30 Leuke cadeaus voor honden en hun baasjes

cadeau voor hond en baas
Gepubliceerd op 15-03-2020 door Martin Verlaan (laatst gewijzigd op 26-04-2024)
De hond is al eeuwen de beste vriend van de mens. Hondenbezitters verkiezen de vriendschap van hun trouwe viervoeter daarom meestal boven die van mensen. Gelukkig is er een enorm aanbod aan hondengerelateerde cadeaus. Ik heb voor jou mijn favorieten op een rijtje gezet, zodat je genoeg inspiratie krijgt om een cadeau voor een hondenliefhebber te kiezen.

Deze cadeaugids bevat affiliatelinks. Ik kan een kleine commissie verdienen als je een aankoop doet via deze links. Dit heeft echter geen invloed op mijn objectiviteit bij het selecteren van cadeau ideeën.

Honden tarot

Honden tarot

Een zeer originele cadeautip is deze set met 30 tarotkaarten en bijhorend boek waarmee je het gedrag van je hond leert begrijpen.

Je hoeft geen waarzegger te zijn om de kaarten te kunnen lezen, maar je moet wel de Engelse taal machtig zijn want een Nederlandse versie heb ik niet voor je kunnen vinden.

De adviezen worden vaak op een grappige manier beschreven, maar zijn desalniettemin wel serieus bedoeld, zodat je de relatie met je hond kunt verbeteren.

LP klok met buldog

LP klok met buldog

Als je een hondenliefhebber kent die ook van muziek houdt, is dit het ultieme verjaardagscadeautje voor hem of haar.

Op de LP klok is een Buldog afgebeeld. Het kwartsuurwerk is stil, dus je zult geen last hebben van een irritant tikkende secondewijzer.

De klok is ook leuk om te geven aan een dierenarts als bedankje voor de goede zorg.

Hij of zij zal hem vast dankbaar een mooi plekje in de kliniek geven.

Piepkippen

Piepkippen

Deze kauwspeeltjes zijn niet alleen leuk voor je hond, maar ook voor jou. Want als je hond de kip in zijn bek neemt, zal deze hard piepen en dat werkt op de lachspieren.

Het piepgeluid stimuleert je hond om verder te spelen en hij zal niet van ophouden weten.

Leuk om te gebruiken als trek- of apporteer spel. De kippen (2 stuks) zijn gemaakt van stevig plastic, maar kunnen kapot gaan bij kauwen of trekken.

Geschikt voor puppy's en volwassen honden.

Wandbord: dogs welcome, people tolerated

Wandbord: dogs welcome, people tolerated

Dit rustieke metalen bord is een leuke en grappige manier om je gasten te begroeten en is een gaaf cadeau-idee voor iedereen die van honden houdt.

Compact formaat (31 x 41 cm) dus overal op te hangen. Het staat niet alleen gezellig op de muur of voordeur, maar je laat hiermee ook zien dat je een hondenvriend bent.

Zo zal elke hond zich helemaal thuis voelen bij jou.

Hondenpoten reiniger

Hondenpoten reiniger

Na een wandeling met je hond in de regen zit je niet te wachten op een vloer vol met hondenpootafdrukken.

Met de 2 in 1 hondenpoten reiniger blijft de vloer blinkend schoon. Stop een vies pootje in de beker en draai de beker rond.

De zachte borstel binnenin de beker verwijdert het vuil. De siliconen deksel kun je loshalen en hiermee (eventueel met wat water en shampoo) de vacht van je hond schoonborstelen.

Multifunctioneel dus deze potenreiniger.

Kong classic

Kong classic

Misschien is de Kong wel het beste hondenspeeltje dat er is. Dit hondenspeelgoed dat al in 1976 op de markt kwam, is ideaal voor honden die hun eten te snel opschrokken.

Bovendien is de Kong, in tegenstelling tot veel andere hondenspeeltjes, niet stuk te krijgen.

Je hond moet er voor werken om de brokjes, koekjes of het verse vlees er uit te krijgen.

De Kong Classic gaat verveling tegen en kan ook helpen bij diversen gedragsproblemen.

Door op dit rubberen speeltje te kauwen, wordt de hond rustig en blijft bovendien het meubilair gespaard.

Koelmat

Koelmat

In de warme zomermaanden zal een koelmat een geschenk uit de hemel zijn voor elke hond.

Honden kunnen niet zweten zoals wij en kunnen oververhit raken bij hoge temperaturen.

Door op de koelmat te liggen koelt de hond geleidelijk af. In de mat zit een verkoelende gel waardoor hij niet voor gebruik in de koelkast hoeft.

Als de hond erop gaat liggen komt er druk op de mat en doet de gel zijn werk.

Automatische ballenwerper

Automatische ballenwerper

Welke hond rent er nou niet graag achter een bal aan? De automatisch ballenwerper voorziet in deze instinctieve behoefte en houdt honden flink in beweging.

Er zitten twee standen op voor thuis (werpt niet verder dan 2 meter) en voor buiten (werpt maximaal 10 meter).

Om het spelletje onvoorspelbaar te maken kunnen de ballen in zes verschillende richtingen worden geworpen.

Aan de veiligheid is ook gedacht. Zo zal het apparaat na een tijdje stoppen, zodat de hond even bij kan komen.

Een sensor voorkomt dat de hond (of baas) een bal in zijn gezicht krijgt als hij er voor staat.

Naambord voor bij de voordeur

Naambord voor bij de voordeur

Wil je een bevriende hondenbezitter verrassen met een uniek cadeau? Koop dan een leuk naambord met daarop een afbeelding van de rashond die hij of zij bezit.

Op het naambord wordt het huisnummer en de naam van de bewoner gegraveerd. De hondenrassen waaruit je kunt kiezen zijn: Rottweiler, Australian Kelpie, Chiwawa, Shih Tzu, Herder, Sint Bernard, Jack Russel, Basset wit, Australian Sheppert, Beagle, Australian cattle, Basset en Vavelier king Charles.

Bij het naambordje krijg je alle benodigde onderdelen om het op de muur te monteren.

10 Snuffelmat

Snuffelmat

Een hond doet niets liever dan snuffelen. En daarom zal je hond dit snuffel-matje zeker een leuk spelletje vinden.

Test zijn intelligentie door een paar hondenkoekjes (welke zijn inbegrepen) tussen de lange fleece slierten te verstoppen.

Je hond zal meteen gaan zoeken en moet daarbij intensief zijn neus gebruiken. Zodra hij zijn beloning heeft gevonden maak je het een beetje moeilijker door een koekje dieper tussen de slierten te verstoppen.

Dit spelletje kun je ook doen om ongewenst of angstig gedrag af te leren. Pas het bijvoorbeeld toe zodra je hond hard blaft als de postbode langskomt.

11 Snoepjes schieter

Snoepjes schieter

Je wilt een leuke foto maken van je hond, maar ineens draait hij zich om of doet hij iets waardoor de foto mislukt.

Menig hondenbezitter zal dit probleem herkennen. Deze geniale snoepjes schieter is de oplossing.

Hiermee maak je van een fotoshoot een leuk spel. Schuif je smartphone er in, roep je hond bij je en laat hem een hondensnoepje zien.

Nu heb je meteen zijn aandacht. Daarna doe je het snoepje in het lepeltje. Geef het commando "zit!" en je hond zal braaf zittend wachten tot hij het lekkers krijgt.

Ondertussen maak jij de perfecte foto. Daarna schiet je het snoepje naar je hond als beloning.

12 Honden zonnebril

Honden zonnebril

Het is misschien even wennen om een hond met een zonnebril te zien lopen, maar er zitten voor de hond veel voordelen aan.

Met deze bril op ziet hij er niet alleen heel hip uit, maar worden zijn gevoelige ogen ook goed beschermd.

Niet alleen tegen de felle zon, maar ook tegen insecten, zand, haartjes van de Eikenprocessierups, regen, sneeuw et cetera.

De zonnebril is verstelbaar zodat elke hond hem kan dragen.

13 GPS tracker

GPS tracker

Eigenlijk zou elke hondenbezitter dit apparaat moeten hebben. Want het zal je maar gebeuren: je loopt lekker ontspannen met je hond door het bos en ineens rent er een konijn voor je voeten.

De hond er als een speer achteraan en hoe hard je hem ook roept, hij reageert niet meer verdwijnt langzaam uit het zicht.

Dat zijn stressvolle momenten als je hond zoek raakt en het kan bovendien gevaarlijk zijn.

Daarom is de GPS-tracker een geweldige uitvinding. Met de gratis bijhorende app kun je exact zien waar je viervoeter zich bevind.

Ook kun je instellen dat je een alert melding krijgt zodra de hond een bepaald gebied (bijvoorbeeld de achtertuin) verlaat.

14 Anti-blafband

Anti-blafband

Is er binnenkort iemand jarig die een hond heeft die de hele buurt bij elkaar blaft als het baasje van huis is? Dan is deze antiblafband een nuttig verjaardagscadeau.

Antiblafbanden hebben niet zo'n goede reputatie. Het is dan ook niet zo prettig voor een hond om een schok te krijgen als je blaft.

Gelukkig is dit apparaatje wel diervriendelijk. Dus geen elektrische schokken, maar wel een pijnloze vibratie die verder geen kwaad kan.

Zodra de hond gaat blaffen trilt de halsband en produceert hij een irritante pieptoon.

De anti-blafband werkt met zes verschillende niveaus. Dat betekent dat hij zich aanpast aan het blafgedrag van de hond en de trillingen langer duren als de hond veel achter elkaar blaft.

15 Superman kostuum

Superman kostuum

Is je hond een held op sokken? Verander je viervoeter dan in een superheld met een indrukwekkend superman kostuum.

Voorbijgangers zullen zich veilig voelen als ze jouw trouwe vriend in dit kostuum zien lopen, behalve boeven dan.

Je hond zal klaar zijn om te vliegen en planeet aarde in de gaten te houden!

16 LED halsband

LED halsband

Als eigenaar van een hond moet je er niet aan denken dat je trouwe viervoeter iets overkomt.

Toch gebeuren er regelmatig ongelukken, vooral in het donker als de hond minder goed zichtbaar is.

Daarom is deze halsband met led verlichting een echte aanrader. Het licht is van verre afstand te zien en de led-lampjes kunnen ook in knippermodus worden gezet om nog beter op te vallen.

Batterijen zijn niet nodig (werkt met usb-oplader). De waterbestendige halsband kan versteld worden, zodat hij om de hals van iedere hond past.

17 Hondenzwembad

Hondenzwembad

Dat honden gek zijn op water is algemeen bekend. En zeker in de warme zomermaanden zal je hond maar al te graag een verfrissende duik in dit zwembad willen nemen om af te koelen en te spelen.

Wel er bij blijven, want ook al is het zwembad van stevig materiaal gemaakt, het is niet de bedoeling dat er op gekauwd wordt.

Na gebruik is het hondenzwembad makkelijk en snel op te bergen. Draai het waterventiel open om het water weg te laten lopen, klap het zwembad in en hij kan zo de schuur in.

18 Boek: Honden opvoeden en trainen voor dummies

Boek: Honden opvoeden en trainen voor dummies

Misschien heeft degene voor wie jij een cadeau zoekt totaal geen controle over zijn of haar hond.

Misschien trekt de hond voortdurend aan de lijn, blaft hij voortdurend naar andere honden of is het beestje zelfs agressief.

Dit soort ongewenst gedrag ligt niet aan de hond, maar aan het baasje. Sommige hondenbezitters hebben namelijk geen idee hoe ze hun hond moeten opvoeden.

Maar slecht aangeleerd gedrag is vaak om te buigen. En daar kan "Honden opvoeden en trainen voor dummies" uitstekend bij helpen.

In dit boek leer je hoe je er voor zorgt dat je hond jou gaat respecteren en vice versa.

Door je hond op de juiste manier te trainen en positief te motiveren zal hij met plezier doen wat jij wil, ongeacht de leeftijd van je hond.

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Print pad voor pootafdruk

Vereeuwig de vriendschap met je hond met een pootafdruk! Dat kun je doen met deze print pad.

Er worden 2 speciale kartonnen vellen bijgeleverd, welke je eronder legt. Druk het pootje van je hond zachtjes op de print pad en je hebt een heldere afdruk.

Je hoeft overigens niet bang te zijn dat de poot van je hond onder de inkt komt ze zitten, want de inkt zit onder de print pad.

Ook een tof cadeau voor een kattenbezitter.

20 Boek: Een hond met negen levens

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Boek: Een hond met negen levens

Dit is de vertaalde versie van de bestseller: "A Dog Purpose".

Deze ontroerende roman gaat over een hond die steeds opnieuw reïncarneert en niet begrijpt waarom dit steeds gebeurt.

Het boek is geschreven door de ogen van de hond en beschrijft de vriendschap die viervoeters en mensen met elkaar hebben.

Begin met lezen en je kunt niet meer stoppen. Je valt in de ene emotie naar de andere.

Geef er daarom meteen een doos met tissues bij als je dit boek aan een hondenliefhebber cadeau geeft.

21 Portret van een hond (schilderpakket)

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Portret van een hond (schilderpakket)

Dit is een geweldig geschenk voor de artistieke hondenliefhebber. In dit schilderpakket zit alles wat je nodig hebt om een grappig portret van een hond te schilderen (canvas, kwasten, acrylverf, houten frame).

Je hoeft geen professionele schilder te zijn om het portret te schilderen, want het schilderdoek is ingedeeld in velden met nummers.

Kies de juiste kleur d.m.v. het verfpotje met hetzelfde nummer. Iedereen zal verbaasd zijn over jouw schildertalent als ze het schilderij bij jou aan de wand zien hangen.

22 T-shirt: I am only talking to my dog today

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

T-shirt: I am only talking to my dog today

Vlug even de hond uitlaten is er meestal niet bij. Regelmatig wordt je door mede-hondeneigenaren opgehouden voor een praatje.

Dat kan heel gezellig zijn, maar soms ook erg vermoeiend! Soms heb je gewoon haast of helemaal geen zin om met anderen een gesprek aan te gaan.

Trek dan dit t-shirt aan met de tekst "I am only talking to my dog today" en je wordt gegarandeerd met rust gelaten.

23 Hondentoilet

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Hondentoilet

Het zindelijk maken van een puppy vergt veel geduld. Maar als het beestje overal in huis zijn behoefte doet, zal menig hondenbezitter zijn geduld snel verliezen.

Als jij iemand kent die net een puppy heeft gekocht, doe hem of haar dan een groot plezier met dit hondentoilet.

Hiermee zal de hond snel zindelijk worden. Het kunstgras voelt aan als echt gras waardoor de pup graag er op zal plassen.

De urine wordt opgevangen in de bak eronder waardoor de vloer droog blijft.

24 Honden ijs

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Honden ijs

Met deze ijsmix maak je makkelijk zelf ijsjes met aardbeiensmaak voor je hond. En daar weet je hond wel raad mee in de zomer.

Het valt ook niet mee voor een hond om af te koelen en daarom zal een verkoelend ijsje zeker worden gewaardeerd.

Geef je hond echter niet te veel ijs, ook smult hij er nog zo van (1 ijsje per dag is voldoende).

25 Hond flesopener

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Hond flesopener

Deze hond hoef je 's avonds laat nooit uit te laten, behalve dan als je naar de koelkast loopt.

Deze originele flesopener in de vorm van een hond mag natuurlijk niet ontbreken in de keukenla van een bierdrinkende hondenbezitter.

Het grappige is dat als je met deze roestvrijstalen hond de kroonkurk van het flesje afhaalt, deze in zijn magnetische bek blijft steken waardoor het net lijkt alsof hij een frisbee in zijn bek heeft.

26 Bello bel

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Bello bel

Leer je hond om te bellen wanneer hij uitgelaten wil worden. Je hond voelt zich gehoord en zal niet meer irritant bij de deur gaan staan blaffen.

Ook zeer geschikt voor zindelijkheidstraining bij puppy's.

27 Hondenkoekjes ijzer

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Hondenkoekjes ijzer

Laat die hondenkoekjes in de winkel eens liggen en bak zelf lekkere koekjes voor je hond! Met dit hondenkoekjes ijzer is dat een koud kunstje.

Het apparaat lijkt op een tosti ijzer, maar in de bakplaat zitten vier mallen in de vorm van een bot.

Op internet zijn diversen recepten te vinden om snel lekkere hondenkoekjes te maken.

Doe het mengsel in de mallen en na twee minuutjes zijn ze klaar. Je hond zal ze van verre afstand al ruiken en enthousiast bij de keuken wachten.

Wel eerst even af laten koelen. Pure verwennerij en bovendien ideaal voor honden met een voedselallergie.

28 Deurmat

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Deurmat

Deze grappige deurmat met pootafdrukken en de tekst "wipe your paws" is een perfect cadeau voor iemand die een nieuw huis heeft.

Bezoekers zullen met een glimlach aanbellen en de vloer blijft lekker schoon. De absorberende kokosmat is van hoge kwaliteit en geschikt voor binnen en buiten.

29 Hot dog hondenmand

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Hot dog hondenmand

Deze heerlijk zachte hondenmand voor kleine hondjes is een leuk cadeau voor hond en baas.

Terwijl de hond er in relaxt of een dutje doet kan het baasje er met een glimlach naar kijken.

Het is om honger van te krijgen. Helaas zit geen ketchup bij. De binnenste voering kan worden losgemaakt en in de wasmachine gewassen worden.

Afmeting: 56 x 44 cm.

30 Autobeschermhoes

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Autobeschermhoes

Het is voor baas en hond een genot om over het strand of door het bos te wandelen.

Maar daarna moet je weer naar huis en kruipt Fikkie met zijn vieze poten op de achterbank van de auto.

Met deze beschermhoes heb je geen zorgen dat je hond de achterbank bevuilt of dat deze bij thuiskomst vol ligt met haren.

Een ander voordeel van deze stevige deken is dat de hond bij hard remmen niet naar voren kan schieten.

Je krijgt er ook nog een speciale waterfles met geïntegreerd drinkbakje bij, zodat je hond onderweg zijn dorst kan lessen.

Deel dit cadeaulijstje

Facebook X PinterestWhatsApp E-Mail