75 Originele kerstcadeautjes ideeën voor volwassenen

kerstcadeaus ideeën
Gepubliceerd op 03-05-2023 door Martin Verlaan (laatst gewijzigd op 26-04-2024)
Ben je een verlanglijstje voor de Kerstman aan het opstellen of zoek je geweldige kerstcadeaus ideeën voor je dierbaren? Je valt met je neus in de kerstboter, want hier vind je fantastische geschenken om de arrenslee vol te laden. Of je nu je partner, vrienden, familie, collega's of jezelf wilt verwennen, met behulp van deze cadeaugids bezorg je iedereen een magische kerst!

Deze cadeaugids bevat affiliatelinks. Ik kan een kleine commissie verdienen als je een aankoop doet via deze links. Dit heeft echter geen invloed op mijn objectiviteit bij het selecteren van cadeau ideeën.

Cadeaubon van belevenissen.nl

Cadeaubon van belevenissen.nl

Als het je aan kerstcadeau inspiratie ontbreekt en de tijd voor het doen van kerstinkopen dringt, kun je altijd nog een cadeaubon kopen. Er zijn cadeaukaarten verkrijgbaar die in verschillende winkels te besteden zijn, maar voor een actief persoon kan een cadeaubon van belevenissen.nl een veel leuker idee zijn.

Als je denkt te weten wat je ontvanger leuk vindt om te doen, kun je zelf een keuze uit het aanbod van honderden uitstapjes maken. Het is niet erg als degene achteraf toch liever iets ander wil, want de cadeaubon mag onbeperkt worden omgeruild voor een andere activiteit.

Als je op safe wilt spelen kun je ook een "eigen keuze kerst cadeaubon" geven. Daarmee kan je ontvanger zelf bepalen aan welke belevenis hij of zij het besteedt Het leukste is als hij of zij ook iemand anders mee kan nemen, dus houd daar bij het invullen van de waarde rekening mee.

Goed om te weten: een cadeaubon van belevenissen.nl is 2 jaar lang geldig, dus er is genoeg tijd om een belevenis te boeken.

Speeltje voor huisdier

Speeltje voor huisdier

Als degene een hond, kat, konijn of vogel heeft kan een speeltje of iets praktisch voor het huisdier een heel leuk idee zijn.

Voor een hond zou je bijvoorbeeld een kauwspeeltje, een snuffelmat of een comfortabele mand kunnen kopen.

Katten zijn dol op alles wat beweegt, dus succes verzekerd met een laserlampje, verenstokje of een opwindmuis. Of wat dacht je van krabpaal om de nagels te scherpen of een kattenbed om op te luieren?

Voor een konijn kun je een tunnelbuis kopen om doorheen te rennen of een wilgenbal om aan te knagen. Koop liever geen snacks, want daar zit vaak suiker in waarvan een konijn erg ziek kan worden.

Voor vogels zijn er allerlei leuke klimrekjes, schommels en speeltjes met spiegels en belletjes te koop. Ook zou je een voederdispenser of een vogelbad kunnen overwegen.

Er zijn talloze opties om het dagelijkse leven van een huisdier leuker en interessanter te maken. Snuffel eens rond bij bol.com of een dierenwinkel en je zult vast iets leuks voor je dierenvriend vinden.

Dyson Supersonic haardroger

Dyson Supersonic haardroger

Deze wereldberoemde haardroger is niet goedkoop, maar is het geld zeker waard vanwege het prachtige design, de snelle droogtijd en innovatieve functies die het biedt.

Zo heeft de föhn hittebescherming om beschadiging van het haar te voorkomen en kunnen vrouwen met pluizig haar het speciale opzetstuk gebruiken om hun haar glad en glanzend te maken.

Lees de positieve recensies op coolblue.nl en je zult het met me eens zijn dat de Dyson Supersonic één van de beste kerstcadeaus voor vrouwen is!

Gingerbread onderzetter

Gingerbread onderzetter

Ben je uitgenodigd voor het familiediner op 25 december? Dan kun je natuurlijk niet met lege handen aankomen.

Deze siliconen gingerbread pop is een leuke binnenkomer die je gastheer of -vrouw meteen kan gebruiken om de kersttafel te beschermen tegen hitte en krassen.

En omdat de onderzetter magnetisch is, kan het na gebruik ook als leuke decoratie op de koelkast worden geplakt.

Foto lichtslinger

Foto lichtslinger

Krijg je ieder jaar een hele stapel kerstkaarten? Dan is een lichtslinger een decoratieve manier om ze te presenteren. Hang ze aan de clips en geniet van de knusse, gezellige sfeer die het warme licht creëert.

Na de feestdagen kun je de kerstkaarten vervangen door foto's, vakantiekaarten of memo's.

Gourmet stel

Gourmet stel

Wil je tijdens Kerst of Oud en Nieuw gourmetten zonder last te hebben van spatvlekken op de muur, een stinkende woonkamer, of geruzie over van wie welk pannetje is? Haal dan de Dinner4All gourmetset van Princess in huis.

Hiermee beschikt iedereen over een eigen bakplaat (met antiaanbaklaag, dus geen olie nodig) en een eigen bord. Op en rondom het middelste bord kan vlees, vis en groente worden neergezet zodat dit voor ieder binnen handbereik is.

Zandkunst lamp

Zandkunst lamp

Grote kans dat deze eyecatcher positief ontvangen zal worden door iemand die van kunst houdt. De zandkunst lamp is namelijk lust voor het oog om naar te kijken, en bovendien erg rustgevend.

Door het ronde glas te draaien ontstaat interactie tussen het water, zand en luchtbellen waardoor de lamp er telkens anders uit. De zandkorrels die langzaam neerdwarrelen, creëren prachtige vormen en texturen die in verschillende kleuren kunnen worden belicht.

Rendier pis

Rendier pis

Komt je irritante schoonmoeder bij je eten? Schenk deze unieke drank voor haar in, en ze is zo weer vertrokken!

Hoewel...als ze een beetje slim is, heeft ze snel door dat Rendier pis geen echte urine is. Biecht in dat geval maar op dat ze gelijk heeft en maak je klaar voor een lange avond.

De goudgele drank is in werkelijkheid een Franse wijn en zal uitstekend smaken bij het kerstmaal.

Lichtgordijn

Lichtgordijn

Decoreer het huis of de tuin met dit lichtgordijn en geniet van de ultieme kerstsfeer. Naast kerstverlichting kan het lichtgordijn ook gebruikt worden om de donkere wintermaanden sfeervol door te brengen.

Het 3 meter lange lichtsnoer is voorzien van haakjes zodat het makkelijk kan worden opgehangen aan een raamkozijn, gevel, muur of gordijn. Ook kan het om boomtakken worden gewikkeld of op meubels worden gedrapeerd.

10 Parfum

Parfum

Aan het winkelen om een mooi cadeau voor haar te vinden? Met een parfum van Jean Paul Gaultier kun je niet de fout in gaan.

Deze sensuele damesparfum uit de La Belle serie heeft een subtiele bloemengeur die lang blijft hangen. Het flesje in de vorm van een vrouwenlichaam maakt het een prachtig kerstcadeau om te geven en zal ongetwijfeld een speciale plek op de kaptafel krijgen.

11 Kruidenvaatjes

Kruidenvaatjes

Upgrade zijn of haar saaie peper-en-zoutstel met in het oog springende kruidenstrooiers.

Omdat ze elk een seizoen representeren is het het leukste om ze met toepasselijke specerijen te vullen. Zout in het vaatje met de kerstboom lijkt net sneeuw, en met witte peper creëer je een zandvlakte in het vaatje met de cactus.

De kruidenbusjes staan extra mooi op de eettafel door ze op de bijgeleverde witte plaat te presenteren.

12 Trendy zonnebril

Trendy zonnebril

Geef je modebewuste vriend of vriendin een nieuwe zonnebril! De modellen van KingSeven hebben een houten montuur en kunststof spiegelglazen die voor een unieke en opvallende look zorgen.

De hippe K7 zonnebrillen zijn in meerdere kleuren te koop en beschermen de ogen optimaal tegen fel zonlicht en hinderlijke schitteringen. Ze zijn daarom niet alleen geschikt om op het strand mee te pronken, maar ook erg nuttig in het verkeer en bij het sporten.

13 Gepersonaliseerde kerstzak

Gepersonaliseerde kerstzak

Heb je veel cadeautjes ingekocht of is het cadeaupapier op? Dan is het een leuk idee om alles in een jute zak te stoppen.

Niet zo'n kale, maar één met een persoonlijke opdruk. Zet ieders naam erop plus een groet van de Kerstman en iedereen zal weer trouw in hem geloven.

De personaliseerbare kerstzak is 50 bij 80 cm groot en kost €14,95 (exclusief verzendkosten).

14 Foto sneeuwbol

Foto sneeuwbol

Wees creatief en verras je vader, moeder, broer, zus of ander dierbaar persoon met een zelfontworpen sneeuwbol.

YourSurprise heeft speciale kerstdesigns voor je klaarstaan waaraan je een naam, tekst of foto kunt toevoegen.

De sneeuw kan desgewenst worden vervangen door hartjes voor een romantische uitstraling, of door glitter voor een extra sprankelend effect.

15 Cocktailprikkers houder

Cocktailprikkers houder

In de categorie "kleine kerstcadeautjes ideeën" is de Pick a Boo cocktailprikkers houder een leuke gadget om naast de olijven, blokjes kaas en stukjes worst te zetten.

Het zwarte gedeelte moet verschoven worden om het mannetje tevoorschijn te laten komen. Die houdt een prikkertje in zijn handen zodat die op een hygiënische manier gepakt kan worden.

16 Unieke waterfles

Unieke waterfles

Les op een leuke manier je dorst met een zelfontworpen waterfles. Het maken van een eigen design is eenvoudig: kies een template die je aanspreekt en voeg een foto en/of tekst toe.

Neem je gepersonaliseerde waterfles mee als je de deur uit gaat, zodat je nooit met een droge keel komt te zitten. Door de isolerende dubbele wand blijft het water de hele dag lekker koel. En uiteraard kun je er ook frisdrank in doen. Ja, zelfs warme drank blijft tot 12 uur op temperatuur in deze RVS thermosfles, die bovendien nooit zal gaan lekken dankzij de hermetisch afsluitende dop.

17 Powerbank

Powerbank

Deze kleine lichtgewicht powerbank is een aanwinst voor mensen die vaak onderweg zijn. Hiermee komen hun mobiele apparaten nooit zonder stroom te zitten.

De Auronic powerbank kan twee apparaten tegelijkertijd opladen en heeft een capaciteit van 20.000 mAh (genoeg om smartphones, tablets, e-readers of earbuds meerdere keren van een volle batterij te voorzien).

Extra pluspunt is dat deze powerbank beveiligd is tegen kortsluiting en oververhitting en niet langer oplaad dan nodig is.

18 Boek

Boek

Iemand die van lezen houdt, zal een goed boek altijd waarderen. Bol.com biedt een scala aan genres en thema's, zodat er voor elke boekenliefhebber wat wils is.

Als je zijn of haar favoriete schrijver of genre niet weet, kun je op safe spelen met een boekenbon of een bestseller (filter bijvoorbeeld op populariteit of beoordeling om een lijst van hooggewaardeerde boeken te krijgen).

19 Aroma diffuser

Aroma diffuser

Met de tien meegeleverde flesjes etherische olie kan deze superstille en elegante aroma diffuser meteen in gebruik worden genomen. Slechts een paar druppels olie zijn voldoende om een heerlijke geur te verspreiden.

De diffuser kan ook zonder toegevoegde olie gebruikt worden. Het heeft een groot waterreservoir waardoor bijvullen sporadisch nodig is. De waterdamp zorgt voor een ideale luchtvochtigheid en een schonere lucht. De nevel kan met verschillende kleuren worden verlicht, wat een rustgevend schouwspel oplevert.

De aroma diffuser heeft een instelbare timer. Met de afstandbediening kan de gewenste tijdsduur worden ingesteld, alsmede de lichtkleur en kracht van de mist.

20 Bluetooth muts

Bluetooth muts

Een comfortabele warme muts is onmisbaar tijdens dit jaargetijde. Bijna iedereen heeft zo'n ding, maar een wollen muts met ingebouwde koptelefoon en microfoon zul je niet in elke garderobe aantreffen.

Een prima cadeauidee dus, want het is toch geweldig als de drager ervan tijdens het schaatsen of een winterwandeling kan telefoneren of naar muziek kan luisteren, zonder last te hebben van loshangende draden en koude oren of vingers?

De oplaadbare muts is in vier kleuren leverbaar en werkt met alle bluetooth-apparaten. Dankzij de uitneembare speakers kan de muts probleemloos gewassen worden.

21 Crossbodytas

Crossbodytas

Voor vrouwen die van luxe accessoires houden en graag hun handen vrij hebben tijdens het winkelen is deze leren crossbodytas een must-have.

De designtas past bij elke outfit en heeft een verstelbare schouderriem en een rits aan de bovenzijde. Aan de voorzijde pronkt het merk Michael Kors in gouden letters.

Als je vriendin, partner of (schoon)moeder een echte fashionista is, zal dit één van haar favoriete tassen worden.

22 Massage gun

Massage gun

Klopmassage kan zeer effectief zijn tegen spierspanning en spierpijn. En dat is precies wat dit professionele massageapparaat te bieden heeft. Het is gemakkelijk thuis te gebruiken en kan worden toegepast op alle spiergroepen, waaronder de rug, nek, benen of armen.

Met de verschillende mondstukken en instelbare snelheidsniveaus kan de massage gun worden afgestemd op de specifieke behoeften en voorkeuren van de gebruiker.

Sporters kunnen het apparaat bijvoorbeeld gebruiken als onderdeel van hun warming-up routine om spieren los te maken, of om het herstel van spieren te bevorderen na een blessure of intensieve training.

Mensen die een zittend, staand of fysiek inspannend beroep zullen ook profijt hebben van dit krachtige massageapparaat. Het stimuleert de bloedcirculatie en helpt stijve en vermoeide spieren te ontspannen, wat kan bijdragen aan een betere houding en het verminderen van pijn en ongemak.

23 Aeropress koffiemaker

Aeropress koffiemaker

Je hebt niet per se een dure espressomachine nodig om koffie van hoge kwaliteit te zetten. Met deze kleine koffiemaker zet je heel eenvoudig in mum van tijd een heerlijk kopje koffie. Je hebt er geen stroom voor nodig, dus je kunt de Aeropress behalve thuis ook onderweg, op kantoor of op de camping gebruiken.

Het enige wat je hoeft te doen is filterkoffie toevoegen, heet water erop gieten en de pers naar beneden te drukken om de koffie via het filtersysteem rechtstreeks in je mok te laten lopen. Hoe harder je drukt, des te sterker de koffie wordt. Je kunt de smaak ook nog beïnvloeden door te experimenteren met de koffiehoeveelheid, maalgraad en watertemperatuur.

24 Plaid met mouwen

Plaid met mouwen

Of we dit jaar een witte kerst krijgen is nog onzeker, maar vast staat dat het koud wordt. Een oversized plaid kan daarom een perfect geschenk zijn voor onder de kerstboom.

De aangehechte mouwen geven bewegingsvrijheid en maken het mogelijk om de plaid als extra kledingstuk te dragen. Ideaal om tijdens de koude decembermaand in te relaxen of rond te lopen. De dikke, zachte fleecestof zorgt ervoor dat het lichaam van top tot teen warm blijft.

Deze comfortabele knuffeldeken is ook verkrijgbaar in het zwart.

25 Kerstmuts met drankhouder

Kerstmuts met drankhouder

Als je een zuipschuit in je familie hebt kan deze opvallende kerstmuts zeker voor een lachsalvo zorgen. Het is één van de gekste kerstcadeaus ideeën die ik ben tegengekomen, maar toch ook wel een nuttige.

De Santa Claus Drinking Hat heeft namelijk twee houders voor blikjes drank en een flexibel rietje om door te drinken, waardoor de handen vrij blijven tijdens het feesten.

26 Led dinerkaarsen

Led dinerkaarsen

Kaarsen mogen natuurlijk niet ontbreken op de kersttafel, maar zijn niet zonder risico. Je moet er niet aan denken dat iemand per ongeluk een kaars omstoot waardoor de boel in brand vliegt.

Gelukkig is er een veilig alternatief: led kaarsen. Doordat ze van wax zijn gemaakt en flikkerend licht hebben zijn ze bijna niet van echt te onderscheiden. Omdat er geen rook vanaf komt stinken ze niet en kunnen ze ook op andere plekken in huis worden neergezet.

Ze werken op batterijen (exclusief) en kunnen met de ingebouwde timer op een tijd worden ingesteld waarop ze elke dag moeten gaan branden.

27 Kabouter kaasmes

Kabouter kaasmes

Ooit een kaasmes in de vorm van een kabouter gezien? Nu wel! Deze originele kerstcadeautip kan perfect gecombineerd worden met een stuk kaas of een kaasplank! Het rood-wit-blauwe kabouterontwerp maakt het snijden en serveren van kaas een vrolijke en feestelijke aangelegenheid.

De kerstmuts is een vlijmscherp roestvrij stalen lemmet. De baard en de romp vormen het plastic handvat.

28 Apple AirPods

Apple AirPods

Airpods zijn bij velen geliefd vanwege hun uitmuntende geluidskwaliteit en effectieve ruisonderdrukking. Het stijlvolle ontwerp spreekt ook veel mensen aan, net als het comfort dat ze bieden, zelfs bij langdurig gebruik.

Omdat AirPods draadloos zijn kunnen ze makkelijk worden gedragen tijdens allerlei activiteiten, zoals sporten, reizen, klusjes en meer. Ze kunnen niet alleen worden aangesloten op een iPhone-, iPad of Mac, maar ook op bluetooth-apparaten zoals Android-smartphones, Windows-pc's, enzovoort.

Geen wonder dus dat Apple AirPods erg gewild zijn rond de kerstdagen. Staan ze ook op het verlanglijstje van jouw partner, vader, moeder, (klein)kind, broer of zus? Twijfel niet en verblijdt degene met het cadeau waar ze zo naar verlangen.

29 Thee infuser

Thee infuser

Hoewel je bevriende theeleuten waarschijnlijk al een traditioneel thee-ei in de keukenla hebben liggen, zouden ze het vast leuk vinden om een uniek exemplaar als kerst presentje te ontvangen.

Neem nu dit "papieren" bootje; staat hartstikke leuk in een theeglas. Of wat dacht je van een duikboot, een eend, het monster van Loch Ness of een aardbei? Er zijn zoveel grappige en creatieve opties beschikbaar.

Deze kleine kerstcadeautjes zullen bij het uitpakken een leuke reactie uitlokken en maken het drinken van thee nog plezieriger en gezelliger.

30 Cocktailset

Cocktailset

Zelf thuis cocktails maken? Dat kan met deze complete cadeauset. Met de shaker, maatbeker, zeef, fruitpers, barlepel, flesopener en het receptenboekje kunnen zowel beginners als gevorderden in een handomdraai de lekkerste cocktails maken. Van een klassieke Gin Tonic en een exotische Margarita tot een alcoholvrije variant of een zelfbedachte smaak.

Alle onderdelen zijn gemaakt van roestvrij staal en kunnen stijlvol worden bewaard in de inbegrepen houten standaard. Liefhebbers van cocktails zullen er gegarandeerd content mee zijn. Het stelt ze in staat om te experimenteren met verschillende ingrediënten en hun passie voor mixologie verder te ontwikkelen.

31 XXL bierpul

XXL bierpul

Het kerstbier zal goed smaken in deze imposante bierpul.

Met een inhoud van 1 liter, wat overeenkomt met vier gewone bierglazen, is dit een ideaal bierglas voor grote drinkers. Hiermee kunnen ze genieten van hun favoriete drank zonder voortdurend te hoeven bijvullen.

32 Video deurbel

Video deurbel

Veel mensen brengen de feestdagen door bij familie en vrienden, waardoor inbrekers makkelijk hun slag kunnen slaan. Het kan helpen om het licht aan te laten, maar als een crimineel aanbelt en er niemand opendoet, zal hij snel doorhebben dat er niemand thuis is en alsnog proberen het huis binnen te dringen.

Tenzij hij een video deurbel ziet, want hij wil natuurlijk niet dat zijn aanwezigheid haarscherp op beeld wordt vastgelegd en de bewoners automatisch een melding krijgen als hij voor de deur staat.

Naast het afschrikkende effect heeft een deurbel met camera meer voordelen. Er is direct te zien wie er aanbelt en kan op afstand met degene worden gecommuniceerd, zelfs buitenshuis. Handig om bijvoorbeeld aan de postbode te laten weten dat hij het pakketje in de achtertuin mag leggen, of om een ongenode gast op het verkeerde been te zetten door de indruk te geven dat er iemand thuis is.

33 Gepersonaliseerde kerstmok

Gepersonaliseerde kerstmok

All I want for Christmas is... ja, dat mag je helemaal zelf invullen. Zo maak je er een unieke kerstbeker van voor jezelf of een dierbare.

De drie puntjes kun je bijvoorbeeld vervangen door "a nap", "delicious food", "a cup of hot chocolate", "a kiss", "good sex" of de naam van je geliefde.

34 Kerstballen met foto

Kerstballen met foto

Je vindt hier talloze kerstcadeautjes ideeën voor onder de kerstboom, maar deze gepersonaliseerde kerstballen kunnen juist in de boom worden gehangen. Een leuke verrassing voor degenen die zichzelf in de kerstballen herkennen en het zorgt voor afwisseling tussen de traditionele versieringen.

Er zijn verschillende sjablonen beschikbaar om de foto een kersttintje te geven en desgewenst kun je ook een tekst toevoegen. Je ontwerp wordt op een witte, keramieken kerstbal gedrukt met takjes hulst op de achterzijde. Maar als je de kerstboom liever met doorzichtige foto-kerstballen wilt versieren kan dat ook.

35 Kweeklamp

Kweeklamp

Dankzij de Smartwares ISL-60025 groeilamp hoeft het ontbreken van een tuin geen belemmering te zijn om zelf kruiden en groenten te kweken.

Deze stijlvolle kweekbak kan overal in huis worden geplaatst en biedt ruimte voor 3 tot 4 bloempotten. De automatische ledverlichting bootst het proces van fotosynthese na waardoor zaadjes en plantjes optimaal kunnen groeien.

36 Vaas met ledverlichting

Vaas met ledverlichting

Deze verlichte vaas past perfect bij de kerstperiode. De warme, zachte gloed geeft extra sfeer en laat bloemen ook in het donker stralen. De vaas kan ook worden gevuld met siersteentjes, schelpen, droogbloemen of een plantje.

Omdat de vaaslamp op batterijen werkt (niet inbegrepen), kan deze overal in huis worden neergezet. Het aluminium frame en de houten basis zorgen voor een stijlvolle en moderne uitstraling waar het hele jaar door van genoten kan worden.

37 Waarom ik van je hou invulboek

Waarom ik van je hou invulboek

Persoonlijke cadeaus voor kerst zijn altijd extra bijzonder, maar vergen meestal ook meer tijd en creativiteid. Dat geldt ook voor dit invulboek, maar het resultaat is goud waard.

De verrassende vragen in "Waarom ik van je hou" helpen je om de liefde en waardering voor je partner te omschrijven. Ze roepen herinneringen op en gevoelens die je misschien nog nooit eerder hebt geuit. Ook is er ruimte voor foto's en tekeningen om je antwoorden te illustreren. Zo ontstaat een intiem en origineel geschenk dat je geliefde voor het leven zal koesteren.

38 Toblerone kerstreep

Toblerone kerstreep

Hier maak je elke chocoladeliefhebber blij mee. De chocoladereep is maar liefst 30 centimeter lang en heeft de kenmerkende driehoekige vorm van Toblerone. De verpakking heeft een kerstthema die in een handomdraai te personaliseren is met een naam, kerstwens of foto.

Dat op zich is al een leuke verrassing, maar het is uiteindelijk de verrukkelijke inhoud die deze Toblerone reep echt onweerstaanbaar maakt. De Zwitserse melkchocolade met honing en amandelnougat is een ware smaaksensatie waar je ontvanger geen genoeg van zal krijgen.

39 Draadloze pocket printer

Draadloze pocket printer

Dit cadeautje komt goed van pas tijdens de kerstdagen en andere feestelijke gelegenheden. Je ontvanger kan er foto's mee afdrukken die op zijn of haar smartphone staan en delen met familie en vrienden.

Goed om te weten: de Fujifilm Instax Mini Link printer vereist speciaal fotopapier en installatie van de Instax Mini Link app om foto's te kunnen selecteren, bewerken of afdrukken.

40 Magisch vuurpoeder

Magisch vuurpoeder

Klaar voor een betoverend schouwspel dat iedereen zal verwonderen? Gooi maximaal 3 zakjes met Mystical Fire poeder in een vuurkorf of de open haard en de vlammen zullen in allerlei kleuren door het vuur dansen. Zo'n kleurenspektakel past natuurlijk perfect bij het kerstfeest en zal de sfeer enorm verhogen.

Let op: vanwege de chemische samenstelling is Mystical Fire alleen geschikt voor decoratieve doeleinden. Het bereiden van voedsel boven de gekleurde vlammen kan onveilig zijn.

41 Kimono met naam

Kimono met naam

Persoonlijk cadeau voor een vrouw nodig? Een fluweelzachte kimono met haar naam erop zal ze vast op prijs stellen.

De kimono is leverbaar in twee kleuren: paars en zwart. Het luchtige polyester en de korte mouwen maken deze luxe ochtendjas erg comfortabel om te dragen.

De naam, zelfgekozen tekst of foto, komt op de achterzijde te staan. Deze toevoeging maakt je kerstgeschenk extra speciaal. De moeite die je hebt gedaan om iets unieks voor haar te kopen levert je zeker kudo's op.

42 LEGO Home Alone bouwset

LEGO Home Alone bouwset

Misschien is dit collector's item met bijna vierduizend onderdelen wel één van de beste cadeau-ideeën voor volwassen LEGO-fans. Hiermee kunnen ze het huis dat centraal staat in de legendarische kerstfilm Home Alone gedetailleerd nabouwen. Een geweldige activiteit voor tijdens de kerstvakantie!

Er is ook een aparte verlichtingsset verkrijgbaar om de replica op spectaculaire wijze tot leven te brengen.

43 Kerstkaart voor de haters

Kerstkaart voor de haters

Deze absurde kerstkaart waarop een met lampjes versierde drol staat zal elke kersthater aanspreken.

Verstuur 'm naar iemand die Kerst een schijtfeest vindt en grote kans dat jouw hilarische kaart als enige niet door de papierversnipperaar gaat.

44 Baardverzorging set

Baardverzorging set

LB Products heeft een uitstekende reputatie als het gaat om hoogwaardige baardverzorgingsproducten. Check de reviews en je weet dat ik geen onzin praat.

Deze set met baardolie, baardbalsem, een anti-klit kam, een dermaroller en een baardborstel is dan ook een aanrader voor mannen die hun baard of snor er gezond en glanzend uit willen laten zien.

45 Kralenarmbanden

Kralenarmbanden

Als je op zoek bent naar kerstcadeau inspiratie voor spiritueel geïnspireerde mannen, kunnen deze kralenarmbanden een voortreffelijke optie zijn.

Ze zijn gemaakt van natuursteen en passen qua kleur perfect bij elkaar. Uiteraard kunnen ze ook los van elkaar gedragen worden.

De kralenarmbanden geven een eigentijdse uitstraling en versterken het gevoel van verbondenheid met de aarde.

46 Rituals geschenkset

Rituals geschenkset

Speel op safe met een verwenpakket van Rituals.

De heerlijk geurende bad- en doucheproducten, bodylotions, geurstokjes en parfums van dit merk zijn geliefd bij zowel vrouwen als mannen en worden veelal als luxe cadeaus ervaren.

47 Schoonmaak gel

Schoonmaak gel

Toetsenborden, afstandsbedieningen, rekenmachines en andere veelgebruikte apparaten zijn een bron van bacteriën en ziektekiemen. En helaas is reinigen met een vochtig doekje meestal niet voldoende om ze grondig schoon te maken. Bovendien kan dit schadelijk zijn voor de apparatuur.

Wat wel effectief is, is Super Clean Gel. Door de kleverige gel tussen de toetsen te aan te drukken en vervolgens los te trekken, wordt al het opgehoopte vuil en stof verwijderd.

De reinigingsgel kan ook worden gebruikt om andere onregelmatige oppervlakken hygiënisch schoon te maken. Denk aan printers, scheerapparaten, muziekinstrumenten, game controllers, ventilatieroosters en zelfs planten.

Na gebruik kan de gel in het potje worden bewaard voor een volgende schoonmaakbeurt.

48 Foodhuggers

Foodhuggers

Dit soort duurzame kerstcadeautjes ideeën zullen zeker worden gewaardeerd door mensen die voedselverspilling en plasticvervuiling tegen willen gaan.

Foodhuggers zijn gemaakt van flexibel rubber en hebben verschillende maten zodat ze voor allerlei soorten gesneden fruit en groenten gebruikt kunnen worden. Omdat het gesneden gedeelte wordt afgesloten, is het voedsel beschermd tegen lucht en oxidatie, zodat het langer vers blijft.

Foodhuggers kunnen daarnaast worden gebruikt om blikken, bakjes, potjes en bekers af te sluiten en door hun herbruikbaarheid zijn ze een milieuvriendelijk en geldbesparend alternatief voor vershoudfolie en zakjes.

49 Kersttaart

Kersttaart

De Kerstman brengt niet alleen cadeautjes, maar biedt ook deze heerlijke smaaksensatie!

De kerstvlaai is gebakken volgens Limburgs recept en heeft een zoete vulling van stroopwafel en karamel. Het gezicht van de Kerstman is gemaakt van een dun laagje marsepein en eetbaar papier.

Een ware traktatie voor 's ochtends bij de koffie of na het kerstdiner.

50 Yogamat

Yogamat

De oprolbare yogamatten van Tunturi bieden een zachte ondersteuning en een goede grip tijdens yoga- en fitnessoefeningen. Ze kunnen zowel thuis als in de sportschool worden gebruikt en zijn een uitstekende stimulans om het nieuwe jaar actiever en gezonder te beginnen.

Met de bijhorende draagtas is een Tunturi yogamat makkelijk mee te nemen naar de yogales of een fitnesscentrum. Liever thuis gymnastieken? Via de gratis app zijn duizenden fitnessoefeningen te bekijken, van buikspieroefeningen en cardio-workouts tot krachttraining en volledige yogaroutines.

51 Retro spelcomputer

Retro spelcomputer

Tetris, Minecraft, World of Warcraft, Pac-Man, Doom, Space Invaders, Boulder dash, Super Mario Bros., Pong, SimCity, Frogger, The Legend of Zelda... Deze en duizenden andere klassieke spellen kunnen opnieuw worden gespeeld dankzij de nieuwe generatie van classic game consoles.

Degenen die in hun jeugd een Commodore 64, Amiga, ZX Spectrum, MSX of Atari hadden, is het een geweldig idee om hen een moderne miniversie van hun geliefde homecomputer te schenken zodat ze opnieuw de games kunnen spelen waaraan ze vroeger zoveel plezier beleefden.

Ook zijn er andere retro consoles die de gouden tijdperken van gaming doen herleven, zoals de Miyoo Mini Plus, Sega Mega Drive, Nintendo Entertainment System (NES) en de PlayStation Classic.

Duik in het brede assortiment van bol.com of maak gebruik van hun handige consoles top 10 om de kerstdagen naar een volgend level te tillen.

52 Letterbord

Letterbord

Het leukste kerstgeschenk voor creatieve mensen. Het letterbord is een decoratief item waarmee de eigen persoonlijkheid en stijl kan worden uitgedrukt door emoties, quotes, wensen, notities en verlanglijstjes te delen.

Het letterbord van Gadgy is gemaakt van vilt. Hierop hechten de letters en symbolen goed vast en met behulp van de punaises kan ook een kaart, foto of memo op het letterbord worden geprikt.

De letters en symbolen zijn in het wit, goud en zilver, wat het ideaal maakt voor het creëren van een glinsterende kerstboodschap.

53 Bier toren

Bier toren

Hoewel de transparante dispenser met elke drank gevuld kan worden, zal dit originele kerstcadeautje met name door bierdrinkers worden geapprecieerd.

Dankzij deze torenhoge thuistap is het niet meer nodig om tijdens feestjes voor gastheer of -vrouw te spelen, want de aanwezigen kunnen zichzelf ermee bedienen. Het enige wat hij of zij moet doen is in de gaten houden of de Beer Tower bijgevuld moet worden.

54 Zelfontworpen kersttrui

Zelfontworpen kersttrui

Je hoeft heus geen modeontwerper te zijn om een coole kersttrui te maken. Met de gift editor van YourSurprise kan een kind de was doen. Kwestie van een leuk sjabloontje kiezen, naam, tekst of foto toevoegen en klaar is je persoonlijke kersttrui.

De neutrale grijze stof laat je creatie extra goed tot zijn recht komen en zorgt voor een stijlvolle uitstraling. Dus hup aan de slag en laat je ontvanger versteld staan van je creativiteit.

55 Pancakes sokken

Pancakes sokken

De opdruk van pannenkoeken met stroop en bessen ziet er verleidelijk uit, maar een hapje kun je er beter niet van nemen.

Gelukkig wordt het gebrek aan smaak gecompenseerd door de knusse en feestelijke uitstraling van deze sokken. Bovendien houden ze de voeten het hele jaar door warm.

Leuk om onder de kerstboom te leggen voor een dierbare die dol op pannenkoeken is of graag aparte sokken draagt.

56 Sneeuwvlok ketting

Sneeuwvlok ketting

Sieraden zijn altijd goede kerstcadeaus ideeën om vrouwen mee te verwennen.

Deze sprankelende sneeuwvlok ketting symboliseert de schoonheid van de winter en past perfect bij Kerstmis. Het is een schitterend accessoire om tijdens de feestdagen te dragen en winteroutfits op elegante wijze te accentueren.

De hanger heeft een zilveren plating en is afgewerkt met zirkonen steentjes. De ketting is 45 centimeter lang en kan met het verlengstuk langer worden gemaakt.

Je koopt de SnowFlake Necklace voor minder dan drie tientjes bij de beste webwinkel van Nederland.

57 Wijnglas met naam

Wijnglas met naam

Ik denk dat iedereen die weleens een wijntje drinkt dit persoonlijke cadeautje kan waarderen.

Kies simpelweg een sjabloon in de gift editor en vul een naam, datum of tekst in. Je ontwerp wordt in het hoogwaardige glas gegraveerd zodat het nooit zal vervagen.

Geef eventueel diens favoriete wijn erbij en je zult ongetwijfeld punten scoren.

58 Chocoladefontein

Chocoladefontein

Deze cadeautip zal zeker in de smaak vallen bij chocoladeliefhebbers.

De chocoladefontein is ideaal om na het kerstdiner of een ander feestmaal op tafel te zetten. Met stukjes fruit, marshmallows of lange vingers erbij om in de vloeibare chocolade te dippen, zal iedereen genieten van een verrukkelijk dessert.

59 Activity tracker

Activity tracker

Voor fitnessliefhebbers en mensen die hun algehele gezondheid willen monitoren (of verbeteren) is dit het ultieme kerstcadeau.

Ondanks dat de Fitbit Charge 5 vol nieuwe technologie zit, is het een slanke en elegante smartwatch die comfortabel aanvoelt.

De vele fitnesstracking en gezondheidsfuncties, zoals herstelscores, aanbevelingen voor work-outs, stress-sensoren, hartmonitoring en slaapmetingen, geven een helder inzicht in het fysieke en mentale welzijn.

En dankzij de mogelijkheid om contactloos te betalen hoeft de portemonnee of pinpas niet meer mee naar de sportschool of supermarkt.

Als extraatje krijg je bij de Fitbit Charge 5 een half jaar gratis toegang tot Fitbit Premium voor nog meer functies, voedingsadviezen, analyses, trainings- en begeleidingprogramma's.

60 Kerstpuzzel

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Kerstpuzzel

Puzzelen is een leuke manier om de kerstvakantie mee door te komen. Speciaal voor hamsterliefhebbers is deze legpuzzel dan een geweldige keuze.

De 1000 puzzelstukjes vormen samen een afbeelding van schattige hamsters die kerst vieren (één van hen heeft zelfs een kerstmutsje op).

Voor minder geoefende puzzelaars is er ook een versie met 500 stukjes beschikbaar.

61 Geurkaars

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Geurkaars

De Christmas Magic Jar brengt de magie van kerst tot leven met een zalige combinatie van geuren, waaronder dennennaalden, cederhout, mandarijn en eucalyptus.

De geurkaars heeft een brandtijd van 75 uur, wat voldoende is om er de hele kerstperiode van te genieten.

62 Kerstthee

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Kerstthee

Verwen jezelf of een ander met een blik exclusieve Christmas Tea.

De zwarte thee is verrijkt met kruidnagel, sinaasappelschil, vanille en saffloer. Het resultaat is een heerlijke zoete en geurige melange die perfect past bij de warmte en gezelligheid van de decembermaand.

63 Gepersonaliseerd beeldje

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Gepersonaliseerd beeldje

Hoe zou je ontvanger reageren als die een miniatuurkloon van zichzelf ziet?

Om deze hilarische cadeautip te realiseren hoef je alleen maar een foto te mailen naar de verkoper. Die boetseert er een realistisch en gedetailleerd beeldje van.

Om het nog persoonlijker te maken kun je optioneel ook een object laten toevoegen, zoals bijvoorbeeld een instrument, motorfiets of een voetbal. Voor een speels effect kun je eventueel ook kiezen voor een knikkend hoofd (bobblehead).

64 Digitaal springtouw

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Digitaal springtouw

Een springtouw zonder touw; het moet niet veel gekker worden! Dat zou je denken, maar toch is het een innovatieve uitvinding. Probeer maar eens in huis een gewoon springtouw te gebruiken. Dat gaat bijna niet zonder iets om te stoten of het plafond te raken.

Bij dit fitnessapparaat is het touw vervangen door 2 korte kabels met gewichtjes. Die zorgen ervoor dat je niets kunt raken en meer kracht nodig hebt om te draaien. Hierdoor worden meer calorieën verbrandt dan bij een traditioneel springtouw. Hoeveel? Dat is te zien op het digitale display in het handvat.

Het is een perfect hulpmiddel om na Kerst en Oud en Nieuw overtollige pondjes kwijt te raken zonder buiten in de kou of regen te hoeven springen.

Overigens kunnen de korte kabels ook eenvoudig worden verwisseld door de bijgeleverde lange kabel zodat gewoon touwtje springen ook mogelijk is.

65 Spreukentegeltje

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Spreukentegeltje

Wijs een materialist in je leven erop dat het kerstfeest in de eerste plaats om liefde, vreugde en saamhorigheid draait, en niet om de buitensporige cadeaus die op zijn of haar verlanglijstje staan.

Stop het tegeltje in de kerstsok van je hebzuchtige ontvanger of hang het op een prominente plaats in huis. Het levert misschien een beteuterde reactie op, maar ik durf te wedden dat diens verlanglijstje volgend jaar veel bescheidener zal zijn.

66 Windgong

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Windgong

Breng ook de tuin of het balkon in de kerstsfeer met deze mooie windgong.

De engeltjes die eraan hangen geven een gevoel van rust en vrede, evenals de hemelse klanken die de buizen produceren als de wind er doorheen waait.

67 Mobiel bad

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Mobiel bad

De Bath Bucket is een compact en draagbaar zitbad voor kleine ruimtes. Door de grote watercapaciteit wordt het lichaam volledig ondergedompeld zodat van een heerlijk en ontspannend bad kan worden genoten.

De badkuip is zeer betaalbaar, gemaakt van stevig kunststof en in verschillende kleuren te bestellen. Erg handig is dat het is uitgerust met een bakje om zeep of andere badproducten binnen handbereik te houden, en een afvoerslang om het bad na gebruik leeg te laten lopen.

Dus als je een dierbaar persoon kent met een kleine badkamer, zou de luxe van een bad weleens het beste kerstmis cadeau kunnen zijn dat je kunt geven.

68 Vormpjes voor kerstkoekjes

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Vormpjes voor kerstkoekjes

Door deze uitstekers te kopen breng je niet alleen vreugde bij bakliefhebbers, maar steun je tevens minderbedeelden. Van je aankoop gaat namelijk €1,- naar de voedselbank.

Met de uitstekers kunnen kerstkoekjes in allerlei vormen worden gebakken, zoals een kerstboom, kerstster, Kerstman, kerstsok en meer. Een leuke en lekkere traktatie om tijdens de feestdagen uit te delen aan het gezin, familie, vrienden of collega's.

De tien roestvrijstalen vormpjes kunnen overigens ook worden gebruikt om cake, fruit, worst en kaas uit te snijden.

69 Simon's Cat theedoek

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Simon's Cat theedoek

Wens de kattenliefhebbers in je leven een Meowy Christmas met dit leuke keukenschort van Simon's Cat. De grappige animatieserie waarin het ondeugende en eigenzinnige gedrag van katten perfect wordt uitgebeeld, hebben ze vast weleens op YouTube bekeken.

Dit theedoek bevat een leuke afbeelding van Simons Cat die Kerstmis viert. Perfect om na het kerstdiner de vaat mee af te drogen.

70 Bruisballen met kerstthema

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Bruisballen met kerstthema

Ze zien er uit als decoratieve kerstballen, maar eigenlijk zijn deze bath bombs bedoeld om het badwater een lekker geurtje te geven.

Ze gaan bruisen zodra ze in aanraking met warm water komen, waardoor hun aroma geleidelijk vrijkomt. Hoewel het jammer is dat deze prachtige ballen helemaal oplossen, bieden ze daarentegen de ultieme ontspanning tijdens het baden.

En omdat ze ook nog verpakt zijn in een mooi versierd jute zakje, is dit een perfect presentje voor onder de kerstboom.

71 Led mirror clock

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Led mirror clock

Met deze wekker op je nachtkastje zie je direct of je schoonheidsslaapje heeft geholpen. Natuurlijk kun je het klokje ook ergens anders in huis zetten als je jezelf liever niet in de spiegel aankijkt na het ontwaken. Het spiegelende frontje maakt het een decoratieve toevoeging aan elke ruimte.

72 Kersthandoeken

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Kersthandoeken

Een leuk cadeau-ideetje voor kookliefhebbers en kerstfanaten! Met deze handdoekjes kan de keuken in kerstsfeer worden gebracht. Elke keukenhanddoek heeft een andere print: sneeuwpop, kerstboom, ijsberen en Kerstman.

Naast het toevoegen van een feestelijk tintje zijn deze handdoekjes ook functioneel. Ze kunnen worden gebruikt om de handen af te drogen, een hete ovenschaal vast te pakken of het aanrecht schoon te maken.

73 Fidget pen

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Fidget pen

Deze pen is niet goedkoop, maar hij is dan ook met goud en zilver verguld en bovendien multifunctioneel.

Allereerst is het een fijne balpen die prettig in de hand ligt en soepel schrijft.

Daarnaast heeft de pen een speciale punt om smartphones, tablets of touchpads nauwkeurig (en zonder vingerafdrukken achter te laten) te bedienen.

En als laatste is het ook een effectief speeltje om stress en verveling tegen te gaan. De fidget pen is namelijk opgebouwd uit magneten en metalen bolletjes die in allerlei vormen zijn te buigen. Deze tactiele stimulatie kan een prettige afleiding zijn tijdens saaie telefoongesprekken, vergaderingen of andere momenten waarop behoefte is om met de handen bezig te zijn.

74 Gingerbread roomspray

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Gingerbread roomspray

Er is niets mis met kleine kerstcadeautjes. Het gaat tenslotte om het gebaar.

Deze luchtverfrisser ruikt niet naar bloemen, kruiden of fruit, maar naar versgebakken ontbijtkoek! De zoete geur roept associaties op van gezelligheid, warmte en ontspanning.

Doe er eventueel een handgeschreven kaartje bij om dit originele presentje een persoonlijk tintje te geven.

75 Monopoly kersteditie

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Monopoly kersteditie

Geen zin om voor de zoveelste keer naar Home Alone te kijken? Haal dan deze Christmas Edition van Monopoly tevoorschijn en beleef qualitytime met het hele gezin.

Aan de spelregels is weinig veranderd, maar de gebruikelijke straten op het speelbord zijn vervangen door bekende kerstlocaties zoals de Noordpool, een kerstdorp en een rendierenstal.

De pionnen zijn kerstfiguren, zoals een rendier, een sneeuwpop en natuurlijk de Kerstman.

De Kans- en Algemeen-fonds kaarten zijn ingeruild voor speciale kerstkaarten die de spelers kunnen belonen met cadeautjes of uitdagen met kerstgerelateerde opdrachten zoals het zingen van kerstliedjes of het vertellen van een kerstverhaal.

Deze gelimiteerde uitgave, die helaas alleen in het Engels verkrijgbaar is, brengt iedereen dus vanzelf in de kerstsfeer!

Deel dit cadeaulijstje

Facebook X PinterestWhatsApp E-Mail