57 Geweldige ideeën om een 80 jarige de beste verjaardag ooit te bezorgen

ideeën 80 jarige verjaardag
Gepubliceerd op 09-01-2022 door Martin Verlaan (laatst gewijzigd op 19-04-2024)
Aan het brainstormen voor de tachtigste verjaardag van je partner, (groot)vader, (groot)moeder, oom of tante? Dat de 80-jarige man of vrouw in kwestie alles al heeft, maakt het er niet makkelijker op. Cadeaublog heeft daarom de beste ideeën verzameld die waarschijnlijk net zo gekoesterd zullen worden als jij hem of haar koestert.

Deze cadeaugids bevat affiliatelinks. Ik kan een kleine commissie verdienen als je een aankoop doet via deze links. Dit heeft echter geen invloed op mijn objectiviteit bij het selecteren van cadeau ideeën.

Cadeaubon voor het laten schrijven van een levensverhaal (advertorial)

Cadeaubon voor het laten schrijven van een levensverhaal

Wie tachtig jaar wordt heeft een schat aan ervaringen en verhalen verzameld. Een deel daarvan is je vast wel bekend, maar ken je werkelijk het hele levensverhaal? Alle hoogte- en dieptepunten, de kleine dingen uit het leven van alledag? Het zal je verbazen hoeveel herinneringen er nog naar boven komen wanneer je iemands levensverhaal laat schrijven door een professionele auteur.

Een biografie is een prachtig en uniek geschenk. Het is niet alleen heel vervullend voor degene wiens levensverhaal je laat optekenen, maar ook voor de familie en toekomstige generaties ontstaat een waardevol aandenken.

Het ophalen van herinneringen en het schrijven van een eigen biografie is echter geen gemakkelijke opgave. Daarom is het zo fijn dat je ervaren auteur Hilde Reiding kunt inschakelen voor dit proces. Zij laat de hoofdpersoon met respect voor diens mogelijkheden en tempo openhartig over zijn of haar leven vertellen. De verhalen legt ze vast in een boeiend en mooi vormgegeven boek dat onbeperkt kan worden bijbesteld.

Een aanrader als je het levensverhaal van je dierbare tachtiger niet verloren wilt laten gaan.

Hilde is integer en authentiek, en kan zich uitstekend inleven in anderen. Ze maakt op een directe en respectvolle wijze contact, vanuit de drijfveer om werkelijk te begrijpen. Dankzij haar jarenlange ervaring schrijft ze als de beste en is ze nauwkeurig in haar stijl. Wat ze wil zeggen, dat staat er ook precies. Ze heeft oog voor het bijzondere in het gewone. Hilde is een verhalenvanger pur sang. - Karine van 't Land, MD PhD

Foto stamboom

Foto stamboom

Dit verjaardagscadeautje zal vast een ereplek in het huis van de jubilaris krijgen.

Want hiermee kan hij of zij trots alle kinderen en kleinkinderen tentoonstellen.

Aan de takken van de zilverkleurige stamboom hangen 10 ovale fotolijstjes. Deze zijn aan beide kanten doorzichtig zodat er ruimte is voor 20 foto's.

Handdoekenwarmer

Handdoekenwarmer

Versla de kou door handdoeken, sokken, plaids, badjas en pyjama's voor te verwarmen. De Towel Heater verwarmt tot 48 graden in slechts 10 minuten.

Het apparaat is voorzien van een veiligheidsfunctie zodat er geen oververhitting kan optreden. Over veiligheid gesproken, geef dit cadeau alleen aan een tachtigjarige die bij de tijd is, aangezien de handdoekenwarmer niet in aanraking mag komen met vocht.

Gepersonaliseerde jaarkalender

Gepersonaliseerde jaarkalender

Cadeau ideeën met een persoonlijk tintje zijn altijd een schot in de roos.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie jaarkalender met foto's van klein(kinderen) en familie? Daar worden alle opa's en oma's blij van en ze kunnen er ook nog eens verjaardagen en afspraken in noteren.

Trilwekker

Trilwekker

De SmartShaker is de oplossing voor oudjes die doof zijn of diep slapen. Door deze wekker kunnen ze onmogelijk heen slapen. De trilfunctie maakt ze altijd op tijd wakker.

De SmartShaker heeft een instelbare trilintensiteit en is het meest effectief als deze onder het kussen wordt gelegd.

Via een app op een smartphone kan het trilalarm voor meerdere dagen en tijden worden ingepland.

De instellingen worden in de SmartShaker opgeslagen zodat deze ook af gaat als de telefoon uitstaat.

Grappige sokken

Grappige sokken

Als die ouwe sok tegen een grapje kan, is dit hét cadeau voor hem.

Op de sokken staat een waarschuwingsbord met overstekende bejaarden afgebeeld, met daaronder de tekst: "Pas op, overstekende hangoudere!".

Maaltijdservice

Maaltijdservice

Veel ouderen die niet meer kunnen of willen koken kiezen voor kant-en-klare magnetronmaaltijden. Hierin zit echter meestal weinig groente en veel zout. Niet zo gezond dus, terwijl goede voeding juist bijdraagt aan de vitaliteit van oude mensen.

Een maaltijdservice is het gezonde alternatief en ideaal voor degenen die niet mobiel genoeg zijn om boodschappen te doen aangezien de dagverse maaltijden worden thuisbezorgd.

Mijn bejaarde vader zweert bij maaltijdservice.nl. Die leveren altijd smakelijke gerechten en houden rekening met zijn zoutarme dieet (andere persoonlijke voorkeuren zoals vegetarische, eiwitverrijkte, zoutarme, glutenvrije of gemalen maaltijden zijn ook geen probleem). En het is prettig dat er geen abonnement voor nodig is.

Dus verras de jarige met een door jou betaald proefpakket. Dan komt er vier keer een lekkere en gezonde maaltijd op tafel en daarna kan de ontvanger zelf bepalen of hij of zij vaker van deze service gebruik wil maken.

Snug Rug Sherpa deken

Snug Rug Sherpa deken

Nu de energieprijzen de pan uit rijzen, zetten veel senioren met een mager pensioen de verwarming lager of zelfs uit om te bezuinigen.

Geef ze daarom een attent cadeau waarmee ze zichzelf warm kunnen houden.

De Snug Rug Sherpa is een dikke, superzachte deken die licht aanvoelt en in verschillende kleuren leverbaar is.

Hiermee kun je er van op aan dat opa of oma er altijd warmpjes en comfortabel bij zit.

Multifunctionele opener

Multifunctionele opener

Senioren die weinig kracht in hun handen hebben kunnen dit praktische cadeautje goed gebruiken.

Met deze multifunctionele opener kunnen ze moeiteloos potten, blikjes, flessen, en zakken openen.

Een onmisbaar hulpmiddel dat niet in de keukenla van een tachtigjarige mag ontbreken.

10 Verjaardagstegeltje voor de 80 jarige

Verjaardagstegeltje voor de 80 jarige

Mocht je echt geen cadeau inspiratie voor een 80ste verjaardag hebben, dan kun je altijd nog origineel voor de dag komen met een spreukentegeltje.

Je hebt keuze uit meerdere slogans zoals:

"80 mooie jaren van geluk, met deze felicitatie kan jouw verjaardag niet meer stuk!"

"Ben ik eindelijk 80 krijg ik zo'n kut tegeltje!"

"Pas op! Brandgevaar! 80 kaarsen dit jaar!"

"Geen gezeur of gemaar, je bent nu gewoon 80 jaar!"

Dit zijn slechts enkele voorbeelden.

De spreukentegeltjes worden met plakhanger en in een mooie cadeauverpakking geleverd.

11 Stoelfiets

Stoelfiets

Met deze kleine fitnessfiets zal nooit zadelpijn optreden, want hiermee is het mogelijk om te bewegen vanuit een comfortabele stoel of bank.

Een draagbare stoelfiets is één van de beste ideeën om je bejaarde vader of moeder actief te houden.

Hij of zij hoeft er de deur niet voor uit en kan tussendoor iets anders doen (tv kijken, boek lezen, telefoneren etc.) waardoor het makkelijk vol te houden is.

De mini-hometrainer kan eventueel ook onder een bureau of tafel worden gezet (of er bovenop om de armspieren te trainen).

12 Kunstplanten in sierpot

Kunstplanten in sierpot

Voeg wat groene sfeer aan hun huis toe met deze mooie vetplantjes.

De 6 kunstplantjes zijn haast niet van echt te onderscheiden en zullen dan ook prachtig staan op de vensterbank of een andere plek.

Omdat ze geen verzorging nodig hebben is het tevens een doordacht cadeau voor vergeetachtige ouderen.

13 Tuingereedschapschort

Tuingereedschapschort

Met dit verstelbare schort hoeft er niet steeds gebukt of heen en weer gelopen te worden om spullen te pakken.

Het schort is ideaal om te dragen bij klusjes in huis of tijdens het tuinieren. De ruime vakken zijn perfect om tuingereedschap, schoonmaakproducten of andere klusbenodigdheden in te bewaren.

Het bovenste vakje is speciaal voor een smartphone.

14 Emmer 80 jaar

Emmer 80 jaar

Cadeautjes, drank, snoepgoed of bloemen kunnen op een extra feestelijke manier aan de jarige worden aangeboden door ze in deze emmer te stoppen.

De felicitatie emmer is een leuk aandenken en kan later ook dienst doen als plantenbak of hulpmiddel bij het schoonmaken.

15 Leesloep met verlichting

Leesloep met verlichting

Als lezen moeizaam gaat, is deze lichtgewicht leesloep een nuttig verjaardagsidee.

Deze vergroot 200 procent en de optionele ledverlichting maakt de tekst goed leesbaar in slecht verlichte ruimtes.

Door de rechthoekige vorm en het grote formaat hoeft het vergrootglas niet steeds verschoven te worden zodat er comfortabel en op een natuurlijke manier gelezen kan worden.

Het vergrootglas werkt op 3 AAA-batterijen, welke apart moeten worden aangeschaft.

16 Cartoonmok 80 jaar

Cartoonmok 80 jaar

"Tachtig is prachtig" staat op deze grappige mok te lezen.

Hopelijk is de ontvanger het roerend met deze slogan mee eens.

Het is een leuk aandenken aan de 80ste verjaardag waarmee de jubilaris elke dag vrolijk kan beginnen.

Door de komische opdruk is deze mok bovendien een leuke blikvanger op tafel. Maak dit presentje voor hem of haar eventueel nog feestelijker door de beker te vullen met snoep.

17 Legpuzzel met grote stukken

Legpuzzel met grote stukken

Puzzelen is een ontspannende vrijetijdsbesteding en goede hersengymnastiek voor mensen op hoge leeftijd.

Deze legpuzzel is speciaal ontworpen voor senioren. De 500 puzzelstukken zijn steviger en groter dan een gewone puzzel en daardoor goed te zien en makkelijk te hanteren.

De Bijbelse afbeelding van de Ark van Noah met wilde dieren zal gelovige ouderen meteen aanspreken en kan ook aanleiding zijn voor een goed gesprek of het ophalen van herinneringen.

18 Schilderen op nummer

Schilderen op nummer

Artistiek bezig zijn is ook een leuke dagbesteding. Helaas is niet iedereen gezegend met schildertalent, maar dat hoeft gelukkig ook niet met deze complete schildersset.

Het doek bevat genummerde vakjes die corresponderen met een kleur. Door de vakjes één voor één in te kleuren ontstaat een prachtig stilleve (dit is priegelwerk dus de ontvanger van dit geschenk dient wel over goede ogen te beschikken).

Canvas, schildersezel, penselen en verf zijn inbegrepen.

19 Interactief huisdier

Interactief huisdier

Als ze eenzaam of somber zijn, geef ze dan iets waar ze tegen kunnen praten en mee kunnen knuffelen.

De robotdieren van Ageless Innovations zijn levensecht en geven ouderen het gevoel dat ze een vriend in huis hebben.

De pluche beesten zien er schattig uit en gedragen zich als een echte hond of poes.

Ze hebben een hartslag, kunnen blaffen of miauwen en reageren op aanraking en op stemgeluid.

Hoewel ze nooit het empathische vermogen van een echte puppy of kitten kunnen vervangen, zijn deze interactieve knuffels fijne metgezellen voor alleenstaande ouderen die ergens wonen waar huisdieren niet zijn toegestaan of die zelf niet in staat zijn om voor een echt dier te zorgen.

20 Robotstofzuiger

Robotstofzuiger

Nu ik het toch over robots heb...waarom zou je zelf het huishouden doen als er robots zijn die dit kunnen? Zeker als je bejaard bent en de gewrichten niet meer soepel zijn kan stofzuigen te belastend zijn.

Een robotstofzuiger neemt dit intensieve werk uit handen en zorgt er voor dat de vloer elke dag spic en span is.

Nu is de ene robotstofzuiger de andere niet. De één heeft meer opties dan de ander en daarom zijn er veel prijsverschillen.

Coolblue is om meerdere redenen één van de beste winkels om een goede robotstofzuiger aan te schaffen. Ze hebben een ruim aanbod, duidelijke productbeschrijvingen en delen gebruikerservaringen van klanten. Bovendien geven ze jarenlange garantie, bezorgen ze gratis en kunnen producten kosteloos worden omgeruild.

21 Boek met opa of oma in de hoofdrol

Boek met opa of oma in de hoofdrol

Dit is een ontzettend leuk verjaardagscadeautje om door een kleinkind aan opa of oma te laten overhandigen.

Het prentenboek gaat over de bijzondere band die grootouders met hun kleinkinderen hebben.

De namen van de grootouder en het kleinkind worden in het verhaal verwerkt. Hierdoor wordt het een uniek en zeer persoonlijk geschenk dat laat zien dat opa of oma de liefste en beste is!

22 Gastenboek voor 80e verjaardag

Gastenboek voor 80e verjaardag

Het is een leuk idee om op dit bijzondere verjaardagsjubileum een gastenboek klaar te leggen, zodat vrienden, familie, oud-collega's en andere geliefden die op bezoek komen er iets persoonlijks in kunnen schrijven.

Met 60 pagina's is er genoeg ruimte voor felicitaties, anekdotes, grapjes, herinneringen, wensen, foto's en tekeningen.

Op deze manier ontstaat een mooi aandenken aan de 80e verjaardag, waarin nog vaak teruggekeken zal worden.

23 Blue zones kookboek

Blue zones kookboek

Een inspirerend cadeau voor een 80 jarige die nog lang niet levensmoe is. Want hij of zij hoopt vast ook honderd te worden. Door gezond te leven wordt de kans om deze mijlpaal te halen een stuk groter.

Het Blue zones kookboek geeft tips voor een gezonde leefstijl en bevat 100 recepten om 100 mee te worden.

De recepten zijn gebaseerd op gerechten uit streken waar de bevolking bovengemiddeld oud wordt: de zogeheten blue zones.

De gezonde en verrassend lekkere recepten zijn eenvoudig te bereiden en worden aangevuld met interessante verhalen en prachtige foto's.

24 Bankleuning organizer

Bankleuning organizer

Bukken of opstaan om iets te pakken is er niet meer bij met deze bankstel tray.

Plaats de organizer over de bankleuning en stop er leesvoer, de afstandsbediening, een leesbril en andere essentiële spulletjes in.

Het heeft ook een handig plateau om bijvoorbeeld een kopje koffie op te zetten.

25 Massagekussen met warmtefunctie

Massagekussen met warmtefunctie

Stijve spieren worden in no-time weer soepel met dit geweldige massagekussen.

Het kan vanuit de luie stoel worden gebruikt ter verlichting van pijn in de nek, schouders of rug en ook de kuiten en voeten kunnen er een massagebeurt mee krijgen.

Terwijl de massagekoppen hun werk doen kan een boek worden gelezen of naar de tv worden gekeken.

Sommigen vinden het zo ontspannend dat ze er bij in slaap vallen. Dat is geen probleem want na een kwartier schakelt het massageapparaat automatisch uit. Daardoor is er geen risico op overstimulatie of oververhitting.

26 Slaapmasker

Slaapmasker

Hoogbejaarden hebben vaak vermoeidheidsklachten. Een slecht verduisterde slaapkamer kan hier de oorzaak van zijn.

Zelfs een klein beetje licht kan de slaap al flink verstoren. Een slaapmasker is dan een goede oplossing.

Dit verstelbare slaapmasker van CozySense zit comfortabel en verduistert de ogen volledig. De nachtrust wordt hierdoor aanzienlijk verbeterd.

Sommigen zetten het oogmasker ook op tijdens een middagdutje, om hoofdpijn te verminderen of gewoon om even tot rust te komen.

27 Led kaarsen

Led kaarsen

Kaarslicht kan heel sfeervol zijn, maar aan ouderwetse kaarsen zitten behoorlijk wat nadelen.

Er is altijd een risico op brandgevaar. Je moet er niet aan denken dat je 80 jarige moeder of oma per ongeluk een kaars omstoot of vergeet de vlam uit te blazen als ze boodschappen gaat doen of gaat slapen...

Daarnaast kan er kaarsvet op het meubilair druipen, wat lastig is schoon te maken en dan heb ik het nog niet over de roetvlekken die op de muur of het plafond kunnen ontstaan.

Met deze led kaarsen hoef je je daar allemaal geen zorgen om te maken. Ze zijn gemaakt van wax en zien er daardoor levensecht uit. De lont is vervangen door een ledlampje, welke een realistische, flikkerende vlam simuleert.

De led kaarsen zijn oplaadbaar en hoeven dus nooit vervangen te worden.

28 Wandelstok pennen

Wandelstok pennen

Als je weinig te besteden hebt, is deze pennenset een grappig gadget om de jarige mee te feliciteren.

De pennen zien er elegant uit en dat ze de vorm van een wandelstok hebben is niets om voor te schamen op deze respectabele leeftijd.

Bovendien geven veel senioren de voorkeur aan handgeschreven brieven, kaarten en boodschappenlijstjes, dus het is ook nog eens een nuttig cadeautje.

Deze wandelstok pennen zijn ook een leuk cadeau-idee voor een 50ste verjaardag.

29 Digitale klok met grote cijfers en letters

Digitale klok met grote cijfers en letters

Dit digitale klokje is een aanrader voor oude mensen bij wie het geheugen of het gezichtsvermogen niet meer optimaal functioneert.

Naast de tijd is er ook de dag van de week, het dagdeel en de datum op af te lezen.

De grote, witte cijfers en letters worden op een zwarte achtergrond weergegeven, wat een ideaal contrast is voor ouderen met een visuele beperking (er is ook een optie voor een rood-wit-blauw scherm).

Het heeft een eenvoudig in te stellen alarmtijden die dagelijks of wekelijks kunnen worden herhaald. Niet alleen handig als slaapwekker, maar ook ter herinnering om medicatie in te nemen of de hond uit te laten.

30 Tile Mate tracker

Tile Mate tracker

Het kan de beste overkomen, maar op deze hoge leeftijd is er een verhoogd risico dat spullen zoekraken.

Door dit kleine apparaatje aan belangrijke voorwerpen zoals sleutels, tassen of portemonnees te bevestigen kunnen deze snel worden teruggevonden.

Sommigen doen zelfs een Tile Mate om de halsband van hun hond of kat, voor het geval deze er vandoor gaat.

Via een smartphone is het verloren item of het weggelopen huisdier via een geluidssignaal of GPS snel te lokaliseren.

31 Bijzondere belevenis

Bijzondere belevenis

Goede cadeau ideeën voor 80-jarigen zijn lastig te bedenken omdat ze op meestal alles al hebben.

Overweeg daarom om in plaats van een fysiek cadeau een bijzonder uitje voor hun verjaardag te plannen.

Het leukste is om iets te bedenken wat ze nog nooit hebben gedaan. Misschien staat een ballonvaart of een parachutesprong wel op de bucketlist. Als de gezondheid het toelaat, zal dit een onvergetelijke ervaring zijn.

Een minder spectaculaire activiteit mag natuurlijk ook. Wat dacht je van een mooie boottocht, een hotelovernachting of een uitgebreide high tea?

Kijk voor inspiratie eens belevenissen.nl. Daar vind je unieke ideeën om jouw dierbare tachtiger een uniek verjaardagscadeau te bezorgen. En bij twijfel kun een cadeaubon kunt geven waarmee je ontvanger zelf een belevenis mag uitkiezen.

Voor het het feestvarken is het fijn om op zo'n speciaal moment door dierbaren omringt te zijn, dus geef bij je bestelling ook aan hoeveel personen deelnemen en vergeet daarbij vooral jezelf niet.

32 CD met hits uit het geboortejaar

CD met hits uit het geboortejaar

Bij een verjaardagsfeest hoort muziek. En hoe leuk zou het zijn als je liedjes kunt laten horen uit het geboortejaar van de jarige?

Helaas is muziek van 80 jaar geleden is niet zo makkelijk te vinden, maar toch heb ik een winkel gevonden die een complete cd-serie met hits uit de jaren 20 t/m 90 aanbied.

Kies het gewenste jaartal en verras de 80-jarige met liedjes uit zijn of haar kindertijd.

De cd wordt verpakt in mooie houten box, waarop kosteloos de naam van de tachtigjarige wordt gegraveerd.

33 DVD van het geboortejaar

DVD van het geboortejaar

De DVD-serie "Uw Jaar in Beeld" neemt de jarige mee terug naar zijn of haar jeugd.

Beeldfragmenten uit Polygoonjournaal, het NOS-journaal en het Jeugdjournaal schetsen een compleet beeld van wat toen het nieuws van de dag was.

Een bijzonder cadeau dat een extra persoonlijk tintje krijgt door een tekst en naam toe te voegen (dit wordt dan in de houten bewaarbox gegraveerd).

34 Schatkist met chocolademunten

Schatkist met chocolademunten

Chocolade cadeaus doen het altijd goed, maar op een tachtigste verjaardag kom je natuurlijk niet aanzetten met een lullig chocoladereepje.

Bij zo'n mijlpaal hoort een groots geschenk, dus doe eens gek en verras die ouwe smulpaap met een schatkist vol chocolademunten.

Het gaat om 300 eetbare goudstukken met een totaalgewicht van tweeënhalf kilo. De munten zijn geproduceerd in verschillende landen en gemaakt van pure en melkchocolade.

Voor een meerprijs kan op de schatkist een felicitatie met de naam van de jarige worden gegraveerd.

35 Krant van geboortedag

Krant van geboortedag

Wat gebeurde er 80 jaar geleden in de wereld? Nou onbeschrijflijk veel natuurlijk, want de verwoestende Tweede Wereldoorlog zaaide angst, verdeeldheid, honger, dood en verderf.

En dat is terug te lezen in de kranten van toen. Nederlandse kranten uit de oorlog zijn erg zeldzaam, maar in het archief van Historia.net zijn er nog wel enkele te vinden.

Voor een tachtigjarige kan het confronterend, maar ook erg interessant zijn om terug te lezen welke gebeurtenissen in zijn of haar kindertijd het nieuws domineerde.

Niet voor alle geboortedata zijn Nederlandse kranten beschikbaar. In dat geval zou je ook voor een historische krant van een andere datum of een krant uit een ander land kunnen kiezen.

Alle kranten zijn 100% authentiek en worden inclusief echtheidscertificaat in een luxe geschenkmap geleverd.

36 Bucketlist boek voor grootouder en kleinkind

Bucketlist boek voor grootouder en kleinkind

Wil je ter ere van dit kroonjaar een echt origineel cadeau voor je opa of oma kopen? Bestel dan dit unieke boek met leuke opdrachten die jullie samen moeten uitvoeren.

Het versterkt jullie band en omdat er ook ruimte is voor namen en foto's, is het ook nog eens een heel persoonlijk geschenk waar jullie hopelijk nog lang samen van kunnen genieten.

37 Feestartikelen

Feestartikelen

Het is feest en dat mag iedereen weten. Dus versier het huis van de jubilaris met slingers, vlaggetjes en ballonnen.

In dit pakket zit alles wat je nodig hebt om er een vrolijke boel van te maken, waaronder ook een grote deurposter, stickers en bierviltjes.

Uiteraard is alle feestversiering in 80 jaar thema.

38 Aroma diffuser met afstandsbediening

Aroma diffuser met afstandsbediening

Het is niet alleen de bijzondere druppelvorm en de houten afwerking waardoor deze aroma diffuser een prachtig cadeau voor oma of opa is, maar ook omdat de heerlijke geur die het verspreid voor meer rust en ontspanning in huis zal zorgen.

Het apparaat is eenvoudig te bedienen (ook op afstand) en heeft een ruim reservoir zodat bijvullen slechts sporadisch nodig is.

En omdat het geen storend geluid maakt, kan deze ook prima in de slaapkamer staan. Een goede luchtvochtigheid in combinatie met een paar druppels lavendel-olie kan de nachtrust enorm bevorderen. De dimbare sfeerverlichting kan bovendien als nachtlampje dienst kan doen.

39 Beveiligde pillendoos

Beveiligde pillendoos

Het is belangrijk dat medicatie op het juiste tijdstip en in de juiste dosis wordt ingenomen.

Helaas gaat dit bij veel ouderen nog weleens mis omdat ze vergeetachtig, verward of slechtziend zijn, met alle gevolgen van dien. Voor hen is deze elektronische pillendoos echt een uitkomst!

Hierin kan medicatie voor de hele maand veilig worden opgeborgen (bijvullen hoeft dus maar 12 keer per jaar).

Het ingebouwde alarm waarschuwt wanneer het tijd is om de medicijnen in te nemen. Er wordt dan slechts een vakje ontgrendeld zodat niet per ongeluk teveel of verkeerde pillen uit de doos genomen kunnen worden.

40 Gepersonaliseerde serveerplank

Gepersonaliseerde serveerplank

Zonder borrelhapjes is een verjaardag niet compleet, dus schenk opa of oma een fraaie houten serveerplank om blokjes kaas en plakjes worst stijlvol te presenteren.

Kies de vorm, houtsoort en de tekst die in de serveerplank gegraveerd moet worden en je hebt een uniek verjaardagscadeau dat prachtig tot zijn recht komt in elk interieur.

41 Zingend telegram

Zingend telegram

Heeft je 80-jarige vader of moeder alles al? Zet hem of haar dan op een bijzondere manier in het zonnetje door deze muzikale postbode in te huren. Met zijn komische act maakt hij er een onvergetelijke verjaardag van.

Het feestvarken zal enorm verrast zijn als er ineens een nostalgische postbode voor de deur staat en met volle teugen genieten van het persoonlijk verjaardagslied dat hem of haar wordt toegezongen.

42 Wandelstok met led verlichting

Wandelstok met led verlichting

Deze verstelbare wandelstok heeft een grote voet met 3 steunpunten. Daardoor kan deze niet omvallen en hoeft er niet onnodig gebukt te worden om de stok weer op te pakken. Bovendien geeft het extra grip, steun en stabiliteit.

De ledlamp in de handgreep is ideaal om donkere paden met een druk op de knop te verlichten. En mocht er toch een valpartij of noodsituatie zijn dan kan met de alarmknop direct hulp worden ingeschakeld.

Jouw favoriete tachtiger kan met deze wandelstok dus zowel overdag als 's avonds veilig over straat wandelen.

43 Compact koffiezetapparaat

Compact koffiezetapparaat

Met de Nespresso Essenza Mini kan snel en makkelijk een smakelijk bakkie koffie worden gezet.

Het is een perfect cadeau voor een 80-jarige die alleenstaand is. Er kan slechts 1 kopje koffie tegelijk mee gezet worden en omdat het zo'n compact formaat heeft, past het prima in een kleine keuken.

Het is niet erg als opa of oma een beetje vergeetachtig is, want de Essenza Mini is beveiligd tegen oververhitting en schakelt zichzelf na enkele minuten uit.

44 Boodschappenwagentje met stoeltje

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Boodschappenwagentje met stoeltje

Boodschappen doen kan erg vermoeiend zijn op hoge leeftijd en daarom is het fijn dat deze boodschappenkar een klein stoeltje heeft dat uitgeklapt kan worden om tussendoor uit te rusten.

De boodschappen trolley is stevig, licht en waterafstotend. Ook handig zijn de speciale wielen waarmee zonder veel inspanning over trappen en stoepranden kan worden gereden.

45 Wijnetiket

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Wijnetiket

Een simpele manier om snel een origineel geschenk voor een 80-jarige wijnliefhebber te creëren is door dit etiket op een goede oude fles wijn te plakken.

De spreuk: "Leeftijd is als wijn, hoe ouder hoe beter!" is perfect om op het kroonjaar te proosten.

46 Digitale fotolijst met touchscreen

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Digitale fotolijst met touchscreen

De Denver PFF-710 fotolijst kan zowel staand als liggend worden neergezet en heeft genoeg opslagcapaciteit voor honderden foto's.

Wat dit digitale fotoframe extra interessant voor 80-jarigen maakt, is dat de familie foto's en korte video's naar de fotolijst kan sturen.

Op die manier kunnen er bijvoorbeeld recente kiekjes van de kleinkinderen of van een vakantie worden gedeeld.

Zo kan je oude opa, oma, vader of moeder live meegenieten van alle bijzondere momenten en blijft het fotoframe altijd boeiend om naar te kijken.

47 Douchekrukje

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Douchekrukje

De dagelijkse wasbeurt wordt comfortabeler en veiliger met deze stabiele douchekruk. Hiermee kost douchen minder inspanning en het voorkomt uitglijders.

Het krukje is niet goedkoop, maar dat heeft alles met de kwaliteit te maken. Het is stevig en door het zware gewicht zal het niet verschuiven. En het is uit één geheel gemaakt waardoor bacteriën en schimmels zich niet in naden kunnen nestelen. Vanzelfsprekend is deze douchekruk ook bestand tegen vocht.

Het elegante ontwerp maakt het tot een stijlvolle toevoeging aan de badkamer.

48 Warme sloffen

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Warme sloffen

Deze comfortabele sloffen zijn gemaakt van schapenwol en houden de voeten heerlijk warm.

Ze hebben een antislipzool voor extra grip en zijn in verschillende kleuren en maten verkrijgbaar.

Een 80-jarige man of vrouw die vaak over koude voeten klaagt, zal hier vast erg blij mee zijn.

49 Senioren smartphone

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Senioren smartphone

Helaas zijn de vele opties op traditionele smartphones vaak overweldigend en te ingewikkeld voor oude mensen.

Samsung heeft daarom een gebruikersvriendelijke seniorentelefoon ontwikkeld met een groot scherm, grote letters en duidelijke pictogrammen.

Bellen, videobellen, chatten, mailen en internetten is doodeenvoudig en dankzij de voorgeïnstalleerde Nederlandstalige apps kunnen 80-jarigen er meteen mee aan de slag.

De Samsung SeniorenTAB smartphone is dan ook een aanwinst voor bejaarden die contact met familie of hulpverleners willen onderhouden.

50 T-shirt 80 jaar

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

T-shirt 80 jaar

Als je op zoek bent naar persoonlijke cadeau ideeën voor een tachtigste verjaardag, is dit stoere T-shirt een leuke cadeautip om deze mijlpaal in stijl te vieren.

Op het t-shirt staat gedrukt: "Aged 80 years. The man, the myth, the legend". Ach, het is geen opschepperij als het waar is toch?

Het legergroene T-shirt is in verschillende maten verkrijgbaar en is een leuk cadeau voor een 80-jarige man die er geen moeite mee heeft om in de belangstelling te staan.

Het is ook leuke verrassing als iedereen die op verjaardagsvisite komt dit T-shirt aantrekt.

51 Raamvoederhuis

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Raamvoederhuis

Hebben je ouders of grootouders een eettafel of bankstel bij een raam staan? Breng dan wat leven in de brouwerij met dit doorzichtige vogelhuisje, dat met zuignappen aan het raam wordt bevestigd.

De vakjes kunnen worden gevuld met vogelzaad, brood of fruit. De vogels die op het voedsel af komen zijn dan thuis van heel dichtbij te zien, gewoon vanuit de luie stoel.

Een origineel verjaardagscadeau waar vogelliefhebbers volop van zullen genieten.

52 Smartphone vergroter

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Smartphone vergroter

Must have gadget voor tachtigers met slechte ogen. Voor hen kan het erg vermoeiend zijn om op een smartphone Netflix of YouTube te kijken.

Een schermvergroter lost dit probleem op. En omdat het mobieltje in een standaard rust is het ook een uitkomst voor ouderen die last van trillende handen hebben.

Het uitklapbare scherm vergroot het beeld van de smartphone tot wel 4 keer, en dat zonder dat de beeldkwaliteit achteruit gaat!

53 Retro waterkoker

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Retro waterkoker

Tachtigjarige theeliefhebbers zullen vast blij zijn met deze fraaie retro waterkoker.

Het fluitketel design brengt een nostalgisch gevoel bij ze naar boven, terwijl ze profiteren van modern gemak.

De waterkoker is gemaakt van roestvrij staal en een pareltje op het aanrecht.

Het heeft een krachtig vermogen van 2200 watt waardoor het water snel een kookpunt bereikt.

De ingebouwde thermometer geeft aan de temperatuur van het water aan.

Het ingebouwde antikalkfilter voorkomt dat het water een vieze bijsmaak krijgt door kalkaanslag.

Met een inhoud van 1,8 liter is deze mooie waterkoker erg geschikt voor één- of tweepersoonshuishoudens en kan deze ook worden gebruikt als er visite langskomt.

54 Denksport cadeaubox

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Denksport cadeaubox

Puzzelen is een leuk tijdverdrijf en het houdt de geest jong en scherp.

Dit Denksport pakket bevat 4 puzzelboekjes met afwisselende puzzels waaronder woordzoekers, Zweedse puzzels, kruiswoordpuzzels, cryptogrammen, sudoku’s en nog veel meer.

Het niveau (3 sterren) is goed te doen voor de gemiddelde puzzelaar.

Nu moet puzzelen wel een uitdaging voor de geest zijn en niet voor de ogen, dus deze pocket editie is minder geschikt voor slechtzienden (voor hen zijn grootletter puzzels een uitstekend alternatief).

55 Vier generaties ketting

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Vier generaties ketting

Geschenken met een speciale betekenis kunnen van onschatbare waarde zijn.

Neem bijvoorbeeld deze prachtige ketting die de oneindige liefde tussen grootmoeder, moeder, dochter en kleinkinderen symboliseert met 4 in elkaar grijpende ringen.

Een uniek sieraad dat met trots gedragen zal worden.

56 Senioren speelkaarten

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Senioren speelkaarten

Veel senioren spelen graag een spelletje poker, bridge, patience of klaverjassen.

Helaas kost het hen vaak moeite om te zien met welke kaarten er gespeeld wordt omdat de ogen op deze leeftijd nu eenmaal niet meer optimaal functioneren.

Deze geplastificeerde speelkaarten zijn speciaal ontworpen voor mensen met een verminderd gezichtsvermogen.

Ze hebben grote cijfers en letters zodat slechtzienden zonder inspanning kunnen zien welke kaarten ze in hun hand vasthouden.

57 Brillenhouder

Dit product is niet meer leverbaar

Brillenhouder

Maak het leven van 80-jarigen iets makkelijker met dit kleine presentje!

Met deze Rotary Hero brillenhouder raken ze nooit hun bril kwijt en het is een bijzonder cool decorstuk op een nachtkastje of dressoir.

Deze vrolijke kerel weegt 336 gram waardoor het stabiel op het meubilair staat.

Het houten Tikihoofd is een ontwerp van de beroemde designer Hero Sugimoto, die de achterzijde bewust hol heeft gemaakt zodat er kleine spulletjes in passen zoals een brillendoekje, sleutels of kleingeld.

Deel dit cadeaulijstje

Facebook X PinterestWhatsApp E-Mail