Geef hem een belevenis cadeau, omdat herinneringen waardevoller zijn dan spullen

belevenis cadeau man
Gepubliceerd op 16-11-2021 door Martin Verlaan (laatst gewijzigd op 26-11-2023)
Zoek je een origineel cadeau voor een man die alles al heeft of die een nieuwe uitdaging niet uit de weg gaat? Haal hem uit zijn dagelijkse sleur en geef een coole belevenis cadeau! Een onvergetelijke ervaring is tenslotte veel waardevoller dan een nietszeggend duur geschenk. Dus kies hieronder een bijzondere activiteit ter land, ter zee of in de lucht uit en bezorg hem de dag van zijn leven!

Dit artikel bevat affiliatelinks. Ik kan een kleine commissie verdienen als je een aankoop doet via deze links. Dit heeft echter geen invloed op mijn objectiviteit bij het selecteren van cadeau ideeën.

Grotbiken

Grotbiken

Dit is een gaaf cadeau voor mannen die wel in zijn voor een avontuurlijk fietstochtje.

Deze route gaat namelijk niet over het fietspad, maar eronder!

Via een lange wenteltrap dalen de deelnemers af naar een onderaardse wereld, waar grotbikes met speciale verlichting klaarstaan.

Nadat iedereen zijn helm heeft opgezet kan de fietstocht door het immense gangenstelsel van de Sibbergroeve beginnen.

Een ervaren gids zal de deelnemers langs bijzondere plekken leiden en vertellen over de geschiedenis van deze Limburgse mergelgroeve.

Na een parcours van circa 10 kilometer afgelegd te hebben komt er een einde aan deze belevingstocht en zijn de deelnemers een bijzondere ervaring rijker, want wie kan er nu zeggen dat ze 40 meter onder de grond van Valkenburg hebben gefietst?

Vliegen in een Cessna vliegtuigje

Vliegen in een Cessna vliegtuigje

Het is niet uit de lucht gegrepen als ik vertel dat het ook zonder enige vliegervaring mogelijk is om een vliegtuig te besturen.

Vanzelfsprekend gaat er een instructeur mee in de cockpit, want op een brokkenpiloot zit niemand te wachten.

De vlucht wordt gemaakt in een eenmotorig propellervliegtuig en duurt 20 minuten.

Dus als jij een man kent wiens jongensdroom het was om piloot te worden, kun je hem met deze cadeaubon de verrassing van zijn leven geven.

Het leuke is dat er ook 2 passagiers mee mogen, dus wie weet zit jij straks wel op de achterbank mee te genieten van het prachtige uitzicht op de Veluwe.

Valkerijworkshop

Valkerijworkshop

Roofvogels zijn fascinerende dieren met hun doordringende ogen, enorme vleugels en prachtige verenkleed.

Deze heersers van het luchtruim kunnen een prooi op grote hoogte waarnemen en deze pijlsnel met hun scherpe klauwen grijpen.

Iemand met een fascinatie voor deze kromsnavels zal een rondleiding op de roofvogelboerderij in Berkel en Rodenrijs helemaal te gek vinden.

Hier kunnen uilen, valken, haviken en andere imposante roofvogels van dichtbij bewonderd worden.

Een valkenier vertelt over hun gedrag en de manier waarop ze worden getraind. Wie durft, mag een roofvogel dragen op een valkeniershandschoen en deze zelfs vanuit de lucht op de handschoen laten landen.

Kortom, een waanzinnige ervaring waar nog lang over nagepraat zal worden.

Kitesurfen

Kitesurfen

Geef deze spetterende belevenis cadeau aan een man die van watersport houdt.

Misschien heeft hij al ervaring met surfen en wil hij een stapje verder gaan en ervaren hoe gaaf het is om door een vlieger over het water te worden voorgetrokken.

Door deze introductieles te volgen maakt hij op een veilige manier kennis met deze extreme watersport.

Op het strand van Zandvoort leren kundige instructeurs leren de basistechnieken aan.

Na 2,5 uur les zullen de cursisten in staat zijn om een kite te besturen en onder controle te houden.

In de vervolglessen (niet inbegrepen) wordt ook op het water geoefend.

Glow in the dark minigolf

Glow in the dark minigolf

Als ik een balletje mag opgooien voor een leuk binnenuitje, zou ik glow in the dark minigolf aanbevelen.

Deze variant wordt gespeeld in een betoverend parcours met uitdagende hindernissen.

Stap van de ene magische wereld in de andere en kijk je ogen uit, want alle golfbanen zijn supermooi verlicht met fluoriderende blacklights (wat een extra cool effect geeft met witte kleding aan).

Beleef deze unieke midgetgolf ervaring voor nog geen tientje per persoon in Enschede, Eindhoven en Rotterdam.

Blokarten

Blokarten

Bij deze outdoor experience moeten alle zeilen bijgezet worden. Maar dat is niet erg, want blokarten (of strandzeilen) is superleuk om te doen.

Nadat een blokartinstructeur heeft uitgelegd hoe het driewielig karretje met zeil moet worden bestuurd, mag er 2 uur lang over het lange, brede strand van Ouddorp worden gereden.

Na afloop krijgen de deelnemers een certificaat mee, dat van pas komt als ze in de toekomst materiaal willen huren om zelfstandig te blokarten.

Vrachtwagen rijles

Vrachtwagen rijles

Als hij met diesel in het bloed is geboren, maar is het er nooit van gekomen is om het groot rijbewijs te halen, gun hem dan dit geluksmomentje.

Met een erkend instructeur naast zich mag hij met een 10-tonner een uurtje op de openbare weg rijden, en dat is een machtig mooie ervaring. Desgewenst mogen er ook 2 passagiers mee.

Deze proefles is een fantastisch cadeau voor een vrachtwagenliefhebber (rijbewijs B is vereist)

Skyshark experience

Skyshark experience

De Skyshark is het ultieme vervoermiddel voor mannen met een adrenalineverslaving.

Deze overkapte speedboot heeft de vorm van een haai. Nu is varen in de buik van een haai sowieso een bijzondere belevenis, maar het wordt pas echt een spektakel als deze met hoge snelheid over het water sjeest en zo nu en dan onder water duikt om vervolgens met een metershoge sprong weer boven te komen.

De Skyshark wordt bestuurd door een ervaren piloot die als een snelheidsduivel duizelingwekkende capriolen uit zal halen waarbij de G-krachten goed voelbaar zijn (een ritje in de achtbaan is er niks bij).

Als hij van snelheid en sensatie houdt en je hem iets nieuws wilt laten ervaren is dit avontuurlijke cadeau echt iets voor hem.

Vogels spotten

Vogels spotten

Deze wandelexcursie is een aanrader voor elke vogelliefhebber.

De Oostvaardersplassen is een uitgestrekt moerasgebied dat erg aantrekkelijk is voor vogels omdat het uit veel gras, water, bossen en rietvlaktes bestaat.

Er zijn tientallen bijzondere vogelsoorten die hier leven of komen overwinteren, zoals de roerdomp, aalscholver, zilverreiger, ijsvogel, zeearend, lepelaar en baardman. En met een beetje mazzel zijn er ook nog wilde dieren te zien.

Twee vogelexperts zullen gepassioneerd van alles vertellen over de gevleugelde bewoners van dit vogelparadijs.

Langs de route staan verschillende uitkijkpunten en schuilhutten van waaruit de vogels kunnen worden bekeken.

Het is dan ook aan te bevelen om een verrekijker en een fototoestel mee te nemen.

10 Overnachting in een kasteeltoren

Overnachting in een kasteeltoren

Zouden er spoken in dit eeuwenoude kasteel ronddwalen? Welnee, stellen die jullie voorgingen gaven gemiddeld een dikke 9 als waarderingscijfer voor deze romantische belevenis!

Dus als je hem op een originele manier wil verrassen, maak dan gebruik van deze unieke cadeautip!

Kasteel Huis Bergh ligt in het mooie Gelderland, aan de rand van het stadje 's-Heerenberg.

Het personeel zal jullie na een vorstelijke ontvangst naar de torensuite begeleiden, die van alle gemakken is voorzien.

De smalle ramen bieden een schitterend uitzicht op het imposante kasteel en de sprookjesachtige omgeving.

Tussen de dikke kasteelmuren is de magische sfeer van deze middeleeuwse verdedigingstoren goed voelbaar.

Tel daar alle luxe, de vriendelijke bediening, het heerlijke eten en de vele wandelmogelijkheden bij op en je begrijpt dat dit een weekendje weg wordt om nooit te vergeten.

11 Duikles

Duikles

Is het zijn grote wens om ooit de onderwaterwereld te verkennen? Trakteer hem dan eens op een duikles.

Daarvoor hoeft hij niet naar een tropisch oord, want het zwembad van Hoogezand heeft professionele duikinstructeurs in dienst die hem de basistechnieken zullen aanleren.

Na de theorie mag er met duikuitrusting naar de bodem van het zwembad worden gezwommen.

Hij zal zich als een vis in het water voelen en wie weet is deze geweldige onderwaterervaring wel een opzetje naar het behalen van een duikbrevet.

12 Racen op circuit Zandvoort

Racen op circuit Zandvoort

Laat hem in de huid kruipen van zijn favoriete autocoureur.

Dit is geen goedkoop uitje, maar het betreft dan ook een dagvullend programma waarbij in exclusieve sportwagens mag worden gereden, zoals een Porsche 911, formule RP1, BMW 1, Ford Mustang en een Dodge Charger.

Verschillende sensationele vormen van autosport komen aan bod, zoals racen, driften, terreinrijden, karten, slalommen, slippen, dragracen en ijsrijden.

Dus als je jouw geliefde autosportliefhebber een onvergetelijke dag wilt bezorgen, trommel dan nu familie en vrienden op om geld in te zamelen voor deze spectaculaire belevenis op en rondom het circuit van Zandvoort.

13 Bungeejumpen

Bungeejumpen

Dit belevenis cadeau is niet geschikt voor watjes. Want om van een monumentale kraan af te springen en vervolgens een vrije val van tientallen meters te maken moet je over stalen zenuwen beschikken.

Het springplatform geeft een schitterend uitzicht over een Amsterdamse rivier, maar het is de vraag of de adrenalinejunkie in kwestie daar op 50 meter hoogte oog voor heeft.

Na een korte briefing en veiligheidscheck breekt het moment van de waarheid aan en mag de durfal zich in de afgrond storten. Een moment dat zelfs de grootste macho altijd bij zal blijven.

Dus als jij een waaghals kent die altijd al eens aan een elastiek heeft willen bungelen, verras hem dan met de ultieme Try Before You Die Experience.

14 Trike rijden

Trike rijden

Welke motorliefhebber wil nu niet een dagje op zo'n driewielige monstermotor door het Limburgse landschap toeren?

Huur deze bijzondere motorfiets voor je motorvriend en laat hem kennis maken met de power van een trike.

Het goede nieuws is dat er een passagier mee mag, dus rij gezellig mee en beleef samen het ultieme gevoel van vrijheid.

15 Flyboarden

Flyboarden

Iedereen die van watersport en sensatie houdt, moet dit een keer hebben gedaan!

Het geeft een enorme adrenalinekick om door een krachtige waterstraal metershoog de lucht in gelanceerd te worden.

Met een flyboard kunnen ook allerlei spectaculaire stunts worden uitgevoerd, maar voordat je als superman over het water kan zweven moet je eerst de basis kennen.

In deze snelcursus leer je de theorie en mag je de opgedane kennis direct in de praktijk uitproberen.

Het leuke van flyboarden is dat het een zeer toegankelijke activiteit is omdat je er geen ervaring of kracht voor nodig hebt.

Voor je het weet heb je het navigeren onder de knie en schiet je als een raket omhoog om vervolgens als een dolfijn het water in te duiken.

16 Zangworkshop

Zangworkshop

Zingt hij altijd vals onder de douche? Dan wordt het misschien tijd om zijn matige zangkwaliteiten wat bij te schaven.

Als zingen zijn passie is kan dit muzikale cadeau zelfs het begin zijn van een zangcarrière.

Tijdens deze workshop zal een professionele zangcoach namelijk de juiste zangtechnieken aanleren om het beste uit zijn stem te halen.

In een professionele geluidsstudio mag het zelfgekozen lied worden ingezongen.

Na afloop krijgt hij een audio-opname mee zodat hij thuis trots het resultaat kan laten horen.

17 Ballonvaart

Ballonvaart

Veel avontuurlijke mannen hebben deze belevenis op hun bucketlist staan. Niet verwonderlijk, want zweven in een luchtballon is een unieke ervaring die alle verwachtingen overstijgt.

In een mandje de lucht ingaan is best spannend, maar eenmaal op grote hoogte ervaren de passagiers een gevoel van vrijheid en rust.

Al meevarend met de wind kunnen ze genieten van het Nederlandse landschap, dat van bovenaf adembenemend mooi is.

Een ervaren piloot zorgt ervoor dat de vlucht en de landing veilig verloopt.

Eenmaal op de grond wordt het avontuur afgesloten met een glaasje bubbels en daarna wordt iedereen teruggebracht naar de opstijgplaats.

Ballonvaren is het hele jaar mogelijk, maar in de lente in zomer zijn de weersomstandigheden het gunstigst.

18 Wadlopen in Pieterburen

Wadlopen in Pieterburen

Dit is een origineel cadeau-idee voor mannen die graag eropuit trekken in de natuur.

Het is een bijzondere ervaring om over de drassige bodem van de waddenzee te lopen.

Tijdens het wadlopen voel je je één met de natuur en kun je genieten van een uitgestrekt panorama.

Ook zijn er dieren te zien die je niet elke dag tegenkomt en als het meezit, kun je zelfs zeehondjes spotten.

Tijdens de tweeënhalf uur durende wandeltocht worden de deelnemers vergezeld door ervaren gidsen.

Na 8 kilometer over het Groningse wad afgelegd te hebben is het tijd voor ontspanning.

In het hotel Waddenweelde kan iedereen zich opfrissen en vervolgens relaxen in de sauna of het zwembad.

Bij dit arrangement is ook een overnachting en ontbijt inbegrepen.

19 Rijden in een Ferrari

Rijden in een Ferrari

Is hij een liefhebber van Italiaanse sportauto's en droomt hij ervan om zelf ooit achter het stuur van een echte Ferrari te kruipen? Benut dan deze kans om zijn ultieme wens uit te laten komen.

Na een beknopte uitleg van een instructeur, mag de geluksvogel in kwestie 20 minuten in een Ferrari 458 Italia rijden.

Dat is een kort ritje, maar wel een onvergetelijke! Want de adrenaline zal door zijn lijf gieren als hij de sleutel omdraait en de V8 motor begint te brullen. Deze heeft 562 pk waarmee binnen 3,4 seconden een snelheid van 100 km/u kan worden behaald.

Helaas laat de toegestane maximumsnelheid in Nederland het niet toe om de snelheid op te voeren naar 325 km/u, maar de jaloerse blikken van medeweggebruikers zullen dit gemis enigzins compenseren.

20 Klautertocht in Valkenburg

Klautertocht in Valkenburg

Deze (in)spannende uitdaging kost slechts 3 tientjes per persoon en kan met het hele gezin worden gedaan (minimum lengte 130 cm).

Het avontuur begint bij een kasteelruïne waar wordt afgedaald naar de ondergrondse gangen van de Fluweelengrot.

Hierbij moeten regelmatig smalle trappen en ladders beklommen moeten worden. Ook is er een 8 meter hoge klimwand en wie durft, mag abseilen in een 30 meter diepe waterput.

Uiteraard staat veiligheid voorop. De deelnemers worden begeleid door een gids. En dat is maar goed ook, want in het complexe gangenstelsel kun je makkelijk verdwalen. Tijdens de klauterroute moet iedereen een helm en klimgordel dragen.

De gids vertelt ondertussen interessante weetjes over de mijngangen en de geschiedenis van het eeuwenoude kasteel.

De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur.

21 Driften op een circuit

Driften op een circuit

Nog een spectaculaire belevenis voor een man met een rijbewijs!

Driften is de ultieme voertuigbeheersing. Deze rijvaardigheid heeft veel bekendheid heeft gekregen door de straatraces die in de filmreeks The Fast and the Furious te zien zijn.

Vol gas met spinnende wielen door de bocht scheuren veroorzaakt heftige slijtage aan autobanden, dus is het goed om te weten dat de eigen auto niet voor deze training gebruikt hoeft te worden.

Op het Midland circuit van Lelystad staat namelijk een BMW E36 klaar waarin, na de theoretische uitleg, de hele middag geoefend mag worden.

Na afloop zal de cursist beter in staat zijn om zijn auto in extreme omstandigheden onder controle te houden.

22 Schapendrijven

Dit product is niet meer leverbaar

Schapendrijven

Deze workshop toont aan dat iedereen kan leren schapenhoeden.

Degene die je deze belevenis cadeau geeft, mag met maximaal negen personen deelnemen (kinderen vanaf 8 jaar).

Een ervaren schapenherder legt enthousiast uit hoe het schapendrijven in zijn werk gaat en demonstreert hoe belangrijk de samenwerking met honden is.

Daarna mogen de deelnemers zelf proberen om de schapen bij elkaar te drijven. Dat zal hilarische momenten opleveren want die wollige beesten kunnen rare bokkensprongen maken en gaan alle kanten op, behalve de goede als niet de juiste technieken worden gebruikt.

Gelukkig zal de schapenherder aanwijzingen geven zodat iedereen het schapendrijven snel onder de knie krijgt.

Deze heerlijke buitenactiviteit kan worden gedaan in een dorpje nabij Nijmegen.

23 Dineren in het donker

Dit product is niet meer leverbaar

Dineren in het donker

In Amsterdam staat een bijzonder restaurant, genaamd Ctaste. Je hoeft hier geen mooie sfeerverlichting te verwachten, maar wel kun je rekenen op een heerlijk viergangenmenu.

Wat er precies wordt voorgeschoteld is verrassing, want juist in het donker worden de zintuigen extra geprikkeld.

De kelners en serveersters weten dit als geen ander. Ondanks hun visuele beperking weten zij elke tafel feilloos te vinden en de gasten op hun wenken te bedienen.

Je kunt er blind op vertrouwen als ik zeg dat dineren bij cTaste een intense smaakbelevenis is die elke fijnproever een keer gedaan moet hebben.

24 Outdoor paintball

Dit product is niet meer leverbaar

Outdoor paintball

Paintballen is een populair bedrijfsuitje omdat het gaaf is om te doen en de teamband versterkt.

Maar het is ook een schot in de roos op een verjaardagsfeest en een stuk minder saai dan in een kring over koetjes en kalfjes te praten.

Het strategische schietspel waarbij de tegenstanders met verfpatronen moeten worden uitgeschakeld is bovendien favoriet op vrijgezellenfeesten, want er is niets leuker dan een paar uurtjes knallen met je maten.

Het evenement vindt plaats op een monumentale boerderij waar veel ruimte is om te rennen en verschillende objecten staan om dekking te zoeken.

Om het gezicht en de kleding te beschermen ligt er voor de deelnemers een masker en een overall klaar, en wie durft, mag zich in een konijnenpak hijsen.

Na afloop heeft je team de mogelijkheid om onder het genot van een hapje en een drankje gezellig na te kletsen.

Dit leuke, energieke uitje is te beleven in Ermelo, Ewijk en Rotterdam en kost slechts €3,95 per persoon.

25 Culinaire treinreis

Dit product is niet meer leverbaar

Culinaire treinreis

Het is goed mogelijk dat je deze lichtblauwe trein weleens hebt zien rijden, want dit restaurant op wielen rijdt sinds 2019 door heel Nederland.

De dinner train bestaat geheel uit moderne, knus ingerichte restauratierijtuigen.

Terwijl het Nederlandse landschap voorbij zoeft, kun je samen met je partner genieten van een heerlijk driegangendiner.

Omdat de wagons soms een beetje heen en weer wiegen, zijn de tafels bestickerd zodat borden en glazen niet kunnen schuiven.

Aan boord is het vele malen gezelliger dan in een gewone trein. Ook de entourage en het attente personeel draagt bij aan de gemoedelijke sfeer.

De dinner trein stopt niet op tussenstations en komt aan op hetzelfde station van vertrek.

Deze 2 uur durende culinaire treinreis is dan ook een uitermate geschikt verjaardagscadeautje voor een man die een fascinatie voor treinen heeft.

26 Dineren op 135 meter hoogte

Dit product is niet meer leverbaar

Dineren op 135 meter hoogte

Op zoek naar origineel cadeau valentijnscadeau voor je vriend of echtgenoot?

Als hij geen last heeft van hoogtevrees zal een luxe viergangendiner op de bovenste verdieping van het hoogste gebouw in Den Haag absoluut een culinair hoogtepunt in zijn leven zijn.

Het "Strijkijzer" is een 135 meter hoge wolkenkrabber dat op steenworp afstand van Station Hollands Spoor is gebouwd.

Op de 42e etage bevindt zich een chic restaurant waar jullie een heerlijk kunnen eten onder het genot van een fenomenaal uitzicht op de hofstad.

Uiteraard moet het weer wel meezitten, maar ook als de skyline niet te zien is zullen jullie je letterlijk en figuurlijk in de wolken voelen dankzij de gastvrije bediening, de zalige gerechten en de uitstekende wijn.

Ook een leuk idee voor een eerste date.

Deel dit cadeaulijstje

Facebook X PinterestWhatsApp E-Mail