspreiden een heerlijke geur.

In deze cadeaubox zitten zes stuks met verschillende kalmerende geuren, waaronder lavendel, eucalyptus en vanille. Ze zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en laten geen gladde vloer achter.

Een perfect cadeautje om drukke mama's de ontspanning te geven die ze verdienen.

61 Moeder en dochter ketting

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Moeder en dochter ketting

De innige band die moeder en dochter met elkaar hebben duurt meestal een leven lang en dat is wat deze schitterende ketting met twee verbonden hartjes symboliseert.

De ketting is 46 cm en kan met tien centimeter worden verlengd. De hanger bevat zirkoniasteentjes en is afgewerkt met plating in zilver en goud.

Het mooie opbergdoosje maakt dit moederdaggeschenk compleet.

62 Invulboekje voor de liefste moeder

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Invulboekje voor de liefste moeder

Iets wat recht uit het hart komt is het mooiste dat je haar kunt geven. Neem daarom even de tijd om de vragen in dit 28 pagina's tellende boek in te vullen en om leuke, mooie foto's uit te zoeken die je erbij kunt plakken.

Je moeder zal het geweldig vinden om te lezen wat ze voor jou betekent, wat jullie samen gemeen hebben en welke mooie ervaringen met haar je altijd bijblijven.

Er is niets mis met een bloemetje, maar van deze persoonlijke en liefdevolle verrassing zal ze echt even stil zijn.

63 Fitbit Charge 5

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Fitbit Charge 5

Deze strak vormgegeven activity tracker is een must have voor sportieve moeders. De Fitbit Charge 5 monitort nauwkeurig activiteiten en prestaties waardoor het makkelijker wordt om gezondheidsdoelen te behalen.

Het heeft o.a. een stappenteller, slaapmonitor en een hartslagmeter. Ook houdt dit slimme horloge bij hoeveel calorieën worden verbrand en geeft het aan wanneer het tijd is om actief te bewegen of juist rustig aan te doen. Dankzij het waterdichte display kan er ook mee gezwommen worden.

Verder zijn er ook betaalde opties beschikbaar die meer gedetailleerde informatie geven, zoals trends in activiteiten, een dagelijkse herstelscore en aanbevelingen voor work-outs of hersteloefeningen.

Dus als je mams haar conditie en gezondheid wil verbeteren is dit een zeer nuttig hulpmiddel.

64 Handgeblazen wijnkaraf

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Handgeblazen wijnkaraf

Door de handgeblazen U-vorm is deze decanteerkaraf makkelijk hanteerbaar en een pronkstuk op tafel.

Het speciale ontwerp van kristalglas verbetert bovendien de smaak en geur van wijn.

Kortom, een perfect cadeautje voor mama's die van wijn én stijlvolle spullen houden.

65 Oorbellen met echte bloemen

Dit product is niet meer leverbaar

Oorbellen met echte bloemen

Tussen het glas van deze druppelvormige oorbellen zitten gedroogde korenbloemen en vergeet-me-nietjes geperst, welke symbool staan voor geluk en liefde.

Je mama zal er verrukt zijn en zich afvragen waar je deze bijzondere oorbellen hebt gekocht. Als je verklapt dat je ze bij Etsy vandaan hebt, zal het kwartje waarschijnlijk wel vallen.

Deze online winkel verkoopt unieke spullen van kunstenaars over de hele wereld. De bloem-oorbellen zijn echter gemaakt door KustLibel, een kleine Nederlandse onderneming die natuurlijke elementen in hun sieraden verwerkt. Echt de moeite waard om eens te bekijken. Misschien zie je er nog wel meer leuke cadeautjes voor je mama.

Deel dit cadeaulijstje

Facebook X PinterestWhatsApp E-Mail