32 Leuke en grappige ideeën om op een originele manier geld cadeau te geven!

originele manier geld cadeau
Gepubliceerd op 21-01-2023 door Martin Verlaan (laatst gewijzigd op 15-04-2024)
Als je online zoekt naar tips om op een originele manier geld cadeau te geven, vindt je honderden doe-het-zelftips. Maar als je niet zo creatief bent blijkt dat er maar weinig kant-en-klare oplossingen te vinden zijn. Daarom zijn hier enkele makkelijke ideeën om geld op een unieke manier te presenteren. Zo wordt het leuker om te geven en je ontvanger zal het zeker waarderen.

Deze cadeaugids bevat affiliatelinks. Ik kan een kleine commissie verdienen als je een aankoop doet via deze links. Dit heeft echter geen invloed op mijn objectiviteit bij het selecteren van cadeau ideeën.

Originele manieren om geld cadeau te geven (alle leeftijden)

Goudstaaf

Goudstaaf

Wie wil er nu geen goudstaaf in huis hebben? Het is helaas geen echte, maar wel een mooi decoratiestuk waar je ontvanger ook nog mee kan sparen.

Natuurlijk zorg je ervoor dat de spaarpot al gevuld is met een beginkapitaal.

Snoeppot

Snoeppot

De glazen pot zit bomvol met heerlijke tumtummetjes waartussen je wat geld kunt verstoppen.

Vanuit hygiënisch oogpunt is het aan te raden om de munten of bankbiljetten eerst in een boterhamzakje te verpakken.

Duveltje uit een doosje

Duveltje uit een doosje

Een nepspin neemt hier de plaats in van het traditionele duveltje. Deze springt uit het houten kistje als de deksel wordt opengeschoven.

Omdat dat de spin van elastisch materiaal is gemaakt bewegen de pootjes, waardoor het schrikeffect nog groter zal zijn.

Dus stop wat poen in de box en je bent klaar om een leuke grap uit te halen met het jarige slachtoffer.

Geld mok

Geld mok

Deze vaatwasbestendige beker met een afbeelding van twee stapels bankbiljetten leent zich prima om te vullen met een envelop met cash, kleingeld of een cadeaukaart. Of, als het geldcadeautje eruit is gehaald, met het vloeibare "zwarte goud".

Kortom: een perfecte cadeautip voor liefhebbers van geld en koffie!

Eerste miljoen poster (Pdf template)

Eerste miljoen poster (Pdf template)

Last minute cadeau voor een verjaardag nodig? Dan is dit een hele makkelijke en snelle methode om geld te geven.

Maak de jarige zogenaamd een miljoen rijker door zes 10 euro biljetten op deze poster te plakken (vergeet niet om de naam van de gelukkige bij je bestelling in te vullen).

Je ontvangt de gepersonaliseerde poster binnen 24 uur in de vorm van een digitale download, die je zelf kunt uitprinten en inlijsten.

Don't Count On It puzzel

Don't Count On It puzzel

Hilariteit verzekerd met deze magische box. Via de opening aan de voorkant kun je geld of een tegoedbon erin leggen die je afsluit met het balkje.

Makkie voor jou, maar degene aan wie je het geeft, zal het heel wat hoofdbrekens en frustratie kosten om erbij te komen. Indien hij of zij rood begint aan te lopen van de stress, biedt je de handleiding aan om een zenuwinzinking te voorkomen.

Geldspuit

Geldspuit

Geef een financiële injectie aan iemand die het goed kan gebruiken.

De spuit bevat een nepbiljet van 100 Euro, die je kan vervangen door een echt biljet (of verstop er een echt geldbriefje achter).

Cupcake met geldkaarsen

Cupcake met geldkaarsen

Gelukkig zijn de vlammen niet echt, want je moet er toch niet aan denken dat het geld in rook opgaat.

Je kunt kiezen voor een cupcake- of taartontwerp. Beiden zijn gemaakt van hout en kunnen met een tekst worden gepersonaliseerd.

Geldkluis

Geldkluis

Stop wat contanten in deze kluis spaarpot en laat je ontvanger een tijdje zweten om de juiste cijfercombinatie in te toetsen.

Dit is ook een leuke kinderspaarpot omdat deze een automatische biljetteninvoer en allerlei licht- en geluidseffecten heeft.

Verkrijgbaar in zes kleuren bij bol.com.

10 Kaart met geldenvelop

Kaart met geldenvelop

Als er een mooie kaart aan vastzit, ziet een enveloppe met inhoud er een stuk minder saai uit.

Kies uit vijf verschillende ontwerpen: "Gefeliciteerd", "Hieperdepiep Hoera", "Kadootje", "Merry Christmas" of: "Voor jou".

Stop geldbriefjes of een giftcard in de envelop en schrijf iets attents op de binnenzijde van de kaart. Simpel en toch persoonlijk!

11 Gepersonaliseerde portemonnee

Gepersonaliseerde portemonnee

Van een met geld gevulde portemonnee heeft de jarige, jubilaris, vertrekkende collega of kersverse ouder dubbel plezier. Wat zeg ik: driedubbel! Want door deze te personaliseren met een naam en/of felicitatietekst maak je er een extra speciale verrassing van.

De portemonnee is gemaakt van echt leer en is daarom heel stevig en duurzaam. De tekst wordt precieus met een laser in het leer gegraveerd en zal nooit vervagen.

Met twee vakken voor bankbiljetten, een vak voor kleingeld en vele vakjes voor pasjes is dit echt een fijne portemonnee die jarenlang meegaat.

12 Geldzakje

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Geldzakje

Het is minder chique en praktisch dan een portemonnee, maar wel een erg leuke manier om geld te schenken.

In stripverhalen en wild west films zie je geldzakken vaak voorbij komen. Ze symboliseren rijkdom en zijn daarom ook heel geschikt als cadeauverpakking voor geld.

Gelukkig hoef je geen miljonair te zijn om deze geldzak tot de nok te vullen, want met een formaat van 25 bij 30 centimeter kun je er een bescheiden bedrag in kwijt.

13 Cadeaufles met holle ruimte

Cadeaufles met holle ruimte

Het bijzondere aan deze fles is dat je hem met drank én geld (of een waardebon) kunt vullen, zonder dat het met elkaar in aanraking komt. Dit is te danken aan de extra holle ruimte die in het midden is verborgen.

Je kunt de cadeaufles bijvoorbeeld vullen met water, wodka of een andere heldere drank zodat de euro's zichtbaar zijn. Of giet de fles vol met een donkergekleurde drank zoals ijskoffie of dropshot zodat je ontvanger het geldcadeautje pas ziet als hij of zij het opdrinkt.

14 Geldgeschenken ideeën boek

Geldgeschenken ideeën boek

Eigenlijk is dit 132 pagina's tellende boek een handig cadeautje voor jezelf. Er staan talloze ideeën in om je financiële bijdrage op unieke wijze aan te bieden.

Je moet er een beetje creatief voor zijn, maar moeilijk is het niet. Elk cadeau-idee wordt stap voor stap en aan de hand van duidelijke illustraties uitgelegd.

Geldgeschenken is dan ook een aanrader als je origineel voor de dag wilt komen op verjaardagen, bruiloften, afscheidsfeestjes, kraamvisites en andere gelegenheden.

15 Money maze

Money maze

Dat de weg naar rijkdom is een doolhof is, maakt deze vierkante spaarpot - die geschikt is voor munt- en briefgeld - goed duidelijk.

De plastic kubus is ook bruikbaar als grappig geld cadeau omdat de ontvanger moeite moet doen om bij het verjaardagsgeld te komen. De deksel gaat namelijk alleen open als het balletje naar de finish wordt gemanoeuvreerd.

16 Gepersonaliseerde poster met geldballonnen

Gepersonaliseerde poster met geldballonnen

Omdat je de keuze hebt om de afbeelding digitaal toegestuurd te krijgen is dit creatieve idee zeer geschikt als last minute cadeau (en nog goedkoop ook).

Je hoeft het Pdf-bestand alleen maar uit te printen en de ballonnen met een mesje uit te snijden. Daarachter plak je dan je geldbriefjes met een plakbandje vast.

Als je je partner of een dierbaar persoon wilt verrassen kun je ook kiezen voor hartvormige ballonnen. De getekende touwtjes onder de ballonnen vormen een tekst, welke je bij je bestelling kunt opgeven.

Als je geen haast hebt kun je overigens ook een ingelijste poster bestellen. Houdt er wel rekening mee dat je ook die nog zelf moet uitsnijden.

17 Schatkist

Schatkist

Naast geld is er nog iets waar veel mensen erg gelukkig van worden: chocolade! Deze schatkist, gevuld met tweeënhalf kilo chocolademunten in verschillende smaken, is dan ook een perfecte combinatie. En je kunt er eventueel zelf nog wat echt geld bij doen.

Als je er een tientje extra voor overhebt, kun je de schatkist ook laten bedrukken met de naam van je ontvanger. Dat maakt dit waardevolle cadeau nog persoonlijker. Maar ook zonder personalisatie zal het een blikvanger zijn op ieder feest.

18 Geldboom

Geldboom

Creëer een leuk geldboompje voor een babyshower of kinderverjaardag door flappen en munten in de gleuven van het karton te plaatsen.

Als je niet gezamenlijk geld cadeau geeft hoef je natuurlijk niet per se elke gleuf met centjes te vullen (aan een echte boom zit tenslotte ook niet aan elk tak bladeren).

Om de boom voller maken kun je eventueel ook briefjes met een wens of felicitatie tussen de uitsparingen stoppen.

19 Taartstandaard met geldcapsule

Taartstandaard met geldcapsule

Hiermee maak je van een gewone taart een echte verrassingscake! De taartstandaard verbergt namelijk een capsule die uit de taart schiet als de pin onder het plateau wordt uitgetrokken.

Vul de koker eerst met geld of een cadeaubon en duw hem omlaag zodat deze in de taartstandaard verdwijnt. Maak in het midden van de taart een gat en leg de taart op het plateau. Verberg het gat door het dicht te smeren of deze op te vullen met het uitsneden stuk cake.

Het nietsvermoedende feestvarken zal denken dat het een gewone taart is. Zodra echter de koker met geld uit de taartstandaard springt zal degene beseffen dat hij of zij na het eten van een taartpunt niet alleen wat calorieën rijker is!

20 Graploten

Dit product is niet meer leverbaar

Graploten

Met dit setje krasloten kun je op verjaardagen en andere feesten de lachers op je hand krijgen. Ze zijn namelijk hartstikke nep, alleen weten je ontvangers dat natuurlijk niet. Die springen een gat in de lucht als ze tijdens het wegkrassen drie vakjes met € 5000,- zien verschijnen.

Om erachter te komen hoe ze hun prijs moeten innen, zullen ze de informatie op de achterkant van het lot moeten lezen. En dan zal blijken dat ze kunnen fluiten naar het gewonnen geldbedrag.

Een grappig geld cadeau, waarbij het aan te raden is om je slachtoffers alsnog een enveloppe met inhoud te overhandigen (als je tenminste niet met een blauw oog thuis wilt komen).

21 Geld bootje

Geld bootje

Ahoy, hier is een origineel cadeau-idee voor een kraamfeest!

De meeste ouders bepalen het liefst zelf welke babyproducten ze kopen, dus dit houten zeilschip - waarbij een geldbriefje het zeil voorstelt - is een leuke manier om hun portemonnee aan te vullen.

En omdat de naam van de baby erop staat is het bovendien een persoonlijk cadeautje dat ook als decoratie in de babykamer gebruikt kan worden.

22 Cadeauballon

Cadeauballon

Om op een feestelijke en originele manier geld cadeau te geven aan iemand die jarig is, kun je confetti in een doorzichtige ballon doen.

Nu is het vrij lastig om bankbiljetten in een ballon te krijgen en daarom zit er een speciale trechter bij deze set waarmee je dit kunt doen. Confetti en een grote transparante ballon zijn ook inbegrepen, dus je hebt alleen nog wat briefgeld nodig.

Rol de euro briefjes op en stop ze via de trechter één voor één in de ballon. Daarna kun je de ballon opblazen en ophangen. Laat de jarige de ballon met een scherp voorwerp doorprikken en de confetti en het geld zal naar beneden dwarrelen.

Originele manieren om geld cadeau te geven (volwassenen)

23 Cadeau cheque

Cadeau cheque

Paper Dreams is een verkoper op bol.com die leuke cadeaucheques verkoopt. Deze hebben een formaat van 20 bij 34 centimeter en zijn bedrukt op stevig papier.

Je kunt kiezen uit de volgende thema's: beste papa, bruidspaar, trouwdag, 40 jaar en 50 jaar (Abraham).

Bij elke cheque wordt ook een mooie gouden envelop geleverd. Op de cheque kun je een bedrag invullen, maar ook iets anders zoals: deze cheque geeft recht op [een etentje], [theatervoorstelling], [schoonheidsbehandeling], et cetera.

24 Explosie fotodoos

Explosie fotodoos

Als je op zoek bent naar een creatieve manier om geld cadeau te geven is deze foto box misschien iets voor jou.

Je hebt er 24 foto's voor nodig en je moet hem zelf in elkaar zetten, maar met behulp van de videohandleiding is dat zo gepiept.

De doos klapt open zodra de deksel eraf wordt gehaald. Alle bladen met foto's worden dan zichtbaar, evenals de giftbox in het midden waarin je geld hebt gestopt.

Superleuk idee om je geliefde, moeder, beste vriendin of een ander dierbaar persoon mee te verrassen!

25 Pikante geldhouder

Pikante geldhouder

Dit zou een grappig geld cadeau kunnen zijn voor bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest of een achttiende verjaardag.

Het silhouet van een naakte man is gemaakt van drie delen multiplex, die eenvoudig zonder lijm in elkaar te zetten zijn.

Door de ring kan een opgerold eurobiljet worden gestoken zodat het op een mannelijk lid lijkt.

26 Geluksmunten

Geluksmunten

Chinese geluksmunten zijn een symbolisch geld geschenk. Veel Chinezen zijn ervan overtuigd dat het krachtige amuletten zijn. Meestal geven ze deze muntjes cadeau op huwelijkfeesten en verjaardagen om geluk en rijkdom aan te trekken.

Deze traditie is al meer dan 2000 jaar oud, dus blijkbaar hebben veel mensen er positieve ervaringen mee.

In de verpakking zitten 50 stuks, dus je hebt er genoeg om uit te delen aan degenen die jij voorspoed toewenst.

27 Sokken met dollarpatroon

Sokken met dollarpatroon

Met deze sokken kun je op een originele manier geld cadeau geven en heeft je ontvanger altijd warme voeten.

Ze zijn ook leverbaar in het zwart en passen altijd dankzij het elastische materiaal.

28 Zonnebrandcrème flacon met geheim vak

Zonnebrandcrème flacon met geheim vak

Iemand die geld voor een verjaardag vraagt, kun je op een leuke manier misleiden met dit flesje zonnebrandcrème.

Hij of zij zal je uit beleefdheid bedanken voor deze kleine attentie, maar inwendig waarschijnlijk balen dat je diens geldwens genegeerd hebt.

Je kunt degene in die veronderstelling laten tot hij of zij zich op een zomerse dag wil insmeren met de zonnebrandcrème, maar beter is het om met een knipoog duidelijk te maken dat het om een grapje gaat.

Overigens is de flacon helemaal geen nutteloos cadeau, want het kan tijdens het recreëren als onopvallend kluisje gebruikt worden om bijvoorbeeld geld, sieraden, sleutels of medicijnen in op te bergen.

29 500 Euro toiletpapier

500 Euro toiletpapier

Het zal niet vaak gebeuren dat iemand een biljet van 500 euro cadeau krijgt, laat staan een hele rol! Helaas zijn deze biljetten niet bedoeld om uit te geven, maar om door te spoelen.

Om deze teleurstelling enigszins te compenseren kun je in de wc-rol wat echte geldbriefjes stoppen. Zo maak je er een leuk geld cadeautje van dat vast gewaardeerd zal worden.

30 Bitcoin munt

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Bitcoin munt

Iemand die zich bezighoudt met het kopen of minen van digitale valuta, zal het vast leuk vinden om een tastbare bitcoin te krijgen.

De cryptomunt is verguld met laagje goud en wordt in een doorzichtig beschermdoosje geleverd.

31 Gepersonaliseerde cadeaubon

Gepersonaliseerde cadeaubon

Een cadeaubon is meestal niet meer dan een kaartje met een bedrag erop. Maar als je er één bij YourSurpise bestelt, kunt je die zelf ontwerpen zodat het echt een persoonlijk cadeau wordt.

Je hoeft er niet heel creatief voor te zijn. Geef gewoon de tekst op die op de cadeaukaart moet komen en selecteer of het om een verrassing, felicitatie, geboorte, bedankje of liefde gaat. De giftcard wordt dan in het juiste thema afgedrukt en verpakt in een metalen doosje dat je kunt personaliseren met een foto en tekst.

Met de zelfontworpen waardebon kan je ontvanger binnen een jaar een cadeau voor zichzelf (of een ander) kopen. Maar dan wel gepersonaliseerd, met een eigen foto en/of tekst. Iets wat met een standaard cadeaubon natuurlijk niet mogelijk is. Echt een leuke en originele verrassing dus!

32 Belevenis cadeaubon

Belevenis cadeaubon

Ook heel origineel is een cadeaubon van belevenissen.nl. Op deze website staan allerlei bijzondere beleveniscadeaus, van een dinercruise en wadlopen tot een kamelensafari en een vliegcursus.

Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat erop. Als je denkt te weten wat je ontvanger leuk vindt om te doen kun je een cadeaubon voor een specifieke activiteit geven. Mocht deze toch niet in de smaak vallen, dan kan de waardebon worden omgeruild voor een ander uitstapje.

Of geef een belevenis naar keuze, zodat hij of zij zelf kan bepalen hoe de cadeaubon wordt besteed. Cadeaubonnen van belevenissen.nl zijn twee jaar geldig, dus er is genoeg tijd om een keuze te maken.

Deel dit cadeaulijstje

Facebook X PinterestWhatsApp E-Mail