40 Unieke cadeaus voor je zwangere dochter die de 9 maanden comfortabeler maken

uniek cadeau voor zwangere dochter
Gepubliceerd op 14-05-2022 door Martin Verlaan (laatst gewijzigd op 19-04-2024)
Je hebt fantastisch nieuws gekregen: je wordt oma! Nu je (schoon)dochter in verwachting is zul je haar door deze spannende tijd heen willen helpen door haar te steunen en extra te verwennen. En hoe kun je dat beter doen dan uit deze lijst een uniek cadeau voor je zwangere dochter te kiezen! Je liefdevolle gebaar zal haar reis naar het moederschap extra vreugdevol en comfortabel maken.

Deze cadeaugids bevat affiliatelinks. Ik kan een kleine commissie verdienen als je een aankoop doet via deze links. Dit heeft echter geen invloed op mijn objectiviteit bij het selecteren van cadeau ideeën.

Dode Zee badzout

Dode Zee badzout

Een emmer zout uit de Dode Zee is niet het aantrekkelijkste geschenk voor je zwangere dochter, maar als je haar vertelt dat het mineraalrijke zout haar ochtendmisselijkheid en spierpijn verminderd zal ze je dankbaar zijn!

Het zuivere zeezout kan ook aan een voetenbad of bevallingsbad worden toegevoegd.

Zwangerschapsbeha

Zwangerschapsbeha

Voedingsbeha's hebben een functioneel doel en zijn daarom meestal verre van sexy. Opentopzwanger.nl brengt daar verandering in.

De comfortabele zwangerschapsbeha's van deze webshop hebben een stijlvolle en pikante uitstraling.

Ze accentueren het prachtige zwangere lichaam terwijl ze de groeiende borsten extra ondersteunen.

Na de zwangerschapsperiode kunnen de cups met een clipje worden geopend om de baby te voeden.

Wollen deken

Wollen deken

De komende 9 maanden zal een comfortabele deken goed van pas komen. Dochterlief kan er heerlijk onder wegkruipen als ze wil ontspannen of last heeft van vermoeidheid, pijn of misselijkheid.

Deze plaids van lamswol zijn zo zacht dat ze er nog maar moeilijk onder vandaan zal willen komen.

Hoera zwanger geschenkset

Hoera zwanger geschenkset

Dit feestelijk verpakte pakket is een leuke verrassing voor een aankomende moeder.

Dit zit er in: knuffelkonijn, babymuts, hydrofiele doek, bon bons en een felicitatiekaart.

Perfect cadeau om mee te nemen naar een babyshower, genderrevealparty of kraamvisite.

Zwangerschapsfotoshoot

Zwangerschapsfotoshoot

Een cadeaubon voor een fotoshoot is een uniek cadeau voor je (schoon)dochter. Een professionele fotograaf zorgt ervoor dat ze zich tijdens de sessie volledig op haar gemak voelt.

Haar dikke buik zal (desgewenst in bijzijn van geliefden) stijlvol worden vereeuwigd op de gevoelige plaat.

Na de fotoshoot mag ze zelf kiezen welke foto ze mee naar huis neemt.

Zwangerschapsbal

Zwangerschapsbal

Veraangenaam haar zwangerschap met een opblaasbare yogabal. Ze kan het gebruiken in plaats van een stoel waardoor ze minder druk in de onderrug zal ervaren.

Hoogzwangere vrouwen gebruiken deze gymnastiekbal ook voor zwangerschapsoefeningen of om weeën op te vangen.

Na de bevalling kan het worden gebruikt om samen met de baby op te zitten. Het kindje kan zo worden gekalmeerd of in slaap worden gewiegd.

De yogabal wordt met een pomp en wasbare stoffen hoes geleverd.

Gipsbuik pakket

Gipsbuik pakket

Succes verzekerd met dit bijzondere cadeau waarmee een uniek aandenken de zwangerschapstijd kan worden gecreëerd!

Met het pakket kan een gipsen afdruk van de zwangerschapsbuik worden gemaakt. Daarna kan deze worden versierd met de inbegrepen sjablonen, verf en kwasten.

Goed om te weten: het gips voldoet aan de strenge Europese veiligheidseisen en is dus niet schadelijk voor de moeder en haar ongeboren kind.

Anti striae crème

Anti striae crème

Mijn vrouw smeerde dit spul elke dag op haar buik toen ze in verwachting was en ze heeft nooit last gehad van striemen.

De crème bevat o.a. cacaoboter en vitamine E die de elasticiteit van de huid bevorderen. Ook kan het al aanwezige striae drastisch verminderen.

Het is geschikt voor alle huidtypes en het ruikt nog lekker ook!

Google Nest Mini

Google Nest Mini

Dit gadget kan haar veel lichamelijke energie besparen tijdens deze vermoeiende periode.

Deze intelligente luidspreker kan o.a. muziek afspelen, het licht aan doen, afspraken plannen of de thermostaat hoger zetten zonder dat je zwangere dochter van de bank of uit bed hoeft te komen.

Als ze smartapparaten in huis heeft kan ze deze bedienen door "Hey Google" en een commando te zeggen.

Ook kan ze online informatie opvragen, bijvoorbeeld over de zwangerschap, files op de weg, het weer en alles wat ze gebruikelijk in een webbrowser zou intypen.

Koken en afwassen kan de Google Nest Mini helaas nog niet, maar verder zal deze elektronische assistent altijd tot haar beschikking staan.

10 Motiverende waterfles

Motiverende waterfles

Het is gezond om 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Zeker met een baby in je buik of bij het geven van borstvoeding is het belangrijk om gehydrateerd te blijven.

Maar in de eindfase van de zwangerschap kan het behoorlijk vermoeiend zijn om steeds naar de kraan of koelkast te lopen om een ​​glas te vullen.

Deze grote waterfles met een inhoud van 2 liter lost dit probleem op, terwijl de tijdsmarkeringen en aanmoedigingen op de fles motiveren om te blijven drinken.

11 Zwangerschapslegging

Zwangerschapslegging

Hier is een comfortabele legging om aan haar zwangerschapsgarderobe toe te voegen.

Het is een ideaal broekje om onder een jurk of tijdens een fietstocht te dragen.

De naadloze, elastische stof bedekt de buik zonder dat het beklemmend aanvoelt.

12 Alcoholvrije champagne

Alcoholvrije champagne

Alcohol is verboden tijdens de zwangerschap, dus is hier een uitstekend alternatief om het glas te heffen op de gezinsuitbreiding.

Vendôme Mademoiselle is mousserende wijn uit de La Mancha streek in Spanje, waarvan je onbeperkt kunt drinken zonder dronken te worden.

De zongerijpte druiven en aroma's van fruit geven een frisse smaak.

13 Belly Buds

Belly Buds

Belly Buds verbindt ongeborenen met de grote buitenwereld. Het is ontwikkeld om al voor de geboorte een band tussen ouder en kind op te bouwen.

Een foetus kan namelijk al geluiden horen zodra het ongeveer 20 weken oud is. Tien weken later zijn de hersenen voldoende ontwikkeld om herinneringen op te slaan.

Door de Belly Buds in een smartphone of ander mobiel apparaat te pluggen en de speakertjes op de buik te plakken kan de groeiende baby vanuit de baarmoeder naar muziek of de stemmen van mama en papa luisteren.

14 Hartmonitor

Hartmonitor

De Luvion Doppler Deluxe-80 kan vanaf ±12 weken gebruikt worden om naar de hartslag, schopjes en hikjes van de baby te luisteren.

Het werkt met geluidsgolven die onschadelijk zijn voor moeder en het ongeboren kind.

Je zwangere dochter zal het te gek vinden om naar haar kleine wondertje te luisteren en het zal haar een geruststellend gevoel geven dat ze op elk moment van de dag even kan checken of haar ongeboren zoontje of dochtertje het goed maakt.

Extra cool is dat de versterkte babygeluiden kunnen worden opgenomen om deze terug te luisteren of te delen op social media.

Oordopjes en echo-gel zijn inbegrepen.

15 Robotstofzuiger

Robotstofzuiger

Robotstofzuigers worden steeds geavanceerder en slimmer.

Ze scannen de omgeving met lasers en camera's om vuil of obstakels te detecteren. Ze kunnen bij moeilijk bereikbare plekken en sommigen kunnen zelfs de vloer dweilen.

Ze nemen het zware werk uit handen en zijn daarom een geweldig en tijdbesparend cadeau-idee voor zowel aanstaande als nieuwe moeders.

16 Pretecho

Pretecho

Rond de tiende en twintigste week maakt de verloskundige een echo van de baby. Het is een bijzonder en emotioneel moment voor de ouders om hun kindje op de monitor te zien, ook al is het zwart-wit beeld vaak onduidelijk.

Voor ouders die hun baby scherper in beeld willen zien, is een pretecho de oplossing. Dat is echter niet goedkoop en omdat de ouders al genoeg kosten hebben aan de babyuitzet, zullen ze superblij zijn als ze van jou een cadeaubon voor een pretecho krijgen. Wie weet mag je mee naar het consult om je ongeboren kleinkind te bewonderen!

Het zal een unieke ervaring zijn om de kleine spruit driedimensionaal in kleur te zien! De gemaakte foto's en video krijgen de ouders mee naar huis zodat ze een blijvende herinnering aan de zwangerschap hebben.

17 Ooievaar knuffel

Ooievaar knuffel

Dus je hebt de ooievaar gebeld
en een kleinkind besteld?

Je bestelling is pas over 9 maanden klaar,
dus is hier alvast een pluche ooievaar.

Maak van de babykamer zijn nest,
want daar voelt hij zich op zijn best.

Ik verzeker je dat ik niet lieg,
als ik zeg dat het een perfecte metgezel is in de wieg.

De baby zal zich straks veilig voelen met deze gevleugelde vriend,
en dat is precies waar deze knuffel voor dient.

18 Compressiesokken

Compressiesokken

Hoe dichter ze bij de bevalling komt, des te meer de kans op gezwollen en pijnlijke benen toeneemt! Ze zal je dan ook dankbaar zijn als je haar deze steunkousen geeft om de druk en pijn te verminderen.

Ze hebben enkele voordelen vergeleken met andere compressiesokken. Zo hebben ze een gevormde hiel, een rits om het aan en uit te trekken te vergemakkelijken en een opening bij de tenen waardoor ze minder opvallen.

19 Zwangerschapskussen

Zwangerschapskussen

Gun je dochter of schoondochter extra comfort met een zwangerschapskussen. Het past zich aan de contouren van het lichaam aan, waardoor buik, rug en nek de juiste ondersteuning krijgen.

Het bevordert de nachtrust doordat het lichaam een gezondere zijligging aanneemt.

Na de geboorte kan het ook als voedingskussen worden gebruikt.

20 Het negen maanden invulboek

Het negen maanden invulboek

Hier nog een leuk cadeau idee voor haar memoires.

Dit dagboek waarin de vreugdevolle en onvergetelijke momenten van de baby worden gevierd zal door het hele gezin worden gekoesterd.

Toekomstige mama's kunnen hierin hun gevoelens en ervaringen noteren en foto's plakken om de bijzondere momenten van deze spannende periode vast te leggen.

Daarnaast zijn de afspraakplanners, lijstjes, voedingstips en babynamen een handige aanvulling voor elke zwangere vrouw.

21 Echo fotolijst met aftelkalender

Echo fotolijst met aftelkalender

Geef de aanstaande papa en mama een geweldig aandenken aan de eerste kennismaking met hun kleine wondertje.

Deze houten fotolijst biedt ruimte voor een echofoto en heeft houten cijfers om de resterende weken tot de uitgerekende datum aan te geven.

22 Verstelbare zwangerschapsband

Verstelbare zwangerschapsband

Naarmate haar buik groeit, zal ze steeds meer lichamelijke ongemakken ervaren. Hierdoor wordt het lastig en pijnlijk om alledaagse bezigheden uit te voeren.

Een zwangerschapsband is dan onmisbaar omdat het de houding corrigeert en de druk op heupen, bekken en rug aanzienlijk afneemt.

Het vermindert bovendien druk op de blaas en heeft een ontspannend effect op de baarmoeder zodat harde buiken minder vaak voor komen.

Een buikband kan onopvallend onder kleding worden gedragen en is verstelbaar voor een perfecte pasvorm.

Zo kan je zwangere dochter probleemloos naar de eindfase van de zwangerschap te gaan.

23 Zwangerschapsgordel voor in de auto

Zwangerschapsgordel voor in de auto

Met dit unieke cadeautje voor haar kun je er van op aan dat je dochter en haar ongeboren baby comfortabel en met optimale bescherming de weg op kunnen.

De onderste riem van een gewone autogordel drukt tegen de zwangere buik, wat geen pretje is en letsel bij foetus kan veroorzaken als er plotseling hard geremd moet worden.

De zwangerschapsgordel is een ingenieus verlengstuk van de autogordel en drukt tussen de benen zodat zwangere bestuurders meer bewegingsvrijheid hebben en hun buik niet wordt belast.

24 Zwangerschapsjurk

Zwangerschapsjurk

In deze luchtige jurk zal elke zwangere vrouw zich comfortabel en zelfverzekerd voelen.

Het is gemaakt van tencel, een stof die bekend staat om zijn zachtheid en ademend vermogen.

De stijlvolle zwangerschapsjurk heeft een V-hals en korte mouwen. Het striklint accentueert de zwangere buik.

De drukknopen kunnen worden deels worden geopend naarmate de buik in omvang toeneemt.

25 Gepersonaliseerde m&m's

Gepersonaliseerde m&m's

De verpakking met inzetstukken in de vorm van babyvoetjes is natuurlijk al toepasselijk, maar je kunt deze zoete verrassing nog specialer maken door de inhoud te personaliseren.

De m&m's kun je namelijk voorzien van een zelfgekozen kleur, afbeelding en korte tekst. Zo kun je er bijvoorbeeld "Hoera zwanger!" en een plaatje van een zwangere buik op zetten.

Dus als je een uniek cadeau voor je zwangere dochter, overweeg dan dit doosje m&m's om haar behoefte aan chocolade te vervullen.

26 Zwangerschapskalender

Zwangerschapskalender

Omdat jij als haar moeder al weet dat ze de komende 9 maanden niet alleen geluk, maar ook veel ongemak gaat ervaren, is deze informatieve en grappige Mama Relax kalender een praktisch en origineel cadeau voor je zwangere dochter.

De leuke weetjes en handige adviezen zullen haar 42 weken lang extra steun geven. Zelfs tijdens de zware laatste loodjes van de zwangerschap zullen de luchtige, nuchtere teksten en de grappige illustraties nog voor een glimlach zorgen.

27 Mama ketting

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Mama ketting

Wens de mama in spe een voorspoedige zwangerschap toe met deze sprankelende ketting.

De met strassteentjes omringde goudkleurige letters maken dit sieraad tot een prachtig geschenk dat ze met trots zal dragen.

28 Zwangerschapsthee

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Zwangerschapsthee

"Mama's thee momentje" is een pakketje met 4 soorten kruidenthee die speciaal voor zwangere vrouwen zijn geselecteerd.

De ingrediënten hebben gezonde eigenschappen die vervelende zwangerschapssymptomen zoals maag- en darmklachten, slapeloosheid, misselijkheid, vermoeidheid, stress en pijn kunnen verlichten.

Er zit geen cafeïne in en daarom is dit presentje een veilig en smakelijk alternatief voor zwangere theeleuten.

29 Babybel

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Babybel

Deze hanger wordt op de buik gedragen. Het maakt een zacht rinkelend geluid dat de baby kan horen. Dit zou kalmerend werken, al vraag ik me af of het kindje er juist niet horendol van wordt.

Een zwangerschapsbola kan ook na de bevalling worden gebruikt om de pasgeborene gerust te stellen. De kersverse moeder kan echter net zo goed praten tegen haar kind omdat die in de baarmoeder al aan haar stem gewend is geraakt.

Zinvol is het naar mijn mening dus niet, maar maar het is desalniettemin een uniek geschenk waarmee de trotse mama aan de wereld kan laten zien dat ze in verwachting is.

30 Slaapmasker

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Slaapmasker

Juist nu ze in verwachting is heeft ze meer rust en slaap nodig, maar helaas kan het slaapritme door veranderingen in de hormoonhuishouding flink verstoord raken.

Schenk haar daarom een comfortabel slaapmasker. Het verduisterd volledig zodat ze makkelijker in slaap kan komen en het kan bovendien helpen om van spanningshoofdpijn af te komen (iets waar veel vrouwen aan het begin van de zwangerschap last van hebben).

31 Massage apparaat

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Massage apparaat

Dit is een bijzonder fijn cadeau voor je dochter als ze last heeft van pijnlijke of stijve spieren.

Dit draadloze handmassage apparaat kan voor het hele lichaam worden gebruikt, behalve de buik natuurlijk!

Het heeft een instelbare massage-intensiteit, 4 massageprogramma's en wordt geleverd met verschillende opzetstukken die elk een eigen functie hebben.

Door het lichaam hiermee te masseren zal de bloedcirculatie verbeteren en zullen spieren ontspannen.

32 Ik word mama t-shirt

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Ik word mama t-shirt

Met dit katoenen T-shirt kan ze iedereen laten zien hoe trots ze is dat ze in verwachting is. Het is verkrijgbaar in 2 kleuren en verschillende maten.

Omdat het kledingstuk klein valt, wordt geadviseerd om een maat groter te kiezen (sowieso een goed idee nu haar gewicht zal toenemen).

33 Maanlamp met aroma diffuser

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Maanlamp met aroma diffuser

De maan wordt geassocieerd met vruchtbaarheid. Zo weten verloskun­di­gen als geen ander dat bij volle maan meer baby's worden geboren. Deze mooie maanlamp is dan ook een toepasselijk zwangerschapscadeau om een rustgevende sfeer in haar huis te creëren.

De lamp kan ook dienst doen als luchtbevochtiger. Door wat etherische olie in het waterreservoir te druppelen zal een aangename geur worden verspreid. De waterdamp zal de luchtkwaliteit ten goede komen en kan o.a. verlichting geven bij een verstopte neus of droge hoest.

Later kan het ook als nachtlamp voor de kleine dienen, terwijl het de lucht in de babykamer schoonhoudt.

34 Grappig zwangerschapsboek

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Grappig zwangerschapsboek

"Het moederschap met twee vingers in de neus en één middelvinger in de lucht" is een aanrader voor aanstaande moeders die zich niet gek willen laten maken.

Op youtube en social media wordt veel verkeerde informatie verspreid, en daarom is het een goed idee om haar collectie zwangerschapsboeken uit te breiden met dit relativerende boek dat kort en bondig alle aspecten van het moederschap met een vleugje humor belicht.

35 Ketting met persoonlijke boodschap

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Ketting met persoonlijke boodschap

Een cadeau met symbolische betekenis is een bijzondere manier om je zwangere dochter te feliciteren met de gezinsuitbreiding.

De ketting met liefdesknoop symboliseert de onvoorwaardelijke liefde tussen moeder en kind.

Het sieraad zal de komende 9 maanden en nog lang daarna gedragen worden. De bijgevoegde persoonlijke boodschap maakt dit zwangerschapscadeau extra speciaal.

36 Shower steamers

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Shower steamers

Deze met geurolie doordrenkte bruistabletten laten haar dag relaxed beginnen of eindigen.

Door een shower steamer tijdens het douchen in een hoek op de vloer van de douchecabine te leggen zal deze zachtjes gaan bruisen en een milde geur van kruiden of fruit door de badkamer verspreiden.

37 Magische mok

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Magische mok

Alcohol is uit den boze, dus vieren jullie het met een kop zwangerschapsthee dat er een kleintje op komst is.

Met deze warmtegevoelige mok kun je de aanstaande moeder op een originele manier laten weten hoe verheugt je bent.

De beker is egaal zwart, maar zodra er warme drank in wordt geschonken wordt deze wit en verschijnt de boodschap "Zo leuk dat er een kleintje komt".

38 Biologische verzorgingsset

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Biologische verzorgingsset

Nu er een baby in haar buik groeit, heeft ze verantwoorde producten nodig om haar steeds strakker wordende huid te verzorgen.

De zwangerschapsolie en buikcrème zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten (waaronder shea butter, jojoba olie en sesamolie) die de huid soepel houden en de hormoonhuishouding ondersteunen.

Daarnaast bevat dit zwangerschapscadeau een geurkaars om een ontspannende sfeer in huis te creëren.

39 Zwangerschapspyjama

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Zwangerschapspyjama

Laat zien dat je overtuigd bent dat je dochter de beste mama ter wereld wordt met deze leuke zwangerschapspyjama van Doctor Nap.

Ze zal gevleid zijn door de opdruk en zich er comfortabel in voelen dankzij de luchtige, zachte katoenen stof.

De elastische pyjamabroek zit lekker losjes en na de bevalling is het nachthemd met ritsen ideaal om de baby 's nachts borstvoeding te geven.

40 Brieven aan mijn kind

Dit product is niet meer leverbaar

Brieven aan mijn kind

Dit is niet alleen een uniek cadeau voor zwangere dochters, maar óók voor hun kind.

De doos bevat uitvouwbaar briefpapier waarop o.a. goede raad, wensen, belangrijke gebeurtenissen en andere herinneringen kunnen worden opgeschreven.

De brieven worden dichtgevouwen tot een enveloppe. Hierop wordt de naam van het kind genoteerd en de datum wanneer hij of zij deze mag openen.

De brieven worden verzegeld met de meegeleverde stickers, zoals een papieren tijdcapsule die de eerste vluchtige jaren van het kind vastlegde.

Deel dit cadeaulijstje

Facebook X PinterestWhatsApp E-Mail