57 Uitzwaai cadeau ideeën om op een onvergetelijke manier afscheid te nemen

uitzwaai cadeau
Gepubliceerd op 10-07-2021 door Martin Verlaan (laatst gewijzigd op 25-04-2024)
Met een doordacht uitzwaai cadeau laat je zien dat je degene die je liefhebt enorm gaat missen en krijgt hij of zij een liefdevolle herinnering mee. Als een dierbaar persoon gaat verhuizen, emigreren, op reis gaat of een andere baan heeft gevonden kan het moeilijk zijn om afscheid te nemen. Een afscheidscadeau maakt het vertrek iets dragelijker en je laat een onvergetelijke indruk achter.

Deze cadeaugids bevat affiliatelinks. Ik kan een kleine commissie verdienen als je een aankoop doet via deze links. Dit heeft echter geen invloed op mijn objectiviteit bij het selecteren van cadeau ideeën.

Uitzwaai cadeau voor iemand die op reis gaat

Reisvoetbal

Reisvoetbal

Dit is een geniale uitvinding en een super origineel cadeau voor iemand die op reis gaat en van voetbal of een andere balsport houdt.

Een voetbal is best onhandig om mee te nemen, maar deze past gewoon in je broekzak.

Je kunt hem namelijk met het kliksysteem heel makkelijk uit elkaar halen en in elkaar zetten.

En het leuke is dat je er ook andere vormen mee kunt maken, zoals een frisbee, rugby- of volleybal.

Bezoek maar eens het YouTube kanaal van Foooty om te zien wat je er allemaal mee kunt doen.

Uitzwaai box

Dit product is niet meer leverbaar

Uitzwaai box

Is het niet mogelijk om degene die op reis gaat persoonlijk uit te zwaaien? Als het vertrek niet meteen al morgen is kun je altijd nog een leuke verrassing laten bezorgen.

De uitzwaai box zit vol met afscheidscadeaus en reisgadgets, waaronder een kaartspel, reisdagboek, regenponcho, oordopjes en nog veel meer.

Zonnebrandcrèmefles voor spullen

Zonnebrandcrèmefles voor spullen

Leidt dieven om de tuin met deze zonnebrandcrèmefles.

Hierin zit namelijk helemaal geen zonnebrandcrème, de fles is leeg zodat jij er je sleutels, geld, pinpas, smartphone of andere waardevolle spullen in op kunt bergen als je je stekkie aan het strand of zwembad gaat verlaten om te gaan zwemmen.

Klamboe bedtent

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Klamboe bedtent

Ontwaak zonder muggenbulten dankzij deze handige pop-up klamboe. Ideaal voor op vakantie, maar ook handig voor thuis.

De klamboe kan worden opgevouwen en past daardoor in elke koffer.

Noise canceling koptelefoon

Noise canceling koptelefoon

Het voordeel van een noise canceling hoofdtelefoon is dat het achtergrondgeluiden wegfiltert, zodat je tijdens het luisteren naar je favoriete muziek geen last hebt van luidruchtige medepassagiers of andere storende geluiden.

En prachtige techniek waarvoor niet per se veel geld hoeft worden betaald. Je hebt al noise canceling koptelefoons vanaf €50,-

LifeStraw® waterfilterfles

LifeStraw® waterfilterfles

Omdat het niet in alle landen vanzelfsprekend is dat er schoon water uit de kraan komt, is het verstandig om deze waterfles mee te nemen.

Het geïntegreerde filter zorgt er voor dat je altijd zuiver water kunt drinken, zelfs als het uit de sloot komt!

En omdat je geen plastic flessen met bronwater hoeft te kopen, help je mee de hoeveelheid plastic afval te verminderen.

Reisdagboek

Reisdagboek

In dit fraaie reisdagboek met magnetische kaft kunnen alle belevenissen worden genoteerd zodat een geweldig aandenken ontstaat aan alle mooie reizen.

Het is bovendien een handig naslagwerk met belangrijke adressen en telefoonnummers (waaronder die van de Nederlandse ambassades), tijdzones, landkaarten, munteenheden en nog veel meer handige informatie voor reizigers.

Reisbandje met symbolen

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Reisbandje met symbolen

Een vreemde taal kan voor lastige problemen zorgen. Deze reisband kan miscommunicatie in het buitenland voorkomen.

Door één van de 16 symbolen aan te wijzen kun je duidelijk maken wat je bedoelt.

Een superhandig gadget voor backpackers die het leuk vinden om onbekende plekken te bezoeken waar weinig of geen toeristen komen.

In dat soort gebieden spreken de bewoners vaak geen Engels. De icoontjes op deze reisband bieden dan uitkomst.

Gevraagd kan worden of er wifi is, waar de bushalte is, of er een restaurant in de buurt is, waar je het dichtstbijzijnde ziekenhuis kunt vinden, enzovoort.

EHBO set

EHBO set

Het wordt vaak vergeten om mee te nemen en daarom is een EHBO set helemaal geen gek cadeau-idee.

In dit etui zit alles om eerste hulp te verlenen bij onverhoopte ongelukjes.

De handleiding legt duidelijk waarvoor de 40 items dienen en hoe ze gebruikt moet worden.

In de First aid kit etui is tevens extra ruimte gereserveerd voor medicijnen.

10 Bon voyage kussentje

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Bon voyage kussentje

Neem afscheid met dit toepasselijke sierkussen.

Het kan tijdens het reizen gebruikt worden om de rug extra ondersteuning te geven of om het hoofd op te laten rusten.

Het Bon voyage kussen is ook een leuke accessoire voor op een bank of stoel in een vakantiehuisje.

11 Geluksmunt

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Geluksmunt

Je wenst degene die gaat vertrekken uiteraard een goede reis toe en dat kun je krachtig uitdrukken met dit geluksmuntje.

Op de voorkant staat "goede reis" met op de achtergrond een auto, boot, trein en vliegtuig.

En op de achterkant staat te lezen: "Om je te beschermen op je reizen; groot of klein. Ik zal over je waken, waar je ook zult zijn."

Of het muntje daadwerkelijk onheil bespaart moet nog blijken, maar het is in elk geval een mooi symbolisch cadeautje om afscheid te nemen en de reiziger kan het makkelijk bij zich dragen in de broekzak of portemonnee.

12 Combinatieslot

Combinatieslot

Het fijne van een combinatieslot is dat je geen sleutel nodig hebt en je dus niet bang hoeft te zijn dat je die verliest.

Het hangslot kan gebruikt worden om waardevolle spullen veilig op te bergen of om een koffer of rugzak af te sluiten.

Dat geeft gemoedsrust tijdens het reizen of als de nacht doorgebracht wordt in een tent of een goedkope accommodatie zonder kluisjes.

13 Waszak

Waszak

De mooie print van de wereldkaart maakt deze waszak natuurlijk uitermate geschikt als reis cadeautje en al helemaal voor iemand die van plan is een wereldreis te gaan maken.

Hiermee kan het vuile wasgoed eenvoudig gescheiden worden.

De waszak is met een afmeting van 40 x 55 cm niet heel groot, dus als je budget het toelaat kan het geen kwaad om er één extra cadeau te doen.

14 Bagage organizers

Bagage organizers

In plaats van een last minute cadeau te geven, kun je degene die jou gaat verlaten ook al ruim vóór het vertrek iets nuttigs geven.

Met deze handige packing cubes set kan de reisbagage overzichtelijk worden ingepakt en wordt gekreukte kleding voorkomen.

De set bestaat uit 7 organizers van verschillende groottes. Ze zijn ideaal om toiletartikelen, cosmetica, schoenen, kleding, vuile was, kabels en handdoeken in op te bergen.

Hierdoor kunnen de benodigde spullen bij aankomst van bestemming direct uit de koffer of reistas worden gepakt, zonder alles overhoop te halen.

15 Koffiemaatje®

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Koffiemaatje®

Waar de reis ook naar toegaat, dit is je beste metgezel voor onderweg.

Met deze draagbare koffiemachine zet je op elk gewenst moment met 1 druk op de knop verse koffie die je meteen kunt inschenken in de geïntegreerde koffiebeker.

Het maakt niet of je van filterkoffie houdt of dat je voorkeur naar Nespresso® compatibel cups uitgaat, want beiden zijn voor dit draadloze koffiezetapparaat geen probleem.

Om koffie te zetten kan gewoon koud leidingwater worden gebruikt, maar als je heet water uit een thermosfles gebruikt is de koffie veel sneller klaar.

16 Storytel giftcard

Storytel giftcard

Luisterboeken zijn ideaal voor mensen die niet van lezen, maar wel van mooie verhalen houden.

Met de Storytel app beschikt de ontvanger van de Storytel giftcard een bepaalde periode (afhankelijk van het bedrag dat je betaald) over meer dan een kwart miljoen luisterboeken.

En dat is wel zo prettig als hij of zij urenlang in het vliegtuig of in de trein moet zitten, of in het hotel of op de camping wil ontspannen.

En omdat de handen vrij blijven kan er ook naar verhalen geluisterd worden tijdens de afwas, een wandeling of een fietstocht.

17 Victorinox zakmes

Victorinox zakmes

Een goed zakmes is een onmisbaar cadeau voor avonturiers.

Eigenlijk kan iedereen die de grens overgaat een zakmes gebruiken omdat het makkelijk meegedragen kan worden en het vroeg of laat van pas zal komen, al is het maar om een appeltje te schillen of een flesje wijn te ontkurken.

Zwitserse zakmessen zijn beroemd vanwege de uitstekende kwaliteit en de veelzijdige tools.

Het merk Victorinox was zelfs leverancier van het Zwitserse leger. Deze fabrikant geeft levenslange garantie en dat zegt genoeg over de kwaliteit van dit multifunctionele zakmes.

18 E-reader

Dit product is niet meer leverbaar

E-reader

Als je een cadeau voor een boekenwurm zoekt, kun je degene een groot plezier doen met een e-reader.

Dat scheelt gesjouw met koffers vol zware boeken want op een e-reader kunnen duizenden boeken worden opgeslagen en dat scheelt dus veel gewicht en bagageruimte.

Er zijn veel goede en niet al te dure e-readers te koop, maar voor zonnige vakantiebestemmingen is de Kobo Libra 2 een uitstekende keuze omdat het e-inkscherm reflecties van zonlicht tegenhoudt en de behuizing waterdicht is, zodat er ook in bad of bij een zwembad gelezen kan worden.

19 Gorillapod

Gorillapod

Gorilla wat? Ja, je leest het goed: dit vreemde ding heet een Gorillapod en is reuzehandig om mee te nemen als je met je partner op vakantie gaat.

Het is namelijk een statief dat in verschillende vormen gebogen kan worden zodat het op een oneffen ondergrond kan staan of aan een paal, boom of fietsstuur kan worden bevestigd.

Op die manier kun je altijd en overal een foto of video van jullie samen maken, ook als er niemand in de buurt is.

Er zijn verschillende versies van de Gorrilapod te koop, kies het juiste model voor je camera.

Ook is er een smartphonehouder verkrijgbaar die op de Gorrilapod kan worden gemonteerd.

Het is een geweldig gadget voor travel vloggers, reisfotografen en iedereen die graag leuke en bijzondere vakantiemomenten op beeld wil vastleggen.

20 Cadeaupakket met Hollandse lekkernijen

Cadeaupakket met Hollandse lekkernijen

Als iemand gaat emigreren of lang in het buitenland verblijft, zal degene vroeg of laat terugverlangen naar die heerlijke lekkernijen die alleen in Nederland verkrijgbaar zijn.

Je kunt zelf zo'n cadeaumand samenstellen. Vul hem bijvoorbeeld met drop, stroopwafels, erwtensoep, Haagse Hopjes, ontbijtkoek, rookworst, hagelslag en Wilhelmina pepermuntjes.

Als je dat makkelijker vindt kun je ook een kant-en-klaar pakket kopen.

Reken maar dat dit originele afscheidsgeschenk in de smaak zal vallen.

21 Tile Mate

Tile Mate

Elke reiziger kan dit apparaatje goed gebruiken. Sterker nog: het kan een redder in nood zijn!

De kans dat degene voor wie je een reis cadeau zoekt zelf al een Tile Mate heeft aangeschaft is vrij klein, dus als je iets praktisch wilt schenken is dit een absolute aanrader.

De Tile Mate kan worden vastgemaakt aan belangrijke spullen zoals een sleutelbos, tas of portemonnee.

Een verloren voorwerp kan dan makkelijk worden gelokaliseerd via een smartphone.

En ook als de smartphone zelf zoekraakt is deze met deze Tile bluetooth tracker snel terug te vinden.

Daarnaast kunnen er (via een abonnement) smart-alerts worden ontvangen indien men per ongeluk zonder Tile een gebied verlaat.

22 Paspoorthoesje

Paspoorthoesje

Dit paspoorthoesje heeft een uniek design en heel praktisch voor iemand die op reis gaat.

Want zonder paspoort kun je niet reizen, dus is het een goed idee om je dierbare reiziger iets mee te geven om dit belangrijke reisdocument netjes te houden.

In dit mapje is het paspoort veilig en blijft het onbeschadigd. Naast een paspoort kunnen er ook tickets, geld, een boardingpass en andere pasjes worden opgeborgen.

23 Mobiele fotoprinter

Mobiele fotoprinter

Print de mooiste reisfoto's die in je smartphone of op je social media staan ter plekke uit met de Canon Zoemini en deel ze met je reisgenoten.

Deze fotoprinter is draadloos en past in je broekzak zodat je hem overal mee naar toe kunt nemen.

Voor het beste resultaat wordt Canon ZINK fotopapier geadviseerd (10 vel inbegrepen).

Dankzij dit speciale fotopapier heeft deze mobiele fotoprinter geen inktcartridge nodig en het heeft een kleeflaag zodat je de uitgeprinte foto's meteen op je koffer, laptop, koelkastdeur of aan de muur kunt plakken.

24 Drone met camera

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Drone met camera

Een drone is geen goedkoop reiscadeau, maar wel supergaaf om aan iemand te geven die je gaat uitzwaaien.

Hiermee kunnen spectaculaire opnames worden gemaakt van alle mooie en bijzondere plekken die worden bezocht.

Wel is het belangrijk dat de regels die het betreffende land over drones heeft opgesteld worden nageleefd.

De Trendtrading TD20RC is een ideaal om mee te nemen op reis omdat het een kleine lichtgewicht drone is die makkelijk kan worden meegenomen in de bijgeleverde opbergtas.

De camera heeft een hoge resolutie en een inzoomfunctie. Dankzij Gyro technologie vliegt hij super stabiel en worden trillingen in de opnames voorkomen.

De drone kan 25 minuten in de lucht blijven, maar omdat je er 2 extra accu's bij krijgt, kun je er in totaal 75 minuten mee vliegen.

Ook erg handig zijn de volg- en terugkeermodus. De Trendtrading TD20RC kan zelfs gebaren herkennen zodat het mogelijk is om foto's te maken met handgebaren.

25 Reisspel

Reisspel

Een gezelschapsspelletje is altijd leuk om te doen en voorkomt dat de verveling onderweg of in de hotelkamer toeslaat.

Er zijn enorm veel leuke spelletjes te koop die weinig ruimte innemen en sommigen hebben ook een compacte reiseditie.

Mijn favoriete spelletjes voor op reis zijn degenen met eenvoudige spelregels zoals Rummikub, Uno, Yahtzee, Wie is het en Qwirkle.

Dit zijn verslavende spellen waaraan iedereen, inclusief kids, meteen mee kan doen.

26 Gepersonaliseerde Spotify glasplaat

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Gepersonaliseerde Spotify glasplaat

Luistert degene die je gaat uitzwaaien vaak naar Spotify? Dan zou dit wel eens een zeer geslaagd afscheidsgeschenk kunnen zijn.

De transparante lijst kun je personaliseren met een foto en tekst (naam van artiest en titel van liedje).

Je krijgt dan je eigen unieke Spotify album cover op plexiglass thuisbezorgd.

Minpunt is wel dat het gekozen liedje niet via het frame kan worden worden afgespeeld (dit is alleen mogelijk via een telefoon als de QR-code wordt ingescand).

Maar dat mag de pret niet drukken want als je een leuke foto en een toepasselijke track (bijvoorbeeld songtitel waarin "goodbye", "miss you" of het land van bestemming is verwerkt) kiest, creëer je een uniek uitzwaai cadeau en een geweldige herinnering.

27 Solar powerbank

Solar powerbank

Zeker als je op reis gaat is een telefoon onmisbaar.

Je moet er niet aan denken dat je in the middle of nowhere bent en niemand kan bereiken omdat je telefoon leeg of stuk is.

Daarom is deze solar powerbank een hele goede cadeautip voor iemand die naar het buitenland vertrekt omdat hij beschermt tegen stof en water, schokbestendig is en er voor zorgt dat de batterij altijd opgeladen is.

28 Scanmarker

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Scanmarker

Dit draadloze apparaatje is een handig cadeau voor iemand die in het buitenland gaat studeren.

Hiermee kunnen teksten uit studieboeken worden ingescand.

Dat scheelt een hoop overtyp werk en op deze manier kan razendsnel een samenvatting worden gemaakt.

De Scanmarker kan bovendien teksten voorlezen en vertalen.

Een must-have voor elke student die efficiënt huiswerk wil maken.

Bedankje voor de meester

29 T-shirt: beste meester ever

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

T-shirt: beste meester ever

Er kan maar één docent de beste zijn en toevallig is dat die van jouw klas.

Bedank hem aan het eind van het schooljaar met dit coole t-shirt. In grote letters staat er "beste meester ever".

Hopelijk is hij niet te bescheiden om het te dragen.

30 Meester Mark scheurkalender

Meester Mark scheurkalender

Deze scheurkalender is gemaakt door en voor docenten.

Bij elke dag staat een leuke tip, quote die nuttig en/of herkenbaar is voor leerkrachten.

Bovendien hebben een aantal gastauteurs een bijdrage geleverd.

Vorig jaar was deze scheurkalender in no-time uitverkocht, dus wees er snel bij.

31 Pen met naam

Pen met naam

Je leraar zal je dankbaar zijn voor deze attentie.

Omdat zijn naam erin gegraveerd staat kan hij zijn pen voortaan met een gerust hart aan zijn leerlingen uitlenen, zonder het risico te lopen dat deze niet wordt teruggebracht.

32 Parkeerschijf

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Parkeerschijf

Een parkeerschijf is nu niet bepaald een cadeau waar je als eerste aan zou denken als je afscheid van je favoriete meester gaat nemen.

Het is dan ook de opdruk die deze parkeerkaart zo leuk en uniek maakt.

Je meester kan nu dubbeltrots zijn: ten eerste omdat hij zo goed kan inparkeren en ten tweede omdat jij hem tot de leukste docent van de school hebt benoemd.

Bedankje voor de juf

33 Bureau hangmat voor voeten

Bureau hangmat voor voeten

Het is vermoeiend om de hele dag voor de klas te staan. Gun haar voeten daarom wat extra rust met deze hangmat voor onder het bureau.

Hij is eenvoudig met de klemmen aan de bureaurand te bevestigen.

Je juf zal er op school of thuis dankbaar gebruik van maken.

34 Rapport

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Rapport

Dit is je kans om ook eens een rapport aan je juf te overhandigen. Maar geef haar wel een goed cijfer hè!

Deze set bestaat uit meerdere rapportkaarten, zodat je klasgenoten haar prestaties ook kunnen beoordelen.

Op de voorkant van elke kaart staat: "Bedankt super juf".

35 Gepersonaliseerde karikatuur sleutelhanger

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Gepersonaliseerde karikatuur sleutelhanger

Je zal vast niet de enige zijn die een afscheidscadeautje voor de juf meeneemt, maar zo'n origineel cadeau als deze heeft ze nog nooit gekregen.

Je hebt alleen wel een (pas)foto van je juf nodig zodat er een karikatuur van gemaakt kan worden (wellicht kun je die vinden op Schoudercom, klasbord of op haar Facebook profiel).

36 Tas: bedankt juf

Tas: bedankt juf

Deze katoenen tas is een perfect bedankje voor de juf.

Niet alleen vanwege de leuke woordspeling die erop staat, maar ook omdat ze in het nieuwe schooljaar haar lunch en andere benodigdheden mee kan nemen.

37 Knuffelbeer

Knuffelbeer

Was het bij jouw juf altijd beregezellig in de klas? Dan is deze schattige pluche knuffelbeer een toepasselijk cadeau-idee.

De beer draagt een wit shirt met een roze hart waarin "voor de liefste juf" gedrukt staat.

Een geweldige manier om haar aan het eind van het schooljaar te bedanken voor de gezellige en leerzame tijd.

Afscheidscadeau voor collega

38 Rijdende wekker

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Rijdende wekker

Kwam je collega regelmatig te laat op kantoor omdat hij of zij zich had verslapen? Dat mag bij de nieuwe werkgever natuurlijk niet gebeuren, althans niet in de proeftijd!

Deze rijdende wekker zal je ex-collega dwingen om op tijd op te staan.

Zodra het alarm afgaat rolt de wekker van het nachtkastje af waardoor hij of zij wel uit bed moet komen om het irritante geluid uit te zetten.

39 Gepersonaliseerd 3D poppetje

Gepersonaliseerd 3D poppetje

Met een beetje hulp van de BobbleShop kan je jouw geliefde collega een superorigineel uitzwaai cadeautje meegeven.

Door eenvoudig een (pas)foto te uploaden kun je een poppetje naar zijn of haar gelijkenis laten maken.

Natuurlijk kun je ook een foto van je eigen gezicht gebruiken zodat je collega je nooit kan vergeten (of bestel poppetjes van het hele team)!

Dit unieke geschenk zal vast en zeker een ereplek krijgen op het nieuwe bureau van je oude teamgenoot.

40 Nep kraslot

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Nep kraslot

Als jullie regelmatig grappen en grollen op de werkvloer uithaalde is het nu tijd voor een allerlaatste prank.

Dit kraslot ziet er zo echt uit dat je collega er van overtuigd zal zijn dat hij of zij € 5000,- heeft gewonnen.

41 Goodbye stress geschenkset

Goodbye stress geschenkset

De eerste werkdag bij een nieuwe baan kan erg stressvol zijn. Je ex-collega doet immers veel nieuwe indrukken op.

De bedrijfscultuur is anders, hij of zij moet zich voorstellen aan nieuwe collega's en moet nieuwe dingen leren.

De Goodbye Stress geschenkset helpt alle spanningen aan het eind van de dag te doen vergeten.

De badolie, doucheschuim, bodylotion en massageolie verlichten stress zodat de volgende dag weer fris en relaxed begonnen kan worden.

42 Notitieboekje

Notitieboekje

Een notitieboek zal goed van pas komen om aantekeningen te maken bij de nieuwe werkgever.

Hierin kunnen de namen van nieuwe collega's worden genoteerd, nieuwe dingen die geleerd moeten worden of je ex-collega kan opschrijven hoe erg hij of zij jou mist.

43 Sokken met foto

Sokken met foto

Je zal niet snel vergeten worden met deze gepersonaliseerde sokken.

Upload een leuke foto van jezelf of waarop je samen met je collega staat en selecteer de juiste voetmaat.

In plaats van je eigen foto kun je ook een bedrijflogo op de sokken laten bedrukken.

44 Invulboek: Aah je gaat weg

Invulboek: Aah je gaat weg

Zwaai je collega uit met dit leuke invulboek.

Iedereen die nauw met hem of haar heeft samengewerkt kan de vragen beantwoorden en desgewenst ook contactgegevens invullen.

Je collega heeft dan een blijvende herinnering en de mooie, gekke en bijzondere momenten die hij of zij met jullie heeft beleeft.

Achterin het boek is ruimte voor complimentjes en foto's gereserveerd.

45 Chocolade

Chocolade

Of je collega nu voor zichzelf gaat beginnen of voor een andere baas gaat werken, als degene altijd hart voor de zaak heeft gehad is een kleine attentie op zijn plaats.

Dit brievenbusdoosje is een smakelijk afscheidscadeautje voor een collega als bedankje voor zijn of haar inzet.

Je kunt het opsturen of persoonlijk overhandigen. De inhoud bevat een reep Tony's Chocolonely (met op de wikkel: "Bedankt voor het harde werken, je bent een topper") en een linnen zakje daarin zonnebloemzaden en een zaaitablet.

46 F*cking quitter beker

F*cking quitter beker

Misschien werkten jullie zo goed samen dat jij je in de steek gelaten voelt nu je collega een baan bij een andere werkgever heeft geaccepteerd.

Met deze beker laat je weten wat je van deze beslissing vindt en wens je hem of haar desondanks toch veel succes toe op zijn of haar nieuwe werkplek.

47 Stoel fitness apparaat

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Stoel fitness apparaat

Vooral bij een kantoorbaan is het belangrijk om regelmatig te bewegen.

Met deze work-out set kunnen de spieren worden op de werkplek getraind.

De Chair Gym kan aan elke bureaustoel worden bevestigd en is dus ook handig voor werknemers die regelmatig thuiswerken.

Cadeau voor collega die met pensioen gaat

48 Invulboek: Gefeliciteerd met je pensioen

Invulboek: Gefeliciteerd met je pensioen

In dit invulboekje kunnen alle collega's een persoonlijke boodschap, wens of leuke anekdote schrijven.

Ook is er ruimte voor een pasfoto van elke collega en kan er eventueel een e-mailadres of telefoonnummer worden opgegeven om contact te blijven houden.

Zo ontstaat een waardevolle herinnering waarin regelmatig teruggebladerd zal worden.

49 Bedrukte wc-rol

Bedrukte wc-rol

Hiermee laat je zien dat je geen schijt hebt aan het vertrek van je collega.

Je kunt de wc-rollen in alle toiletten op kantoor hangen of pak er zijn pensioen cadeau mee in.

Het toiletpapier is bedrukt met een checklist voor gepensioneerden want die hebben genoeg tijd om uit te slapen, koffie te drinken, een krant te lezen, de geraniums water te geven, te reizen en naar de wc te gaan.

50 Drank dispenser met pensioen onderzetters

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Drank dispenser met pensioen onderzetters

De vrijdagmiddagborrel zal nooit meer hetzelfde zijn zonder je collega.

Met deze glazen dispenser heeft hij of zij een aandenken aan al die gezellige bijeenkomsten.

De dispenser kan gevuld worden met frisdrank, sap, water, wijn of bier.

De bijhorende onderzetters maken dit tot een toepasselijk pensioen cadeau.

51 Cartoonmok

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Cartoonmok

Samen met je collega in de pauze onder het genot van een bakkie koffie over van alles en nog wat kletsen is binnenkort verleden tijd.

Met dit grappige afscheidscadeautje kan de gepensioneerde elke keer tijdens het koffiedrinken terugdenken aan die gezellige tijd die jullie met elkaar hadden.

Op de voorkant van de mok staat een heer afgebeeld en op de achterkant een dame, zodat het geschikt is om te geven aan zowel een mannelijke of vrouwelijke collega.

52 Puzzelboek

Puzzelboek

Nu er veel vrije tijd in het verschiet ligt en de grijze haren toenemen is het belangrijk om niet bij de pakken neer te gaan zitten.

Door actief bezig te zijn blijven lichaam en geest fit. Het is belangrijk om naast tuinieren of een bezoek aan de sportschool ook de hersenen te blijven trainen.

Dit puzzelboekje staat vol met hersenkrakers om de spinnenwebben in het hoofd weg te blazen.

Het is een hele uitdaging om de raadsels, sudoku's, woordzoekers en vele andere puzzels op te lossen, maar je vertrekkende collega heeft vast voor hetere vuren in zijn carrière gestaan.

53 Pensioen sokken

Pensioen sokken

Deze grappige felgekleurde sokken zijn een betaalbaar cadeautje om de voeten van je collega na zijn vertrek warm te houden.

Hopelijk denkt hij of zij dan ook met warmte aan jou terug.

Dit paar sokken is ook een leuk aardigheidje voor in het overlevingspakket voor gepensioneerden (zie verderop in deze lijst).

54 Boek: Niks geraniums!

Boek: Niks geraniums!

De één kijkt al vele jaren reikhalzend uit naar het moment dat het pensioen aanbreekt, de ander ziet als een berg op tegen de enorme hoeveelheid vrije tijd die in het vooruitzicht ligt.

Natuurlijk val je in een zwart gat als je alleen maar achter de geraniums gaat zitten en daarom moet je het arbeidsverleden achter je laten en nieuwe dingen gaan ondernemen.

Om te voorkomen dat jouw collega straks moeite heeft om de draad na een leven lang werken op te pakken is dit boek een nuttig geschenk.

Er staan tips en adviezen in om deze nieuwe levensfase plezierig te starten. "Niks geraniums!" is geschreven door Saskia de Boer.

Zij is expert op het gebied van persoonlijke groei en weet de lezer op een humoristische manier te motiveren om te gaan genieten van het pensioen.

Want dat is het moment dat het leven pas echt begint!

55 Snijplank

Snijplank

Nu je gewaardeerde collega met pensioen gaat heeft hij of zij eindelijk meer tijd om te gaan koken.

Een houten snijplank is daarom een prima uitzwaai cadeau voor een collega die stopt met werken.

Het kan gebruikt worden om brood, vlees en groenten te snijden of om borrelhapjes te serveren.

Op de snijplank staan verschillende gravures die de positieve kanten van het pensioen beschrijven.

56 Spreukentegeltje

Spreukentegeltje

Er zijn verschillende Delfts-blauwe tegeltjes verkrijgbaar met daarop een toepasselijke tekst de voor aankomende gepensioneerde.

Hier zijn enkele voorbeelden:

"Met pensioen gaan is een hele eer, maar let op: je hebt nooit vakantie meer!"

"Eindelijk met pensioen! Jij hebt je leven lang gewerkt, de club van Gepensioneerden is met jou nu versterkt! Vanaf nu kun je het rustig aan gaan doen, want je gaat volop genieten van je pensioen!"

"Ben ik eindelijk met pensioen, krijg ik zo'n kut tegeltje"

"Pensioen: fase tussen werk en zerk"

En of het spreukentegeltje nu aan de muur komt in de woonkamer of op het toilet, het is in elk geval een cadeautje zal dat zeker zal blijven hangen.

57 Overlevingspakket voor pensioen

Overlevingspakket voor pensioen

Tot slot is dit koffertje een leuk cadeau-idee voor een collega die met pensioen gaat.

Je kunt er allerlei leuke kleinigheidjes in doen. In dit artikel staan een aantal voorbeelden, maar jij en je collega's hebben zelf ook vast wel een aantal leuke ideeën.

Denk aan simpele cadeautjes zoals een reep chocolade, een biertje of een zakje met geraniumzaadjes om de eerste dagen van het pensioen te overleven.

Vergeet niet om ook iets persoonlijks toe te voegen zoals een mooie kaart met de namen van alle collega's of een groepsfoto.

De moeite die jullie in het overlevingspakket hebben gestoken zal zeker worden gewaardeerd.

Deel dit cadeaulijstje

Facebook X PinterestWhatsApp E-Mail