47 Uitdagende cadeaus voor jongen van 5 jaar om lekker mee te spelen

cadeau jongen 5 jaar
Gepubliceerd op 25-12-2021 door Martin Verlaan (laatst gewijzigd op 04-12-2023)
Viert je zoontje, kleinkind, neefje of broertje binnenkort zijn vijfde verjaardag of wil je een cadeau kopen voor de decembermaand? Onderstaande ideeën zullen het uitkiezen van een cadeau voor een jongen van 5 jaar een stuk makkelijker maken. Het zorgvuldig geselecteerde speelgoed geeft ze eindeloos speelplezier en helpt ze bovendien bij de ontwikkeling van cognitieve en fysieke vaardigheden.

Dit artikel bevat affiliatelinks. Ik kan een kleine commissie verdienen als je een aankoop doet via deze links. Dit heeft echter geen invloed op mijn objectiviteit bij het selecteren van cadeau ideeën.

Kindervlieger

Kindervlieger

Vliegeren is een leuke buitenactiviteit om samen met je kind of kleinkind te doen.

Kies een plek waar genoeg ruimte is en geen hoogspanningskabels of bomen zijn.

Je (klein)zoon zal enthousiast proberen om de vlieger al rennend omhoog te krijgen en jij kunt hem daarbij aanmoedigen.

Badkrijtjes

Badkrijtjes

Badderen wordt extra leuk met deze speciale afwasbare krijtjes.

Vijfjarigen kunnen hiermee tekenen op droge, gladde oppervlakken zoals de badkamertegels of de zijkant van het bad.

De tekeningen zijn naderhand makkelijk te verwijderen met een natte doek of spons.

Stuntauto

Stuntauto

Deze stoere auto is op afstand bestuurbaar, wat de ontwikkeling van de hand-oogcoördinatie ten goede komt.

Het is een stevige en wendbare raceauto waar je vijfjarige coureur allerlei coole stunts mee kan uithalen, zoals driften, spectaculaire flips of zijwaarts op 2 wielen rijden.

Dankzij de grote wielen rijdt hij moeiteloos over harde en onverharde oppervlakken.

De maximale snelheid is 12 km per uur en het bereik is 25 meter.

De NEEhoorn voorleesboek

De NEEhoorn voorleesboek

Verfrissend om eens kinderboek te zien waarin het moraal ontbreekt en het taalgebruik verre van pedagogisch verantwoord is.

Sommige ouders zullen grove grapjes als "kus mijn kont" niet waarderen, maar kinderen liggen in een deuk om dit soort foute uitspraken.

Het prentenboek is deels op rijm en blijft - omdat het zo ondeugend en hilarisch is - tot het eind boeien.

De NEEhoorn komt aan zijn naam omdat hij altijd overal "nee" op zegt. Op een dag ontdekt de NEEhoorn dat hij niet de enige is die anders is en dat levert mooie vriendschappen met uiterst merkwaardige dieren op...

Stabilo power viltstiften

Stabilo power viltstiften

Viltstiften kunnen kinderen altijd goed gebruiken, want vaak zijn hun oude viltstiften niet meer bruikbaar omdat ze zijn uitgedroogd of omdat er te hard op is gedrukt.

Met deze 30 Stabilo Power viltstiften kunnen jonge creatievelingen ongestoord hun artistieke talenten ontplooien.

De punten zijn drukbestendig en zonder dop blijft de inkt wekenlang goed. Daardoor gaan ze veel langer mee dan gewone viltstiften.

Inktvlekken op handen en kleding zijn makkelijk te verwijderen met water en zeep.

Stabilo power viltstiften liggen comfortabel in de kinderhand. Ze hebben een hoge kleurintensiteit en brede punt wat het inkleuren van grote oppervlakken vergemakkelijkt.

Dinosaurus slijmkit

Dinosaurus slijmkit

Is het smurfensnot? Eenhoornpoep misschien? Nee, het is dinosaurus slijm! En de jarige job zal er dol op zijn want deze uitgebreide set overtreft alle andere slijmkits.

Met de vele attributen zoals klei, piepschuimballetjes, kleur- en geurstoffen, kraaltjes, glow-in-the-dark poeder en doorzichtige lijm kan er slijm met verschillende kleuren, texturen en geuren worden gemaakt.

Ook zitten er 2 dinosauruseieren met kant-en-klaar slijm in de doos, plus 12 dinosaurus figuurtjes én een Nederlandstalig instructieboekje met slijmrecepten.

Een superleuk verjaardagscadeau voor jongens die van kliederen en experimenteren houden!

Kindertablet met parent control

Kindertablet met parent control

Vervelen is er niet meer bij, want er valt van alles te ontdekken met deze tablet.

Het is de ideale afleiding tijdens regenachtige dagen, lange autoritten, schoolvakanties of een bezoek aan opa en oma.

Er zijn oneindig veel gratis apps te downloaden om te leren puzzelen, rekenen, tekenen, typen, lezen, klokkijken en nog veel meer.

Op deze tablet zijn al veel van dit soort apps in een beveiligde kindomgeving voorgeïnstalleerd, evenals de streamingdiensten Disney+ en Netflix, al heb je daar wel een betaald abonnement voor nodig (voor gratis filmvermaak kan je kind o.a. terecht bij YouTube Kids en NPO Zappelin).

Opvallend is dat deze tablet gebruiksvriendelijker en sneller is dan vergelijkbare kindertablets uit deze prijsklasse.

Ook worden er handige accessoires worden meegeleverd, zoals oortjes met beschermfilter en een touchscreen pen.

Dankzij de screenprotector en zachte hoes kan deze tablet makkelijk een stootje hebben en zal je kind er jarenlang speelplezier van hebben.

Play-Doh boetseerklei

Play-Doh boetseerklei

Kids zijn er dol op! En dat boetseren de (senso)motoriek, creativiteit, verbeeldingskracht en concentratie versterkt is mooi meegenomen.

Een Play-Doh kleiset is dan ook één van de beste cadeautjes voor 5-jarige jongetjes.

Ze zullen er meteen enthousiast mee aan de slag gaan. In het begin hebben ze misschien eerst nog wat hulp nodig, maar al gauw zullen ze zelf in staat zijn om allerlei creaties te maken. Van pizza's en oliebollen tot poppetjes en drollen.

In de 20 potjes zit klei in alle kleuren van de regenboog. Hiermee kan elk gewenste vorm geboetseerd kan worden.

De kinderklei is zacht en soepel en is daardoor makkelijk kneedbaar. Play-Doh klei is niet giftig en droogt niet snel uit zolang deze in afgesloten potjes bewaard wordt.

Brandweerman Sam speelgoed

Brandweerman Sam speelgoed

Je kleine knul zal niet uitgespeeld raken met deze Brandweerman Sam brandweerkazerne, die niet compleet is zonder brandweerauto. Met de microfoon kan een brandmelding worden omgeroepen. Via de schuifpaal kan Brandweerman Sam snel in actie te komen na een melding. De brandweerkazerne heeft o.a. een commandocentrum met licht en geluid, een landingsplaats voor een

Raket lanceerspeelgoed

Ontdek de basisprincipes van aerodynamica met dit spectaculaire buitenspeelgoed voor kinderen van 5 jaar en ouder.

Bepaal de vliegrichting met het verstelbare lanceerplatform en stamp met een voet op de voetpomp om de raketten één voor één te lanceren.

Hoe meer kracht er op de voetpomp wordt gezet, des te verder de raketten vliegen (maximumbereik: 10 meter).

11 Monopoly junior

Monopoly junior

Deze uitvoering van Monopoly is aangepast aan de belevingswereld van jonge kinderen en is een goede voorbereiding op het klassieke bordspel.

Monopoly junior is flink vereenvoudigd. De bankbiljetten hebben bijvoorbeeld allemaal een waarde van 1 euro zodat er makkelijk mee te rekenen is. Ook is de speelduur gereduceerd tot ongeveer een kwartier.

De grappige dierenpionnen spreken jonge deelnemertjes meteen aan en dat geldt ook voor het speelbord, waarbij de vakjes met huizen en hotels zijn vervangen door dierentuinen, restaurants, pretparken, snoepwinkels, bioscopen en speeltuinen. Natuurlijk staat een spannend spelelement als de gevangenis er nog wel op.

Kinderen leren op een speelse manier dat er geld verdiend kan worden, maar ook verloren. Als ze verliezen doordat ze al hun geld kwijt zijn is dat een teleurstelling, maar ook een goed moment om er op te wijzen dat gezellig meespelen belangrijker is dan winnen.

Aanrader voor verveelmomenten!

12 Fantasy Forts

Fantasy Forts

Ook als het buiten regent kunnen er hutten worden gebouwd. Gewoon thuis, met de kartonnen platen van Fantasy Forts.

Deze hebben een realistische plankenstructuur en zijn eenvoudig aan elkaar vast te maken met de meegeleverde verbindingstukken en klittenband.

Met een beetje creativiteit zijn allerlei variaties mogelijk: forten, kastelen, tunnels, piratenschepen, noem maar op.

De zelfgemaakte bouwwerken prikkelen de fantasie en geven elke dag opnieuw grenzeloze speelpret.

13 Raket rugzak

Raket rugzak

Met deze raket op zijn rug komt je kind nooit te laat op school en heeft hij altijd iets bij zich om in de pauze bij te tanken.

De rugzak maakt van elke reis een supersonisch avontuur en biedt genoeg ruimte voor intergalactische goederen zoals schoolspulletjes, een lunchpakket en gymkleding.

Helaas betaal je voor het unieke ontwerp een astronomisch bedrag, maar als je 5-jarige zoon er van droomt om later astronaut te worden is zijn blije gezicht als hij deze jetpack krijgt het geld dubbel en dwars waard.

14 Kidizoom smartwatch

Kidizoom smartwatch

Het zal je verbazen hoe snel kleine kinderen leren klokkijken met een Kidizoom smartwatch.

Dit sprekende horloge vertelt precies hoe laat het is en kan de tijd analoog en digitaal weergeven.

De wijzerplaat is naar wens aan te passen met een afbeelding of een 3D klok.

Het horloge beschikt het over een ingebouwde stopwatch, timer, wekker en kalender.

Kids kunnen hun eigen stem op te nemen en terugluisteren via een stemvervormer en video's en selfies maken, waaraan ze coole effecten en filters kunnen toevoegen.

De Kidizoom smartwatch heeft ook leuke spelletjes. Van monsters vangen in eigen huis tot sportieve uitdagingen met behulp van de ingebouwde bewegingssensor.

Ouders kunnen de controle behouden door een dagelijkse tijdslimiet in te stellen en games te deactiveren.

De Kidizoom heeft 256 MB intern geheugen, een USB-poort en een eenvoudig te bedienen touchscreen. En dat alles voor een verrassend lage prijs.

Kortom, één van de beste cadeaus voor een jongen van 5 jaar!

15 Ik leer schrijven

Ik leer schrijven

Een leuke en snelle methode om kleine kinderen het alfabet en schrijfvaardigheden aan te leren, is het schrijfsysteem van 'Ik leer schrijven'.

Met 20 opdrachtkaarten worden de schrijfbewegingen van cijfers, kleine letters, hoofdletters geoefend en zijn 5-jarigen al snel in staat om hun eerste woordjes te schrijven.

De kaarten zijn uitwisbaar en dus steeds opnieuw te gebruiken. Door middel van de lichtbak kan worden gecontroleerd of de schrijfoefeningen goed zijn uitgevoerd.

16 Speelgoedwerkbank

Speelgoedwerkbank

Wil je zoontje altijd meehelpen met klussen, maar moet je hem vanwege de veiligheid steeds teleurstellen? Dan is deze Black & Decker werkbank het ultieme jongenscadeau.

Met het bijhorende gereedschap kan er naar hartenlust worden geboord, gezaagd, getimmerd, en geschroefd, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je kind zich bezeerd of iets kapotmaakt.

Dikke plus is het extra constructiemateriaal waarmee autootjes kunnen worden gebouwd.

Je kleine klusser zal zich eindeloos met deze set vermaken en hij steekt er ook nog wat van op, want spelenderwijs leert hij gereedschap te hanteren en te benoemen.

Dit kindercadeau kan perfect worden gecombineerd met een bouwvakhe

Elektrische sportwagen

Ze spelen op deze leeftijd graag met speelgoedautootjes, maar het wordt nóg leuker wanneer ze zelf achter het stuur mogen kruipen.

Deze coole sportwagen kost wel wat duiten, maar dan heb je wel een authentieke replica van een McLaren 72OS, compleet met vleugeldeuren, veiligheidsgordel, gaspedaal, versnellingen, verlichting, dashboard en realistische geluiden.

De electrische kinderauto kan met maximaal zes kilometer per uur door de straat "racen".

Het is een droomcadeau voor een jongen van vijf jaar, maar blijf wel altijd in de buurt voor de veiligheid en neem zo nodig de besturing over met de afstandsbediening.

18 Playmobil politie speelset

Playmobil politie speelset

De politie spreekt tot de verbeelding van veel kleine kinderen. Dus een politie speelset van Playmobil is een geweldig verjaardagscadeau voor vijfjarige jongens.

Met een politiewagen, politiemotor of politiehelikopter kunnen ze spannende achtervolgingsscènes naspelen.

Playmobil behoort al decennialang tot het beste speelgoed voor jongens, dus je kunt hier niet de fout mee in gaan.

19 Yeti in mijn spaghetti spel

Yeti in mijn spaghetti spel

De spelregels van dit spannende behendigheidsspel doen een beetje denken aan Mikado.

Leg de spaghettislierten over de kom en zet de Yeti er bovenop. Trek om de beurt voorzichtig een sliert spaghetti weg, zonder dat de Yeti in de kom valt.

Yeti in mijn spaghetti is vanwege de eenvoud een aanrader voor 5-jarigen en een leuk gezelschapsspel voor het hele gezin!

20 Dino racebaan

Dino racebaan

Dino fans zullen geen genoeg kunnen krijgen van deze uitgebreide speelgoedset. Het bevat 293 wegdelen waarmee ze hun eigen dino autobaan kunnen bouwen.

Hier kunnen diversen elementen aan worden toegevoegd zoals palmbomen, een brug, een tunnel en een viaduct.

Natuurlijk zit er ook een auto bij. Deze heeft werkende koplampen en kan uit zichzelf over het parcours rijden.

21 Microscoop

Microscoop

Nieuwsgierige onderzoekertjes zullen dolblij zijn met een microscoop. Hiermee kunnen ze inzoomen op de natuur en ontdekken hoe deze er van heel dichtbij uitziet.

Deze kleurrijke kindermicroscoop werkt eenvoudig met 2 draaiknoppen waarmee het beeld kan worden vergroot en scherpgesteld.

Dankzij de 2 kijkvensters is het niet nodig om één oog te sluiten en de verlichting maakt kleine details beter zichtbaar.

22 Spaghetteez

Spaghetteez

Als je kleine mannetje graag bouwt en knutselt, zal hij veel plezier beleven aan dit unieke constructiespeelgoed.

Door hiermee te spelen wordt hij aangemoedigd om zijn verbeeldingskracht en vindingrijkheid te gebruiken.

Met de buigbare staafjes kan hij talloze creaties maken door ze aan elkaar vast te klikken. Het instructieboekje help hem op weg met stapsgewijze bouwvoorbeelden.

23 Tiptoi® boerderijboek

Tiptoi® boerderijboek

Leer alles over het leven op een boerderij met dit interactieve tiptoi® boek.

Hoe koeien gemolken worden en hoeveel melk ze produceren, waarom varkens door de modder rollen, hoe zaaien en oogsten in zijn werk gaat en nog veel meer.

Bepaal zelf over welke plaatjes je meer wilt weten. Tip ze aan met de elektronische stift en luister naar de bijbehorende geluiden, liedjes en verhalen.

Er valt zo veel te ontdekken dat je niet uitgekeken raakt op dit fascinerende leersysteem van Ravensburger.

24 Knikkerbaan

Knikkerbaan

Met deze uitdagende bouwset kunnen coole knikkerbanen worden gebouwd.

De plastic bouwstenen zijn makkelijk op elkaar te stapelen. Hierdoor kunnen kids in de hoogte bouwen wat bijdraagt aan het ruimtelijk inzicht.

De onderdelen van de VTech Marble Rush Rocket knikkerbaan zijn compatibel met andere Marble Rush speelsets zodat er eindeloos veel uitbreidingsmogelijkheden zijn. Hierdoor kunnen de knikkers steeds via een andere route naar de finish rollen en blijft het aantrekkelijk speelgoed om mee te spelen.

25 Magisch zand

Magisch zand

Kindjes kunnen zich uren vermaken in de zandbak. Helaas is het niet altijd mooi weer en daarom is het handig om magisch zand in huis te hebben.

Dit gekleurde speelzand is fantastisch speelgoed voor jongens van 5 jaar waar ze hun fantasie en creativiteit helemaal op los kunnen laten door zandkastelen en andere bouwsels te maken. Met de bijgeleverde vormen is dat een fluitje van een cent.

Het toverzand is niet giftig en makkelijk op te ruimen omdat het alleen aan zichzelf hecht en niet handen of materiaal.

26 Voorleesboek: De Gorgels

Voorleesboek: De Gorgels

Dat de grappigste komiek van ons land ook een boeiend kinderboekenschrijver is, bleek toen zijn eerste boek "de Gorgels" in de boekenwinkels verscheen. Jochem Myjer won er de Prijs van de Nederlandse Kinderjury mee.

Het eerste deel van deze kinderboekenreeks gaat over Melle, een jongetje dat bevriend is met de Gorgel Bobba.

Omdat Melle superogen heeft kan alleen hij deze pluizig wezentjes waarnemen. Tenminste dat denkt hij, want er blijkt nog iemand te zijn die meer af weet van deze schepseltjes.

Gorgels hebben de taak om kinderen 's nachts te beschermen tegen gemene, ziekmakende Brutelaars.

Na een aanval van een Brutelaar wil Melle de gewonde Bobba redden en raakt hij verzeild in een spannend avontuur.

Dit rijkelijk geïllustreerde voorleesboek vergroot de woordenschat, prikkelt de fantasie en vermindert de angst bij het slapengaan.

Vijfjarigen zullen ademloos luisteren naar het spannende verhaal en na het voorlezen smeken om nog een hoofdstuk.

27 Skateboard

Skateboard

De wielen van dit gave skateboard draaien soepel over de weg en lichten op tijdens het rijden.

Koop er echter wel een beschermingsset bij, want in het begin zal het lastig zijn om in evenwicht te blijven.

28 Kinderfiets

Kinderfiets

Nu je (klein)zoon geen kleuter meer is en naar school gaat, zal hij waarschijnlijk ook een grotere fiets nodig hebben.

Met deze stoere jongensfiets ga je zeker de show stelen op zijn vijfde verjaardag.

Met 18 inch wielen en een verstelbaar zadel kan je kleine fietser makkelijk met zijn voeten bij de grond.

Het stalen frame maakt de kinderfiets extra stevig en de groene velgen in combinatie met reflectoren op spaken en trappers bevorderen de zichtbaarheid in het verkeer.

29 Verkleedkleding

Verkleedkleding

Misschien wel één van de beste cadeau-ideeën voor 5-jarige jongens, want een verkleedpartijtje is altijd een succes.

Dus als hij bijvoorbeeld gek is op superhelden, ninja's, dinosaurussen of de politie kun je hem verrassen met een mooi kostuum van zijn favoriete personage.

Door in de huid van een ander te kruipen kan je ventje zijn fantasie en creativiteit de vrije loop laten en leuke rollenspellen spelen met vriendjes.

Verkleedkleding komt bovendien van pas bij een verjaardagsfeestje, carnaval en Halloween en is dus altijd handig om in huis te hebben.

30 Clics constructiespeelgoed

Clics constructiespeelgoed

Met Clics bouwstenen kunnen allerlei figuren worden gemaakt: voertuigen, dieren, huizen, monsters, robots, noem maar op.

Kinderen kunnen zelf creaties bedenken of de voorbeelden uit het instructieboekje nabouwen.

De bouwsels kunnen worden versierd met de meegeleverde accessoires en stickers.

Bouwen met Clics bevordert de creativiteit, fantasie, hand-oogcoördinatie en motoriek.

De van gerecycled plastic gemaakte onderdelen zijn makkelijk met elkaar te verbinden d.m.v. een kliksysteem.

31 Sprekende robot

Sprekende robot

Doc is een educatieve robot die de beginselen van het programmeren bijbrengt en het logisch en probleemoplossend denken stimuleert.

De robot maakt grappige geluiden en kan ook praten. Hij geeft instructies en een complimentje als deze goed zijn uitgevoerd.

Doc kan vrij over de vloer rijden, maar ook op de bijgeleverde speelmatten. Daar staan dierennamen, letters, cijfers, kleuren op.

Op de robot zitten knoppen om aan te geven in welke richtingen gereden moet worden (hierdoor leren kinderen snel het verschil tussen links en rechts).

Dankzij de verschillende modi en speelmatten blijft Doc uitdagend om mee te spelen. Niet voor niets werd dit STEM-speelgoed al eens genomineerd voor de Speelgoed van het jaar verkiezing.

32 SmartMax auto's

SmartMax auto's

Veel speelpret is verzekerd met dit magnetische constructiespeelgoed waarmee allerlei voertuigen gemaakt kunnen worden.

De 21 onderdelen bieden talloze mogelijkheden en kunnen bovendien worden uitgebreid met andere SmartMax bouwsets.

In het instructieboekje staan voorbeelden van o.a. een graafmachine, een ladderwagen, een heftruck en een bulldozer.

33 Trampoline

Trampoline

Springen is een leuke activiteit voor kleine kinderen. Het is goed voor hun lichamelijke ontwikkeling en het helpt ze om overtollige energie kwijt te raken.

Deze minitrampoline van Plum junior is dan ook geweldig buitenspeelgoed dat ook makkelijk in een kleinere tuin kan worden geplaatst.

Hierop kunnen 5-jarigen veilig spelen en stuiteren. De kindertrampoline is stevig en is voorzien van een veiligheidsnet.

Het heeft een ruim springoppervlak en een draaggewicht van 40 kilo.

Een topidee voor temperamentvolle jongetjes.

34 Trap er niet in spel

Trap er niet in spel

Op zoek naar een leuke activiteit voor een kinderverjaardag? Op deze leeftijd vinden ze alles met poep leuk, dus dit spel belooft veel hilariteit!

De spelregels zijn poepsimpel: het is de bedoeling om gekleide hondendrollen te ontwijken. Deze worden op een speelmat gelegd en om de beurt moeten de kinderen geblinddoekt naar de overkant lopen.

De wijzer op de draaischijf bepaald hoeveel stappen ze mogen zetten. Bovendien kan deze aangeven dat er een drol toegevoegd, weggehaald of verplaatst mag worden.

Degene die in de minste drollen heeft getrapt is de winnaar.

35 Walkietalkie

Walkietalkie

Hier volgt een belangrijk bericht, over. Dit nostalgische communicatiemiddel is een perfect alternatief voor een smartphone. Is dat begrepen, over?

Oké, het heeft dan wel minder bereik, maar kleine jongens kunnen er wel gratis gesprekken mee voeren. Bijvoorbeeld met een broertje, vriendje uit de straat of hun ouders.

De VTech KidiTalkie heeft leuke extra opties, zoals geanimeerde berichten versturen, een coole stemvervormer en uitdagende games die kids tegen elkaar kunnen spelen.

Vijfjarige jongens zullen dit een te gek cadeau vinden en er binnen en buiten veel plezier aan beleven.

Einde mededeling, over en uit!

36 Kinderkoptelefoon

Kinderkoptelefoon

Deze comfortabele, lichtgewicht hoofdtelefoon is speciaal ontworpen voor jonge kinderen.

Hiermee kan een 5-jarige jongen muziek luisteren, gamen of video's kijken zonder dat zijn ouders, broertjes of zusjes last hebben van het geluid.

Het kan tegen een stootje en heeft een aantrekkelijke vormgeving.

De ingebouwde volumebegrenzer beschermt de kleine oren tegen te hard geluid.

De koptelefoon is verstelbaar zodat het ook op het hoofd past naarmate het kind groter wordt.

Uit de zachte oorkussens komt een mooi helder geluid, dus ook kritische muziekliefhebbertjes zullen dit cadeautje zeker waarderen.

37 Bedtent

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Bedtent

Transformeer zijn bed in een prachtig fort met deze Marvel Avengers tent.

De overkapping creëert een knusse plek waarin je kind overdag kan spelen en 's nachts met een veilig gevoel kan slapen terwijl zijn favoriete superhelden over hem waken.

De bedtent past op elk standaard kinderbed en is in een handomdraai in elkaar te zetten. Doordat de tent onder het matras wordt vastgezet kan deze niet losraken.

38 Sonic the Hedgehog stretchpop

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Sonic the Hedgehog stretchpop

Goedkope speeltjes worden vaak aantrekkelijker gevonden dan duur speelgoed. Neem deze rekbare Sonic figuur, daar kan een 5-jarige uren zoet mee zijn.

Door aan de armen en benen te trekken rekken deze uit. Als ze worden losgelaten krimpen ze terug naar hun oorspronkelijke lengte en dat vinden 5-jarigen supergrappig om te zien.

Het is ook perfect antistress speelgoed voor energieke kinderen. Het uitrekken heeft een kalmerend effect.

Minpuntje is dat de verf vrij snel loslaat, maar voor deze prijs kun je geen hoogwaardige kwaliteit verwachten.

39 Gevechtsrobots

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Gevechtsrobots

Daag een broertje, vriendje of papa uit voor een spannend robotgevecht of ga alleen de strijd aan in de computergestuurde modus.

De robots zijn op afstand bestuurbaar en maken coole geluiden tijdens een battle.

Uiteraard kunnen ze tegen een stootje en raken niet defect als ze knock-out geslagen worden.

Batterijen (5 x AAA) zijn exclusief.

40 Quadro constructiespeelgoed

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Quadro constructiespeelgoed

Je kleine deugniet zal zich kostelijk amuseren met dit 259-delige Quadro bouwpakket.

Met de kleurrijke componenten kunnen allerlei constructies worden gebouwd, zoals klimrekken, speelhuisjes of voertuigen (in het meegeleverde instructieboekje staan 34 bouwideeën).

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden, zeker als het constructiespeelgoed wordt uitgebreid met andere Quadro bouwsets.

41 Skelter

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Skelter

Om je oogappel te stimuleren om meer buiten te spelen zou je hem op zijn 5e verjaardag kunnen verwennen met deze mooie Buzzy Galaxy skelter.

Deze wordt aangedreven met trappers wat het opbouwen van uithoudingsvermogen en kracht ten goede komt.

Als je kind moe wordt of je de controle wil overnemen kan de skelter met de duwstang vooruit worden geduwd (gebruik de push-stand en het stuurslot om de trappers en het stuur te blokkeren).

Met de handrem kan het voertuig snel tot stilstand worden gebracht. De banden zijn gemaakt van een speciaal schuim waardoor ze niet lek kunnen raken.

Dankzij de enorme stabiliteit zal de skelter niet kantelen door beweging van het kind of als er over een hobbel of stoeprand wordt gereden.

42 Speelgoedkassa

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Speelgoedkassa

Nu ze op de basisschool de beginselen van rekenen leren is een kassa een geweldige manier om vertrouwd te raken met geld.

Met nepgeld leren ze de waarde ervan kennen en kunnen ze spelenderwijs oefenen met tellen, optellen en aftrekken (de ingebouwde rekenmachine biedt uitkomst als hoofdrekenen nog te moeilijk is).

De speelgoedkassa is daarnaast uitgerust met een microfoon, weegschaal, pinautomaat (met bankpas), barcodescanner en dummy-levensmiddelen. Genoeg mogelijkheden dus om urenlang winkeltje te spelen.

43 Buurman & Buurman puzzel

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Buurman & Buurman puzzel

Puzzelen is goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek en cognitieve vaardigheden zoals geduld, concentratie en probleemoplossend denken. En als het lukt om de puzzel in elkaar te leggen zal het zelfvertrouwen enorm groeien.

Voor de fans van Buurman & Buurman is deze legpuzzel een leuke uitdaging. Er staat een afbeelding op van deze twee onhandige klussers en het aantal puzzelstukjes is goed haalbaar voor deze leeftijd. Als extra ondersteuning kan de meegeleverde onderlegger als voorbeeld worden gebruikt.

44 Magnetische vormenpuzzel

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Magnetische vormenpuzzel

Het geduld van kleine jongens wordt behoorlijk op de proef gesteld tijdens het maken van een puzzel, maar met deze magnetische vormen kunnen ze uren zoet zijn.

Ze leren al puzzelend vormen en kleuren herkennen en worden aangespoord om probleemoplossend te denken.

Nu lijken 7 puzzelstukjes niet erg veel, maar hiermee kunnen heel wat figuren worden gemaakt.

In het puzzelboekje staan maar liefst 96 uitdagende voorbeelden die ze na kunnen maken en natuurlijk kunnen creatieve jochies ook hun eigen ontwerp bedenken.

Het puzzelboekje kan makkelijk overal mee naar toe worden genomen en omdat het magnetisch is blijven de tangram vormen goed zitten. Het is dan ook de ideale afleiding tijdens een lange autorit.

45 Lego City brandweer- en politiespeelset

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Lego City brandweer- en politiespeelset

Een pyromaan heeft brand gesticht en is op de vlucht geslagen. Terwijl de brandweer het vuur blust met een drone, zet een politiemotor de achtervolging in. De boevenwagen staat al klaar om de boef naar het politiebureau te vervoeren.

Jongens van vijf jaar en ouder kunnen hun fantasie de vrije loop laten met deze 295-delige Lego City speelset.

Natuurlijk moeten de verschillende voertuigen wel eerst in elkaar worden gezet. Dat vergt concentratie en geduld, maar met het instructieboekje erbij moet het lukken en anders help je gewoon een handje.

46 DJ set

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

DJ set

Een piano, gitaar of xylofoon is leuk speelgoed om de muzikale talenten te ontplooien, maar als je het mij vraagt, is deze dj-set een veel cooler cadeau voor een jongen van 5 jaar.

DJ staat sowieso bij veel jongetjes hoog in hun lijst van droomberoepen.

Nu denk je misschien dat het aan elkaar mixen van muziek te ingewikkeld is voor deze leeftijd, maar met deze draagbare DJ-mixer is het kinderspel.

Het mengpaneel is eenvoudig te bedienen en uitgerust met een microfoon (met echo en stemvervormer), discoverlichting, geluidseffecten en luidsprekers.

Dit verjaardagscadeau zou dan ook zomaar een opstapje naar een succesvolle Dj-carrière kunnen zijn.

47 Hangschommel

Dit product is niet meer leverbaar

Hangschommel

Ieder kind zal het leuk vinden om in de HappyBag te kruipen, maar de sensorische hangschommel is vooral een fijne manier om kinderen met autisme en ADHD tot rust te laten komen.

Het helpt bij het verwerken van zintuiglijke prikkels en geeft een gevoel van geborgenheid waardoor het al snel hun favoriete plekje zal worden.

Deel dit cadeaulijstje

Facebook X PinterestWhatsApp E-Mail