LEGO voor volwassenen: de 50 meest begeerde cadeaus, bouwsets & collectors items

lego voor volwassenen
Gepubliceerd op 28-06-2023 door Martin Verlaan (laatst gewijzigd op 19-04-2024)
Aangezien er ook veel 18-plussers zijn die graag met gekleurde steentjes bouwen, is er tegenwoordig ook LEGO voor volwassenen te koop. Deze geavanceerde en gedetailleerde pakketten zijn geweldige cadeaus voor meerderjarige bouwers. Laat je inspireren door deze selectie van bouwdozen en verzamelobjecten en haal het innerlijke kind van de LEGO-freaks in je leven naar boven!

Deze cadeaugids bevat affiliatelinks. Ik kan een kleine commissie verdienen als je een aankoop doet via deze links. Dit heeft echter geen invloed op mijn objectiviteit bij het selecteren van cadeau ideeën.

LEGO Globe

LEGO Globe

Best knap eigenlijk: met rechte stenen iets ronds bouwen. Het prototype van de wereldbol werd bedacht door een Legofan en is door het LEGO Ideas-team doorontwikkeld tot een officiële LEGO-set met ruim 2500 onderdelen.

De bol heeft een diameter van ongeveer 83 centimeter en kan daadwerkelijk ronddraaien. De binnenstructuur is dan ook opgebouwd uit LEGO Technics onderdelen die met platte tegelstukken wordt afgedekt.

De klassieke globe is perfect om op een bureau of plank tentoon te stellen. Met de glow in the dark labels (waarop de namen van continenten en oceanen zijn te lezen) is het displaymodel ook in het donker de moeite waard om naar te kijken.

Bouwsteen kussen

Bouwsteen kussen

Eindelijk een "Legosteen" die geen pijn doet als je er op gaat staan! Sterker nog, dankzij de zachte vulling kun je zelfs je hoofd op de noppen te rusten leggen.

De enorme bouwsteen, die dus eigenlijk een comfortabel kussen is, kan een leuke toevoeging zijn aan de woonkamer, slaapkamer of man cave van een bouwliefhebber.

Het heeft een formaat van ± 25 x 45 cm en wordt met hoes geleverd in een kleur naar keuze.

LEGO Vrijheidsbeeld

LEGO Vrijheidsbeeld

De bouwsets van LEGO Architecture zijn een aanrader voor eenieder die in architectuur, geschiedenis, reizen en design geïnteresseerd is. Ik heb ervoor gekozen om set #21042 hier in de spotlight te zetten, omdat ik het een prachtige weergave vind van het Vrijheidsbeeld.

De doos bevat 1685 bouwelementen en is geschikt voor een leeftijd vanaf 16 jaar. Eenmaal voltooid is het grijsgroene standbeeld 44 centimeter hoog en 14 centimeter breed. Opvallend is dat het geen gezichtsuitdrukking heeft, maar verder kloppen alle details.

Dit tastbare symbool van de vrijheid is dan ook in het bijzonder een fantastische cadeautip voor iemand die in New York is geweest of een passie voor beroemde monumenten heeft.

LEGO boek

LEGO boek

Eén van de redenen waarom LEGO voor volwassenen zo populair is, is dat het creatief bouwen met steentjes heel ontspannend kan zijn. Het helpt om de gedachten even te verzetten en te ontsnappen aan de dagelijkse stress en verantwoordelijkheden.

Het boek "Bouw jezelf gelukkig" gaat dieper in op deze positieve effecten en legt uit hoe Legoblokjes een middel voor persoonlijke groei en welzijn kunnen zijn.

Aangevuld met verschillende mindful bouwideeën (waaronder patronen, mandala's en regenbogen) wordt de lezer aangemoedigd het innerlijke kind te omarmen en zijn of haar creativiteit te ontplooien. Oftwel: geluk te vinden in het spelen met Legostenen.

Build on Brick Mug

Build on Brick Mug

Het is dat ik deze beker vol met pennen op het bureau van mijn huisarts zag staan, anders was ik nooit op dit cadeau-idee gekomen.

De Build on Brick Mug is geen officieel Lego-product, maar er passen wel degelijk Legosteentjes op. En dat schept mogelijkheden! Door bijvoorbeeld LEGO-wielen aan de onderkant te bevestigen, kun je er een rijdende koffiemok van maken. Of gebruik kleine bouwsteentjes om je initialen erop te zetten.

Het is een leuke cadeautip voor een meerderjarige Legofan die van dit soort verzamelobjecten houdt. De plastic beker combineert functionaliteit met creativiteit en zorgt ervoor dat ook tijdens koffiemomentjes gewoon kan worden doorgebouwd.

De Build on Brick Mug is in acht verschillende kleuren te koop en wordt samnen met enkele bouwsteentjes geleverd.

WC deurbord met minifiguren

WC deurbord met minifiguren

Ben je geconcentreerd aan het bouwen, moet je ineens naar het toilet! Heel irritant, maar als je dit 3D geprinte bord op je wc-deur plakt, zal je frustratie voortaan wat minder zijn.

Het bord met een mannelijk en vrouwelijk minifiguur heeft een formaat van 21 x 19 cm en is eenvoudig te bevestigen met het meegeleverde dubbelzijdige plakband.

LEGO schaakspel

LEGO schaakspel

Het bouwen van dit schaakspel is een leuke uitdaging voor iedereen die van schaken houdt.

Omdat de LEGO Iconic Chess Set voor jong en oud is bedoeld, ligt de moeilijkheidsgraad wat lager en is het aantal onderdelen beperkt tot 1450 (wat nog steeds best veel is).

Het Lego-schaakbord is wat kleiner dan een traditioneel schaakbord, maar er kan wel echt een potje schaak mee worden gespeeld. En dat niet alleen, want het is ook bruikbaar als dambord.

Na het spelen is het mogelijk om het bord te openen en de speelstukken binnenin op te bergen, maar het ziet er natuurlijk veel mooier uit met de schaakstukken erop.

LEGO schilderij

LEGO schilderij

Zonder schildertalent de Sterrennacht van Vincent van Gogh namaken lijkt onmogelijk, maar toch kan het dankzij deze innovatieve bouwset van LEGO Ideas!

Met 2316 steentjes is het beroemde schilderij inclusief lijst te repliceren. Dat vergt veel tijd en concentratie, maar het resultaat is lonend. Het kunstwerk van 28 bij 38 centimeter spat van de wand! Dankzij het driedimensionale effect komt Van Gogh's meesterwerk namelijk echt tot leven en is elk detail zichtbaar.

LEGO rugtas

LEGO rugtas

Kies je favoriete steenkleur en laat iedereen zien wat je grote hobby is!

De twee noppen aan de voorzijde zijn ronde zakken waarin kleine voorwerpen zoals een mobiele telefoon of pennen kunnen worden gestopt.

Het hoofdcompartiment biedt met een volume van 18 liter ruimte voor een lunchbox, sportkleding, documenten of een laptop.

10 Bezoek aan LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen

Bezoek aan LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen

Het LEGOLAND Discovery Centre te Scheveningen is een geweldig uitstapje voor het hele gezin, maar wie deze attractie in alle rust zonder kinderen wil bezoeken, kan ook deelnemen aan speciale avonden voor volwassenen.

Het kan een leuk idee zijn om een ticket voor zo'n volwassenenavond cadeau te geven. Het geeft gepassioneerde bouwers en verzamelaars de kans om gelijkgestemde volwassen LEGO-fans te ontmoeten, hun bouwtalenten te uiten, Miniland te bewonderen en hun collectie uit te breiden in de LEGO shop.

Houd de website van LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen in de gaten om op de hoogte te blijven wanneer deze AFOL-avonden georganiseerd worden.

11 LEGO tafelvoetbal

LEGO tafelvoetbal

Als je het geen bezwaar vindt dat de teams van dit LEGO-tafelvoetbalspel tot vijf minifiguren zijn beperkt, zul je met volle teugen genieten van deze LEGO set.

Overigens krijg je er twaalf extra minifiguren bij, om de spelers te vervangen. De poppetjes die overblijven kunnen als supporters in de bouwbare tribune worden geplaatst.

De minifiguren hebben een menselijke huidskleur en zijn opgebouwd uit afneembare elementen zoals het hoofd, het haar, de torso en de benen, die je naar hartenlust kunt verwisselen.

LEGO Ideas Tafelvoetbal (item #21337) bestaat uit maar liefst 2339 elementen, wat garant staat voor vele uren bouwpret. Bovendien helpen de gevarieerde bouwstijlen je constructievaardigheden uit te breiden.

Presenteer het voltooide model als display of speel er een potje tafelvoetbal mee en houd de score bij met de schuifblokken boven elk doel.

12 LEGO Bulldozer

LEGO Bulldozer

De Cat D11 Bulldozer is één van de krachtigste bulldozers ter wereld. Met zijn indrukwekkende motorvermogen en robuuste ontwerp kan het 122 ton wegende voertuig met gemak de zwaarste terreinen aan.

Met LEGO Technics is deze bouwkracht in het klein te ervaren. De 57 cm lange miniatuurversie is met oog voor detail en precisie ontworpen en moet net als zijn grote broer in modules worden opgebouwd. Met 3854 onderdelen gaan daar heel wat uurtjes bouwplezier aan vooraf.

En het vermaak stopt niet zodra het Legomodel eenmaal voltooid is, want de realistische kenmerken en mechanische functies bootsen de echte Cat D11 Bulldozer perfect na. Met de CONTROL+ app kunnen de rupsbanden in beweging worden gezet en kan het blad, de ripper en de ladder worden bestuurd.

Al met al is deze uitgebreide set een ware traktatie voor bouwliefhebbers die van technische uitdagingen houden.

13 LEGO Pac-Man arcadekast

LEGO Pac-Man arcadekast

Het gerucht dat Pac-Man zijn gele kleur oorspronkelijk te danken heeft aan LEGO stenen werd lange tijd als mythe beschouwd. Echter, met de komst van Lego-item 10323, wordt dit verhaal nu door LEGO zelf bevestigd.

Vanzelfsprekend is deze LEGO Icons speelautomaat een waanzinnig cadeau voor gamers. Hoewel ze Pac-Man er niet echt op kunnen spelen, zorgen de beweegbare joystick, de verlichte muntgleuf en het mechanische doolhof toch voor een leuke nostalgische ervaring. Bovendien zullen genoemde functies en de duizenden steentjes hun bouwvaardigheden naar een volgend level brengen.

14 LEGO wilde bloemen boeket

LEGO wilde bloemen boeket

Bijzonder aan deze Icons set uit de LEGO botanical collection is dat de 939 elementen zijn vervaardigd uit suikerriet. De LEGO Group heeft hiermee een belangrijke stap gezet richting een meer ecologisch verantwoord productieproces.

Het boeket is een prachtige mix van wilde bloemen en is geweldig LEGO voor volwassen creatievelingen die van natuurlijke schoonheid houden.

Het wildboeket komt het best tot zijn recht in een mooie vaas en zal een ware eyecatcher op tafel zijn En aangezien het nooit zal verwelken kan de ontvanger er elke dag van genieten.

15 LEGO Stranger Things

LEGO Stranger Things

The Upside Down bouwset van LEGO is een topaankoop voor trouwe kijkers van Stranger Things. Hiermee kunnen ze het huis van de familie Byers nabouwen, compleet met heel veel authentieke details. Van de muur met het oplichtende alfabet en de telefoon, tot de walkietalkies en het fantasygame-boek; het is allemaal aanwezig. Bij het huis staat ook de politieauto van commissaris Jim Hopper.

Onder het huis bevindt zich The Upside Down, de parallelle dimensie die het stadje Hawkins in zijn greep houdt. De onderstebovenwereld wordt ondersteund door 2 omgekeerde bomen, waardoor het geheel overeind blijft staan, ook als het huis 180 wordt omgekeerd.

Bij dit speelgoed voor (jong)volwassenen mogen de hoofdrolspelers uit de populaire Netflix-serie natuurlijk niet ontbreken. Eleven, Mike Wheeler, Lucas Sinclair, Dustin Henderson, Will Byers, Joyce Byers, commissaris Jim Hopper en de Demogorgon zijn allemaal als minifiguur inbegrepen, zodat fans hun favoriete scènes kunnen naspelen.

16 LEGO Harry Potter sneeuwuil

LEGO Harry Potter sneeuwuil

De bijzondere bouwtechnieken en de gedetailleerde extra's maken deze Zweinstein Iconen LEGO set één van de beste LEGO cadeaus voor Harry Potterfans.

De witte uil in combinatie met de minifiguren, zwerkbal, chocoladekikker, toverdrankjes, bril, toverstok en het Zweinstein toelatingsbewijs maken het tot een betoverend mooi Harry Potter verzamelobject.

Met 3010 Legostukjes en een overzichtelijke, rijk geïllustreerde handleiding is het van de eerste tot de laatste bouwsteen een genot om in elkaar te zetten. Het verbluffende eindresultaat is een ware blikvanger in elke kamer.

17 LEGO Mickey Mouse & Minnie Mouse

LEGO Mickey Mouse & Minnie Mouse

Deze prachtige LEGO Disney set is een eerbetoon aan twee geliefde tekenfilmfiguren die generaties met hun avonturen hebben vermaakt.

De bouwwerken, die treffend de karakteristieke kenmerken van dit muizenechtpaar uitbeelden, rusten beiden op een filmstrip waarop de handtekening van Mickey en Minnie is geschreven.

De figuren worden vergezeld van verschillende accessoires zoals een gitaar, vintage camera met statief, een fotoalbum en een bloemenboeket. Het geheel levert een prachtig stilleven op dat de magie van Disney tot leven brengt.

18 LEGO Architecture Studio

LEGO Architecture Studio

Beginnende en gevorderde bouwers kunnen zich helemaal uitleven met LEGO Architecture Studio. Met de set – die uit meer dan 1200 witte en doorzichtige bouwstenen bestaat – kunnen abstracte architectuurmodellen worden gecreëerd.

Het bijhorende 272 pagina's tellende inspiratieboek staat vol ideeën en voorbeelden van echte architecten. Maar ervaren bouwers staat het uiteraard vrij om hun eigen creativiteit en fantasie gebruiken.

LEGO Architecture Studio werd tien jaar geleden uitgebracht en is vandaag de dag moeilijk te krijgen. Bij lego.com hoef je het in elk geval niet te proberen. Het goede nieuws is dat dit collector's item momenteel door een verkoper op bol.com wordt aangeboden. Weliswaar tegen een stevige prijs, maar gezien de zeldzaamheid is dat begrijpelijk.

19 LEGO Sleutelhanger

LEGO Sleutelhanger

Ik zeg maar zo: wie een kleine LEGO-sleutelhanger niet eert, is een grote Legobouwdoos niet weerd. Met dit budgetvriendelijke cadeautje kan je ontvanger zijn of haar favoriete speelgoed altijd bij zich dragen.

Het bevat een echte legosteen en is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Een andere "steengoede" optie is een LEGO-sleutelhanger met het minifiguur van een geliefd personage.

Welke sleutelhanger je ook kiest, de volwassen LEGO freak voor wie het bestemd is, zal er vast blij mee zijn.

20 LEGO game voor Xbox, Nintendo Switch, Wii of PlayStation

LEGO game voor Xbox, Nintendo Switch, Wii of PlayStation

Dat LEGO-games in eerste instantie voor kinderen zijn bedoeld, wil niet zeggen dat ze geen plezier voor volwassenen bieden. De verhalen en puzzels van een aantal titels zijn dermate complex dat ze ook voor meerderjarigen behoorlijk uitdagend kunnen zijn.

Ik heb het over: LEGO Star Wars The Complete Saga, LEGO Marvel Super Heroes, LEGO Batman, LEGO Indiana Jones, LEGO Lord of the Rings, LEGO The Hobbit, LEGO Harry Potter, LEGO Jurassic World, LEGO Marvel's Avengers, LEGO World en LEGO City Undercover.

Je kunt deze videogames o.a. vinden in het assortiment van bol.com en coolblue.nl, waar je ook kunt zien voor welke consoles ze beschikbaar zijn. Misschien een leuke cadeautip voor een 18-plusser in je familie of vriendenkring die van gamen én LEGO houdt?

21 LEGO Koikarper

LEGO Koikarper

Deze mooie vis bestaat uit een technisch frame waarmee echte zwembewegingen kunnen worden nagebootst, en een plastic huid. Dit laatste is een nieuwe, gedurfde toevoeging die misschien niet elke LEGO fan kan waarderen, maar het verbergt het frame op elegante wijze en zorgt voor een realistisch uiterlijk.

De Koikarper is trouwens het eerste model uit de LEGO Forma serie. De bouwset (nummer 81000) is mogelijk gemaakt door een Brits crowdfunding project en was alleen beschikbaar voor degenen die dit financiëel hebben ondersteund. Daardoor is het wereldwijd een gewild verzamelobject geworden wat de prijs exceptioneel heeft doen stijgen.

Hoewel de Koi karper van LEGO dus bijna nergens meer is te krijgen, kwam ik tot mijn verbazing een exemplaar tegen op bol.com. Dus als je een LEGO-verzamelaar bent, grijp dan nu je kans en vis niet achter het net!

22 LEGO International Space Station

LEGO International Space Station

Ken je een Adult Fan Of Lego (AFOL) met een fascinatie voor de ruimtevaart? Dan is LEGO Ideas 21321 ISS een zeer passend LEGO cadeau.

Hoewel het minder onderdelen bevat dan de meeste andere bouwdozen in deze lijst, kan er een zeer getrouwe weergave van het ruimtestation mee worden geassembleerd, inclusief verstelbare Canadarm2 en twee roterende armen met verstelbare zonnepanelen.

Het LEGO ISS-ruimtestation komt met een standaard waarop het tentoongesteld kan worden, plus een spaceshuttle als extra minibouwproject. Ook inbegrepen zijn drie minivrachtruimteschepen en astronaut-microfiguren.

23 LEGO vleugelpiano

LEGO vleugelpiano

Het leuke aan LEGO voor volwassen mensen is dat er zo enorm veel thema's zijn om uit te kiezen.

Zo kun je een muziekliefhebber bijvoorbeeld deze LEGO Ideas Grand Piano cadeau doen, waarop wonderbaarlijk genoeg echt gespeeld kan worden! Hiervoor is de LEGO Powered Up app nodig, die de ingedrukte toetsen omzet naar geluid. Het is zelfs mogelijk om de concertpiano automatisch voorgeprogrammeerde melodieën af te laten spelen.

Met gesloten vleugel is de piano 22,5 cm hoog, 30,5 cm breed en 35,5 cm diep. De piano heeft een werkend pedaal, toetsen met hamermechanisme en bewegende dempers. Ook zit er een pianokruk en muziekblad bij.

24 LEGO Real Madrid stadion

LEGO Real Madrid stadion

Zolang er nog geen officiële LEGO set van de Kuip of de Johan Cruijff ArenA beschikbaar is, zullen we het moeten doen met deze LEGO-versie van het beroemde Santiago Bernabéu stadion.

Voor fanatieke LEGO- en voetballiefhebbers zal dit geen bezwaar zijn, want met bijna zesduizend onderdelen is het een supertof bouwproject. Stap voor stap worden de vele details zichtbaar: de hoektorens, kaartverkoop, kleedkamers, tribunes, spelersbus, het voetbalveld en noem maar op.

Het eindresultaat zal veel voldoening geven: een levensechte replica van één van de beroemdste voetbalstadions ter wereld.

25 LEGO Star Wars AT-AT

LEGO Star Wars AT-AT

LEGO set 75313 bevat 6785 bouwstenen waarmee één van de memorabelste voertuigen uit de Star Wars saga kan worden nagemaakt.

De gepantserde walker is 62 centimeter hoog en beschikt over verstelbare poten en kop. Het heeft het luiken die open kunnen, draaibare kanonnen en een bommenluik.

Om de gedetailleerde binnenkant te bekijken moeten de panelen worden verwijderd. In de romp is meer dan genoeg ruimte voor een heel leger LEGO-minifiguren. Hiervan worden negen stuks meegeleverd, waaronder: Luke Skywalker, Snow Troopers en AT-AT bestuurders.

Het mag duidelijk zijn dat deze zeldzame LEGO Star Wars set voor volwassenen een fantastisch cadeau is voor gevorderde Legobouwers en Star Wars verzamelaars. Zeker weten dat dit indrukwekkende object een prominente plek tussen hun andere Star Wars spullen zal krijgen.

26 LEGO Krokodil locomotief

LEGO Krokodil locomotief

De echte treinkenner hoef ik niet te vertellen dat deze modeltrein uit de LEGO Creator Expert serie een replica van de legendarische Zwitserse Krokodil is. Het langgerekte en hoekige ontwerp van de locomotief doet denken aan een krokodil, vandaar de naam.

Het is een fantastisch hobbyproject voor iemand met een passie voor treinen. De realistische details maken het ontwerp van deze Legotrein authentiek en het zeker waard om het een mooi plekje in huis te geven (een stuk rails wordt meegeleverd om de locomotief op te plaatsen).

Wie een stapje verder wil gaan, kan de locomotief zelfs echt laten rijden m.b.v. 2 Powered Up onderdelen.

27 LEGO notitieblok

LEGO notitieblok

Hoewel er niets te bouwen valt, is dit toch wel een must-have item voor de LEGO-liefhebber!

Het memoblok ziet eruit als een stapel Legostenen. Het bevat 224 velletjes, elk met een met bouwstenen bedrukte zijde en een blanco zijde om op te schrijven.

Het LEGO Note Brick is ook leverbaar in het blauw.

28 LEGO bonsaiboompje

LEGO bonsaiboompje

Als je een beperkt budget hebt, is het bonsaiboompje uit de LEGO Botanical Collection een betaalbaar geschenk waar een creatieveling veel plezier aan zal beleven, ook als degene geen groene vingers heeft.

Met 878 elementen, deels vervaardigd uit suikerriet, valt er genoeg te bouwen en eenmaal voltooid is het een meditatief kunstwerkje om naar te kijken.

Extra leuk is dat het bonsaiboompje op allerlei manieren kan worden gepresenteerd; wel of niet bloeiend en in verschillende vormen.

Van een afstand lijkt het net een echte bonsaiboom en wie het van dichtbij bekijkt, zal ontdekken dat de bloesem door schattige roze kikkertjes wordt gevormd.

29 LEGO Captain America's schild

LEGO Captain America's schild

Bescherm jezelf tegen het kwaad en verfraai je interieur met dit wonderschone schild van Captain America. Het schild heeft een diameter van 47 centimeter en rust op een standaard met naamplaatje.

Je mag jezelf een superheld noemen als je deze bouwuitdaging aan durft te gaan, want met 3128 delen is het een hele strijd om dit stukje stripgeschiedenis te reconstrueren.

De bouwinstructies zijn ook digitaal te bekijken met de LEGO Builder app, wat extra mogelijkheden geeft zoals driedimensionale weergave, inzoomen en roteren.Bij deze set (item 76262) wordt ook een minifiguur van Captain America en de hamer (mjölnir) van Thor geleverd.

30 LEGO Eiffeltoren

LEGO Eiffeltoren

Waarom zou je nog naar Parijs reizen als je dit imposante monument ook thuis kunt bewonderen?

Het bouwwerk bestaat uit tienduizend onderdelen, een uitgebreidere LEGO set zul niet vinden! Vandaar dat deze miniatuurversie van de Eiffeltoren ook gewild LEGO voor volwassen verzamelaars is.

Wat het in elkaar zetten van dit kunststof schaalmodel zo boeiend maakt, is dat het de exacte specificaties van de 300 meter hoge ijzeren constructie volgt. Elk detail, van de karakteristieke boogvormen tot de verfijnde structuur, is nauwkeurig gerepliceerd en moet volgens dezelfde wijze worden opgebouwd. Uiteraard ontbreken daarbij ook de uitkijkplatforms, liften en de zendmast waarop de Franse vlag wappert niet. Er is zelfs gedacht aan de groene omgeving onder de toren.

Het anderhalve meter hoge pronkstok is overigens zo ontworpen dat het makkelijk demontabel is, zodat het in delen kan worden verplaatst of opgeborgen.

Zie bol.com voor de actuele prijs van de LEGO icons 10307 Eiffel Tower.

31 LEGO peper- en zoutstel

LEGO peper- en zoutstel

Behalve een origineel huwelijkscadeautje, is dit natuurlijk ook prima geschikt voor andere gelegenheden. Want welke Legogek wil nou niet zo'n exclusief peper-en-zoutset op de eettafel hebben staan?

De legoblokjes waarvan de vaatjes zijn gemaakt herken je vast wel. Normaal zijn ze 600 keer kleiner, maar ja, dan past er zo weinig in.

Onderin zit een rubberen stop die verwijderd kan worden om de vaatjes met peper en zout te vullen. De bovenste noppen zijn voorzien van strooigaatjes. En het zal geen verrassing zijn dat het witte en zwarte blokje op elkaar gestapeld kunnen worden, het blijft LEGO hè...

32 LEGO schip in een fles

LEGO schip in een fles

Met een adviesleeftijd van 12+ en een schappelijke prijs is dit toffe bouwproject van LEGO Ideas geschikt voor jong en oud. Het vereist wel geduld en nauwkeurigheid om dit meesterwerk in elkaar te zetten, maar met de gedetailleerde bouwinstructies moet het lukken.

Het piratenschip is onder meer voorzien van een kapiteinskajuit, kanonnen, masten en een kraaiennest. De transparante fles met kurk moeten ook met LEGO worden gebouwd. Nadat het zeilschip erin is geplaatst kan het lakzegel-element worden toegevoegd om de fles op middeleeuwse wijze af te sluiten.

33 LEGO BMW motor

LEGO BMW motor

Motorliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan dit knappe staaltje techniek.

Het is een exacte kopie van de BMW M 1000 RR, inclusief werkende versnellingen, besturing, kettingaandrijving en lijnmotor met 4 zuigers. Het LEGO-ontwerp is alleen wel vijf keer kleiner dan de werkelijke motorfiets (gelukkig maar, anders zou je hem moeilijk op een plank of in een vitrine kunnen tentoonstellen).

Voor de finishing touch worden ook stickers meegeleverd met logo's, strepen en andere kenmerken om de motorfiets een authentieke uitstraling geven.

34 LEGO Kasteel Zweinstein

LEGO Kasteel Zweinstein

Het Kasteel Zweinstein van LEGO staat garant voor een magische bouwervaring. Het bevat meer dan 6000 onderdelen, waaronder bouwelementen, minifiguren, schaakstukken, toverstokken, fakkels, vlaggen, een standbeeld, een ketel en nog veel meer.

Bouw alle kamers, torens en klaslokalen zorgvuldig na en herbeleef de scènes uit de Harry Potter films. Wees er snel bij om deze zeldzame LEGO set te bemachtigen, want op is op!

35 Studs oorknopjes

Studs oorknopjes

Op zoek naar LEGO voor volwassenen van het vrouwelijk geslacht? Dan zijn deze plastic oorknopjes een origineel idee. Het is geen officieel LEGO-product, maar een handgemaakt item dat in meerdere kleuren wordt aangeboden.

De oorknopjes hebben een diameter van 5 millimeter en een metalen sluiting. Ze lijken op studs (ook wel rondellen genoemd); de kleine ronde steentjes die ter decoratie of afwerking worden gebruikt.

Op zich is het een bijzonder goedkoop cadeautje, maar omdat de verkoper in het buitenland is gevestigd vallen de verzendkosten duur uit. Gezien de exclusiviteit ervan is deze cadeautip toch zeker het overwegen waard.

36 LEGO Titanic

LEGO Titanic

Laat het legendarische passagiersschip dat in 1912 verging, herrijzen met deze LEGO Creator bouwset.

De authentieke replica heeft een lengte van 135 centimeter (schaal 1:200) en is daarmee één van de allergrootste Legomodellen. Het zal je dus niet verbazen dat het uit veel onderdelen bestaat: maar liefst 9090 legosteentjes! Met een geschatte bouwtijd van 26 uur is het een flinke uitdaging die enthousiaste legobouwers met liefde aan zullen gaan.

Bij deze legoversie van de Titanic is geen detail over het hoofd gezien. De patrijspoorten, de brug, reddingsboten, bankjes, de vrachtkraan; alles is aanwezig. De oceaanstomer kan zelfs in drieën worden gesplitst om de binnenkant zichtbaar te maken, waarin zich o.a. de cabines, eetzaal, rokersruimte, leeszaal en het zwembad bevinden. De draaiende zuigermotoren en andere realistische functies maken dit complexe bouwwerk helemaal af.

Dit prachtige verzamelobject mag dan ook niet ontbreken in het interieur van een Legofanaat.

37 LEGO Ferrari

LEGO Ferrari

Dit is een coole bouwset van LEGO voor volwassen Ferrari-fans. Het 1:8 schaalmodel van de Ferrari Daytona SP3 kost ± € 300,- en is daarmee een stuk betaalbaarder dan de echte auto, waaraan een prijskaartje van ruim twee miljoen hangt.

De modelauto heeft de rode Ferrari kleur, verchroomde velgen, werkende vlinderdeuren en een dak dat open kan. Daarnaast zijn er veel technische details in verwerkt, zoals werkende besturing, een sequentiële versnellingsbak, schakelflippers en een V12-motor met bewegende zuigers.

Het zal veel geduld en precisie kosten om de 3778 onderdelen in elkaar te zetten, maar het resultaat is een blikvanger van jewelste die heel wat oooh's en aaah's zal oproepen.

38 LEGO orchidee

LEGO orchidee

Leuk cadeau-idee voor moederdag, deze schitterende orchidee die altijd in bloei blijft staan!

In de categorie Kidult won deze bouwset uit de LEGO® Botanische Collectie vorig jaar de Speelgoed van het Jaar verkiezing.

Volwassenen kunnen er een bloeiende orchidee in een vaas mee nabouwen die van een afstandje bijna niet van echt is te onderscheiden. Het leuke is dat ze zich hierbij niet strak aan het bouwschema hoeven te houden, want de stengels, bloemen, wortels en bladeren zijn naar wens aan te passen.

De bouwdoos met 608 onderdelen is ontworpen voor een leeftijd van 18 jaar en ouder, maar met wat hulp van een volwassene kunnen kinderen er ook plezier aan beleven.

39 LEGO typemachine

LEGO typemachine

Deze limited edition van LEGO Ideas is een winnend ontwerp van een LEGO-fan. Het is technisch een juweeltje omdat het mechaniek en het geluid van een echte typemachine perfect wordt nagebootst.

Interessant is dat er een getypte brief bij zit, die door de achterkleinzoon van LEGO-oprichter Ole Kirk Kristiansen is geschreven. Daarin is te lezen dat het om een replica gaat van de typemachine die Kristiansen op zijn bureau had staan.

De schrijfmachine heeft een formaat van 11 x 27 x 26 cm en staat prachtig op een bureau of in een boekenkast.

40 LEGO Hulkbuster

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

LEGO Hulkbuster

Van dit verzamelitem wordt elke Marvelfan enthousiast! Het legomodel van de Hulkbuster komt nauwgezet overeen met de mecha uit de superheldenfilm "The Avengers: Age of Ultron". Het model is een halve meter hoog en bestaat uit meer dan vierduizend onderdelen!

Het gepantserde bovenlijf kan in verschillende posities worden gezet. De borstkas, handen en knieën zijn voorzien van oplichtende stenen. De cockpit van het harnas biedt ruimte om het LEGO Marvel Iron Man figuur te plaatsen die het robotvoertuig kan aansturen.

41 Bouwsteen USB stick met naam

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Bouwsteen USB stick met naam

Deze als bouwsteen vermomde USB-stick is een origineel cadeautje voor een volwassen Legoliefhebber en extra leuk om te geven, omdat je de naam van je ontvanger er op kunt laten drukken.

Met een opslagcapaciteit van 16 GB is er genoeg ruimte om digitale LEGO-bouwtekeningen, foto's van zelfgemaakte bouwwerken of andere bestanden op te slaan.

42 Minifiguur kaarsen

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Minifiguur kaarsen

Jammer dat deze look-a-like LEGO kaarsen niet in het geel te verkrijgen zijn, maar afgezien daarvan is deze set een superleuk cadeau voor een Legofan.

De kaarsen zijn bijna 10 centimeter lang en gemaakt van milieuvriendelijk sojawas, waardoor ze geen roet afgeven. De brandtijd bedraagt ongeveer vier uur.

43 Candy Blox

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Candy Blox

Deze kleurrijke blokjes lijken opvallend veel op LEGO, maar je hoeft je geen zorgen te maken dat je tanden breken als je erin bijt.

Candy Blox zijn namelijk heerlijke snoepjes, en het leuke is dat ze echt stapelbaar zijn. Dus je kunt er echt iets mee bouwen, mits je niet in de verleiding komt om ze voortijdig op te eten.

44 LEGO Batmobile

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

LEGO Batmobile

De gepantserde Batmobile die in de eerste Batman film te zien was, is een aanwinst voor elke AFOL (Adult Fan Of Lego).

De bouwdoos bevat 3 LEGO-poppetjes en meer dan 3300 onderdelen, die samen een authentiek schaalmodel van deze iconische auto vormen. Mits de steentjes in de juiste volgorde gestapeld worden natuurlijk, maar wie de bouwinstructies nauwgezet volgt, kan het gestroomlijnde voertuig uiteindelijk vol trots showen op het roterende display.

45 LEGO Fender Stratocaster

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

LEGO Fender Stratocaster

Dit laaggeprijsde Legomodel rockt! De Fender Stratocaster kan zowel in het zwart als rood worden nagebouwd, inclusief snaren, stemschroeven, gitaarband, whammy bar, pick-upschakelaar en gitaarstandaard.

De bijhorende versterker is een replica van de Fender 65 Princeton Reverb. Deze heeft kabels om in de gitaar en het effectpedaal te pluggen en afneembare panelen die de details aan de binnenkant onthullen.

Zo zie je maar weer dat LEGO voor volwassenen uitblinkt in realisme. Daarom zal LEGO Ideas set 21329 bij menig gitarist, muziekliefhebber en legobouwer een gevoelige snaar weten te raken.

46 LEGO patent poster

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

LEGO patent poster

Wist je dat de eerste Legostenen van hout waren gemaakt? De plastic steentjes zoals we die vandaag de dag kennen werden geïntroduceerd door G.K. Christiansen, de zoon van de uitvinder van LEGO.

Op deze vintage poster is zijn ontwerp te zien, compleet met technische aanduidingen, waarmee op 24 oktober 1961 het patent werd verkregen.

Deze blikvanger is een must-have voor iedereen die bezeten is van LEGO. Het is in twee formaten beschikbaar en met de bijgeleverde materialen eenvoudig op te hangen zonder gaten in de muur te boren. Bovendien is de poster vochtwerend, scheurvast en Uv-bestendig, waardoor het in perfecte staat zal blijven.

47 Wandklok met afbeelding van bouwstenen

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Wandklok met afbeelding van bouwstenen

Deze klok mag niet aan de wand van een Legofanaat ontbreken. De achtergrond is een foto.

Naast een bouwplaat met bloemetjes, zijn er ook varianten met een hart en regenboog.

48 LEGO Super Mario NES console

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

LEGO Super Mario NES console

Het Nintendo Entertainment System bracht in de jaren 80 een revolutie in de gamewereld. De 8 bit videogameconsole werd gebundeld met Super Mario Bros., waardoor dit spel ongekend populair werd. Wellicht was je vader, oom, broer, partner of vriend er destijds ook verslaafd aan en is dit LEGO cadeau een bijzondere manier om hem die geweldige tijd te laten herbeleven.

Met de set kan de NES worden nagebouwd, plus een retro-tv waarop Super Mario Bros. te zien is. Maar daar houdt het niet bij op, want uitbreidingspakketten maken het mogelijk om eigen parcoursen, licht, geluid en andere interactieve functies toe te voegen.

49 LEGO Adidas schoen

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

LEGO Adidas schoen

De Adidas Originals Superstar is een echte klassieker die zijn roem te danken heeft aan een concert van de hiphopgroep RUN DMC. Tijdens hun nummer "My Adidias" riep de band op om iedereen die deze schoen droeg uit te trekken en omhoog te houden.

Uiteraard is de kenmerkende vorm van dit model in deze legoschoen verwerkt, evenals de strepen op de zijkanten en het Adidaslogo op de tong. Er zitten zelfs schoenveters bij om door de gaatjes te rijgen.

De Adidas-sneaker kan zowel voor een linker- als rechtervoet worden gebouwd. Of de schoen stevig genoeg is om er mee te lopen is me niet bekend, maar het zal sowieso niet erg comfortabel zijn. De reproductie is dan ook bedoeld als een decoratief item, perfect voor fans van LEGO en Adidas waarmee ze hun passie voor beide merken kunnen tonen.

Wat deze LEGO set extra aantrekkelijk maakt, is dat het een nieuwe bouwtechniek introduceert. Bovendien zijn de 731 onderdelen verpakt in een schoenendoos, wat het plaatje compleet maakt.

50 Gepersonaliseerd 'LEGO' portret

Dit product is niet meer leverbaar

Gepersonaliseerd 'LEGO' portret

Lijkt het je leuk om een Legoliefhebber te verrassen met een bouwsteen portret van zichzelf? Dan zit je goed bij MoYaArtDesigns. Deze verkoper op Etsy portretteert mensen en dieren als LEGO-minifiguren.

Het enige wat je hoeft te doen is een foto van één of meer personen op te sturen. Het portret wordt dan binnen 3 dagen digitaal naar je inbox verzonden. Het uitprinten ervan moet je dus zelf doen of aan een afdrukservice overlaten.

Deel dit cadeaulijstje

Facebook X PinterestWhatsApp E-Mail