Zestig mooie cadeaus om een man van 60 jaar voor zijn verjaardag te geven

60 jaar man cadeau
Gepubliceerd op 21-04-2023 door Martin Verlaan (laatst gewijzigd op 27-04-2024)
Als een man 60 jaar wordt wil je uiteraard iets speciaals voor zijn verjaardag kopen. Maar wat? Hij bezit waarschijnlijk alles al wat zijn hartje begeert. Om hem toch te verrassen met een origineel cadeau zijn hier 60 praktische, grappige en betekenisvolle ideeën. Kies iets dat bij zijn persoonlijkheid en interesses past zodat hij er echt van kan genieten en deze mijlpaal extra bijzonder wordt.

Deze cadeaugids bevat affiliatelinks. Ik kan een kleine commissie verdienen als je een aankoop doet via deze links. Dit heeft echter geen invloed op mijn objectiviteit bij het selecteren van cadeau ideeën.

Wake-up light

Wake-up light

Help hem om relaxed uit bed te komen met deze lichtwekker van Philips. In plaats van abrupt wakker te schrikken van een luid alarm, bootst de Wake-up light een zonsopgang na, zodat hij geleidelijk en ontspannen ontwaakt. Hierbij kunnen ook natuurlijke geluiden worden afgespeeld, zoals fluitende vogels, golven van de zee of zachte pianomuziek.

De Wake-up light is ook een fantastisch cadeau voor mannen die moeilijk in slaap kunnen komen.

Snorgids voor mannen van 60 plus

Snorgids voor mannen van 60 plus

Dit leuke cadeauboekje moedigt zestigplussers aan om zich niet te laten beperken door hun leeftijd, maar om nieuwe avonturen aan te gaan en hun horizon verbreden door bijvoorbeeld interesses en passies na te streven, actief te blijven, gezond te eten en sociale contacten te onderhouden.

De Snorgids voor mannen van 60 jaar en ouder is daarom een echte aanrader voor kerels die opzien tegen deze nieuwe fase van hun leven.

Bonsai starterskit

Bonsai starterskit

Hier kan een plantenliefhebber jaren plezier van hebben! De Bonsai kweekset bevat een duidelijk stappenplan, waardoor ook iemand zonder groene vingers er meteen mee aan de slag kan.

Alles (behalve geduld) zit in de doos om thuis sierlijke miniatuurboompjes te laten groeien: grondtabletten, pootzakjes, naambordjes, een potlood, een vliegjesvanger, een snoeischaar en verschillende soorten zaden.

Je ontvanger zal ontdekken dat het verzorgen van bonsaiboompjes een rustgevende en artistieke hobby is die veel voldoening geeft. Wie weet wordt je attente cadeau wel een levenslange passie!

Hoera 60 jaar verjaardagsquiz

Hoera 60 jaar verjaardagsquiz

Weet hij zich nog welke belangrijke gebeurtenissen in zijn jeugd plaatsvonden en naar welke televisieseries hij keek? Wat was toen de mode, welke muziek was populair en welke boeken heeft hij verslonden? Je komt er snel achter met deze vermakelijke quiz die voornamelijk over de jaren zestig en zeventig gaat.

Haal de quiz tevoorschijn tijdens zijn zestigste verjaardagsfeest en laat de jarige job en de aanwezige gasten om de beurt een kaart trekken. De vragen zullen nieuwe gesprekken op gang brengen en voor lachwekkende momenten zorgen. Perfect om een levendige sfeer creëren en de feestvreugde te verhogen.

Draaibaar kussen

Draaibaar kussen

Vooral bij rug- en heupklachten zal dit draaikussen voor meer comfort en gemak zorgen bij het in- en uitstappen van een auto, rolstoel of bed. Door op het kussen te gaan zitten en het lichaam te draaien, worden de benen moeiteloos verplaatst.

Het is een doeltreffende oplossing voor 60 jarige mannen met een beperkte mobiliteit. Doordat ze hun dagelijkse activiteiten met minder inspanning en stress kunnen uitvoeren, zullen ze dit verjaardagsgeschenk zeer waarderen.

Lichtgevende wandklok

Lichtgevende wandklok

Met deze klok is de tijd ook makkelijk in het donker af te lezen. De wijzerplaat heeft namelijk grote cijfers die 's nachts zacht opgloeien.

Het glow in the dark effect is ideaal voor in de slaapkamer, vooral ook omdat het uurwerk geheel geluidloos is.

De lichtgevende klok werkt op een AA-batterij (niet inbegrepen).

CD met hits uit zijn geboortejaar

CD met hits uit zijn geboortejaar

Als meneer nog een cd-speler in huis heeft staan, is een cd met 20 internationale hits uit zijn geboortejaar een superleuke en persoonlijke manier om hem te feliciteren.

De cd wordt geleverd in een mooi houten doosje waarop een naam of tekst naar keuze wordt gedrukt.

Regendouche

Regendouche

Van een miezerig straaltje naar krachtige en gelijkmatige waterstralen, dat is eenvoudig te realiseren met deze regendouche. De brede douchekop heeft een grote waterdekking en simuleert een verfrissende regenbui.

De ingebouwde bluetooth speaker en microfoon maken het douchen nog aangenamer. Uiteraard zijn deze waterbestendig zodat het luisteren naar muziek en het beantwoorden van telefoonoproepen 100% veilig is.

Tuingereedschap

Tuingereedschap

Tuinbezitters hoeven zich eigenlijk nooit te vervelen. Bomen en struiken snoeien, gras maaien, het terras reinigen, bladeren aanharken, onkruid verwijderen, planten water geven, schuttingen beitsen; er is altijd wel iets wat onderhoud nodig heeft. Dus extra tuingereedschap is altijd welkom.

Dat kan een simpele gieter, snoeischaar of hark zijn, maar ook elektrisch gereedschap zoals een bladblazer, grasmaaier of hogedrukreiniger. Kies bij voorkeur kwalitatief gereedschap. Dat is meestal wat duurder, maar ook veel duurzamer en efficiënter. Hierdoor zal het werken in de tuin een stuk plezieriger worden.

10 Brillenhouder

Brillenhouder

Het is heus niet gek als je als 60 jaar oude man wat vaker vergeet waar je je zonnebril of leesbril hebt gelaten. Gelukkig zijn er handige brilhouders te koop die een einde aan dit probleem maken, waaronder hele grappige zoals deze mummie van Rotary Hero.

De brilstandaard heeft een uitsparing aan de achterkant om brillendoekjes, sleutels of andere kleine dingen te bewaren die snel kwijt kunnen raken.

Afgezien van zijn functionaliteit is daarnaast een onwijs leuke decoratie voor op tafel, bureau of nachtkastje.

11 Deer Jimmy's DIY Barrel Chips

Deer Jimmy's DIY Barrel Chips

Wil je eens wat anders geven dan een fles drank? Dan is een fles gevuld met versnipperd hout van een oud whiskyvat, een leuk alternatief!

Door een neutrale drank met een hoog alcoholpercentage toe te voegen en de fles vervolgens op een koele donkere plek te bewaren, zal het hout geleidelijk een whiskysmaak afgeven aan de drank.

Na zes weken is het rijpingsproces voldoende gevorderd om de zelfgemaakte whisky te proeven. Het uitschenken kan het beste met een fijne zeef of een koffiefilter worden gedaan zodat er geen houtresten meekomen.

Deer Jimmy's DIY Barrel Chips is leverbaar met verschillende soorten houtsnippers die elk voor een andere smaak zorgen. De oplage is echter beperkt, dus wees er snel bij om dit unieke geschenk voor de whiskyliefhebber in je leven te bemachtigen.

12 Grappige verjaardagskaart

Grappige verjaardagskaart

Als het niet lukt om de man die 60 jaar wordt persoonlijk de hand te schudden, is het wel zo attent om een leuke felicitatiekaart op te sturen.

Als je denkt dat hij deze hilarische wenskaart niet kan waarderen kun je uiteraard kiezen voor een meer traditionele en gepaste kaart.

Het belangrijkste is om hem te laten weten dat je aan hem denkt en hem feliciteert met deze bijzondere mijlpaal in zijn leven.

13 60 Jaar toiletpapier

60 Jaar toiletpapier

Ook in het kleinste kamertje mag de feestversiering niet ontbreken. Als je de leukste thuis bent kun je eventueel extra rollen kopen om het toiletpapier om zijn auto of bureau te wikkelen.

Het scheurt natuurlijk snel, maar met wat beleid zou je het zelfs als cadeaupapier, slingers of spandoek kunnen gebruiken.

14 60 Redenen waarom we van je houden poster

60 Redenen waarom we van je houden poster

Met een 60-jarig jubileum is dit speciale cadeau wel op zijn plaats!

Het leuke is dat je zelf de redenen mag opgeven waarom de jubilaris zo geliefd is (dat mag ook gewoon in het Nederlands). Die worden dan in dezelfde layout afgedrukt als in het hier getoonde voorbeeld.

Er zijn verschillende opties voor het formaat van de poster en de tekstkleur. Optioneel kun je de afbeelding ook nog laten inlijsten of op canvas bedrukken voor een extra mooi resultaat.

15 Dagje vissen

Dagje vissen

Houdt je vader of opa niet zo van feestjes en drukte, maar wel van vissen? Door hem mee te nemen naar zijn favoriete visstek, kan hij genieten van zijn hobby en een rustige verjaardag hebben.

Om het visuitje compleet te maken kun je hem visspullen geven. Bijvoorbeeld een nieuwe hengel, kunstaas, een viskoffer of iets anders wat hij nodig heeft.

Daar wordt hij zeker blij van. En het feit dat hij samen met zijn (klein)zoon kan vissen zal zijn vreugde alleen maar verhogen.

16 Luxe toilettas met naam

Luxe toilettas met naam

Zijn toilettas is vast niet zo chique als dit exemplaar. Het is gemaakt van buffelleer, dus stevig en duurzaam.

Op de foto kun je het niet zien, maar aan de zijkant zit een handig handvat zodat hij de toilettas makkelijk kan dragen.

De gevoerde binnenkant biedt veel ruimte en heeft meerdere vakjes om de toiletartikelen overzichtelijk bij elkaar te houden. Met de rits kan de toilettas worden afgesloten.

En nu het beste van alles! Op de voorkant van de toilettas kun je de naam van je ontvanger laten graveren. Wedden dat hij onder de indruk is van je unieke en persoonlijke cadeau?

17 Beeldje van zijn beroep

Beeldje van zijn beroep

In zijn lange loopbaan heeft hij vast een beroep gehad die hem dierbaar is. Een beeldje dat hem herinnert aan die tijd zal hij zeker koesteren.

Er zijn meer dan 300 beroepenbeeldjes verkrijgbaar, van tandarts en fysiotherapeut tot schilder en timmerman en alles daar tussenin.

Met zoveel keuze is het ook een leuk idee om karikaturen te kopen van alle beroepen die hij heeft uitgeoefend. De grappige creaties zullen zeker een lach op zijn gezicht toveren en een prominente plek in zijn huis krijgen.

18 Escape Room Box

Escape Room Box

Zou de uitdrukking "hoe ouder, hoe wijzer" wel kloppen? Dat kun je uittesten met deze Escape Room Box.

Zal het je ontvanger lukken om de puzzels en opdrachten op te lossen om bij het middelste compartiment te komen waarin je zijn cadeautje hebt verstopt?

Ga er maar eens goed voor zitten, want ook al is hij nog zo slim, met deze mysterieuze geschenkdoos is hij wel een uurtje zoet.

19 Spreuktegel

Spreuktegel

Er zit niet veel diepgang en wijsheid in de spreuk op dit tegeltje, maar hopelijk kan de 60-jarige man er hard om lachen.

Mocht je twijfelen aan zijn gevoel voor humor, dan is het verstandig om er iets bij te geven waarvan je zeker weet dat hij het waardeert.

20 Borstel voor de kale man

Borstel voor de kale man

Als een man zestig jaar is, zijn de haren op zijn hoofd meestal met één hand te tellen. Kammen heeft dan weinig zin meer, maar met deze glanspolijster kan het kale hoofd in elk geval tot een glimmende parel worden opgepoetst.

Geef dit fopcadeautje echter alleen als zijn kaalheid niet te gevoelig ligt, anders loop je het risico dat hij jouw wenkbrauwen uittrekt voor een haartransplantatie.

21 Gepersonaliseerd bierpakket

Gepersonaliseerd bierpakket

Uit de bierbrouwerij van Slot Oostende: vijf heerlijke flesjes bier met verschillende smaken en alcoholpercentages. De etiketten kun je personaliseren met foto's of tekst. Dit geldt ook voor het etiket op de geschenkdoos.

Heeft hij meer een voorkeur voor Nederlandse biermerken of alcoholvrij bier? Bekijk dan ook eens de andere persoonlijke bierpakketten van YourSurprise.

Hij zal het absoluut een geweldige verrassing vinden en het waarderen dat je moeite hebt gedaan om hem iets speciaals te geven.

22 Baardverzorgingset

Baardverzorgingset

Zie hier de ultieme giftset voor mannen met een baard (of snor). Het bevat alles wat ze nodig hebben om hun gezichtshaar tot in de puntjes te verzorgen:

Baardolie om de baardharen en onderliggende huid te voeden en te hydrateren. Een antiklit-kam om de baard soepel en klitvrij te houden. Een baardborstel en baardbalsem om de baardharen te verzachten, te stylen en te vormen. En tot slot een baardschaar waarmee de baard tot in perfectie kan worden getrimd.

Met deze Beard Care tools kunnen mannen hun baard er altijd op hun best uit laten zien! Een jutezakje is inbegrepen om alles in op te bergen.

23 Elektrische fiets

Elektrische fiets

Een 60 jaar verjaardag is een bijzondere mijlpaal waarvoor best iets meer geld mag worden uitgegeven. Natuurlijk besef ik dat dit soort luxe cadeaus niet voor iedereen betaalbaar zijn, maar een elektrische fiets kan ook een heel mooi cadeau zijn om gezamenlijk te geven. En nuttig bovendien, want fietsen is een goede manier om in beweging te blijven.

Dankzij de elektrische motor is het makkelijker om langere afstanden af te leggen, over bruggen en viaducten te fietsen en tegenwind te trotseren. Een e-bike geeft hem een grotere mobiliteit en onafhankelijkheid en is perfect voor ontspannende fietstochten.

Het is een ideaal vervoermiddel voor mensen zonder auto, maar ook als hij wel een auto bezit, zal hij deze waarschijnlijk vaker laten staan, omda zijn elektrische fiets geen file- en parkeerproblemen oplevert, plus een stuk milieuvriendelijker is.

Kortom, een investering die de moeite waard is!

24 Vergrootglas

Vergrootglas

Gaan zijn ogen achteruit? Kleine letters worden weer goed leesbaar met de MiniBrite, een betaalbare en compacte loep die vijf keer vergroot zonder het beeld te vervormen of te vervagen. De verlichting versterkt het contrast, waardoor details nog beter te zien zijn.

Ook handig is het uitschuifbare klepje dat de lens beschermt als deze niet wordt gebruikt.

Als de jarige job veel leest, postzegels verzamelt of een andere hobby heeft waarbij hij kleine details moet zien, is de MiniBrite een uitstekend verjaardagscadeau.

25 Verrekijker

Verrekijker

En 60 jarige man die van wandelen in de natuur houdt, zou je kunnen verblijden met een verrekijker. Daarmee kan hij zijn omgeving beter verkennen, vogels spotten en wilde dieren observeren.

Er zijn ook verrekijkers met nachtzicht die gebruikt kunnen worden om naar de sterrenhemel te kijken of om wildlife te spotten in het donker.

Overigens kan een verrekijker ook goed van pas komen als hij geen outdoorliefhebber is, bijvoorbeeld bij het bijwonen van een concert of voetbalwedstrijd.

26 Massagekussen

Massagekussen

Maak van zijn oude stoel een comfortabele massagestoel met dit Shiatsu kussen. Hiermee kan hij een ontspannende massage krijgen tijdens het lezen van een boek of het kijken naar Studio Sport.

De instelbare vibraties en infraroodwarmte verlichten spierpijn en bevorderen de bloedsomloop zodat je ontvanger zich vitaler en energieker zal voelen.

27 Google Nest Hub

Google Nest Hub

Dit is wel even wat meer dan een smart speaker. Omdat de Google Nest Hub een beeldscherm heeft, is opgevraagde informatie ook zichtbaar en kan het naast spraakcommando's ook eenvoudig worden bediend door het scherm aan te raken.

Het weerbericht en verkeersinformatie opvragen, muziek en films streamen, eten bestellen, foto's bekijken, een agenda bijhouden, recepten weergeven, vertalen, inzicht krijgen in je slaappatroon, smart-apparatuur in huis bedienen; het zijn slechts enkele voorbeelden van wat je met de Google Nest Hub kan doen.

Voor senioren kan het een waardevolle cadeautip zijn. Het vergemakkelijkt hun dagelijkse bezigheden en omdat het scherm groter is dan een smartphone kunnen ze alles beter zien.

28 Bed en bank organizer

Bed en bank organizer

Hiermee heeft hij zijn spulletjes altijd binnen handbereik als hij of bed ligt of op een stoel zit. Een uitkomst als hij slecht ter been is of geen ruimte voor een nachtkastje heeft.

De zes opbergvakken bieden genoeg ruimte voor bijvoorbeeld een leesbril, telefoon, afstandsbediening, tijdschriften, pennen en dergelijke. Ook is er een uitsparing voor oplaadkabels of oordopjes.

Door de flap onder een matras te leggen of om een stoelleuning te buigen blijft de Bedside Pocket, die ook in het grijs bestelbaar is, goed zitten.

29 Precisie schroevendraaier

Precisie schroevendraaier

Als het om precisiewerk gaat, zoals bijvoorbeeld het aandraaien van een brilmontuur of het repareren van een smartphone, is deze schroevendraaier een must have!

De verschillende formaten bitjes (plat en kruiskop) zijn magnetisch zodat minuscule schroefjes niet kunnen vallen.

30 Sexy keukenschort

Sexy keukenschort

Hopelijk heeft hij een goed gevoel voor humor als je dit foute schort voor zijn zestigste verjaardag cadeau geeft.

Het is een leuke knipoog naar het ouder worden en ook praktisch omdat hij kan het gebruiken tijdens het koken of barbecueën.

31 Portret van huisdier

Portret van huisdier

Loop zijn socialmediaprofielen even na om een foto van zijn huisdier te downloaden. Dan kun je er een statig portret van laten maken en je ontvanger een grote glimlach op zijn gezicht brengen.

Je kunt zijn hond of kat in verschillende kostuums laten afbeelden: als koning, keizer of admiraal. Liever een superheld of astronaut? Ook dat is mogelijk als je de verkoper even een berichtje stuurt.

Als de illustratie niet helemaal naar wens is, wordt deze kosteloos aangepast. Pas na goedkeuring wordt deze verzonden. Dan kan als digitale download (zelf uitprinten) of ingelijst per reguliere post.

32 Boeklamp

Boeklamp

Deze sfeervolle lamp in de vorm van een boek is een toepasselijk cadeau-idee voor een boekenliefhebber.

Het heeft een mooie houten kaft met magnetische sluiting en het bevat echte papieren pagina's voor een authentieke uitstraling.

Het licht, dat aangaat aan zodra het boek deels of volledig wordt opengeklapt, kan tot 8 uur blijven branden (een USB-kabel wordt meegeleverd om de boeklamp op te laden).

Door het boek weer te sluiten en te openen kan de lichtintensiteit worden veranderd: van wit, warm wit of geel licht.

Omdat het draadloos is kan de lamp overal in huis worden neergezet. Hierdoor is het een ideaal leeslampje voor op het nachtkastje, maar ook een prachtige blikvanger voor in de woonkamer.

33 Oplaadstation

Oplaadstation

Met deze draadloze oplader kunnen meerdere apparaten tegelijk worden opgeladen zonder gedoe met kabels.

Het oplaadstation maakt gebruik van Qi, een standaard die door de meeste moderne apparaten wordt ondersteund. Door een smartphone, smartwatch of airpods op de oplader te plaatsen zal het apparaat automatisch en snel worden opgeladen.

Het compacte ontwerp met geïntegreerde klok en verlichting maakt het een handige en stijlvolle accessoire voor thuis, op kantoor of onderweg.

34 Autobiografie

Autobiografie

Wellicht heeft je vader, broer, oom of opa al lange tijd de wens om zijn levensverhaal op te schrijven en is het er nooit van gekomen wegens tijdgebrek of omdat hij niet wist waar hij moest beginnen.

Om zijn droom waar te maken zou je hem kennis kunnen laten maken met Astoldby. Dit platform biedt een gestructureerde en eenvoudige manier om het schrijfproces te vergemakkelijken.

Wekelijks wordt een vraag gesteld die herinneringen oproept en inspiratie geeft voor een nieuw hoofdstuk. En het leuke is dat je zelf ook vragen kunt toevoegen zodat je een beetje kunt sturen in welke richting het levensverhaal gaat.

Doordat de autobiografie geleidelijk in een jaar tijd wordt opgebouwd, wordt het schrijfproces haalbaar en motiverend.

Wanneer de autobiografie eenmaal voltooid is, ontvangt de auteur zijn eigen boek. Hiervan kunnen onbeperkt exemplaren worden bijbesteld door familie en vrienden, die het als een waardevolle en blijvende herinnering zullen koesteren.

35 Rots speaker

Rots speaker

Zijn buren vinden dit waarschijnlijk een minder goed idee, maar als hij graag in zijn tuin naar muziek luistert, ben ik er rotsvast van overtuigd dat hij deze onopvallende speaker graag wil hebben.

De waterbestendige bluetooth speaker heeft een bereik van 80 meter en verspreid het geluid door heel de tuin dankzij het 180° omnidirectioneel ontwerp. Hierdoor is het ook een ideale speaker voor tuinfeestjes en barbecues.

36 Krant van geboortedag

Krant van geboortedag

Op zoek naar een persoonlijk cadeau voor een man van 60? Probeer eens om in het krantenarchief van Historia.net de originele krant van zijn geboortedatum te vinden, zodat hij kan teruglezen wat er allemaal gebeurde toen hij ter wereld kwam.

Helaas is het aantal Nederlandse kranten vrij beperkt, maar als je geluk hebt, vind je nog een oude uitgave van Het Parool, De Volkskrant of De Telegraaf.

De historische krant wordt samen met een echtheidcertificaat in een luxe bewaarmap geleverd die je optioneel kunt laten bedrukken met de naam en geboortedatum van de jubilaris.

P.S. Mocht je de juiste krant niet kunnen vinden is een DVD van het geboortejaar ook een geweldige optie.

37 Bucketlist boek

Bucketlist boek

Oké, hij is dan nog geen tachtig jaar⁣, maar de kans dat zijn leven een keer ophoudt komt steeds dichter bij. Daarom is het goed als je hem met dit boek stil laat staan bij de dingen die hij nog graag in zijn leven wil doen.

In het bucketlist boek staan honderden originele suggesties die na het uitvoeren ervan kunnen worden afgevinkt. Daarnaast kan de bucketlist worden aangevuld met eigen wensen op de daarvoor bestemde pagina's.

De opdrachten zijn een leuke vrijetijdsbesteding en veelal makkelijk uitvoerbaar, al zitten er ook enkele zeer uitdagende tussen voor mensen die van spanning en avontuur houden.

Kortom, een perfect cadeau voor hem als hij van nieuwe ervaringen houdt en zijn resterende tijd op aarde ten volle wil benutten. Het Bucketlist boek zal zijn leven met vreugde vullen en onvergetelijke herinneringen opleveren.

38 Vergrootscherm voor telefoon

Vergrootscherm voor telefoon

Met deze handige gadget kan een film of serie op een smartphone worden bekeken, zonder last te krijgen van vermoeide ogen of hoofdpijn.

De HD lens maakt het beeld vier keer groter zonder dat kwaliteitsverlies optreedt. Ook creëert het een 3D-effect waardoor er meer diepte ontstaat. Details en ondertitels zijn met de Smartphone Magnifier dan ook veel beter te zien. Er zijn trouwens ook grotere maten leverbaar voor een nog betere kijkervaring.

Een ander pluspunt is dat de schermvergroter inklapbaar is en dus makkelijk overal mee naartoe kan worden genomen.

39 Verzwaringsdeken

Verzwaringsdeken

Als een man 60 jaar wordt kan zijn nachtrust steeds vaker door hormonale disbalans of gezondheidsproblemen worden verstoord.

Een verzwaringsdeken kan dan een dankbaar verjaardagscadeau zijn. Het comfort van de constante druk op het lichaam zorgt voor een diepere en meer rustgevende slaap. De meeste verzwaringsdekens zijn bovendien gemaakt van ademende materialen die voorkomen dat het te warm wordt.

Houdt wel rekening met zijn gewicht als je een verzwaringsdeken koopt. Deze moet ongeveer tien procent van het lichaamsgewicht van je ontvanger wegen, dus bijvoorbeeld 7 kg voor een lichaamsgewicht van 70 kilo.

40 Elektrische tandenborstel

Elektrische tandenborstel

Poetst hij nog steeds handmatig zijn tanden? Hoewel het misschien enige moeite kost om af te stappen van de traditionele manier van tandenpoetsen, zal hij snel merken dat elektrisch poetsen gemakkelijker en effectiever is.

De Genius van Oral-B reinigt het gebit grondig en slaat dankzij de positiedetectie geen plekje over. De tandenborstel heeft poetsstanden voor tandvleesverzorging, gevoelige tanden, whitening en ook is er een optie voor tongreiniging.

De Genius waarschuwt bovendien als er te veel druk op de tanden wordt gezet, zodat er geen schade aan het tandglazuur of het tandvlees kan ontstaan. Het resultaat: minder tandplak, wittere tanden en gezonder tandvlees.

Met de Oral B app kan je ontvanger zijn poetsgedrag bijhouden en zien of de borstelkop aan vervanging toe is.

Aangezien een goede mondhygiëne extra belangrijk is op deze leeftijd, is deze geavanceerde tandenborstel echt een nuttig geschenk waarmee je laat zien dat je zorg en aandacht hebt voor zijn welzijn.

41 Fotocollage

Fotocollage

Creëer een stijlvolle fotocollage in de vorm van zijn leeftijd. Kies zwart-witfoto's voor een klassieke uitstraling of kleurenfoto's voor een levendiger effect.

Je mag maximaal 20 foto's uploaden (volg de instructies op de verkooppagina) dus verzamel foto's van alle mijlpalen uit zijn leven en laat ze afdrukken op stevig mdf board.

Het zal je ontvanger zeker ontroeren en steeds opnieuw laten terugdenken aan de mooie momenten die hij de afgelopen 60 jaar heeft beleefd.

42 Het grote ouwe lullen boek

Het grote ouwe lullen boek

Ouderdom komt met gebreken, maar gelukkig kunnen een hoop daarvan worden voorkomen door in beweging te blijven. Deze hoopgevende conclusie onderbouwen de auteurs met wetenschappelijke feiten en inzichten van hoogleraren, medici en topsporters.

Op komische wijze worden feiten en fabels over het aftakelende mannenlichaam behandeld: van haaruitval en een dikke buik tot uithoudingsvermogen en impotentie.

Een aanrader voor elke zestiger die gezond, sterk en fit wil blijven, zonder zijn biertje te hoeven laten staan.

43 60 Jaar sokken

60 Jaar sokken

Deze feestelijke sokken mogen niet aan zijn voeten ontbreken op zijn 60e verjaardag.

Ze hebben een patroon van gekleurde ballonnen waarin het getal 60 staat. Op de onderkant van de ene sok staat: "60 jaar" en op de andere: "eeuwig jong!".

De katoenen stof is zeer rekbaar zodat de sokken om elke maat voet passen.

44 Geraniums

Geraniums

Denk je dat hij wel tegen een grapje kan? Dan kun je hem alvast voorbereiden op het "achter de geraniums zitten".

Geef er eventueel stoel bij zodat hij comfortabel kan genieten van zijn nieuwe plantjes.

45 Koffers

Koffers

Indien de 60-jarige man graag reist kan een nieuwe kofferset van goede kwaliteit zeer welkom zijn. Vervang zijn oude, versleten koffers daarom door deze oersterke trolleys van Slazenger.

Ze zijn ultralicht en voorzien van zwenkwielen en een telescopisch handvat. Sjouwen is dus niet nodig, wat wel zo prettig is als je een dagje ouder wordt.

De verschillende formaten van de koffers bieden veel flexibiliteit. Of het nu gaat om een korte stedentrip of een uitgebreide vakantie, er is altijd een geschikte koffer beschikbaar. De kleinste koffer is ook zeer geschikt voor handbagage in het vliegtuig.

De cijfersloten zorgen ervoor dat de persoonlijke bezittingen veilig kunnen worden opgeborgen. Met deze moderne kofferset kan elke reis dan ook met vertrouwen tegemoet worden gezien.

46 Dinerbon

Dinerbon

Een gezellig etentje is altijd een goed cadeau idee. En nu de mijlpaal van 60 jaar is bereikt is het misschien extra leuk om eens niet bij een standaard restaurant te reserveren, maar om een bijzonder culinair uitstapje te plannen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een wervelende dinershow, een ontspannende dinercruise of een zintuig prikkelend diner in het donker? Als dat geen memorabele eetervaring wordt!

Door een cadeaubon van belevenissen.nl te geven, kan de jarige zelf een gastronomisch avontuur kiezen. Het bedrag van de waardebon mag je zelf bepalen en kan binnen 2 jaar worden verzilverd (ook tegen andere leuke belevenissen waarbij geen diner is inbegrepen).

47 Magnetische gereedschap armband

Magnetische gereedschap armband

Metalen onderdelen zoals spijkers, boutjes, moeren, bitjes en dergelijke blijven aan deze magnetische armband kleven zodat ze niet kwijt kunnen raken en altijd binnen handbereik zijn.

De armband is te sluiten met klittenband en past daardoor om elke pols. Een praktisch en functioneel gadget voor mannen die graag klussen.

48 T-Shirt voor 60e verjaardag

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

T-Shirt voor 60e verjaardag

Zet jarige op de foto terwijl hij dit comfortabele t-shirt draagt. Het is gemaakt van luchtig katoen en leverbaar in de maten L, XL en XXL.

Als zelfverzekerde man zal hij het roerend eens zijn met de opdruk "The Man, The Myth, The Legend" en vinden dat zijn unieke persoonlijkheid niet beter omschreven had kunnen worden.

Het is een mooie herinnering aan deze speciale dag dat waarschijnlijk nog tot lang daarna met trots gedragen worden.

49 Retro platenspeler

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Retro platenspeler

Het heeft de charme van een klassieke draaitafel, maar is dankzij de moderne snufjes geenszins ouderwets. Zo kunnen oude lp's bijvoorbeeld via een USB-kabel worden gedigitaliseerd en kan via bluetooth muziek op een telefoon naar de platenspeler worden gestreamd.

Ingenieus is de "zwevende" afspeelunit, die de naald beschermt tegen trillingen van buitenaf. Ook handig is dat het draaiplateau automatisch stil komt te staan zodra de naald aan het einde van de plaat is.

Dankzij de ingebouwde speakers is een versterker niet noodzakelijk om te genieten van het heldere en warme geluid van vinyl.

De platenspeler kan op 33⅓, 45 en 78 toeren draaien en is dus ook geschikt voor zeer oude platen.

De koffer geeft draagbaarheid en bescherming, zodat de pick-up ook mee te nemen is naar een andere locatie in of buiten huis.

De Fenton draaitafel is te koop in het zwart, wit, crème, bruin en blauw. Kies de kleur die het beste past bij zijn interieur en breng de nostalgie van vinyl terug in zijn huiskamer.

50 Geurkaars

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Geurkaars

Met dit soort neutrale cadeautjes kun je niet falen. Geurkaarsen creëren immers een warme en gezellige sfeer in huis. De zachte gloed van het kaarslicht in combinatie met een aangename geur zorgt voor een ontspannen ambiance.

Voor een zestigste verjaardag is deze geurkaars met felicitatietekst de perfecte keuze. Bovendien wordt het feestelijk verpakt verzonden, wat reuzehandig is als je zelf geen cadeaupapier in huis hebt.

51 Golfset

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Golfset

Golfen is een ontspannende sport die vaak door mannen op leeftijd wordt beoefend wordt om op een plezierige manier actief te blijven en sociale contacten op te doen.

Deze 8-delige golfset van het topmerk Wilson is ideaal voor beginners. De clubs zijn zo ontworpen dat de bal niet perfect geraakt hoeft te worden om deze ver en recht te slaan. Dit maakt het makkelijker om de swingbeweging aan te leren en geeft vanaf de allereerste slag speelplezier.

Met het pensioen van de zestigjarige in zicht, zou dit een zeer geslaagd cadeau kunnen zijn, waarmee hij zijn vrije tijd op een gezonde en plezierige manier kan invullen.

52 BBQ accesoires

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

BBQ accesoires

Om het grillen soepel te laten verlopen en het beste resultaat te krijgen is het juiste barbecuegereedschap een must. Deze hoogwaardige set is dan ook een goede keuze voor BBQ-liefhebbers.

Het bevat essentiële tools voor een geslaagde barbecue. Ze zijn gemaakt van roestvrij staal, waardoor het onverwoestbaar is en bovendien geschikt om in de vaatwasser te reinigen.

De bijgeleverde aluminium koffer maakt het makkelijk om de BBQ-accessoires mee te nemen en op te bergen.

53 Sudoku mok

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Sudoku mok

Is puzzelen helemaal zijn ding? Dan is deze mok een leuk kleinigheidje voor hem. De sudoku puzzel die op de buitenkant is bedrukt geeft hem iets te doen tijdens zijn koffie- of theepauzes.

Doe er eventueel een porseleinstift bij om de sudoku puzzel in te vullen.

54 Koffiepakket

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Koffiepakket

Geef hem iets lekkers voor bij de koffie! Het mandje is gevuld met koekjes, chocolade, snoepjes én een pak koffie.

Van deze smakelijke verrassing gaat hij ongetwijfeld genieten.

55 Houten horloge

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Houten horloge

Wat dit houten horloge extra opvallend en uniek maakt, is het zichtbaar bewegende uurwerk en het zelf opwindende systeem waardoor het altijd gelijk loopt.

Als je jarige vader of vertrekkende collega van elegantie houdt, is het zeker de moeite waard om zijn metalen horloge te upgraden met dit houten exemplaar. Doordat het licht van gewicht is voelt het comfortabel om de pols en het schitterende design past bij elke outfit: van casual tot formeel.

56 Feestversiering

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Feestversiering

Zonder versiering is geen feest compleet. Vier zijn 60e verjaardag daarom in stijl met ballonnen, slingers en andere feestelijke decoraties!

In dit uitgebreide pakket zit alles wat je nodig hebt om de feestlocatie mooi te versieren en heb je een goed begin om de jarige een onvergetelijke dag te bezorgen.

57 Deurbel met camera

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Deurbel met camera

Schenk hem het gevoel van veiligheid met een Ring deurbel. Met de ingebouwde camera is altijd te zien wie er voor de deur staat, zelfs als het donker is.

Via de intercom kan er op afstand worden gecommuniceerd. Ook wanneer er niemand thuis is, want dankzij de bewegingssensor en wifi kan direct een notificatie en livebeeld naar een smartphone of ander mobiel apparaat worden gestuurd als iemand zich binnen de vooraf ingestelde zone bevindt.

58 Schilderset

Dit product is niet meer leverbaar
Bekijk soortgelijke producten bij bol.com

Schilderset

Als hij openstaat voor een nieuwe hobby kan deze 28-delige starterset veel plezier en voldoening geven. Deze bevat 18 tubes acrylverf, 6 penselen, een paletmes, een mengpalet en een schildersdoek. Alles is georganiseerd opgeborgen in een houten doos, waarvan de deksel als schildersezel kan worden gebruikt.

De schilderskoffer kan makkelijk op een bureau of tafel worden neergezet en heeft ook een handvat zodat deze makkelijk te vervoeren is (in de buitenlucht een mooi landschap naschilderen is dus geen probleem).

Door creatief bezig te zijn hoeft de senior in kwestie zich niet te vervelen en profiteert hij van verschillende gezondheidsvoordelen (minder stress, een beter humeur en meer zelfvertrouwen). En niet onbelangrijk op deze leeftijd: het houdt zijn brein actief!

59 60 jaar geleden... tekstbord

Dit product is niet meer leverbaar

60 jaar geleden... tekstbord

Wil je iets originelers opsturen dan een verjaardagskaart? Dan is dit tekstbord het cadeautje dat je zoekt. Er staan leuke weetjes op over zijn geboortejaar zoals radiohits, populaire jongensnamen en het toenmalige aantal inwoners van Nederland.

Met een formaat van 20 bij 30 centimeter is het tekstbord aan de kleine kant, maar daardoor past het wel gewoon door de brievenbus.

60 Boek met quotes over het 60ste jubileum

Dit product is niet meer leverbaar

Boek met quotes over het 60ste jubileum

Het jaar van Isaak is een leuk cadeauboek met citaten van die betrekking hebben op de 60-jarige leeftijd.

De uitspraken zijn afkomstig van bekende personen en zijn een bron van humor, wijsheid en reflectie. Ze moedigen de jarige aan om het nieuwe decennium met een positieve instelling te omarmen.

Deel dit cadeaulijstje

Facebook X PinterestWhatsApp E-Mail