28 Electrische kinderauto's en kindermotoren voor kleine coureurs

electrische kinderautos
Gepubliceerd op 07-02-2023 door Martin Verlaan (laatst gewijzigd op 29-11-2023)
Electrische kinderauto's en kindermotoren worden steeds vaker cadeau gegeven. Het dan ook superleuk voor kinderen om zelf te mogen rijden. Deze lijst met de coolste, veiligste en meest voordelige modellen maakt het je makkelijk om het juiste voertuig voor je kind te kiezen. Er staan ook nog enkele andere elektrische kindervoertuigen in, dus als je iets anders zoekt zit je hier ook goed.

Dit artikel bevat affiliatelinks. Ik kan een kleine commissie verdienen als je een aankoop doet via deze links. Dit heeft echter geen invloed op mijn objectiviteit bij het selecteren van cadeau ideeën.

Elektrische kinderauto's

Politieauto

Politieauto

Patrouilleren door de straat, boeven vangen, verkeersboetes uitdelen....dit soort fantasieën kunnen kinderen naspelen als ze in deze elektrische politieauto rijden. De zwaailichten en sirene zullen dan ook veelvuldig worden gebruikt.

De politiewagen is ook geschikt voor kindjes die zelf nog niet goed kunnen rijden. Hun ouders kunnen de auto dan bedienen met de meegeleverde afstandsbediening. Zodra hun kind oud genoeg is, kan het zelf gas geven en sturen.

De kinderpolitieauto heeft massieve banden die over elk soort ondergrond kunnen rijden. Daarbij wordt een maximale snelheid van 5 km/uur behaald. Een soft start systeem zorgt ervoor dat de auto geleidelijk optrekt.

Een veiligheidsgordel, autoradio, leren stoel behoren tot het interieur. Kinderen zullen genieten van het comfort en vooral van de spannende avonturen die ze met deze politieauto beleven!

Tractor

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Tractor

Jongens en meisjes van 2,5 tot 5 jaar kunnen heerlijk in de buitenlucht rijden met deze stoere tractor.

Omdat deze op elektriciteit werkt, komen er geen schadelijke gassen uit de uitlaatpijp. En de ronkende motor is ook slechts een geluidseffect. De versnellingspook met achteruitstand en een werkend gaspedaal maken de rijervaring nog realistischer.

Aanbevolen wordt - en dat geldt voor alle kinderauto's - om toezicht te houden. Zo is de veiligheid gegarandeerd en kan een volwassene bij gevaarlijke situaties ingrijpen met de bijgevoegde afstandsbediening.

Extra interessant is de (afneembare) aanhangwagen waarin knuffelbeesten of ander speelgoed kan worden vervoerd. Ook heeft de trekker een ingebouwde muziekspeler en ledverlichting. Hierdoor is elke rit steeds weer een belevenis.

Kiepwagen

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Kiepwagen

Je dreumes zal eindeloos rij- en speelplezier beleven aan deze gele kiepauto.

De bak aan de achterzijde kan met de bijgeleverde schep worden gevuld met zand. De schep kan aan de zijkant van de auto worden vastgeklemd. Uiteraard kan in plaats van zand ook speelgoed in de bak worden gestopt.

Door op het voetpedaal te drukken komt de truck in beweging. Als de eindbestemming is bereikt kan de bak naar achteren worden gekiept om de lading te lossen.

Extra aantrekkelijk voor kleine chauffeurtjes zijn de brandende koplampen, motorgeluiden en zwaailichten met sirene.

Overige specificaties: rijdt zowel voor- en achteruit met een snelheid van 1 tot 3 km/uur, heeft een maximum belastbaar gewicht van 20 kg en een zithoogte van 27 centimeter.

Audi Horch oldtimer

Audi Horch oldtimer

Heb je een passie voor oldtimers en is je kind nu ook enthousiast geworden? Dan zul je hem of haar vast blij maken met deze glimmende retrowagen.

De elektrische kinderauto maakt realistische motorgeluiden en trekt rustig op dankzij de "soft start".

Een broertje/zusje of vriend(innet)je kan gezellig meerijden, want de Audi Horch oldtimer biedt plaats voor 2 kinderen in de leeftijd van 1 tot 6 jaar. Met de heupgordels kunnen ze veilig worden vastgezet.

"Gas geven" gaat met het pedaal, die tevens een automatische remfunctie heeft als deze wordt losgelaten. De snelheid is begrensd tot 8 km/uur.

Rijden over oneffen ondergronden is geen probleem, maar kan wel invloed hebben op de snelheid.

Tijdens de rit kunnen de koplampen branden en kan geluisterd worden naar eigen muziek of de ingebouwde liedjes.

Ook noemenswaardig is openbare achterklep en de airco ventilatie, twee unieke features die ik niet eerder heb gezien bij kinderauto's. Dit klassieke model is dan ook zeker het geld waard.

Land Rover Evoque

Land Rover Evoque

Als je op zoek bent naar een electrische kinderauto voor een meisje, heeft deze roze land rover in elk geval de juiste kleur. Het is onder licentie van Land Rover gefabriceerd, wat goed te zien is aan de realistische details.

De tweepersoons auto voor kinderen heeft achterwielaandrijving en maakt een echt startgeluid als de sleutel in het contactslot wordt omgedraaid en het gaspedaal wordt ingetrapt.

De landrover kan voor- en achteruit rijden en trekt zonder schokken op. De twee deuren kunnen open en dicht en natuurlijk is er ook gedacht aan een muziekmodule (inclusief MP3 en USB-aansluiting).

Bij dit leuke roze autootje staat veiligheid voorop. Hij kan niet harder dan vijf kilometer per uur en de zittingen zijn voorzien van een veiligheidsriem. Bovendien kan de besturing overgenomen worden met de afstandsbediening.

Kortom, een geweldig cadeau voor een meisje dat van auto's houdt en uiteraard ook voor een jongen die geen moeite heeft met het roze carrosserie.

Lamborghini Veneno

Lamborghini Veneno

Steel het hart van je kind met dit racemonster. Oké, een egel kan harder rennen, maar 6 km/per uur is snel genoeg voor een onervaren minderjarige coureur.

En als het nog onverantwoord is om je peuter of kleuter alleen te laten rijden, biedt de afstandsbediening uitkomst. Daarmee neem je de besturing over, terwijl de kleine geniet van een zorgeloos autoritje.

De Lamborghini Veneno is een mooi gestroomlijnde wagen met rubberen wielen, vleugeldeuren, een leren stoel met gordel, vierwielaandrijving, verlichting, versnellingen en verschillende opties om muziek af te spelen.

Oftewel: een supercoole auto waarmee kleine kinderen hun eerste rijvaardigheden kunnen ontwikkelen.

Ferrari Go kart

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Ferrari Go kart

De Ferrari Go kart is een echte eyecatcher met zijn stoere ontwerp en oplichtende achterwielen. Omdat de elektrische kart een snelheid tot 25 kilometer per uur bereikt, is het af te raden om er hele jonge kinderen in te laten rijden.

Met drie maximumsnelheden en een krachtige rem kunnen zowel beginnende als gevorderde coureurs met dit racewagentje rijden. Desgewenst met een muziekje op de achtergrond, want via bluetooth kunnen liedjes vanaf een smartphone worden afgespeeld.

De Ferrari Go kart kan voor- en achteruit rijden en een afstand van 15 tot 20 kilometer afleggen. Het frame is verstelbaar zodat de kart voor verschillende lichaamslengtes geschikt is.

Mercedes Benz Actros truck

Mercedes Benz Actros truck

Het is dat deze Actros truck een stuk kleiner is, anders zou je waarschijnlijk niet doorhebben dat het een replica is.

Aspirant-vrachtwagenchauffeurs van 1 tot 6 jaar zullen zich een koning van de weg voelen als ze erin rijden. Zeker ook omdat de elektrische vrachtauto is uitgerust met coole opties zoals een groot multimediascherm, openslaande deuren, leren stoel met gordel, vering en vierwielaandrijving.

Stickers worden los meegeleverd zodat je zelf kunt beslissen of je truck wel of niet wilt versieren.

Willys Jeep

Willys Jeep

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de Willys Jeep gebruikt door het amerikaanse leger Later was het landvoertuig ook in een aantal filmklassiekers te zien. En nu kan je kind er ook in rijden! De elektrische jeep wordt aangedreven door vier 12 volt motoren en rijdt moeiteloos over elk soort terrein, terwijl de brandende koplampen voor een goede zichtbaarheid zorgen.

Deze kinderuitvoering van het historische legervoertuig is gemoderniseerd met een Bluetooth Mp3 speler en een soft start systeem dat voor een geleidelijke acceleratie zorgt. De maximale snelheid is 3 km/uur.

De Willys kinderjeep is verkrijgbaar in twee kleuren en wordt geleverd met afstandsbediening voor parental control.

10 Brandweerauto

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Brandweerauto

Tatuuu tatúúú! Maak plaats voor de brandweer! Het kost een tienvoud van een gewone speelgoedauto, maar hierin kan je kind of kleinkind echt achter het stuur kruipen en zijn of haar fantasie nog meer tot leven brengen. Hij of zij hoeft alleen maar de bijgeleverde brandweerhelm op te zetten om zich een echte brandweerman of -vrouw te voelen.

De brandweerauto heeft werkende zwaailichten met sirene en een brandblusser die met water kan worden gevuld. Andere aantrekkelijke eigenschappen zijn de koplampen, verlichte wielen, een claxon, het motorgeluid bij het opstarten en de mogelijkheid om muziek af te spelen.

Zoals de meeste elektrische kinderauto's kan ook deze brandweerwagen zowel door het kind zelf worden bestuurd, als door de ouders met de afstandsbediening.

De maximumsnelheid kan tussen de 3 tot 6 km per uur worden ingesteld, en het automatische remsysteem en de heupgordel zorgen voor extra veiligheid.

De leeftijdsgrens voor dit elektrische speelgoed is 5 jaar.

11 Mercedes-Benz G-wagon

Mercedes-Benz G-wagon

In deze miniversie van de Mercedes-Benz G63 kunnen autofans tussen de 1 en 4 jaar dezelfde luxe ervaren als de grote uitvoering. De eenpersoons G-wagon, die ook in het zwart gekocht kan worden, is zowel van buiten als van binnen prachtig afgewerkt met veel details.

De kunstlederen stoel, de vering en het soft start systeem zorgen voor een comfortabele autorit op zowel harde als op oneffen oppervlakten, want de krachtige aandrijfmotoren presteren in verhouding net zo goed als de originele uitvoering van de Mercedes-Benz G63.

Met een topsnelheid van vijf kilometer per uur hoeven ouders zich geen zorgen te maken dat hun kind een snelheidovertreding begaat. Bovendien is de maximumsnelheid instelbaar en kan de besturing met de afstandsbediening worden overgenomen.

Tot slot beschikt deze mooie elektrische kinderauto over verschillende licht- en geluidsfuncties die de rijervaring nog leuker maken. Dus als je je kind echt wilt verwennen, is dit het ultieme verjaardagscadeau!

12 Vorkheftruck

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Vorkheftruck

Laden en lossen maar! De vork van deze heftruck kan echt omhoog en omlaag bewegen, wat een beroep doet op de motorische vaardigheden van de kleine bestuurder. Door lege dozen of speelgoed op te tillen, te verplaatsen en weer neer te zetten wordt de fijne motoriek, de hand-oogcoördinatie en het ruimtelijk inzicht verbeterd.

Met de afstandsbediening kan de controle van het accuvoertuig door een volwassene worden overgenomen zodat de veiligheid gewaarborgd blijft.

Dankzij de soft start functie trekt de heftruck rustig op waardoor het kind geen schokken voelt tijdens het wegrijden. Andere voorzieningen zijn: een veiligheidsriem, een autoradio, verlichting en natuurlijk een toeter.

De rubberen banden en lederen zitting zorgen voor extra comfort. Het maximale draaggewicht bedraagt 40 kg en de maximale snelheid 6 kilometer per uur.

13 Offroad beach buggy

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Offroad beach buggy

Dankzij de vierwielaandrijving en het profiel van de rubberen banden zijn verharde wegen geen obstakel voor deze blitse terreinwagen. De schokdempers vangen elke oneffenheid op en zorgen voor een comfortabele rit. Evenals de twee ecoleren stoelen die ook plaats bieden voor een passagier.

In het dashboard is een FM-radio ingebouwd met extra ingangen voor audio en USB. De elektrische buggy kan niet harder rijden dan 5 kilometer per uur en remt automatisch zodra het gaspedaal wordt losgelaten. Een prettige veiligheidsvoorziening is dat de ouders met de afstandsbediening kunnen ingrijpen bij gevaarlijke situaties.

De Offroad Beach Buggy is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder ook een camouflage-uitvoering.

14 Vierpersoons buggy

Vierpersoons buggy

Deze in drie kleuren leverbare buggy heeft vier zitplaatsen, wat ideaal is voor een gezin met meerdere kinderen (het maximaal belastbare gewicht is 120 kg).

In tegenstelling tot andere electrische kinderauto's heeft deze CE-gecertificeerde buggy vierwielaandrijving, een hogere snelheid (max. 11 km/uur) en een lange rijtijd (tot 2 uur).

De terreinwagen heeft gordels, een versnellingspook, een contactslot, voor- en achterlichten en een autoradio die ook mp3's kan afspelen. Plus: een automatisch remsysteem dat in werking treedt zodra de voet van het gaspedaal wordt gehaald.

15 360º Trike

360º Trike

Jonge coureurs tussen de 3 en 6 jaar oud zullen deze batterij aangedreven trike van Huffy helemaal geweldig vinden. Ten eerste omdat "Green Machine" er supergaaf uitziet en ten tweede omdat ze er 360° rondjes mee kunnen draaien.

Met de trike kunnen ze uiteraard ook voor- en achteruit "racen", met een maximum snelheid van 4 km/uur.

Bij deze kinderauto ontbreekt een rond stuur,. In plaats daarvan heeft de Green Machine twee joysticks: één om de richting te bepalen, en één om de snelheid te regelen.

Elektrische kindermotoren

16 Harley

Harley

Vriendjes zullen jaloers naar je kind kijken als hij of zij toeterend op deze mini Harley door de straat rijdt. Het is een opvallende verschijning met zijn vlammende uitstraling, lange zadel, hoge zijspiegels en coole koplampen.

Je jonge motorliefhebbertje kan de chopper starten door het gaspedaal in te drukken en remmen door het gaspedaal weer los te laten.

De motorfiets heeft een zithoogte van 69 centimeter. Het zadel is lang en heeft een rugsteun.

De maximumsnelheid bedraagt 3 kilometer per uur. Met een volledig opgeladen accu kan twee uur gereden worden, wat een stuk langer is dan de meeste andere elektrische kindermotoren.

17 Aprilia kindermotor

Aprilia kindermotor

Kindermotoren die op dezelfde manier starten als een echte motor zie je niet vaak. Maar deze schitterende kinderuitvoering van de Aprilia Dorsoduro heeft een echt werkend contactslot. Zodra de sleutel wordt omgedraaid klinkt een indrukwekkend startgeluid.

Verder heeft deze coole motorbike een echt werkend gaspedaal, rubberen banden en zijwieltjes.

Er kan met 2 snelheden worden gereden: 3 en 6 kilometer per uur. Over het aantal pk's zal ik dus verder maar niet hebben, maar wel noemenswaardig zijn de echt werkende koplamp en de lange speeltijd (1 uur indien de accu helemaal vol is).

Kortom: een geweldig vervoermiddel voor stoere kids tussen de twee en zes jaar.

18 Crossmotor

Crossmotor

Jongens en meisjes van 2 tot 5 jaar zullen veel rijplezier beleven aan deze elektrische kindermotor, die binnen mum van tijd accelereert naar 3 km/uur.

Het crossmodel heeft profielbanden en een krachtige achterwielaandrijving waardoor het makkelijk over ruwe oppervlaktes kan rijden.

De zijwieltjes zorgen voor extra stabiliteit en kunnen worden verwijderd als het evenwichtsgevoel van het kind beter is ontwikkeld.

Net als de meeste elektrische kindervoertuigen heeft deze motorfiets werkende koplampen en de mogelijkheid om muziek en verhaaltjes af te spelen (deze zijn alleen in het Engels).

Lang rijplezier is met een volle accu verzekerd: ongeveer drie kwartier. De zithoogte is 40 centimeter zodat kleine motorrijdertjes goed met hun benen bij de grond kunnen. De slipvaste handgrepen op het stuur geven extra grip tijdens het rijden.

19 Trike

Trike

Je kleine snelheidsduivel zal zich goed vermaken met deze elektrisch aangedreven driewieler, die twee krachtige motoren van 35 watt heeft en in 4 kleurvarianten leverbaar is.

Het gevaarte is eenvoudig te besturen met de afstandsbediening en rijdt dankzij de schokdempers erg comfortabel. Als de tricycle wordt gestart komt deze rustig in beweging. De maximumsnelheid is 5 kilometer per uur.

De elektrische driewieler is CE-gecertificeerd en voldoet daarmee aan de europese veiligheidsnormen. De claxon en het automatische stopsysteem waarborgen eveneens de veiligheid van drie tot achtjarige chauffeurs.

Tijdens de rit kunnen mp3's via Bluetooth of USB worden afgespeeld. De ledverlichting aan de voor- en achterzijde en de verlichte wijzerplaten op het dashboard zorgen voor een realistische rijervaring.

20 BMW racemotor

BMW racemotor

Dat deze replica iets minder hard gaat dan de echte Mini BMW S1000 RR mag de pret niet drukken. Hoe hard het gaspedaal ook wordt ingetrapt, drie kilometer per uur is het maximaal haalbare. Deze snelheidsbegrenzing is maar goed ook; je wilt immers niet dat je koter in het ziekenhuis beland.

Aangezien kleine kinderen nog moeite hebben met het bewaren van de balans, is deze sportieve kindermotor met drie wielen uitgerust. Tijdens het rijden branden de koplampen. Als het gaspedaal losgelaten wordt zal de motor automatisch remmen.

21 Quad

Quad

Groen, roze en zwart zijn de kleuren waarin deze kampioen van de kinderquads te bestellen is.

De Champion 5000 quad is ontworpen voor kindjes tussen de 1 en 3 jaar. Het voertuig gaat rijden zodra het knopje op het stuur wordt ingedrukt.

Het kan even duren voor de eindbestemming is bereikt, want deze vierwielige bromfiets gaat niet sneller dan 3 kilometer per uur. Maar dat is niet erg, want de multimedia unit zorgt voor muzikaal vertier tijdens de rit.

22 Kindermotor met zijspan

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Kindermotor met zijspan

Deze elektrische motorfiets is een geweldig cadeau voor dreumesen, peuters en kleuters waarmee ze hun coördinatie, oriëntatie en evenwichtsgevoel kunnen versterken.

Heel leuk is dat een passagier kan meerijden in de zijspan. Deze heeft een handgreep en biedt ook opbergruimte voor speelgoed of andere spulletjes.

De zadels zijn laag en breed voor extra comfort. Vier profielbanden en twee stabilisatiewielen zorgen ervoor dat deze stoere kindermotor een stevige wegligging heeft. En met een maximale snelheid van 3 km per uur is deze motor veilig voor deze leeftijdscategorie.

Met een volledig opgeladen accu kan er ongeveer drie kwartier mee gereden worden. De veelkleurige koplampen, het motorgeluid, de claxon en liedjes zullen kleine kinderen een geweldige rijervaring bezorgen.

Andere elektrische kindervoertuigen

23 Vespa scooter

Vespa scooter

De Vespa PX150 is geschikt voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar. De elektrische scooter heeft een prachtig vintage ontwerp dat in verschillende kleuren verkrijgbaar is.

Zijwieltjes aan de achterzijde beschermen de kleine bestuurder tegen omkiepen. De kinderscooter heeft handremmen, zijspiegels, een radio, een claxon en werkende koplampen.

De snelheid kan bepaald worden met het gaspedaal. De Vespa PX150 e-scooter kan ook achteruit rijden door de versnellingsschakelaar om te zetten.

24 e-Skelter

e-Skelter

Eindeloos buitenspeelplezier gegarandeerd met deze elektrische skelter van het kwaliteitsmerk BERG. Dankzij de trapondersteuning en de drie versnellingen kost het weinig moeite om te trappen. Op het verlichte display is de accustatus af te lezen en ook de rijsnelheid en de afgelegde afstand.

Met de terugtraprem staat de skelter in mum van tijd stil, ook bij hoge snelheden. Het BFR-systeem maakt het tevens mogelijk om na stilstand zonder te schakelen achterwaarts te rijden.

De vier luchtbanden en de draaias zorgen voor comfortabel rijplezier en een stabiele wegligging, zowel op een vlakke ondergrond als op gras, zand en grind.

Deze blauwe e-skelter is dan ook een topkeuze voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar en kan jaren mee omdat de afstand tussen het stuur en de zitting verstelbaar is.

25 e-Step

e-Step

Sjees met maximaal 12 kilometer per uur over de weg met deze elektrische kinderstep.

Als de accu volledig is opgeladen kan een afstand van 6 kilometer worden afgelegd, dus je kunt er makkelijk mee naar school en weer terug naar huis rijden.

De Denver SCK5310 step kan worden ingeklapt waardoor deze weinig ruimte inneemt bij het opbergen. De e-step heeft 5" wielen, een verstelbaar stuur en een voetrem. Het kan een gewicht tot 50 kg dragen.

Naast de kleur zwart biedt de fabrikant ook een blauwe en roze variant aan.

26 Trein

Trein

Heeft je kind een obsessie voor treinen? Laat hem of haar dan deze machtig mooie stoomlocomotief besturen!

Een vriendje, knuffelbeest, broertje of zusje kan eventueel meerijden op de wagon, die ook los te koppelen is. Onder de zitplaatsen is ruimte om speelgoed of andere bagage op te bergen.

De op een batterij werkende stoomlocomotief heeft een voorlamp en achterlichten en maakt realistische geluiden. Ook is het mogelijk achteruit te rijden en om muziek af te spelen via een USB-stick of SD-kaart.

Dit fantastische verjaardagscadeau stimuleert het rollenspel en de creatieve verbeelding van kinderen. Ze kunnen in de huid van machinist of conducteur kruipen en zich uren vermaken met fantasievolle avonturen.

27 Vliegtuig

Vliegtuig

Droomt je kind ervan om later piloot te worden? Geef dan dit propellervliegtuigje voor zijn of haar verjaardag om alvast mee te oefenen.

Uiteraard alleen op de grond want opstijgen is niet mogelijk. Dat gebrek wordt gecompenseerd door vele coole features, zoals led-verlichting, geluidseffecten, mp3-speler, versnellingspook, gordel en dashboard met lcd-scherm.

Het elektrische vliegtuig kan maximaal 5 kilometer per uur rijden en is geschikt voor kinderen met een gewicht tot 20 kilogram.

Met de afstandsbediening heb je als ouder de mogelijkheid om controle over de "vlucht" te houden.

28 Tank

Tank

Ik vind kinderen en oorlogsspeelgoed persoonlijk geen geweldige combinatie, maar deze elektrische tank is te cool om niet te noemen en je zou het ook als een effectief verdedigingswapen kunnen zien om in te zetten als je kind gepest wordt.

De gevechtstank heeft meerkleurige verlichting en een kanonloop die het afvuren met licht- en geluidseffecten nabootst. Dat zal gemene kinderen zeker afschrikken!

Deel dit cadeaulijstje

Facebook X PinterestWhatsApp E-Mail