35 Gepersonaliseerde kraamcadeaus die in de wieg gelegd zijn voor ouder en baby

gepersonaliseerde kraamcadeaus
Gepubliceerd op 05-09-2022 door Martin Verlaan (laatst gewijzigd op 26-04-2024)
Als je geen geld wilt verspillen aan iets wat al snel opzij wordt gelegd, zijn gepersonaliseerde kraamcadeaus de beste keuze. Hiermee val je op tussen de talloze geschenken die de kersverse ouders krijgen. Bekijk hieronder de vele creatieve mogelijkheden en je zult vast een leuk geboortecadeau vinden. Omdat het speciaal voor hun kleintje is gemaakt zullen de trotse ouders het jarenlang koesteren.

Deze cadeaugids bevat affiliatelinks. Ik kan een kleine commissie verdienen als je een aankoop doet via deze links. Dit heeft echter geen invloed op mijn objectiviteit bij het selecteren van cadeau ideeën.

Zwitsal wasgel

Zwitsal wasgel

Babyverzorgingsproducten kunnen de nieuwbakken ouders goed gebruiken. En hoe leuk is het als ze iets van het bekendste babyverzorgingsmerk in een gepersonaliseerd jasje krijgen?

Bedruk het etiket van deze Zwitsal zeeppomp met de naam en/of geboortedatum van de baby.

De inhoud bestaat uit 400 ml heerlijk geurende wasgel die mild is voor de tere babyhuid.

De fles wordt verpakt in een luxe cadeauverpakking en kan los of als onderdeel van een kraammand gegeven worden.

Ster benoemen

Ster benoemen

Ieder mens wordt uit sterrenstof geboren, dus het is best toepasselijk om een ster naar de pasgeboren baby te benoemen.

Je kunt dit officieel laten vastleggen in het Online Star Register. Je ontvangt een certificaat en alle gegevens die je nodig hebt om de ster terug te vinden via de Star Finder app. Daarbij krijg je toegang tot een persoonlijke sterrenpagina waarop foto's, video's en felicitaties kunnen worden gezet.

Deze bijzondere verrassing zal geen enkele ouder verwachten en gaat een heel leven mee. Dus wanneer je op zoek bent naar een uniek geboortecadeau met naam, dan kun je hiermee niet fout gaan.

Trekdier

Trekdier

Een houten trekdier staat leuk in elke baby- en kinderkamer. Kleine kinderen zijn er dol op omdat ze hun dierenvriendje overal mee naar toe kunnen nemen.

GeboorteXpress heeft verschillende trekdieren en -voertuigen in het assortiment, zoals een hond, gans, tijger, hert, olifant, kip, boot of auto.

Allen zijn voorzien van wielen en een trektouwtje of duwstok. Sommigen zijn extra uitdagend speelgoed voor dreumesen omdat er een activiteitenspiraal, zwenkmechanisme of vormensorteerder aan is toegevoegd.

De trekdieren worden geleverd met een naamsticker. Deze zit stevig opgeplakt, maar voor de veiligheid is het raadzaam om regelmatig te controleren of deze niet losraakt (bijvoorbeeld door warmte of peuteren.

Babydeken

Babydeken

Dit zachte fleecedekentje houdt de kleine hummel lekker warm en kan helemaal naar eigen inzicht worden vormgegeven.

Hiervoor hoef je gelukkig geen grafisch ontwerper te zijn, want met de gift-editor kan een kind de was doen.

Kwestie van een leuk plaatje kiezen zoals een schattige ooievaar, hobbelpaard of een leuk bloemenmotief. Of maak er een originele mijlpaaldeken van. Ook hiervoor zijn plenty keuzemogelijkheden. Eventueel kan ook een foto worden toegevoegd.

Je ontwerp wordt in full colour in de stof gedrukt en vervaagt niet in de wasmachine (wassen op 40 °C aanbevolen).

Mijlpaal krasposter

Mijlpaal krasposter

In het eerste levensjaar maakt een baby heel wat ontwikkelingsfasen door. Het eerste tandje, de eerste stapjes, de eerste woordjes en ga zo maar door.

Op deze mijlpaal poster kunnen al die belangrijke momenten worden bijhouden door een mijlpaal open te krassen en de datum erin te noteren. In de tabel onderin kan ook het gewicht en de lengte worden geregistreerd.

De krasposter heeft een vrolijk jungle thema met dieren en palmbomen. Individualiseer het door de naam en geboortedatum van de baby in de witgekleurde palmbladeren te schrijven.

Knuffelpop

Knuffelpop

De eerste pop voor een baby moet zacht en veilig zijn. Deze schattige poppen van Sandra's Poppenkraam voldoen aan deze eisen en zijn perfect om mee te slapen, spelen en knuffelen.

Er zijn verschillende varianten voor zowel meisjes als jongens die allen worden geleverd met de naam van de pasgeborene.

Een betere manier om je nieuwe broertje, zusje, kleinkind, neefje, nichtje, petekind of buurmeisje te verwelkomen is er niet.

Naampuzzel

Naampuzzel

Een klassieker onder de persoonlijke kraamcadeaus en nog leerzaam ook.

Het kan eerst als decoratief naambordje worden gebruikt en later is het een goed hulpmiddel om spelenderwijs de eigen naam te leren herkennen en spellen. Het puzzelen met de lettervormpjes draagt ook bij aan de ontwikkeling van de fijne motoriek.

Let op dat je een naampuzzel met het juiste aantal letters kiest, want er zijn meerdere varianten.

Geboortekoffer

Geboortekoffer

Voor de prijs hoef je het niet te laten en je houdt misschien zelfs nog wat geld over om het kinderkoffertje te vullen met wat babyspulletjes.

Zodra het kindje de peuter- of kleuterleeftijd heeft kan het eigen spulletjes erin opbergen of vervoeren.

Het koffertje met kliksluiting is gemaakt van meerlaags karton. Hierdoor is het stevig en licht van gewicht.

Op de voorkant wordt een naam of tekst naar keuze gedrukt, welke je kunt versieren met één van de vrolijke designs. Leef je uit en maak er iets moois van zodat het nog jaren gebruikt zal worden.

Geboortekussen

Geboortekussen

De zachte vulling van dit geboortekussen geeft precies het comfort dat kleintjes nodig hebben.

Het is perfect voor in de box of op de commode en kan ook als decoratie gebruikt worden.

Kies een leuke template en voeg de geboortegegevens en/of een foto toe. Je creatie wordt haarscherp op het kussensloop gedrukt en zal voor altijd gekoesterd worden omdat een blijvende herinnering is aan de geboortedag.

10 Baby T-shirt

Baby T-shirt

Het aanbod aan babyspullen met naam is zo breed dat je bijna zou vergeten dat je ook gewoon iets kunt kopen om de babygarderobe uit te breiden.

Een gepersonaliseerd babyshirt is een hartstikke leuke verrassing en eenvoudig te maken met de online-editor van YourSurprise.

Met de vele sjablonen zijn er talloze ontwerpmogelijkheden. Het enige wat je nog hoeft te doen is een foto en/of tekst toevoegen en op de bestelknop te drukken (als je voor 16.00 uur besteld heb je het morgen al in huis).

Het newborn T-shirt is overigens gemaakt van duurzaam biokartoen en heeft handige drukknoopjes op de schouder. Het is leverbaar in drie maten met lange of korte mouwen.

11 Slabbetje

Slabbetje

Natuurlijk heeft die kleine kwijler ook een voorraad slabbetjes nodig om zijn of haar kleertjes droog en schoon te houden.

Er ligt waarschijnlijk al een stapeltje slabbetjes in de kast, maar een gepersonaliseerd exemplaar zit daar vast nog niet tussen.

Dus ga aan de slag met de vele standaarddesigns of wees creatief en bedenk zelf een grappige tekst en combineer deze eventueel met een babyfoto of een leuke afbeelding.

Je persoonlijke babycadeau zal dankbaar in ontvangst worden genomen omdat het origineel en functioneel is. En behalve dat de kleine spruit er beeldig uitziet met het zelfontworpen slabbetje, is het ook een leuke herinnering voor later.

12 Houten babyborstel en -kam

Houten babyborstel en -kam

Twijfel niet, want ook dit komt elke dag van pas.

Het haarsetje wordt bedrukt met de naam van de baby in een geselecteerde kleur en lettertype.

De haren van de borstel zijn superzacht en dus ideaal voor de gevoelige hoofdhuid van baby's en peuters.

Optioneel kan dit gepersonaliseerde geboortecadeau met cadeaupapier en een persoonlijk felicitatiekaartje worden verzonden.

13 Woezel en Pip spaarpot

Woezel en Pip spaarpot

Hoe eerder een kind leert sparen, des te groter is de kans dat hij of zij op volwassen leeftijd verstandig met geld om zal kunnen gaan.

Een kwestie van afwachten, maar voor nu is deze Woezel en Pip spaarpot een vrolijke decoratie waarin alvast een zakcentje voor de kleine opzij kan worden gelegd.

De keramieken spaarpot wordt bedrukt met naam en/of foto.

Liever een andere spaarpot? Deze lijst met leuke kinderspaarpotten gaat je een hoop zoekwerk besparen.

14 Beschilderd eetbordje

Beschilderd eetbordje

Kinderbordjes met een afbeelding zijn een goede stimulans om alles op te eten. Het plaatje wordt immers pas zichtbaar zodra het bord (bijna) leeg is.

Je kunt kiezen uit verschillende dierenthema's en een naam + geboortedatum in het roze of blauw op het bordje laten schilderen.

De voedingsbordjes zijn van kunststof en kunnen een stootje hebben. Ze zijn vaatwasserbestendig, maar niet geschikt voor in de magnetron.

Omdat de babybordjes überschattig zijn, kan ik ze van harte als gepersonaliseerd kraamgeschenk aanbevelen.

15 Geboorteplaatje

Geboorteplaatje

Luiers, babyspeelgoed en babykleertjes zijn altijd een welkome aanvulling op de babyuitzet.

Als het echter om gepersonaliseerde geboortecadeaus gaat, mag je best iets sentimentelers voor de trotse ouders uitzoeken.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooi aandenken aan de geboortedag van hun zoon of dochter?

Dit doorzichtige plaatje kun je customizen met foto, naam en geboortegegevens.

De ouders kunnen het een mooi plekje geven aan de wand of op de vensterbank (houten standaard optioneel leverbaar).

Het is een prachtig uniek alternatief voor een foto- of geboortelijst dat vele jaren gekoesterd zal worden.

16 Kinderklok

Kinderklok

Een zelfontworpen klok is een vrolijke wanddecoratie voor de babykamer en zal de kleine helpen om te leren klokkijken.

Je kunt de wijzerplaat versieren met één van de kant-en-klare achtergronden of er een persoonlijke touch aan geven door een foto of afbeelding te uploaden. En uiteraard kun je ook een naam of tekst toevoegen.

De kinderklok heeft een stil uurwerk en wordt inclusief batterijen geleverd.

17 Newborn fotoshoot

Newborn fotoshoot

Schenk de ouders een mooi aandenken aan de eerste weken van het leven van hun kleintje met een newborn fotoshoot.

De fotograaf komt aan huis om foto’s met verschillende achtergronden en poses te maken. Behalve het gezicht worden ook de handjes en voetjes vereeuwigd op de gevoelige plaat. Natuurlijk mogen de ouders en/of broertjes of zusjes ook samen met hun nieuwe gezinslid op de foto.

Een persoonlijkere manier om de ouders geluk te wensen met hun nieuwe baby is er bijna niet!

18 Babynaam wanddecoratie

Babynaam wanddecoratie

De cirkel met naam wordt uit een stuk multiplex gesneden en is een mooi kunstwerkje voor in de kinderkamer.

De afmeting is 29 bij 29 centimeter. Aan de achterzijde zit een kleeflaag, dus er hoeft geen gat in de muur geboord te worden om het naamcadeau op te hangen.

19 Knuffeldoekje

Knuffeldoekje

Een knuffeldoekje met naam is een fijn cadeau voor een baby. De kleine spruit zal er snel aan gehecht raken en als een roosje slapen met zijn of haar nieuwe konijnenvriendje naast zich.

De naam wordt in een door jou gekozen kleur en lettertype op de superzachte stof geborduurd.

Bekijk ook deze schattige personaliseerbare knuffels voor meer cadeau-inspiratie.

20 Geboorteposter met sterrenbeeld

Geboorteposter met sterrenbeeld

Pimp de babykamer op met dit hemelse geschenk. De geboorteposter heeft een glanzende toplaag en is een echte blikvanger, ongeacht of de poster wordt opgehangen of neergezet.

Het is gemaakt van hardboard waardoor het stevig is en niet kan kreuken of scheuren.

Hier is een handig overzicht voor het geval je niet weet wat het sterrenbeeld van de pasgeborene is:

Ram: 21-03 t/m 20-04
Stier: 21-04 t/m 21-05
Tweelingen: 22-05 t/m 21-06
Kreeft: 22-06 t/m 23-07
Leeuw: 24-07 t/m 23-08
Maagd: 24-08 t/m 23-09
Weegschaal: 24-09 t/m 23-10
Schorpioen: 24-10 t/m 22-11
Boogschutter: 23-09 t/m 22-12
Steenbok: 22-12 t/m 20-01
Waterman: 21-01 t/m 18-02
Vissen: 19-02 t/m 20-03

Selecteer tijdens de bestelprocedure het sterrenbeeld om het juiste thema in te laden. Er worden drie bijhorende karaktereigenschappen afgebeeld en jij hoeft alleen nog de naam, geboortedatum en geboorteplaats van het kind in te vullen.

21 Speenkoord

Speenkoord

Hiermee wordt voorkomen dat speentjes zoekraken doordat ze uit de mond vallen of door de baby op de grond wordt gegooid.

Een speenkoord met naam is extra handig omdat het speentje dan niet per ongeluk verwisseld kan worden met die van een ander kindje (handig bij een tweeling of als de kleine naar de kinderopvang gaat).

Dit leren exemplaar is veiliger dan een speenkoord met kralen en ook makkelijker schoon te maken.

Je maakt er een heel persoonlijk baby cadeau van door het te personaliseren met een naam. Deze wordt precieus in het leren bandje gelaserd.

Combineer het eventueel met een met naam bedrukte fopspeen om dit praktische kraamcadeautje helemaal af te maken.

22 Babymutsje

Babymutsje

Als je op de kleintjes moet letten (en dan heb ik het niet over baby´s) dan is deze cadeautip voor jou.

De comfortabele babymuts is leverbaar in verschillende kleuren. Je zou dus ook blauw voor een jongen of roze voor een meisje kunnen kiezen.

Personaliseer het verder met een leuk plaatje en een naam of tekst en je hebt voor weinig geld een topper voor een babyshower of kraamfeest.

23 Loopauto

Loopauto

Deze prachtige loopauto kan worden gebruikt als het kind ongeveer 10 maanden oud is.

Hij of zij kan er op zitten of het voortduwen zodat het spelenderwijs leert om in balans te blijven tijdens het lopen.

Het wagentje is stabiel zodat het niet omvalt. En met de meegeleverde clips kan worden bepaald hoe hard ermee gereden kan worden.

Het rubber in de wielen voorkomt sporen en krassen in de vloer. De kar is gemaakt van glad afgewerkt beukenhout en heeft een handig compartiment waarin babyspeelgoed kan worden bewaard.

Door een afbeelding en tekst toe te voegen maak je er een uniek geboortecadeau van waaraan veel plezier beleefd zal worden.

24 Geboortehoroscoop

Geboortehoroscoop

Alle papa's en mama's zijn benieuwd op wie hun kleine wondertje het meeste lijkt. Aan het uiterlijk is dat meestal al een beetje te zien, maar hoe het karakter zich ontwikkelt moeten ze afwachten.

Tenzij je een astroloog raadpleegt natuurlijk! Ik heb er één gevonden die voor een redelijke prijs een geboortehoroscoop maakt en alle belangrijke karaktereigenschappen in een vijftien pagina's tellend verslag opsomt.

Uiteraard is zo'n karakteranalyse vooral geschikt voor ouders die waarde aan astrologie hechten. Het kan ze inzicht geven in de behoeften van hun kind en een nuttige leidraad zijn bij de opvoeding.

Om de horoscoop te laten berekenen moet o.a. het tijdstip van de geboorte worden opgegeven. Dit staat soms op het geboortekaartje of kan worden opgevraagd bij de burgerlijke stand van de gemeente.

25 Luiertaart

Luiertaart

In het eerste levensjaar gaan er ruim 2500 luiers doorheen, dus de ouders kunnen wel een voorraadje gebruiken.

Een pak luiers is daarom altijd welkom, maar wel een beetje saai cadeau voor zo'n feestelijk moment.

Een mooie luiertaart is een beter idee en je kunt ze in allerlei leuke vormen kopen.

Bekijk het unieke assortiment van Geboortegift.nl maar eens. Zeker weten dat je daar een leuk thema tegenkomt (en zo niet dan is er ook de mogelijkheid om zelf een luiertaart samen te stellen).

Reken maar dat je punten scoort voor je originaliteit en het feit dat je iets hebt gekocht dat meteen gebruikt kan worden.

26 Opblaasbare knuffel

Opblaasbare knuffel

Als je niet in staat bent om op kraambezoek te gaan is er altijd nog de optie om de kersverse ouders per post feliciteren met dit originele geboortecadeautje. Zonder lucht erin is deze zachte teddybeer namelijk zo plat als een dubbeltje en dus een zeer geschikt brievenbuscadeautje.

De geboortebeer is eenvoudig met de mond op te blazen. De CE-markering garandeert dat het een veilig babyspeeltje is.

Bij je bestelling kun je een naam opgegeven. Deze wordt op de buik van de beer geborduurd in een door jou gekozen kleur en lettertype.

27 Badjas

Badjas

Dit roze badjasje houdt kleine prinsesjes warm nadat ze in bad zijn geweest. Voor pasgeboren jongetjes is er een blauwe versie met de opdruk "my little prince".

Beide varianten kunnen worden gepersonaliseerd met een naam, die op de ceintuur wordt geborduurd.

28 Geboorteboekje

Geboorteboekje

Er zijn maar weinig personaliseerbare babyboekjes die zo prachtig zijn als "Welkom op de wereld".

Het is een heel persoonlijk kraamcadeau omdat in de titel van dit prentenboek de naam van de baby is verwerkt. Bovendien kun je een foto toevoegen en een felicitatie of geboortewens op het voorblad laten drukken.

Het verhaaltje gaat over een schattig babyolifantje dat ontdekt hoe mooi de wereld is. Erg leuk om voor te lezen als de kleine straks wat ouder is. Zou hij of zij net zo onder de indruk zijn van alles wat het olifantje ziet?

29 Kinderkapstok

Kinderkapstok

Deze kapstok met naam en een optioneel dierenfiguurtje is leuk voor aan de wand in de babykamer.

Het is gemaakt van MDF-hout en in verschillende kleuren verkrijgbaar.

De kinderkapstok heeft drie ophangknoppen voor babykleertjes en later, in de peuter- en kleuterfase, kan het kindje zelf zijn of haar jasjes eraan hangen.

30 Treintje

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Treintje

Deze geboortetrein met naam, geboortedatum, geboortetijd, gewicht en lengte kan dienen als speelgoed en/of als decoratiestuk. De houten trein is opgebouwd uit een stoomlocomotief met afneembare blokken en twee wagons met ruimte voor passagiers (panda, aap, tijger en olifant).

Een leuk alternatief is een lettertrein waarbij de geletterde wagons samen de naam van het kind vormen. Bij een lange voornaam of met de achternaam erbij kan dit cadeau wel duurder uitvallen.

31 Stapeltoren

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Stapeltoren

Fleur de babykamer op met deze in roze en blauw verkrijgbare piramide. Het bevat vier houten ringen van verschillende grootte en een houten wolkje met de naam van de baby.

Optioneel kan de geboortedatum op één van de ringen worden gezet. De persoonsgegevens worden met stickers opgeplakt.

De houten onderdelen zijn makkelijk vast te grijpen door kleine vingertjes. Ze bevorderen de hand-oogcoördinatie en vaardigheden als stapelen en sorteren.

32 Houten blokken

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Houten blokken

Op deze houten blokken worden de naam, het gewicht, de geboortedatum- en tijd en de lengte van de baby gedrukt.

Voor het zesde blok kun je kiezen of er een regenboog, hart of ster op komt te staan.

De geboorteblokken zijn een leuke echte blikvanger in de babykamer en later kan de kleine er ook nog mee spelen.

33 Geboortelijst met hand- en voetafdruk

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Geboortelijst met hand- en voetafdruk

In plaats van een kraamcadeau met naam kun je ook iets geven dat de ouders zelf kunnen personaliseren. Bijvoorbeeld dit babygeschenk waarmee ze een hand- en voetafdruk plus twee foto's van hun jongste telg kunnen inlijsten.

De afdruk wordt gemaakt met klei. Deze is inbegrepen en vrij van schadelijke stoffen.

De geboortelijst kan in de woon- of babykamer worden opgehangen of neergezet en is een sentimenteel aandenken aan het eerste levensjaar.

34 Memory box

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Memory box

Eén van de beste gepersonaliseerde kraamcadeaus heb ik voor het laatst bewaard.

De babytijd vliegt voorbij, dus zullen de ouders het waarderen als je iets geeft waarmee ze het kostbare eerste jaar van hun baby kunnen vastleggen.

In deze houten bewaardoos kunnen ze bijzondere babyspulletjes bewaren zoals het ziekenhuisbandje, een lokje haar, de eerste schoentjes, een babydagboek, het eerste tandje, een krant van de geboortedag, felicitatiekaarten en foto's van speciale momenten.

Het geboortekistje is mooi glad afgewerkt en heeft een afmeting van 30 x 20 x 13,5 centimeter.

Voor de gravure op deksel kan bijvoorbeeld de naam en geboortedatum van de baby worden opgegeven, maar ook is het mogelijk om een geboortekaartje of iets anders er op af te beelden.

Maak deze verrassing compleet door in het kistje een leuk baby cadeautje te doen.

35 Ingeblikte snoephartjes

Dit product is niet meer leverbaar

Ingeblikte snoephartjes

Behalve dat een zelf ontworpen snoepblik erg leuk is om een zwangerschap of het geslacht van de baby aan te kondigen, kan het ook een perfect presentje zijn om de komst van de baby te vieren.

Zeker als de kersverse ouders van zoetigheid houden zal het een welkome afwisseling zijn tussen de vele luiers, babyspeelgoed, babykleertjes en andere persoonlijke babycadeaus die de ouders ontvangen.

Met behulp van de online-editor kun je de wikkel van het snoepblik zelf ontwerpen. Zet de naam van het kindje of een felicitatietekst erop en voeg eventueel een foto toe.

Geef bij je bestelling op of het om een jongen of meisje gaat zodat het blik met de juiste kleur hartjes wordt gevuld.

Dankzij de hartvormige pepermuntjes kunnen de ouders de kraamvisite altijd met een frisse adem ontvangen en hebben ze ook nog iets om uit te delen.

Deel dit cadeaulijstje

Facebook X PinterestWhatsApp E-Mail