34 x Een avontuurlijk cadeau voor hem (alleen voor mannen met lef)

avontuurlijk cadeau voor hem
Gepubliceerd op 16-08-2020 door Martin Verlaan (laatst gewijzigd op 27-04-2024)
De meeste mannen zijn tevreden met een nieuw paar sokken of een scheerapparaat, maar hoe verras je een avontuurlijk persoon? Vooral als je zelf niet zo'n avontuurlijk type bent, kan het lastig zijn om een geschikt cadeau te vinden. Om je te helpen heb ik daarom de beste belevenissen en gadgets verzameld voor mannen die alles uit het leven willen halen.

Deze cadeaugids bevat affiliatelinks. Ik kan een kleine commissie verdienen als je een aankoop doet via deze links. Dit heeft echter geen invloed op mijn objectiviteit bij het selecteren van cadeau ideeën.

Overnachting onder de sterrenhemel

Overnachting onder de sterrenhemel

De meeste uittips op deze pagina zijn alleen geschikt voor adrenalinejunkies. Maar ik begin met een rustgevende, magische belevenis voor liefhebbers van de natuur en astronomie.

In de Twentse gemeente Dinkelland ligt Lattrop. Een klein dorpje waar de donkerste sterrenwacht van Nederland staat.

Je vind hier ook zogenaamde sterrenkubussen. Dit zijn vierkante houten huisjes met een glazen koepel in het dak, zodat je vanuit je bed naar de sterren kunt kijken.

Hoe gaaf is dat! Zo beleef je een hemelse nacht in een knus huisje op het platteland.

Als je geluk hebt, zie je misschien een meteoor voorbij vliegen. De huisjes zijn van alle gemakken voorzien, zodat het ook overdag prettig vertoeven is.

Drinkfles

Drinkfles

Het allerbelangrijkste dat je onderweg bij je moet hebben is water, dus waarom zou je dan geen goede waterfles voor zijn verjaardag kopen? Er zijn tegenwoordig veel drinkflessen te koop, maar als je voor kwaliteit gaat, is de Hydro Flask de beste optie.

Deze thermosfles is zo goed geïsoleerd dat je drankje zelfs in de woestijn heerlijk koel blijft.

Dankzij het RVS aan de binnenkant proef je geen bijsmaak zoals bij goedkope plastic drinkflessen.

En de poedercoating zorgt voor een stevige grip, zodat de fles niet uit je handen glijdt.

Universele wereldstekker

Universele wereldstekker

Een internationale reisstekker is een handig hebbeding voor een globetrotter. Hiermee kan hij in elk hotel ter wereld zijn scheerapparaat en andere elektrische apparatuur blijven gebruiken.

En met de usb-poorten kunnen mobiele apparaten zoals een laptop, smartphone of camera worden opgeladen.

De TravelMore stekker heeft een maximaal vermogen van 2000 watt en is makkelijk en veilig te gebruiken.

Zo heeft hij een kinderbeveiliging en een smartchip die beschermt tegen oververhitting, overladen en kortsluiting.

Paragliden

Paragliden

Zoek je een verjaardagscadeautje voor een man die nogal zweverig is? In plaats van wierook te geven kun je hem ook de dag van zijn leven bezorgen met een spannend avontuur op grote hoogte.

Misschien heeft hij het er weleens over dat hij graag ooit eens parachute zou willen springen, maar vind hij de vrije val uit het vliegtuig eng.

Dan is paragliden een goed alternatief. Normaal gesproken is dit niet mogelijk zonder brevet, maar samen met een gebrevetteerd piloot mag hij wel de lucht in.

Met een lier wordt de tweepersoons-paraglider 500 meter hoog gelanceerd, waarna hij en de piloot een tandemvlucht maken boven Almelo.

Het zal een unieke ervaring zijn om als een vogel vrij door de lucht te zweven.

Nanopresso

Nanopresso

Een lekkere, warme bak koffie tijdens een vermoeiende outdoor adventure geeft hem weer energie om er tegenaan te gaan.

Als hij niet van oploskoffie houdt, is deze gadget echt iets voor hem. Hiermee kan hij altijd en overal van verse koffie genieten die minstens zo lekker smaakt als de koffie die hij thuis zet.

De Nanopresso Portable Espresso Machine is een thermoskan, drinkbeker en een koffiezetter in 1.

Hij is compact en weegt slecht 508 gram waardoor hij makkelijk mee te nemen is. Koffie zetten is een fluitje van een cent.

Het enige wat hij nodig heeft is heet water en gemalen koffie. Stroom is niet nodig want de koffie wordt gemaakt door met de hand te pompen.

Hierdoor ontstaat hoge druk en druppelt de koffie in de geïntegreerde beker.

Outdoor rugzak

Outdoor rugzak

Ken je een sportieve kerel die van buitenactiviteiten houdt zoals hiking, mountainbiken of vissen? Dan kan hij deze superlichte backpack met regenhoes vast goed gebruiken.

Met een inhoud van 18 liter is er ruimte genoeg voor eten, kleding en andere spullen.

Duikles

Duikles

Droomt hij er van om ooit nog eens te gaan diepzeeduiken om de wondere wereld onder water te bekijken? Zonder duikervaring zal deze wens nooit in vervulling kunnen gaan.

Maar als jij hem een gratis duikles voor zijn verjaardag geeft, kan hij alvast de basistechnieken leren en ervaren hoe het is om zo vrij als een vis onder water te zwemmen.

En wie weet vind hij het zo leuk dat hij daarna een duikopleiding wil gaan volgen, en kan hij een diep gekoesterde wens van zijn bucketlist doorstrepen.

Survival kit

Survival kit

Met deze MDE survival kit gaat hij goed voorbereid de wildernis in. In het kleine, lichte doosje zitten maar liefst 18 survivalbenodigdheden en gereedschappen die onmisbaar zijn bij outdooractiviteiten en noodgevallen.

Hangmat

Hangmat

Je wist het misschien niet, maar een hangmat is een gewild mannencadeau.

Dus maak hem blij met deze stevige katoenen hangmat. Hij wordt geleverd in een handige opbergtas, zodat hij hem overal mee naar toe kan nemen.

Met het koord en de karabijnhaken is de hangmat eenvoudig tussen 2 bomen op te hangen.

Zo kan de man in kwestie comfortabel de nacht doorbrengen of even uitrusten en bijkomen van de hachelijke avonturen die hij heeft beleefd.

10 Wildwaterkanoën

Wildwaterkanoën

Beleef een spectaculair avontuur in de Belgische Ardennen. Met een kano vaar je over de Ourthe, een onstuimige rivier die dwars door het prachtige natuurgebied stroomt.

Als je geluk hebt, kom je tijdens de tocht misschien een paar bevers tegen of zie je een groep wilde zwijnen op de oever lopen.

Maar houdt je ogen ook op het water, want behendigheid is vereist als je in een stroomversnelling terecht komt.

11 Gietijzeren pan

Gietijzeren pan

Deze dutch oven is ideaal om boven een vuurtje of gloeiende kolen te hangen. Bovendien kan de deksel worden gebruikt als koekenpan of schaal.

Het maakt niet uit wat voor soort voedsel je in de wildernis tegenkomt, in deze pan kun je het bereiden.

Dus geniet van gefrituurde insecten, een gebakken visje of gekookte groenten. Een perfect geschenk om de uitrusting van een bushcrafter compleet te maken.

12 Spooktocht door een grot

Spooktocht door een grot

Is de man die je wilt verrassen een stoere vent die zich voordoet alsof hij nergens bang voor is? Dan is dit een avontuurlijk cadeau voor hem waarbij hij flink op de proef gesteld zal worden.

Nietsvermoedend zal hij een grot bezoeken, vergezeld door een aardige gids. Maar diep onder de grond in het donkere gangenstelsel blijken ze niet alleen te zijn en slaat de stemming om.

Er gebeuren griezelige dingen en de grot blijkt een gruwelijke geschiedenis te hebben.

Gelukkig gebeuren er ook komische dingen tijdens deze spannende tocht. Dus zal hij het in zijn broek doen van angst of van het lachen? Het zal in elk geval een belevenis zijn die hem nog lang zal heugen.

13 Flyboarden

Flyboarden

Een spetterende cadeautip voor durfals die geen hoogtevrees hebben is een flyboard experience.

Het leuke van deze watersport is dat iedereen het kan. Leeftijd, ervaring of spierballen zijn niet belangrijk.

De enige vereisten zijn een goede gezondheid, een zwemdiploma en een zwemuitrusting (dat laatste krijg je van de instructeur).

Ervaar de sensatie van de krachtige waterstralen die je omhoog stuwen en vlieg als superman boven het water.

14 Wildlife camera

Wildlife camera

Deze wildlife-cam is een gaaf cadeau idee voor natuurliefhebbers. Hiermee kunnen wilde dieren zoals vossen, bevers, zwijnen, herten en vogels haarscherp geobserveerd worden.

Zowel overdag als 's nachts en in alle weersomstandigheden. Dankzij de legergroene kleur kan de camera onopvallend op een strategische plek worden opgehangen.

15 Koffiemokken met tekst: the adventure begins

Koffiemokken met tekst: the adventure begins

Gentlemen's Hardware heeft deze espresso mokken met tekst ontworpen voor stoere, sportieve mannen die liever buiten zijn dan binnen.

Alhoewel koffie (echte mannen drinken geen thee) binnenshuis er ook prima uit smaakt, is het een ideale mok om mee te nemen naar de camping, visstek, een boottocht of andere buitenactiviteit.

Dankzij het geëmailleerde staal is hij niet stuk te krijgen. Op de voorkant staat de tekst "The Adventure Begins".

Een motto dat de ontvanger van dit geschenk zeker aan zal spreken.

16 Roofvogel workshop

Roofvogel workshop

Een man die een passie heeft voor roofvogels zal deze cadeaubon zeer waarderen. Hiermee krijgt hij toegang tot een roofvogelboerderij waar hij mee mag lopen met een ervaren valkenier.

Die zal hem alles vertellen over het gedrag, verzorgen en trainen van roofvogels.

Sterker nog, na de rondleiding en een kop koffie, mag hij zelf ook verschillende roofvogels op zijn arm nemen.

Maar voor het zover is krijgt hij eerst instructies en een valkeniershandschoen, want veiligheid staat voorop.

Als vogelliefhebber zal hij een enorme kick krijgen als een zeearend, uil of valk op commando naar hem toe komt vliegen.

Een supergave belevenis waar hij nog vaak aan terug zal denken.

17 Mountainbiken in een grot

Mountainbiken in een grot

Als hij een fanatieke mountainbiker is, zal hij gewend zijn om over heuvels en door ruig landschap fietsen, maar de route van deze fietstocht bevind zich 40 meter onder de grond.

Samen met een ervaren gids rijdt hij door een enorm gangenstelsel van een grot in Valkenburg.

De bike-tocht door de mergelgroeve duurt anderhalf uur en voert langs eeuwenoude plekken waar de gids interessante dingen over weet te vertellen.

Deze onderaardse tour is echt een aanrader voor sportievelingen die toe zijn aan een spannende uitdaging.

18 Erotische mystery box

Erotische mystery box

Houdt je partner wel van een spannend avontuurtje onder de dekens? Verras hem dan met deze erotische giftset.

Hierin zitten 7 seksspeeltjes en een weekkalender. Het is de bedoeling dat jullie samen elke dag een andere sekstoy uitproberen.

Dat wordt dus een week met vele hoogtepunten.

19 Zeevissen

Zeevissen

Dit avontuur op zee is een geweldig cadeau voor een hengelsportliefhebber.

Dit is zijn kans om i.p.v. langs de waterkant op het water te vissen.

Vanaf een sportvisboot op de Oosterschelde welteverstaan. Dat is toch een geheel andere ervaring dan vissen op snoek, karper, brasem of voorn.

Ervaren zeevissers zullen hem daarom voorzien van de juiste visuitrusting en hem de kunst van het vissen op zee bijbrengen.

Met het juiste aas en een beetje geluk vangt hij misschien enkele van de 65 vissoorten die in de Oosterschelde rondzwemmen, zoals een schol, tong of platvis.

20 Scarab multitool

Scarab multitool

Je kunt natuurlijk bij elke outdooractiviteit je gereedschapskist meesjouwen om onverwachte hindernissen te overwinnen.

Maar het zal een stuk makkelijk zijn als je de Scarab multitool aan je sleutelbos bevestigt.

Deze kleine gadget heeft 6 onmisbare en ijzersterke tools waarmee allerlei klusjes of reparaties uitgevoerd kunnen worden: platte en een kruiskopschroevendraaier, mesje, vijl, gekartelde punttang, draadstripper.

Zo kom je onderweg nooit voor verrassingen te staan. Maar waarom heeft deze multitool de naam Scarab gekregen? Dat heeft alles te maken met het coole ontwerp.

Want als je alle gereedschappen inklapt, ziet de sleutelhanger eruit als een mestkever.

Zie hier meer handige cadeaus voor klussers.

21 Dineren in het donker

Dineren in het donker

Zoek je een cadeau voor een man die alles al heeft? Trakteer hem eens op een bijzonder etentje in Amsterdam.

Daar staat een restaurant waar jullie samen in het pikkedonker van een luxe viergangenmenu kunnen genieten.

Dat is best spannend: ik heb zelf ook ooit eens in het donker gegeten tijdens een vrijgezellenfeest.

Het leuke was dat iedereen het er over eens was dat je smaakpapillen beter werken als je niets ziet.

En doordat je in volledige duisternis bent, besef je ineens hoe lastig visueel gehandicapten het hebben.

En dat is precies de groep waaruit de bediening van dit restaurant bestaat. Zij weten jullie tafel feilloos te vinden om heerlijke gerechten te serveren.

22 Minicursus circuitracen

Minicursus circuitracen

Als je een avontuurlijk cadeau voor hem zoekt waarbij de adrenaline door zijn lijf zal gieren, is een minicursus racen het overwegen waard.

Voor deze cursus (die o.a. wordt gegeven op het circuit van Assen en Zandvoort) is een rijbewijs B vereist.

Nadat de theorie van het racen is uitgelegd, mag de opgedane basiskennis in de praktijk worden gebracht in een echte raceauto (BMW E36 325i).

Eerst onder begeleiding van een ervaren instructeur en daarna mag de deelnemer zelf in de rol van coureur kruipen en vol gas over het circuit racen.

Deze belevenis is een fantastisch cadeau voor je vader als hij fan van Max Verstappen is, of een originele manier om met teamgenoten afscheid te nemen van je vertrekkende collega.

23 SAS survival handboek

SAS survival handboek

Deze survivalgids is een must have voor avonturiers. Het is immers van levensbelang om te weten hoe je jezelf kunt redden in buitengewone of onverwachte situaties.

Die kunnen zich voordoen in de rimboe, op zee, maar ook gewoon in de stad. De auteur van het SAS Survival Handboek is ervaringsdeskundige John Wiseman.

Je kunt er van op aan dat al zijn overlevingsstrategieën werken, omdat hij ze zelf vele malen heeft toe moeten passen.

Hij maakte namelijk deel uit van de Britse Special Air Service (SAS). Hikers, bergbeklimmers, zeilers, wildkampeerders en bushcrafters zullen veel baat hebben bij de tips die John geeft.

Dus als jij een die-hard kent die binnenkort zijn verjaardag viert, is dit boek het ultieme geschenk.

En je hebt meteen de geruststelling dat hij weer veilig terug zal keren bij zijn volgende survivaltocht.

24 Hoofdlamp

Hoofdlamp

Het voordeel van een hoofdlamp is dat je de handen vrij kunt houden. Het is een onmisbare accessoire voor mannen die het avontuur niet schuwen.

Bijvoorbeeld tijdens een nachtelijke wandeling in het bos, het verkennen van een grot, vissen in het donker, of om 's nachts op de camping de wc's te vinden.

Het is wel belangrijk om een hoofdlamp te kopen die lang blijft branden en prettig zit, zoals deze lichtgewicht hoofdlamp van Camp-gear.

Hij blijft een etmaal branden en heeft verstelbare banden en verschillende lichtstanden (normaal licht, fel licht, knipperlicht).

En dat voor minder dan 15 euro.

25 Herbruikbare handwarmers

Herbruikbare handwarmers

Deze warmtezakjes houden de handen warm tijdens ijzingwekkende avonturen. Ideaal voor mannen die van snowboarden, schaatsen of vissen op zee houden en tussendoor hun handen willen warmen.

Door ze in een jaszak of handschoen te stoppen blijven de handen lekker warm, zelfs onder de meest brute weersomstandigheden.

26 Mini nachtkijker

Mini nachtkijker

Ik ben dol op kleine, handige spullen. Dat scheelt gesjouw en bespaart ruimte in de rugzak.

Deze digitale verrekijker mag dan ook niet in deze lijst met avontuurlijke cadeau ideeën voor mannen ontbreken.

Hij is zo klein dat hij in een broekzak past. Bij daglicht kun je tot een afstand van 400 meter kijken en in night-vison-modus tot 100 meter ver.

Een zeer geschikte verrekijker voor buitenactiviteiten zoals vliegtuigen spotten, jagen, varen, reizen, safari, survival enzovoort.

Binnenshuis is deze mini-verrekijker perfect om te gluren bij de overburen vogels in de tuin van dichtbij te bekijken.

27 Fire starter

Fire starter

Dit is een handig hebbeding voor elke avonturier. Want als je op survivaltocht bent is het essentieel dat je vuur kunt maken.

En dat zal met deze kleine fire starter altijd lukken, zelfs bij extreme weersomstandigheden.

Het werkt volgens hetzelfde principe als een vuursteen. Door met de strijker over het magnesiumstokje te strijken ontstaat er een vonk en kan er vuur gemaakt worden om wilde dieren op afstand te houden, voedsel te bereiden of om warm te blijven.

28 Tijger-workshop

Tijger-workshop

Dit is een origineel cadeau voor een kattenliefhebber.

En dan heb ik het niet over onze miauwende huisdieren, maar over hun familie: de grote katachtigen.

Een man die een passie heeft voor deze roofdieren zal het uitbrullen van blijdschap als hij te horen krijgt dat jij hem trakteert op een excursie bij stichting Leeuw.

Deze stichting zet zich in voor grote roofkatten in nood. Op hun landgoed worden o.a. leeuwen, tijgers en panters in nood liefdevol opgevangen en zo mogelijk weer uitgezet in de wildernis.

Voor geïnteresseerden organiseren zij bijna dagelijks tijger-workshops waarbij je mee mag lopen met de verzorgers.

Je krijgt de wilde dieren van dicht bij te zien en je mag de tijgers zelfs voeren.

Ook kun je een kijkje nemen in de operatieruimte en op de trainingsbaan. Ze hebben zelfs een coole jaag-simulator waarop te zien is hoe een tijger of leeuw zijn prooi vangt.

Genoeg te leren en te beleven dus!

29 Rijden in een Lamborghini Gallardo

Rijden in een Lamborghini Gallardo

Is hij helemaal gek van Lamborghini of van snelle auto's? Hoe gaaf is het dan als hij zelf een ritje mag maken in een Lamborghini Gallardo! Het strakke design en het machtige geluid van de motor maakt direct indruk.

Niet alleen bij hem, maar ook bij medeweggebruikers die hem jaloers zullen nakijken.

Want met een vermogen van 560 pk blijf je natuurlijk niet op de linkerrijstrook rijden.

30 Eiwitrepen

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Eiwitrepen

Een eiwitreep is een lekker en voedzaam tussendoortje voor als je buiten bent. Zorg daarom dat je een voorraadje hebt, en koop deze doos met 24 repen.

Het voordeel is dat de repen weinig calorieën en alleen natuurlijke suikers bevatten.

Zo krijg je op een verantwoorde manier nieuwe energie om verder te gaan met je activiteit.

31 Jerrycan minibar

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Jerrycan minibar

In deze jerrycan gaat geen benzine. Als je de deksel opent, zie je dat de inhoud bedoeld is om jezelf bij te tanken.

In de jerrycan is ruimte voor blikjes, glazen en een fles sterke drank. Zo heb je een complete minibar bij je als je op pad gaat.

32 Dekbedovertrek met kaart van Europa

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Dekbedovertrek met kaart van Europa

Als je een origineel verjaardagscadeau zoekt voor iemand die van reizen houdt, koop dan dit dekbedovertrek voor de momenten dat hij thuis is.

Op het tweepersoons-dekbedovertrek en de bijhorende kussenslopen staat de kaart van Europa afgedrukt, zodat hij toch nog dicht in de buurt van zijn favoriete landen kan slapen.

33 XXX-tra hot chilli challenge

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

XXX-tra hot chilli challenge

Chili Roulette is geen spelletje voor mensen met een zwakke maag. Maar ook als jouw vriend een stoere kerel is die bij de afhaalchinees altijd een extra zakje sambal vraagt, zal deze variant op Russisch roulette een pittige uitdaging voor hem zijn.

Chili Roulette bestaat uit een draaischijf en belachelijk hete snoepjes (gummy jalapeños) in 3 smaken (van redelijk tot ondraaglijk heet).

Door aan de schijf te draaien wordt bepaald welk snoepje de speler moet opeten. Dat levert natuurlijk hilarische momenten op als het zweet uitbreekt bij je tegenspeler.

Dus zet alvast een emmer bluswater (of bier) klaar als je vriend de uitdaging aan durft te gaan.

Hij en zijn medespelers zullen het nodig hebben.

34 Kompas

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Kompas

Als je op zoek bent naar een praktisch kleinigheidje voor hem dan is dit kompas een leuk idee.

Een goed kompas is immers een onmisbaar instrument voor een avontuurlijk persoon.

Of hij nu van zeilen houdt of er graag op uit trekt in de natuur, met dit mooie kompas gaat hij altijd de goede kant op.

Deel dit cadeaulijstje

Facebook X PinterestWhatsApp E-Mail